Ikinci planda olmak

Choupi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
98
18
28
43
Merhabalar,
Esimle ufak bir problemim var, fikir danismak istedim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Esimle ikimiz yalniz oldugumuzda gayet iyi anlasiyoruz, ufak tefek sorunlar haric hersey yolunda. Birbirimize cok zaman ayiriyoruz. Amma velakin, ucuncu bir sahis oldugunda esim beni tamamen ikinci plana atiyor. Mesela kayinvalidem bize kalmaya geldiginde, evde sanki ben yokmusum gibiler. Beni gormezden geliyorlar. Yanlarina gidip konusmaya calismasam benimle konustuklari yok. Mesela birlikte sinemaya gitme planlari yapiyorlar, filmi seciyorlar, seansina kadar planliyorlar. Sonra "sinemaya gidiyoruz hadi giyin" diyorlar. Boyle olunca tabi, ben istemiyorum siz gidin diyorum. Ikinci plana atilma durumlari sadece kayinvalidemle olmuyor, esimin abisi, kuzenleri, arkadaslari oldugunda da oluyor. Mesela bir gun, esim, ben ve kuzeni(bayan ve uvey kuzeni) ucaga bindik. Ucakta bize 2 tane yanyana koltuk ve bir de arka siralardan tekli koltuk verdiler(ucakta uclu yer yokmus). Esim, kuzeniyle 2li koltuga gectiler ben arkada tek basima oturdum. Sonra ucak havalandiktan sonra esimin yanina gidip dedim, sen arkaya gec ben kuzeninle oturayim diye. Ben yalniz kalirim dedi, o zaman kuzenin gecsin arkaya, biz evliyiz ben kocamla oturmak istiyorum dedim. Kuzenimi yalniz mi birakayim ayip olur dedi. O sirada onlarin yaninda oturan adam, ben gecerim yerinize dedi sagolsun. Oturdum, bu sefer bir baktim bir koyu sohbetteler kahkahalar gulusmeler kuzeniyle. Sanirsinki onlar kari koca ben yabanci. Cildirmak elde degil.
Ben biktim artik bu ikinci plana atilma konusundan. Esime konuyu her acisimda, abarttigimi soyluyor.
Abisi geldiginde abisiyle konusmasin demiyorum, uclu konusalim, uclu planlar yapalim. Bu sorunu nasil cozecegimi bilemiyorum. Annesiyle aksam yemegi yiyoruz. Ben sanki yokum masada. Bi muhabbetler gorseniz. Araya muhabbete giriyorum ama yine umursamadiklarini gorunce vazgeciyorum. Bize ne zaman misafir gelse, ayri odaya gecip yalniz takiliyorum. Nasil cozebilirim ben bu sorunu. Lutfen akil verin.

Siz de onu üçüncü plana atın
ciddiyim siz de ona aynısını yapın
diyelim onlar plan yaptılar size sorduklarında aa benim de x şu planım vardı diyebilirsiniz mesela

üvey kadın kuzeniyle eşinin bu kadar samimi olup seni ikinci plana atmasının kabul edilebilir bir tarafı yok. ben olsaydım ciddi olay çıkarırdım ama burda problem kadında değil tamamen eşinizde. ciddi bir ultimatom vermeniz gerekiyor. bu davranışlarından rahatsız olduğunuzu devam edecekse sonuçlarına katlanır. Mesela siz de aynı şekilde hissettirebilirsiniz ona.

Siz de onu üçüncü plana atın
ciddiyim siz de ona aynısını yapın
diyelim onlar plan yaptılar size sorduklarında aa benim de x şu planım vardı diyebilirsiniz mesela
OYle de yaptim, baktim onlar piknik plani yapiyorlar, suraya gideriz sunu pisiririz falan gibi. Hemen arkadasimi arayip plan yaptim. Bana soylediklerinde de aa benim baska planim vardi dedim. Annem burada niye baska plan yapiyorsun deyip zorla beni de nereye goturecekse goturuyor. Beni hep ikinci plana atiyor ama bensiz hayatta bir yere gitmez.

Ama siz de muhabbete katılabilirsiniz sanki... Ne bileyim sohbete katılmak için teklif beklenmez ki... Sanki alınganlık ediyorsunuz gibime geldi

söyle bir durum olabilir mesela ikisi konuşuyordur konu sahibi araya girince umursamayip yine birbirlerine dikkat ederek konuşuyor olabilirler
gerçekten o zaman çok sinir bozucu bir durum

gitmeyin
siz planı yaparken bana sorsaydiniz uygun olmadığımı söylerdim Üzgünüm planı bozamam diyip cekileceksinuz
mesela misafir mi geldi siz başlatın muhabbeti eşiniz araya girince hii öyle mi canım diyerek gecistirip misafire yonelerek konuşmaya devam edin
aynısıni yasatmazsiniz anlamaz

Konuşarak olmadıysa çıngar çıkarın.Okkalısından bir bir cinnet sorunu kökünden çözebilir.

söyle bir durum olabilir mesela ikisi konuşuyordur konu sahibi araya girince umursamayip yine birbirlerine dikkat ederek konuşuyor olabilirler
Böyleyse hakkaten sinir bozucu ve saygısız bir davranış..

Açık açık ve gerekirse bin kez, anlayana kadar durumu anlatmak lazım eşinize.

Bilerek olmasada benım eşimde evliliğin ilk yılları bunu yapıyordu .özellikle ailesine karşı .sizin dediğiniz gibi insan o şekilde katılmak istemıyor .ben ciddi ciddi çok kez konuştum ve en son ilk hamilelik donemimde olayı patlattım .şimdi benim düşüncemide dikkate alıyor.ama uzun surdu bir iki söyleme ile düzelmedi.bana sorsan destan yazarım ona sorsan mükemmel koca:)çocuk varmı bu arada

Offf yolarim öyle eşi,dayanilir gibi degil,hele uçakta yaptıgı hareketten sonra burnundan getiririm,tribimden geçilmez,çok kıskanırım,valla dayanamam ben yaaa...Bizede eşimin akrabalari,arkadaşları gelir,onlar sohbet ederken ben biraz sessiz kalsam eşim hemen benide sohbete çekmeye çalışır,benimde yorum yapabilecegim mevzular açar ne biliyim başka türlü kenar süsü gibi hissederim,kırılırım,suratim düşer

Zorla bir şey yaptırmasına izin vermeyin . Kesinlikle sizde başka planlar yapıp umursamaz davranın ..

Evet aynen boyle oluyor. Ikili konusuyorlar mesela, ben arada fikrimi soyluyorum veya yemek hazir hadi buyurun diyorum. Bana bakiyorlar, sonra cevap bile vermeden muhabbete devam ediyorlar.

Cocugumuz yok henuz ama tedavi goruyoruz. Ben azicik birsey desem zaten esim, sorun cikarmak icin yer ariyorsun diyor.

İnşallh hamile kalırsında şunun anasını aglatırsın.şu uçakta oturma mevzusu ilginç hadi eşin çok afedersın diyip küfr edenler olurya ökz diyicem.kızma kuzenı ondanda öküz nasıl bir beyın var kafataslarında?gerçi diyeceğini demişssin hakkınıda savunup kendini ifade edebikiyorsun buna rağmen eşin kendine çeki düzen vermiyor.Başka sebepler olabilirmi bi yıldırma politşkası gibi ne biliyim .hangi koca bile bile bu kdr eşini arka plana atabilir

Canim, cok tesekkurler. Sen de hamilesin, tebrik ederim.

Çok büyük bir saygısızlık var.
Ciddi şekilde konuşmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…