İkinci şansa inanır mısınız?

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.046
83
Hanımlar merhaba

Benim sorum kısa ve öz. Hayatta ikinci şansa inanır mısınız aşkta veya arkadaşlıkta ? Bir şeyler yarım kalmışsa affedip tekrar başlamak ya da devam etmek mümkün müdür? Böyle ilişkiler tekrar kopar mı yoksa bi yerde sınandığı için daha mı güçlü olur?
Deneyimlerinizi yada düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum

3. Ve daha fazlası şansı vermek isteyen ikinci şansı tabiki verebilir.

Duruma göre değişir. Şiddet/aldatma yoksa, karşı taraf gerçekten pişmanım diyorsa ve de hatasını anladığını net gösterirse belki. Yine de güvenmek zor olur diye düşünüyorum, aynı rezilliği bir daha yapar mı diye diken üstünde yaşamak zor

Neden bittiğine bağlı. Kırmızı çizgilerimin aşılıp aşılmadığına, ve sorunların gerçekten halledilebilecek nitelikte olup olmadığına bağlı.

İhanet, şiddet, sıkça yalan söylemek, sorumsuzluk, bunlar benim kırmızı çizgimdir.

İçinde yoksa birinin , sorumsuzluğu bitmez, kabalığı, öfkesi bitmez.

Ancak ufak anlaşmazlıklar varsa, halının altına süpürmeyip, yani sürekli alttan alıp susarak yürüteceğiniz bir ilişki olmayacaksa, karşılıklı emek ve saygıyla, tekrar denenebilir diye düşünüyorum

Ancak şöyle de bir şey var, genelde ayrıl barış ilişkiler pek kalıcı olmuyor

Yani ortada pek rezillik bir şey yok ama bir şey bitiyorsa hep daha iyisi olacağı içindir diye bakıyorum son 1 yıldır falan, bütün arkadaşlıklarım da dahil buna. Artık benim hayatıma katkısı yok ki, hayatımdan bir noktada uğurluyorum diyorum. Bazen dönüşler olunca da insan nasıl düşünmesi gerektiğini şaşırıyor. Acaba bıraktığım gibi kalmalı mı? Yoksa hayatımın bu durağında tekrar trenime atlayıp yolculuğuma eşlik mi etmeli diye bocalıyorum

Evet zaten yalan,şiddet, ihanetin olduğu hiçbir ilişki türü hayatın hiçbir döneminde fayda sağlamaz. Ben daha çok zararsız bir şekilde yolların ayrıldığı ilişkiler nasıl yürür diye sormak istemiştim. İkinci şansa inanmak istesem de artık insanlara güvenmek zor

Arkadaş olur, sevgili olur, eğer o kişi hayatından çıktıktan sonra eksikliğini hissetmiyorsan, aman aman bir değişiklik yaşamıyorsan, demek ki olmasa da olur.

O yüzden bence işleri komplike hale getirmeye gerek yok. Bırak gitsin

Orası yüzde yüz doğru

yanlış anlaşılma oldu diyorsunuz yanlış anlaşılmalarda şans vermenize gerek yok çünkü zaten yanlış anlaşılma olmuş ortada hata yok...

ben hata affetmiyorum insanın karakteriyle alakalıdır hata, kabul edilemeyecek hatalar vardır o hatayı yaptı mı ben niye affedeyim?
niye yanına kar kalsın ?
affetmem ben. Hayat bana maalesef bunu öğretti daha önce kimi affettiysem pişman oldum.

Hiç vermedim vermek de doğru gelmiyor. Aşk veya arkadaşlık eğer yaptıysa demek ki gerçek değilmiş gerçek olsa yapmazdı diyorum ve vermediğim için hiç pişman olmadım çok şükür unutma ki kimse değişmez sadece üstünü örter.

Ben artık tekrarlanmasını göze alamadığım hataları affetmiyorum hayatımın genelinde.

Mesela birinin bana yeniden yalan söylemesi durumunda çok üzülmeyecek, hayal kırıklığına uğramayacaksam affediyorum.
Aldatılsam sonrakini göze alamayacağım için affetmem örneğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…