İkinci şansa inanır mısınız?

Arkadaşlıkta veya ilişkide aldatma yalan gibi şeyler yok. Yanlış anlaşılma, anlaşamama durumları diyelim.
Arkadaşlıkta yeniden arkadaş olursunuz, tamamen eskisi gibi olmaz ama taraflar hatalarını anladıysa barışıp yine arkadaşlığı yürütebilirsiniz.
İlişkide ise başlangıçta süper olur ama sonra aynı sorunları tekrar yaşarsınız genellikle bu sefer daha büyük kavgalar ve ayrılık olur. İstisnası var mı var, bir arkadaşım ilk eşiyle yıllar yıllar sonra 3. evliliğini yaptı (arada başkaları ile evlenip boşanmıştı ikisi de) Ama bilemeyeceğim. Genellikle olumsuz.

Kontekse göre değişir. Kendim deneyimlemedim ama birsürü insan ayrılıp barışıyor belki birbirlerinin yokluklarinda hayatları daha yavan daha anlamsız geliyor, değerlerini idrak ediyorlar. Prens William ile Kate de ayrılmışlar sonra evlenmişler. Mutlu görünüyorlar yıllardır.
Tabi bazı çizgiler geçilmemiş olmalı. Fiziksel ve duygusal şiddet kırmızı çizgi

Sebebi de cok onemli 2.sansin .ama koptuğu yerden zor. bir ipe düğüm atarsin ilk kopacağı yer o düğümdur.Lakin hic denememek aklinda hep soru isaretleri yapiyorsa dene .denedim yine olmadi dersin üzüleceğini bile bile denemek istersen yol senin eski aklim eski kafam yok daha guclu daha tecrubeliyim karşıdaki sanirim oyle ise zaman gosterir.bu birazda karakter ile ilgili 10 yil once bir arkd sildim kavgali bitirdik arkadaşlığı hic konuşmadım bi ara 2 yil once arkd istegi göndermiş eklemedim ben sildim mi tam siliyorum .

Bence hiçbir şey asla aynı olmuyor. İkinci şansı verdiğim arkadaşlıklari düşünüyorum da kaldığımız yerden devam edemedik. Aklımın bir köşesinde bana yapılan yanlislar hep kalıyor. Tum benliğimle affedemiyorum.

Aslında diyeceğim şu ki siz de benim gibi size yapılan hataları, haksızlıkları vs. unutamayacağınızi düşünüyorsanız kimseye ikinci şans vermeyin.

Kime 2. Şansı verdiysem hayal kırıklığına uğrattı. Tavsiye etmem.

İnamam. İnanmadığım halde verdim değişen bir şey olmadi sende inanma ve o şansı verme.

Laf kimin hatırlamıyorum ama demişti ki 'eski sevgiliye geri dönmek ev tişörtüyle sokağa çıkmak gibidir. Tanıdık, bildik ama huzursuz. Çünkü o dışarıya ait değil.' İkinci şans bana hep böyle hissettirdi. Bir iki kez arkadaşlıkta, bir kez de aşkta denedim.
Sorun şansı ve mutluluğu insanlara yüklemekte.
Zaten yapı olarak bunu düşünen biriyseniz o kaybı vermeden önce her şeyi denemişsinizdir. Dolayısı ile tekrar denediğinizde aynı sonuç çıkar.
Kapağında 'tekrar deneyiniz' yazan coca colayı defalarca açıp 'kazandınız' yazısını görmek ister gibi.
İstisnalar elbet vardır ama çoğunlukla karşı tarafta büyük değişimler gerektirir şayet hatalı siz değilseniz..

Hata ne ona bağlı
Bazı şeyler değişir, bazı şeyler değişmez...
Mesela benim yaşadığım bir olayi aramiz bozulduğunda aileme ya da beni zora sokacak 3.bir kişiye anlatıyorsa, ya da küsünce bunun imasini yapmissa bu kişi karaktersizdir. Asla ama asla barismam. Çünkü değişmez. Bu değişecek bir özellik değil.
Ya da benimle beraberken arkadaşlık sitelerine üye oluyorsa, birilerini tavlamak için iltifat ediyorsa,vaktini ona ayırıyorsa,bana yalan söylüyorsa ve nihayetinde aldatildiysam yine affetmem. Çünkü bu kişi bunları tasarlayarak,planlayarak yapmış. Pişman olacağı bir durum değil . Pişmanım diyorsa anca yakalandığına pismandir.

Ama sizin şu mesajinizda bahsettiğinize göre minik minik sogumalardan sonra hayatınızdan çıkardığıniz insanlar için soruyorsunuz;
Hayatından çıktıktan sonra eksikliğini hissediyorsan tekrar hayatına almakta bir sakınca yok bence.
Ama eksikliğini hissetmiyorsan , ya da bir ozelliginden dolayı (negatifligi,çok konuşması,hep kendini övmesi,olaylarla dolu hayatı vs) cikardigin için rahatsan bırak öyle kalsın:)
Benim hayatımdan çıkardığım çok kişi oldu. Ama geri aldığım sadece bir kisi var. Çocukluktan kalma bir arkadaşım. 3-4 yıl süren bir ayrıldığımız olmuştu. O zaman neyine uyuz oluyorsam şu an aynı düşüncesi,aynı tavrı vs devam ediyor:) ama hayatımdan çıkaracağım kadar büyük gelmiyorlar artık bana. Onu olduğu gibi kabul ettim:)
Verdiği artılar,bu eksilerinden daha fazla. O yüzden hala beraberiz .

Siz bence konuyu bilerek yüzeysel anlatmışsınız çünkü olay yanlış anlama anlaşılma değil.Daha sert şeyler olmuş gibi..Ben kindarimdir unutmam.
Aslında bir olay yok. Daha önce de yazdım.Bu aralar geri dönüşler alıyorum eski arkadaşlıklarımdan, beklemediğim kişilerden retrodan belki ama hiçbiriyle kavga,tartışma olmadı sadece kırgınlık ve iletişimsizlik girdi. Kırıldığımız konuyu konuşmadık yani

Benim de çocukluktan kalma arkadaşımla aramızda kırgınlık oldu. Daha doğrusu yaptığı ve söylediği sözlere ben kırıldım. Şimdi aramız biraz daha iyi ama bunu paylaştığım bir iki kişi dikkat ol insanlar düzelmez yine kırılacaksın fazla samimiyet kurma bence dediler. Açıkcası ben de biraz tetikteyim. Bir de 2 yıl gibi bir süreçte çok insan çıkarttım hayatımdan. Bazısını gerçekten hayatımda istemiyorum ama bazısı çok büyük şeyler yapmasa da söylediği bir söze bir davranışa kırıldım çünkü zor zamanlardan geçiyordum şimdi de acaba her şey eskisi gibi olacak mı diye düşünüyorum.
Ve arkadaşlık bir nebze de duygusal ilişkiler gerçekten düzelir mi yalansız, aldatmasız olsa da bilmiyorum

2. Şansı veririm ama 3 olmaz.
Bir şey 1 kez olduysa 2. kez olmayabilir. Ama 2 kez olduysa 3. kesin olacaktır diye inanıyorum ben.
Arkadaşlıkta veya aşkta büyük sorunlar olmadıysa, şiddet, aldatma, büyük yalan, dolandırma, iftira tarzı şeyler olmadıysa, böyle anlık yanlış anlamalar, spesifik durumlar olduysa ve canlar çok yanmadıysa bence şans verilebilir.

Kişilere göre değişir. Ben bir anda parlayan biriyimdir ama sevdiğim kimseyi bir anlık öfkeyle hayatimdan silmem. Hani çok olgun bir tip değilimdir ama ergenliğimde bile zirt pirt ayrilip barişmali ilişkilerden hiç yaşamadım.
Biten ilişkilerim devam edemeyecek durumdaydi hep dolayisiyla tekrar deneyelim olaylarina hiç girmedim talep gelse de.

İkisi de olabilir. Ne, net olarak, kopar diyebiliriz ne de daha sağlam olur diyebiliriz. Denemedne bilemeyiz sanırım. Tabi ikinci şans verme durununa getiren şey nedir o da öemli. Verilecek konu, var asla tekrar şans verilmeyecek konu var

İkinci sansi kime vermek istedigim ve neden bir kopma yasadigimiz cok onemli.
Siz ufak tefek yanlis anlasilmalar demissiniz, eger basit bir iletisim aksakligi ya da hatasiysa ve yoklugunu hissediyorsam, kirginligimi unuttuysam karsimdakinin de unuttugundan eminsem deneyebilirim.

Zaman zaman elbette anlasmazliklar, tavrinin, tarzinin, uslubunun batmasi gibi seyler yasanabilir karsilikli eger iletisim eksikligi dediginiz buysa, bence normal bir durum.
Burada devreye iyi niyet ve caba girer.
Kisacasi iyi niyet ve çaba benim icin ilk etapta ya da ikinci bir şans icin yeterli bir olcut olabilir.
Cunku ben bir anda silen biri degilim, belki de o yuzdendir.

Bazilari kotu niyetli, kotu kalplidir. Can acitmak icin yapar tum hamlelerini ama sizin sans vermek istedikleriniz bu tarz birileri degil.

Bir de hislerime guveniyorum aslinda
Ama bazen o hissi tam tanimlayamayinca ya da kondurmayinca gormezden gelmeyi tercih edebiliyoruz.
Minik minik gordugumuz, hissettigimiz bircok sey aslinda kisi hakkinda ipucu veriyor.

Sizin hisleriniz size ne soyluyor o kisiler hakkinda?

Son düzenleme:

Ananemin bi sözü vardı denenmişin denemesi olmaz diye ben inanmıyorum 2. Şansa. İnsanlar değişmiyor çünkü. 7 sinde neyse 70 inde o hesabı

Merhaba, hayatta elbette ikinci şansa inanırım. Ama kime ve nasıl sans verdiğimize bağlı bence. Aldatan adama şans verilmez, döven adama şans verilmez, kıskanç arkadaşa şans verilmez vb.. Bu hayatta en çok şansı kendinize verin. Kimse sizden daha değerli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…