ikinci sezeryan deneyimlerinizi anlatırmısınız lütfen !

nihaal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
151
7
118
İstanbul
kızlar selam,oğlum bu ay 15 aylık olacak ve çatı darlığı sebebiyle sezeryan ile doğum yapmıştım,şimdi yaklaşık 25 haftalık hamileyim tekrar :) benim sorunum şu ; ben ilk sezeryanımda çok zorluk çektim,inanılmaz ağrılar eşliğinde yaklaşık 15 gün sonra tam anlamıyla kendime geldim.acaba ikincisinde dahamı zor oluyor herşey yoksa deneyimin faydası oluyormu beden içinde ? aynı kesiğin tekrar açıldığını duymakta beni çok ürküttü :( bu sanki daha çok acı verir hissine kapılmama neden oluyor,lütfen bu konuda deneyimli olanlar bana yardımcı olurmusunuz ? şimdiden teşekkürler

benim 2. sezeyanım 3 yıl sonra oldu. biraz daha zordu sanki.

gerçi ilk ayağa kalkış bu sefer çok iiydi. neyle karşılaşıcağımı bildiğimden, hazırlıklıydım ve canım yanmadı fazla.

zorluğu hiç dinlenmememden kaynaklanıyordu sanırım.
2. çocuk olunca yeni doğum yapmış olsan, büyük çocuğunla ilgilenenler de olsa dinlenmek lüx oluyo. bana öyle oldu en azından.

büyük oğluma hasta ameliyatlı canı yanıyo gibi görünmek istemedim. belki ondan bilemiyorum..

ama benim 2. gebeliğim de ilkine göre daha yorucuydu..

inaşllah gebeliğin de doğumun da sonrası da güzel olur

insan doğumu için kötü tecrübeydi demek istemiyor ama sezeryan etkileri uzun süren bi operasyon,normal doğum yapabilecekken korkudan gidipte bıçak altına yatanlar ne demek istediğimi anlamıştır mutlaka,gerçek şu ki doğumun kolayı yok..ülkemizde malesef normal doğum bi eziyet,sezeryan ise bi konfor olarak olarak lanse ediliyor.kesinlikle katılmıyorum ! umarım ikinci sezeryanımdada aynı zorlukları yaşamam,deneyimlerinizi bekliyorum kızlar,eminim benim durumumda pek çok insan vardır.lütfen paylaşın tecrübelerinizi..

8 sene aradan sonra kısmetse 1 ay sonra 2. sezeryanımı olucağım. Bende heyecan ve korkuyla beklemedeyim.

İlk ki korktuğum gibi olmamıştı. Çabuk ayaklanmıştım. O zamanki yaşım 25 di, şimdi 33.

Ama bu sefer nasıl olur bilemiyorum.

8 sene aradan sonra kısmetse 1 ay sonra 2. sezeryanımı olucağım. Bende heyecan ve korkuyla beklemedeyim.

İlk ki korktuğum gibi olmamıştı. Çabuk ayaklanmıştım. O zamanki yaşım 25 di, şimdi 33.

Ama bu sefer nasıl olur bilemiyorum.

Merhaba, inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini bi tavsiyem olacak bende 2 sene önce sezeryanla doğum yaptım dikiş değil yapıştırma oldu çok çookk memnun kaldım 2.gün bağdaş kurup oturabiliyodum ve banyo bile yapabiliyosun tavsiyem dikişsiz yaparsan çok çok memnun kalırsın.

merhaba ,

öncelikle allah bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almanızı nasip etsin.

2.sezeryan in birincisinden hiç bir farkı yok, sadece ilk deneyiminizde yaşadıklarınızı hatırlayınca aynı şeyi yaşayacağınızı düşünmek ürkütücü oluyor. Şöyle ifade edeyim birincisinde başımıza ne geleceğini bilmediğimiz için ve biran önce koca göbüşümüzden kurtulup yavrumuza kavuşuyor olmanın heycanıyla birşey anlamıyoruz:49:

benim ilk sezeryanım acayip keyifliydi ,güle oynaya girdim ve güle oynaya çıktım ne bir ağrı ne bir sızı, hatta ameliyat masasında ayıltıp sedyeye kendim hopladım. 2.gün evimize gittiğimizde evi bir güzel süpürdüm ve yemek yaptım (bu marifet değil yatıp lohusalığım tadını çıkarmalıydım:6:)

2.bebeğimde de kesinlikle sezeryan a karar verdim , önceleri herkes karşı çıkıyordu ama ilkindeki cengaverliğimi görünce kullaktan kulağa aa elif diş çektiriri gibi girdi çıktı , akşamada ayakta bizi karşıladı hikayeleri yayıldı :46:

2.doğumum yaklaştıkca biraz yusuf yusuf oldum tabi (sonunda da yusuf aşkımı doğurdum ama:emir_bebek:)
o ameliyat hanenin soğuk halini düşündüm, sonra yataktan ilkinde olduğu gibi rahat kalkabilecekmiyim, acaba narkozdan ayılamazsam ? kızım ne olacak ? v.s neyse onda da allahın izniyle girdim ve odaya çıkarken cin gibi gözlerle gelenlere hoşgeldiniz dedim :) sonrasında da yine 4 saat sonra ayakta gelen misafirlerimi karşıladım.. gelenler Yusuf umu yanımda görünce aaa doğurmuşsun dediler :53:

işte böyle korkmayın , ağrı eşiğinizide yükseltin telkin edin kendinize bana da yok böyle eziyetli şöyle kötü dediler hiç de değil, gerçi normal doğum sürecine katlanamam düşüncesi ve saatlerce doğumun başlamasını beklemek beni tedirgin edip kendimi hipnoz da etmiş olabilirim bilmiyorum.:44:
bana göre normal doğum daha tedirgin edici, bana göre diyorum dikkat, ve normal doğum yapabilen tüm kadnları canııı gönülden kutluyorum:71:

bende 1ay sonra 2. doğumumu yapcam 14 aylık oğlum var bende ççok korkuyorum çünkü çok ağrım olmuştu ilkinde özel hastanede yaptrım ama karnım çok büyüktü o yüzden oğlum doğuncada hala bebek çıkmamış gibiydi buda dikişlere baskı yapıyuıdu çok zor günler geçirdim inşalllah hayırlısıyla kızımıda kucağıma alırım ağrım da inşallah az olur çünkü dayanışlcak gibi değildi

Allah hepimizin yardımcısı olsun ve yavrularımızı hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin inşallah,hepimizin evladına sağlıklı,uzun ömürler versin. yazılanlara bakınca kişiye göre değişken bi durum olduğunu görüyorum.umarım korkularımız boşa çıkar.

Merhaba, inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini bi tavsiyem olacak bende 2 sene önce sezeryanla doğum yaptım dikiş değil yapıştırma oldu çok çookk memnun kaldım 2.gün bağdaş kurup oturabiliyodum ve banyo bile yapabiliyosun tavsiyem dikişsiz yaparsan çok çok memnun kalırsın.

oncelikle herkese kolay dogumlar hanimlar:) Allah kismet ederse ben de sezeryan olacagim. dikis degil yapistirma tavsiye etmissin, biraz anlatirmisin nedir bu yapistirma?

beni esas korkutan aynı yerin tekrar kesiliyo olması,daha çok acır ve daha geç iyileşir düşüncesine engel olamıyorum :( inşallah korkuğumuz gibi olmaz :)

beni esas korkutan aynı yerin tekrar kesiliyo olması,daha çok acır ve daha geç iyileşir düşüncesine engel olamıyorum :( inşallah korkuğumuz gibi olmaz :)

hiç öyle bişey yok merak etme.. gönlünü ferah tut.. ben 3. yü bile düşünüyorum... :30:

Son düzenleme:
oncelikle herkese kolay dogumlar hanimlar:) Allah kismet ederse ben de sezeryan olacagim. dikis degil yapistirma tavsiye etmissin, biraz anlatirmisin nedir bu yapistirma?

Hayırlısıyla sağ salim doğum yaparsınız inşallah. Dikiş sadece içte oluyo ama dış tarafı yapıştırma yapıyolar ve çok ama çok rahat oluyo dikişli olunca yatamıyosun,kalkamıyosun,oturamıyosun,yatarkende çok zorlanıyosun ve banyo 15 günden önce yaptırmıyolar ama yapıştırma olunca drum bana ertesi gün girip duşunu alabilirsin dedi daha 1. günde... eve gelincede gayet rahat bağdaş kuruyodum herşeyi rahatlıkla yapabiliyodum Eğer özel hastanede doğum yapacaksan artık çoğunda var dr unla konuşup ben yapıştırma istiyorum demen yeterli Allah tamamına erdirsin inşallah.

cnm daha önce açtığın epidural sezeryan olanlar başlıklı topiğe bişiler yazdm bak istersen....

cnm daha önce açtığın epidural sezeryan olanlar başlıklı topiğe bişiler yazdm bak istersen....

Back
X