İkinci sınıf muamelesi görmek..

Eltim gelirde yüküm azalır diye düşündüm o daha da yük oldu bans.Cocuklarim olmasa bir dakika bile durmazdim onlara uzuluyorum
Bu dünyaya bir kere geliyoruz en önemlisi sensin . Sen saygısızlık olmasın diye sustukça onlar senin tepene daha çok binerler ne demek ya hanımlar oturacak sen hizmetçi gibi onlara hizmet edeceksin . Kocan seni savunmuyor ezdiriyor madem sen kendin savun hakkını ayrıca bir insanın kendini ezdirmemesi bunun için sesini çıkartması saygısızlık değildir. Bunca sene hizmet ettin de takdirmi gördün bırak sevmeyecklerse böyle sevmesinler. Herkes bir ana babanin evladı Allah kulu dayanıp durmayın içinize ata ata hasta olsanız çocuklarınız ne olacak . Allah aşkına sesinizi çıkartın

Yüz asma değil de eşinize diyeceksiniz ki annen madem beni bu şekilde aşağılıyor, koşun geldiğinde ev tutulsun, ev ev üstüne olmuyor. Ben her gün başkalarına yemek hazırlamak istemiyorum, hamile geline de söylersiniz kayınvalideye de. Böyle insanları idare edemezsiniz zaten size ezik gözüyle bakıyorlar, neden kavga etmeden sakince alttan almadan anlatmıyorsunuz? Korkmayın. Korkulacak bir durum değil. Yuvam tıkılır demeyin. Siz zaten evli değilsiniz ki, siz birinin ailesine hizmetçi atanmışsınız. Kocanız da bir kadar karaktersiz. Eşinize açık açık söyleyin ve katlanmayın bu duruma.
Zaten eşinin pasifligi yüzünden bu kıza bunları yapabiliyorlar ne münasebet ya benim eşim beni asla ezdirmez kim olursa olsun .

Sizin hayatınıza, size değer vermeyen ve saygısızlık yapan insanlara saygılı olucam diye uğraşmayı bırakmakla işe başlayabilirsiniz. Saygı hakedilir unutmayın. İnsanlarla kötü olmaktan çekinmeyin kendi haklarınız söz konusu olduğunda. Gücenirler, kırılırlar, kötü oluruz, akrabayız, onun hatrı bunun gönlü diye diye her şeye izin vermişsiniz. Kocaman insansiniz sizin hakkınızı sizden başla kimse savunmaz kendinizi düşünün önce

Hepsiyle arana mesafe koy
Neden hep sizde kakıyorlar ki kışın
Elimiz çözmeli bu durumu.
Sana yemek yap diyorlarsa da yapma.
Sizin düzen baştan hatalı

Tesekkur ederim.Aynen izin vermicem iki çocuğumun ve benim hayatımızı mahvetmesine, o da bizim umrumuzda değil bu saatten sonra
Akıllıca davranın, duygusal davranmayın, bencil olun, ayıp olur aman beni sevmezler, ele güne ne derim vs demeyin. Tabiri caizse onlara göre yırtık olun, asla kendinizi ezdirmeyin. Eşiniz üzerinden siyaset yapın, annesine lafınızı o an çat diye söyleyin uzatmayın. Yıllarca bana bunu yaptın vs hiç kimsenin umurunda olmaz. Sizin kabul ederek yaptığınızı düşünür ve iddia ederler. Dışardan yemek söyleyin, siz kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz? 9 aylık misafirliği mi kalmış, geçin mutfağa ne isterseniz pişirin, ben bundan sonra ancak çocuklarıma bakarım dersiniz. Hiç kendinizi eziklemeyin, yalnız değilsiniz, kimseye de ihtiyacınız yok. Olmadı evden yemek yapar başkasına satarsınız veya iş öğrenme kursları var Halk eğitimin gidin, katılın. Kendi işinizi olur. Her şey karar almakla başlar.

Eş diye bir insan olması lazım oralarda bir yerde sizde yok mu? Direk ailesiyle mi evlendiniz?
Bu tarz zamanlarda orta yolu bulması gereken kişi eşiniz. Sizi bu muameleye maruz bırakıyorsada nasıl bir adamla evli olduğunuzı oturun bir düşünün. Benim için ortalığı yıkma sebebidir kullanılmak mesela. Ayrımcılık derseniz yaparsa yapsın ama az ötede derim.
Bence siz bir eşinizle oturup bu konuları konuşun rahatsızlığınızı söyleyin bakalım tavrı ne ona göre yorum yaparız.

Üzüldüm halinize değişen Bi şey olacağını sanmıyorum böyle gelmiş böyle gider.Eşinize göre normal çünkü yaptıklarınız.Çok kavga edersiniz değiştirmek isterseniz gibi duruyor.Umarım kurtulursunuz sıkıntılarınızdan.

Akıllıca davranın, duygusal davranmayın, bencil olun, ayıp olur aman beni sevmezler, ele güne ne derim vs demeyin. Tabiri caizse onlara göre yırtık olun, asla kendinizi ezdirmeyin. Eşiniz üzerinden siyaset yapın, annesine lafınızı o an çat diye söyleyin uzatmayın. Yıllarca bana bunu yaptın vs hiç kimsenin umurunda olmaz. Sizin kabul ederek yaptığınızı düşünür ve iddia ederler. Dışardan yemek söyleyin, siz kendi evinizde yemek yapmıyor musunuz? 9 aylık misafirliği mi kalmış, geçin mutfağa ne isterseniz pişirin, ben bundan sonra ancak çocuklarıma bakarım dersiniz. Hiç kendinizi eziklemeyin, yalnız değilsiniz, kimseye de ihtiyacınız yok. Olmadı evden yemek yapar başkasına satarsınız veya iş öğrenme kursları var Halk eğitimin gidin, katılın. Kendi işinizi olur. Her şey karar almakla başlar.
Ben kendime evimde yemeğinden hamur işine tatlisına hepsini fazlasıyla yapıyorum. Onlarda beni kullanıyorlar akıllarınca

kayınpederiniz sizin dayınız
kaynınız sizin kuzeniniz
eltiniz aynı zamanda yengeniz kuzeninizin karısı diye
eltiniz hem de kaynananızın yeğeni yani halası veya teyzesi oluyor
kafan cok karıştı konuya odaklanamadım inşallah çözüm bulursunuz :KK53:

Back
X