İkinci sınıf muamelesi görmek..

herkes eltini seviyor ama sizin evde kalıyor. Seni baya hizmetçi yapmışlar kendilerine.
Ben de aynı durumdayız. Aylarca agirlamiyorum kimseyi tek fark bu. Çeşit çeşit benden yemekler pastalar börekler tatlılar bir sürü şey yerler. Ama 5 yıl tek başına kahve yapmayı bile beceremeyen, kahveyi bile kocasıyla yapan, yemek yapmayan usengec eltime taparlar onu çok severler. Ben iki çocuklu halimle kaynanama anneler gününde yaş pasta yaptım yine yaranamadım, hazır aldım zannettiler, hapur hupur yediler, kaynanam yine bir kek dahi yapıp yedirmeyen eltimi tutuyor onu çok seviyor. Bana gelirken evinde yemek vardır nasılsa diye çat kapı gelip haber vermeden gelip 15 dakika içinde önlerine yemek hamur isi hizmet bekliyorlar, resmen beni sadece hizmetçi olarak görüyorlar bende bıktım 6 bucuk yıldır.

Ben de aynı durumdayız. Aylarca agirlamiyorum kimseyi tek fark bu. Çeşit çeşit benden yemekler pastalar börekler tatlılar bir sürü şey yerler. Ama 5 yıl tek başına kahve yapmayı bile beceremeyen, kahveyi bile kocasıyla yapan, yemek yapmayan usengec eltime taparlar onu çok severler. Ben iki çocuklu halimle kaynanama anneler gününde yaş pasta yaptım yine yaranamadım, hazır aldım zannettiler, hapur hupur yediler, kaynanam yine bir kek dahi yapıp yedirmeyen eltimi tutuyor onu çok seviyor. Bana gelirken evinde yemek vardır nasılsa diye çat kapı gelip haber vermeden gelip 15 dakika içinde önlerine yemek hamur isi hizmet bekliyorlar, resmen beni sadece hizmetçi olarak görüyorlar bende bıktım 6 bucuk yıldır.

Ya ben anlayamıyorum. Kayınvalideniz böyleyse neden pasta yapmayla falan uğraşıyorsunuz hala?

Kıymet bilmeyen kimse için elimi oynatmam.

Hem kayınvalide sizi sevse ne, sevmese ne Allah aşkına?

Bu tarz yorumlar okuyunca üzülüyorum.

İçler dışlar çarpımı ve birazcık da dağılma ozelliği kullanılıyor galiba sizin evliliklerde :işsiz: Bu nasıl iş yahu.
Benum halam dayimla evli ayrica dayi cocuklari oluyorlar eger bizim jenerasyonda bu gelenegi devam ettiriyor olsaydik cocuklarimiz nasil olurdu merak ediyorum:)))Allahtan cocuklari olarak saglamiz:))

Önce siz değişin ki karşısındakinlerde size karşı değişim göstersin

Ya ben anlayamıyorum. Kayınvalideniz böyleyse neden pasta yapmayla falan uğraşıyorsunuz hala?

Kıymet bilmeyen kimse için elimi oynatmam.

Hem kayınvalide sizi sevse ne, sevmese ne Allah aşkına?

Bu tarz yorumlar okuyunca üzülüyorum.
Esim annesine pasta yaptigimi görünce bana değer verir zannettim ama yanıldım. Saatlerce pasta yapcam diye yoruldugumla kaldım

Kendime enayi diyordum da değilmişim. Görüntülü konuşurken görümcem ağız burun yamulttu diye çıkmıyorum artık eşim çağırınca gidip kv ye hal hatır sorup işim var deyip arkamı dönüyorum. Eşime de söyledim. Farkında bile değil salak. Çünkü kendi ailesi. Eşinizle konuşun. Kpnşn yeğeni imişsiniz onunla da konuşun. Saygı çerçevesinde baktınız olmuyor sinir krizi her şeyi çözer.

Akrabalık ilişkileri o kadar iç içe geçip boyut değiştirmiş ki, kim kimin nesi diye anlamaya çalışmaktan konuyu anlayamadım.

Üvey dayı ne oluyor,uzaktan akrabaya falan mı dayı diyorsunuz?
Öyleyse konuda belirtmenize hiç gerek yokmuş,benim iyice kafam karıştı.
Yani konuyu bu kadar uzatmanin anlami ne surekli akrabayla evlenirmi evlenirmi tamam evlenilmez yanlis zaten ama suan konu o degilki kiz farkli biseyden bahsediyor sorun baska yani.bazi ailelerde akraba evlili mecbur kiliniyor bizim ailedede var. Kaldiki ben kocamla evlenecegime keske beninisteyen kuzenimle evlenseydim yani dayimda mukemmel yengemde mukemmel insanlardi gelinleri cok sansli suan. Esim ve ailesi sirf siyasi gorusumuzden dogulu olusumuzdan bile bize laf etti. Dogulu olarak cogumuz elden boyle laflar yiyecegimize kendi insanimizla evlendirmeyi tercih ediyor aile buyukleri. Insan ele karisinca kendi insanin kiymetini anliyor. Dogulular bu konuda cok dislaniyor. Konu sahibiyle alakasi yok tabiki suan ama cogu yerde vardir bu. Dile getirilmiyor

😔😔😔İnsanı kullanıyolar resmen ikiyüzlülük

Yapma ozaman niye yapıyorsun sana madalyanı takıyorlar kendinizi kullandirmayin kardeşim en güzel yıllarını hizmetçilik yaparak mi gecirceksin girip bir işe çalışsan daha iyi olurdu

Esim annesine pasta yaptigimi görünce bana değer verir zannettim ama yanıldım. Saatlerce pasta yapcam diye yoruldugumla kaldım

O kadar tarzım değil ki bu yaptığınız, yani sizi kırmadan ne yazsam bilemedim.

Eşiniz size, siz olduğunuz için değer vermeli, sizi sevdiği için değer vermeli, insan olarak değerli olduğunuz için değer vermeli. Annesine pasta yaptığınız için değil.

Normalde değerinizi bilmeyen insan sırf pasta yaptınız diye farklı davranmaz. Siz uğraştığınız ve yorulduğunuzla kalırsınız.

Hele size saygı duymayan kayınvalidenizi böyle şımartırsanız iyice tepenize çıkarlar.

Yapma ozaman niye yapıyorsun sana madalyanı takıyorlar kendinizi kullandirmayin kardeşim en güzel yıllarını hizmetçilik yaparak mi gecirceksin girip bir işe çalışsan daha iyi olurdu
Kocam annesine pasta yaptigimi görünce emek harcadigimi görünce bana değer verir zannettim o yüzden yapmıştım ama yoruldugumla kaldım malesef, zerre kadar değer görmedim. Bir daha asla yapmam haketmiyorlar çünkü. Calisamam iki küçücük cocugum var, ve cocuklarımı kendim büyütücem

O kadar tarzım değil ki bu yaptığınız, yani sizi kırmadan ne yazsam bilemedim.

Eşiniz size, siz olduğunuz için değer vermeli, sizi sevdiği için değer vermeli, insan olarak değerli olduğunuz için değer vermeli. Annesine pasta yaptığınız için değil.

Normalde değerinizi bilmeyen insan sırf pasta yaptınız diye farklı davranmaz. Siz uğraştığınız ve yorulduğunuzla kalırsınız.

Hele size saygı duymayan kayınvalidenizi böyle şımartırsanız iyice tepenize çıkarlar.
Çok haklısın değer görmeye görmeye birde bu yolu deneyeyim dedim, karım annem için uğraştı desin dedim ama olmadı yanlış düşündüm hata yaptım. Kaynana olacak kadın pastayı yiyip yiyip yine öbür birşey yapmayan usengec gelinine değer verdi hep. Bir de o kadar güzel yaptım ki hiç kimse benim yaptığıma inanmadı hazır aldım zannettiler zoruma gitti. En önemlisi de ben birşey yapsam da yapmasam da esim bana ben olduğum için değer vermeliydi çok haklisiniz bu konuda. Doğruları söylüyorsunuz size kırılmam

Kocam annesine pasta yaptigimi görünce emek harcadigimi görünce bana değer verir zannettim o yüzden yapmıştım ama yoruldugumla kaldım malesef, zerre kadar değer görmedim. Bir daha asla yapmam haketmiyorlar çünkü. Calisamam iki küçücük cocugum var, ve cocuklarımı kendim büyütücem
Niye kocana yaranmaya çalışıyorsun bırak o sana yaransin çocuğun biraz büyüsün çalışmaya başla para kazanmak çalışmak özgüven getiriyor kadına ve şunu unutma kimse kiymet bilmez deveyi güden değil s*** yaranir bol bol para harcaksin kendine bakacaksın ki kıymet bilsin

Arkadaşımın eşi annesine yemek yaptırdı ve zor, uğraştıcı bir yemek. Yemeği arkadaşı ve ailesi için yaptırdı. Bu olay evliyken oluyor tabii. Neyse bir süre sonda birlikteyken eşinin de o yemeği bildiğini öğrendik. Bundan sonra o yapar arkadaşına dedik gülerek. Adam yapamaz karım kıymetli dedi. Her şey eşte bitiyor.. Eşiniz sizi düşünecek. Yemekleri bundan sonra pis, kıllı tabakta ve aşırı tuzlu, yağlı, yağsız, acı yapın. Eleştiriye de yorgunum bu kadar oldu deyin. Bir daha gelmezler.

Niye kocana yaranmaya çalışıyorsun bırak o sana yaransin çocuğun biraz büyüsün çalışmaya başla para kazanmak çalışmak özgüven getiriyor kadına ve şunu unutma kimse kiymet bilmez deveyi güden değil s*** yaranir bol bol para harcaksin kendine bakacaksın ki kıymet bilsin
İnanın kendine bakan bir kadınım 27 yaşındayım, hamaratım, her işe tek başına kosturuyorum, mutfakta baya iyiyim.Eşime ilgi gösteririm sohbet etmeye çalışırım. Adam devamlı bana bağırıp beni azarlıyor, mutfak konusunda annesinden daha iyiyim diye kıskancligindan yemeklerimi bile doğru düzgün yemiyor, yemicem çöpe dök kedilere ver deyip beni aglatiyor, çöpe gitsin diye mi o kadar uğraştım diyorum bende. Ama annesinin evine gidince açlıktan çıkmış gibi tabaklarini bitiriyor yemek kalmıyor. Bu bana inat değildir de nedir. Onun tek dünyası annesi. Bize değer vermiyor. Karım mutfakta annemden daha becerikli olsun istemiyor asla. Gerçekten napsak yaranılmıyor bu kocalara

Merhaba herkese.Konuşmaya ihtiyacım oldugu için buraya üye oldum.5 yillik bir evliliğim var.Esimin ailesi ile ayrı sehirlerde yasiyoruz.Kisin bizim yanimiza gelirler yazin memlekete donerler.Kaynanamla oldum olası sorunlarim var sanirim kendileri beni sevmiyor cünkü oyle hâl ve davranıslar sergiliyor.Kayınpederim benim dayım olur asla ayrimci değildir gelinlerini aynı tutar ama kayınvalidem icin bu gecerli değil gercekten ayrımci.Bu sene bunu daha iyi anladim.Kucuk kaynima kv yeğenini istedi düğünü dört dörtlük yapti.Eltime karsi yumasak tonlu konusur hâl hatırını sorar bana ise hiç bir nasılsın dememistir. Iki hamilelik gecirdim ikisinde de bulantim tavanlatdaydi yiyip içemezdim beni zorla mutfaga sokar yemek yaptirirdi. Suan eltim(yigeni) hamile rahatsız olmasın diye evine gitmiyor 8 ay dir burdalar iki hafta eltime gitti diger günler bizdeler.burada beni yanlış anlamayin başımın gozumun uzerinde yerleri var ama kv ayırımcılığı beni mahvediyor. Eltim 5 aylik hamile hergun bize geliyorlar yemek yer gece yarisi evlerine giderler. Gercekten artik biktim resmen hizmetçi muamellesi goruyorum.Ha bide kaynımin kizini beraberlerinde getirmisler o resmen eltime asik.yanimda iltifatlar eder sarilir bana gelince tersler sekilde konusur yanimda durmaz kisacasi eltimi sevdigi kadar beni sevmez. Uzun bir konu oldu biliyorum ki dahasi var yazamiyorum bu zamana kadar kv tarafindan hakaret de yedim alayda gecildi yaptigim yemeklerde begenilmedi ama simdi eltimin yaninda boyle davranmasi ayrimci olmasi çok zoruma gidiyor.Yigeni olabilir bende kayinpederimin yigeniyim o boyle ayrimcilik yapmiyor.Eltim gec geliyor yemek hersey hazir sonra bize geliyor gecen gun kayinpederim dile getirdi yemek hazir olduktan sonra geliyorsunuz dedi kv ne olmus gelsinler konusma dedi.Saygisiz biri olsaydim cevabini verirdim.umarim yazdiklarim dan anlamıssinizdir.Bur durumda ne yapilir bilmiyorum...
Evine kabul etme canm kullandırma kendini lütfen bak farkındasın da durumun.Zaten kötü davrandıklarını düşünüyosun bırak küsen küssün giden gitsin rahat edersn hem korona var ne geliyolar ki sürekli eve kabul edemem de bişey derlerse de keyfiniz bilir ben artık evime kabul etmiyorum de

İnanın kendine bakan bir kadınım 27 yaşındayım, hamaratım, her işe tek başına kosturuyorum, mutfakta baya iyiyim.Eşime ilgi gösteririm sohbet etmeye çalışırım. Adam devamlı bana bağırıp beni azarlıyor, mutfak konusunda annesinden daha iyiyim diye kıskancligindan yemeklerimi bile doğru düzgün yemiyor, yemicem çöpe dök kedilere ver deyip beni aglatiyor, çöpe gitsin diye mi o kadar uğraştım diyorum bende. Ama annesinin evine gidince açlıktan çıkmış gibi tabaklarini bitiriyor yemek kalmıyor. Bu bana inat değildir de nedir. Onun tek dünyası annesi. Bize değer vermiyor. Karım mutfakta annemden daha becerikli olsun istemiyor asla. Gerçekten napsak yaranılmıyor bu kocalara
Niye çekiyorsunuz bu adamı yazık değil mi sizde bu bir piskolojik şiddet bu adamdan ne dağ olur ne kasaba yazık gençliğinize bu günler birdaha gelmez yolunuzu çizin ama onsuz

Back
X