• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz Alevlik gerçek mi?

Ay bu ne yahu? Benim kavram dediğim diğer konudan hatırladığım ruh eşi ve ruh ikizine benzeyen kısa bir açıklamaydı. Birde helobitter yapmış bu konuda. Yeni moda basit bir romantizm ifadesi olduğunu düşünmüştüm.

Saçma sapan bir şeyin altını ne kadar döşemişler. Biraz uzak doğu mitlerine benzettim. Onlarda ruhla ilgili ağdalı hikayeler var. İlk anlatıcısı Platon'muş ama ona şaşırdım. Kökeninde Zeus var Yunan miti.

Birilerini bu konuda besleyen ve yorumlayıp fal bakanlar varsa bir istismar şekli olmuş yazık. Halbuki saçmalık olduğu çok açık. Gerçekliğin bu kadar çarpıtılması insana hastalık yapar, çarpık bir algıyla düzgün bir hayat yaşanmaz.
ben psikoz derken ciddiyim maalesef. gerçekten delirtiyorlar insanları.
sadece bu ikiz alev konusu değil genel olarak spiritüel dedikleri her konuda islam sosuyla veren var, budizm var, tasavvuf var, galaktik federasyon var.. sen hangisine yakınsan. herkesi kafalayabilecekleri bir yer var. pandemi döneminde arttı bu spiritüel inanışlar. ondan sonra çok yaygınlaştı. aynı şekilde tarot, astroloji, fal, enerji çalışmaları, reiki vs.
inanın bana hepsi birbirine bağlı. masum masum tarot, burç falan öğreniyorsan dahi diğer spiritüel inançlara kapılırsın çünkü hepsini birbirine bağlamışlar. herkes kulaktan dolma öğrendiği şeyleri evrensel yasaymış gibi başkalarına aktararak besliyo sistemi. dünya çapında böyle.

Bunlar hep inançsızlıktan insanların bir kavrama tutunma gayretinden. Bunu dini olarak söylemiyorum muza bile tapamayan insanlar boşluğa düşüyor kesinlikle.

hayatla ilgili hiç bir gailesi olmayan her insan boşluğa düşebilir. sadece inançsızlık değil bence.
bir amacı ilgilendiği bir meşgalesi işi gücü yoksa gelecekle ilgili tüm hedefi sevgili bulmak evlenmek vs olunca her türlü safsataya inanır işte böyle.

Bunlar hep inançsızlıktan insanların bir kavrama tutunma gayretinden. Bunu dini olarak söylemiyorum muza bile tapamayan insanlar boşluğa düşüyor kesinlikle.
Niye muza ya da herhangi bir şeye tapayım, bütün ateistler ikiz alev falan mı takılıyor mesela? Tam tersi bu tip abudik gubidik zırvayla işim olmaz, aklımın mantığımın süzgecinden geçmeyen din dahil hiç bir şeyi kabul etmedim. Siz gene muza tapın hobi ılarak. Biz karıştırmayın

Niye muza ya da herhangi bir şeye tapayım, bütün ateistler ikiz alev falan mı takılıyor mesela? Tam tersi bu tip abudik gubidik zırvayla işim olmaz, aklımın mantığımın süzgecinden geçmeyen din dahil hiç bir şeyi kabul etmedim. Siz gene muza tapın hobi ılarak. Biz karıştırmayın
Sizin de inandığınız başka değerler vardır belki bu kimseyi ilgilendirmez. Ben genel olarak kendini boşlukta hissedenlerin bu tip konulara ilgi duyduğundan bahsettim. Kendiniz de söylediniz aklınızın mantığınızın süzgecinden geçirdiğinizi.

Sizin de inandığınız başka değerler vardır belki bu kimseyi ilgilendirmez. Ben genel olarak kendini boşlukta hissedenlerin bu tip konulara ilgi duyduğundan bahsettim. Kendiniz de söylediniz aklınızın mantığınızın süzgecinden geçirdiğinizi.
Benim tek değerim ahlak. Herkese diliyorum.

tamamen saçmalık inanmayın böyle şeylere ne ikiz alevi ne ruh ikizi safsata bunlar birde ikiz alevi bulmak için seans yapanlar buna inananlar var

Astroloji ve ilişkilerle kafasını bozanların tuhaf olduğunu düşünüyorum. Bir adam seni seviyorsa bitti, böyle saçma şeylere gerek yok. Zaten seven erkekte bunları düşündürmez. Kendilerinden haberi olmayan erkekler için bu kadar düşünmeye gerek yok.

Konu sahibi ben erken evlendim geç evlenen ve halen bekar olan arkadaşlarım zaman zaman sizin gibi düşünçe ve fikirlerle boğuştu ruh eşi ,ruh ikizi ,ikiz alevilik, bir elmanın yarısı vb kavramlar değişsede bunlar sizin düşüncenizin sonuçu sadece

“İkiz alev” (İngilizce: twin flame) daha çok spiritüel/ezoterik bir kavram. Temel iddia şu:
Bir ruhun ikiye bölünmüş hali gibi düşünülen iki insan, dünyada ayrı ayrı yaşar ama karşılaştıklarında çok güçlü, sarsıcı bir bağ hissederler.

Kulağa romantik geliyor ama biraz daha net anlatayım:
  • Ruh eşi kavramından farklıdır. Ruh eşinde uyum ve huzur vurgulanır, ikiz alevde ise genelde yoğunluk, iniş-çıkış ve çatışma ön plandadır.
  • Bu ilişkilerde insanlar çoğu zaman “onu tanıyormuşum gibi hissediyorum” der ama aynı zamanda zorlayıcı, hatta yıpratıcı olabilir.
  • Spiritüel anlatılarda “birbirini dönüştürme, ayna olma” gibi anlamlar yüklenir.
Ama işin gerçekçi tarafını da söyleyeyim:

Bu kavramın bilimsel bir temeli yok. Psikoloji açısından bakınca, bu tür yoğun bağlar çoğu zaman:
  • güçlü çekim + bilinçaltı tanıdıklık hissi
  • bağlanma biçimleri (özellikle kaygılı bağlanma)
  • ya da idealize etme eğilimiyle açıklanır

Yani biriyle çok derin bağ hissetmen illa “ikiz alev” olduğunuz anlamına gelmez.

ChatGPT böyle dedi.
Saçma sapan geldi bana

Ama dünyanın yaratılışından günümüze trilyonlarca insan doğup ölmüş ikiz alevimizi aynı ülkede aynı şehirde bulmamızın ihtimali var mı bu arada aylardır rüyamda ulaş tunayı görüyorum inşallah o da beni görüyordur 😂
Arkadaslar benim ikiz alevimi kim aldiysa versin lütfen.

Hay Allah razı olsun ya işte feraset işte fazilet

Back
X