Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

lütfen oda dekorasyonu ve kullanışlı ne bilgin varsa paylaşırsan çok memnun olurum
teşekkürler:)

lütfen oda dekorasyonu ve kullanışlı ne bilgin varsa paylaşırsan çok memnun olurum
teşekkürler:)

özelden yolluyorum.benim bu beşiklerin mavisi ve pembesi görmeye gelenler çok beğeniyor. :) bebeği olanlar böyle alsaydık diyenler oulyor.ayrıca nevresim takımı da almıştı eşim beşiğe uygun biri pembe biri mavi inanılmaz güzel oldu.bulursam onları da yollıyım.

mesajını aldım sagolasın :))

gunaydin ikiz anneleri bende ikizlere hamileyim 17 haftalik cinsiyeti daha beli deyil ... cocuk odasi besikler ve cocuk arabasi hakinda bana bilgi verirseniz cok sevinirim ... simdiden bakmaya basladim ama karar vermek zok ... simdiden tesekurler ... ALLAH salikla kucaniza almayi nasip etsin ....

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..tebrik ederim..ancak neden cinsiyetleri belli değil..epey büyümüşler çünkü benim 12.haftada belli oldu

slm kısslar bende ikiz annesiyim bebişlerim 7haftalık biri 7+3 diğeri dün kalp atışlarını gördükkrabbime bin şükür ben çok mutlu bi gebelik geçiriyorum bulantım ve aşermem yok sizce normalmi:26:gerçi drum gayet normal dedi ama:44:cinsiyetleri daha belli değil ama o olayın süsü zaten rabbim hepimize hayırlı sağlıklı ewlatlar nasip etsin

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..tebrik ederim..ancak neden cinsiyetleri belli değil..epey büyümüşler çünkü benim 12.haftada belli oldu

cok saol ALLAH hepimizinkileri salikla kucamiza almayi nasip etsin ..son ultrasona girdiyimda bende 12 haftaliktim ozaman dok. cok urasti ama goremedi .. bakti hersey normal daha 5 aylik oldugunda bakariz dedi cinsiyetine , salikli olsunlarda ALLAH neyi nasip etisa o olsun ....

tebrikler salikla kucana alirsin isalla...aserme bendede yok ama bulantim cok oldu ne gecem nede gunduzum beliydi bir suru hap ictim .... ama dok. normal demisa oyledir......ALLAH hepimize hayirli evlatlar nasip etsin ........ AMINNNNNNNNNNN

aynen canım 2 kese çift yumurta ıkızı demektır bende öyleyım :) bırı kız bırı erkek :)

öncelıkle bu konu buraya süper olmuş tebrık ederım :) bende ikiz beklıyorum temmuz gıbı dogum yaparım inşallah..
mutluyum ama bazenden gerılıyorum benı neler beklıycek
2 çocuk nasıl yapcam baş edebılırmıyım
yengeç burcuyum her şekılde baş ederım dıyorum ama yınede
korkuyorum ama dıger yanım çok mutlu
allah hrkz evlatlarını bagışlasın bızlere amin

selam...
Bende biri kız biri erkek ikiz annesiyim... Şu anda 24 aylıklar.. Büyüdüler sayılır:))) Hamilelere şimdiden hayırlı doğumlar dilerim. Anne olmuşlara da bolll sabır :)))) Tüp bebek yöntemi ile kavuştum çocuklarıma.. Hamileliğimin son ayları sıkıntılı geçti..Ama Allahıma binlerce şükür 36+3 de 2330 kg ve 2490 kg olarak sezeryan ile dünyaya geldi bebeklerim. Kızım 7 gün oğlum 12 gün küvezde kaldı. Zor günler geçirdik ama şimdi hepsi unutuldu.. Solunum problemimiz olmadı. Biz sindirim problemi yaşadık. Allah kimseyi evladı ile sınamasın.. çocuklar 5.5 aylık olana kadar annem ve kayınvalidem ile dönüşümlü baktık. Hepinizin bildiği gibi uyku haramdı. Stresten dolayı çok zor günler geçirdim.Sonra kendi kendime "bakabilirim" kakarı aldım. Ve tek bakmaya başladım.. İlk günler çok zorlandım. Yemek yemeye bile fırsatım olmuyordu.Zamanla hem çocuklar hem ben düzenimize alıştık. Kızım oğluma göre daha uysaldı. Oğlum ise tam tersi.. 20 aylık olana kadar gece 6 kez kalkıyordum.. kızım ise sadece 1 kez uyanırdı. Geceleri oğluma ben kızıma eşim baktı. hala da öyleyiz:))) Henüz ayrı oda da yatmaya alıştıramadık. Yaza doğru inşallah odalarına geçireceğim..
Yardımcı olabileceğim konu olursa seve seve cevaplarım.. Hepinize iyi günler.....

allah analı babalı büyütsün bebişlerinizi. ne güzel zor zamanları atlatmışsınız.ben hamileyim şuan 34 haftalık biri kız biri erkek minişlerim benimde. aslında 36+3 te doğum gayet güzel bir zamanlama ikiz için yani benim doktorum öyle demişti 36 haftadan sonra korkulacak bir şey kalmıyor diye yinede neden küveze giriyorlarki? kilolarıda çok iyimiş.bakalım benimkiler nasıl olacak nasıl bir sindirim problemi yaşadılar. sizde şeker çıkmışmıydı varsa bununla ilgili bişey yaşadınızmı?

saol bacım süper moral verdin :)))

Merhaba,

Çift kese tek yumurta da çift yumurta da olabilir. Tek yumurta, eğer döllendikten sonra ilk 3 gün bölünürse, çift kese çift plesanta, 4-7 gün arasında bölünürse çift kese, tek plesanta (benim durumum), 8. günden sonra bölünürse tek kese, tek plesanta. Belli bir günden sonra bölünürse de siyam ikizi oluyormus.

Yine de doktorlar hiç bir zaman tam emin olamıyorlar. Bana büyük ihtimal monokordiyonik diamniyotik dedi (çift kese, tek plesanta).

Ben de 30. haftama girdim. İki kız bekliyorum tek ya da çift:) 5 yaşında bir ablaları var.

Bebek arabası olarak cosatto aldım. Çünkü genişliği kapılardan geçebilecek kadar (76 cm), ayrıca hem yazlık hem kışlık kullanılabiliyor. Kış için içi polar bir kese var, arabaya takılıp, bebek içine konabilyor.

Kızları ilk 9 ay odamızda park yatakta yatırmayı düşünüyorum. Kraft'ın 76 cm genişliğinde olanı alacağım. Odalarını daha sonraki ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğim. Büyük kızım 2 yaşından sonra bebek karyolalarında rahat edememişti, sürekli uyanıyordu. Ona çift kişilik bir yer yatağı aldım. Onda hala rahat yatıyor. Gece yanına uzanabiliyorum, yuvarlanıp yere düşme derdi yok ve istediği zaman kendisi yataktan kalkabiliyor. Ama ikizlerin neye ihtiyacı olacak bilemiyorum. En iyisi ihtiyaçlar ortaya çıktıkçaalmak.

Merhaba.. Şimdiden sağlıklı ve hayırlı doğumlar dilerim. Söylediğiniz gibi 36+3 de doğum yapmak çok korkulacak bir durum olmadığını gösterir. Allaha şükür çok büyük sorun yaşamadık. Aslında 37. haftaya girdiğimde planlanmıştı doğum fakat tansiyonum yükseldiği için 4 gün önce gerçekleşti.. Kızım doğum esnasında pisliğini yediği için girdi küveze. oğlum da ilk başlarda birşey yoktu ama benım yanıma gelmeden mama ile beslemişler ve aşırı derecede kusmuş. Gözetim altında durdu küvezde ve o sırada sarılık oldu maalesef. o nedenle uzun kaldı küvezde. Ciğerlerimizde bir sorun yoktu,hatta ben ciğer geliştirici iğne bile olmamıştım. doktorum gerek görmedi. Şeker olayına gelince: maalesef bende yaşadım onu. Hamilelik boyunca diyet yaptım.Çok büyük bir sıkıntısı olmadı bende. Benım en büyük sıkıntım son aylarda "kurdeşen" denilen bir kaşıntı hastalığına yakalanmam dı. Doğumdan sonra geçti.Umarım tüm hamileler sıkıntısız alır bebeklerini kucağına..

mrb kızlar dün doktora gittim iki kese gördük 2 hafta sonra kalp atışlarını duyacaz inş bebişlerimin:) 4 yaşında bir kızım var 3 çocuk olacak beni nasıl günler bekliyor az çok tahmin ediyorum:)bulantılarım çok ileriki aylarda hamilelim nasıl geçecek beni neler bekliyor bilemiyorum işte bebişlerim saglıklı olsunlarda herşeye dayanırız ALLAH'ın izniyle. melitta bebişlerinin beşiklerinin resimlerini özelden atarmısın banada fikir olsun şimdiden

doktor benımde bırının erkek oldugunu dıgerının kız oldugunu söyledı ama kız da bıraz tereddut ettı gıbı oldu ama :) hayırlısı olsun tabıkıdee..
bende bebek arabasını hemen almayı düşünmüyorum çok erken dogumdan sonrada hemen bır yere çıkılmaz bırde 2 çocuk:)
allah herkezın dagına göre kar verırımış arkadaşlar ne MUTLUKİ ,iki evladı bırden büyütecegız
tek seferde bıtecek herşey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…