- Konu Sahibi TopaLsoLucaNn
-
- #1.021
gunaydin kizlar nasil siniz ... biz pek iyi deyiliz dun esimin akrabalari geldi bebekleri gormeye ve sanirim nazar etiler onlar giti 15 dakika sonra kizlar basladi isifa etmeye icini disina cikardilar sabah bese kadar hic durmadik bi birsi bi diyeri biraz emip uyuyorlar sonra birdaha cikariyorlar .... nazar icin ben ne yapabilirim bi fikri olan varmi bir suru dua okudum ... insalla bir daha yasamayiz boyle bir sey ...uykusuzluktan bayilicam sonra gorusuruz
gunaydin kizlar nasil siniz ... biz pek iyi deyiliz dun esimin akrabalari geldi bebekleri gormeye ve sanirim nazar etiler onlar giti 15 dakika sonra kizlar basladi isifa etmeye icini disina cikardilar sabah bese kadar hic durmadik bi birsi bi diyeri biraz emip uyuyorlar sonra birdaha cikariyorlar .... nazar icin ben ne yapabilirim bi fikri olan varmi bir suru dua okudum ... insalla bir daha yasamayiz boyle bir sey ...uykusuzluktan bayilicam sonra gorusuruz
çok geçmiş olsun canım..... inşallah birdaha böyle bir sorun yaşamazsınızGünaydın kızlar gece yarısı yüregimi hoplattı bu yaramaz oglanlar doguracam sandım kızıma süt yaptım yatama gidiyordum karnım bir gerildi sonrasına midemin ordan bir agrı sırtıma vurdu yata yattım ölece kala kaldım kolumu bile kıpırdatamıyordum gögsümün altına girdiler nefes alamıyorum resmen bekledim geçer diye geçmedi kaltık acile gittik orayagidene kadar biraz rahatladım dr anlattım karnımı eliyle bir muayene etti sonra utrasyona verdi bebekler iyiler bir sıkıntı yok dedi sancıda gözükmüyordedi biraz izledik normal herşeyin yalancı sancı bunlar artık normal bu haftadan sonra dedi daha dedim benböle olmamıştım doguracam sandım dedim dr güldü yok daha dediİnş bir daha öle olmaz ya ne kadar kötü oldum birde ben en ufak birşeyde hemen acile gitmem eşimde bilir huyumu o bile panikledi götür beni dayanamıyorum diyince kortu annemgilide gece aradım nolur nolmazdiye :18:gece annem bende kaldı evdeki işlerihallettik şimdi annemin oraya gidicem orda kalıcam artık arada eve gelirim yazarım size orada nette yok haftaya cuma tekrar kontrole gidecem ALLAH'tan birşey olmassa.kendinize bebişlerinize iyi bakın
meraba ikiz anneleri nasilsiniz nasil gidiyor ..... biz iyiz cok sukur biraz yorucu ama olsun onlara baktikca herseyi unutuyo insan biri kalkiyo diyeri yatiyo birini deystiriyorsun sonra sira diyerine geliyor emzirmede bazen mecbur ikisini birden emziriyorsun cunku dayanmiyorlar agliyorlar eee biz annelerde aglamalarina dayanamiyoruz .... zaman buldukca yazicam cadilardan biri uyandi
canım lohusa sendromu dedikleri şey bumu acaba:26::26::26::26:gerçi kırkınız çıkmış ama hayırlı olsun bu aradamerhaba arkadaşlar 40 mız bugun çıktı ..ya benım moralım bozuluyor annem yarın gıdıcek tek bakacagım
çok moralım bozuldu arkadaşlar
öyle böyle degıl bır telaş sardıkı benı korku endişe, nasıl bakacagım dıye
zaten nıye aglıo nıye gazı var derken kendımı yedım
ne bıleyım ıkızlerım var mutluyum mutsuzum tuaf hisler var
sadece bendemı varbu bılmıyorum
hiç gülmüyormusum eşim öyle dedı çok gergınsın dıyor ,farkında olmuyorum ama
hrkz öyle demeye başladı bana
evlatlarıma kurban olurum çok tatlılar allah herkezın evladını kendısıne bagışlasın
ne bıleyım yaa pskolojıkmı geçici durummu bılmıyorum
şimdide tüm vucudum kaşınıyor alerjı gıbı septi bırşey
doktora gıttım yarın kan ıdral sonucu bellı olcak
kaşınıyorum strestenmı
ya arkadaşlar bırının bana bu durumun geçıcı oldgunu söylesın lütfen :18:gögüslerımın üstü sivılce oldu kaşımaktan tuaf oldum yaa
çokmu gerıldım ben...
çok üzüldüm 40 çıkmadan bende çok misafir kabul etmeyi düşünmüyorum valla aiileler yeter akrabalar bir zahmet sonra geliversingunaydin kizlar nasil siniz ... biz pek iyi deyiliz dun esimin akrabalari geldi bebekleri gormeye ve sanirim nazar etiler onlar giti 15 dakika sonra kizlar basladi isifa etmeye icini disina cikardilar sabah bese kadar hic durmadik bi birsi bi diyeri biraz emip uyuyorlar sonra birdaha cikariyorlar .... nazar icin ben ne yapabilirim bi fikri olan varmi bir suru dua okudum ... insalla bir daha yasamayiz boyle bir sey ...uykusuzluktan bayilicam sonra gorusuruz
Cadicim bende felak ve nas dualarını biliyorum nazara karsı, sürekli onları oku... Bı de bizim orda bebeğin yastığına parlak bı tas ignelenir, mesela oğlumda hani su eski kristal avizeler olur ya annem onun taslarından birini ignelemisti yastığa, parlayip bebekten önce dikkati ceksinde ilk kötü bakışı tas alsın diye...valla batıl inanç falan ama oğlumda daha kırkı çıkmadan paramparça oldu o kristal tas!
kızlar sanırım ben kafayı yiyorum. insanlar hamileyken yenilecek şeylere ve kokularına aşererler değil mi ? ben bir beyaz banyo sabunu kokusunu bir de böyle hani beton zemini yıkarsınız da kokusu çıkar ya o kokuyu burnumda hissediyorum deli gibi resmen keşke o kokular olsa da sürekli koklasam hatta yıkanmış beton zeminden parçalar koparıp yesem diye geziyorum ortalıkta delirdim sanırım ben :S
kızlar sanırım ben kafayı yiyorum. insanlar hamileyken yenilecek şeylere ve kokularına aşererler değil mi ? ben bir beyaz banyo sabunu kokusunu bir de böyle hani beton zemini yıkarsınız da kokusu çıkar ya o kokuyu burnumda hissediyorum deli gibi resmen keşke o kokular olsa da sürekli koklasam hatta yıkanmış beton zeminden parçalar koparıp yesem diye geziyorum ortalıkta delirdim sanırım ben :S
kızlaaar... sabah kontrolümüz vardı, bebekler çok şükğr iyi, cinsiyetlerimiz belli oldu, bir kız bir oğlan olacak inşallah, Rabbim hepimize hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin....
kızlar kendımden nefret edıyorumannem gıttı dıye pskolojım bozuldu gıbı oldu sanırım.annemde nereye kadar bakcak bebeklerıme
hayır bezlıyorum emzırıyorum gazını çıkarıyorum aslında annemlık bırşey yok sadece yanımda bırı olmalı sanırım
yanlızlıktanmı korkuyorum...lütfen kınamayın
tuaf evet nur topu gıbı ıkız evladım var bırı kız bırı erkek
ama nedense onları çok sevıyorum ama pskolojım bozuldu
nasıl bakcam nıye aglıyor neden gazı var nıye uymadı
saçma sapan seylerle kendımı strese soktum
eşim bıle şaşırıyor bana anlatamıyorum kendımı ifade edemıyorum
tek bakıyorum ıkızlerıme 2 gündür eşim öglen 11 de gıdıyor gece 11 de gelıyor tümgün yanlızım
ailem yanımda degıl aynı ilde degılız 1 saatlık yol var aramızda
fakat bebeklerımın bana bır zararı yokkı ,her bebek gıbı aglıyor gazı var altı degışcek
emecek falan .ama ben sorumluktanımı korkuyorum bılmıyorum yaaa:2:
kızlaaar... sabah kontrolümüz vardı, bebekler çok şükğr iyi, cinsiyetlerimiz belli oldu, bir kız bir oğlan olacak inşallah, Rabbim hepimize hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin....
kızlar kendımden nefret edıyorumannem gıttı dıye pskolojım bozuldu gıbı oldu sanırım.annemde nereye kadar bakcak bebeklerıme
hayır bezlıyorum emzırıyorum gazını çıkarıyorum aslında annemlık bırşey yok sadece yanımda bırı olmalı sanırım
yanlızlıktanmı korkuyorum...lütfen kınamayın
tuaf evet nur topu gıbı ıkız evladım var bırı kız bırı erkek
ama nedense onları çok sevıyorum ama pskolojım bozuldu
nasıl bakcam nıye aglıyor neden gazı var nıye uymadı
saçma sapan seylerle kendımı strese soktum
eşim bıle şaşırıyor bana anlatamıyorum kendımı ifade edemıyorum
tek bakıyorum ıkızlerıme 2 gündür eşim öglen 11 de gıdıyor gece 11 de gelıyor tümgün yanlızım
ailem yanımda degıl aynı ilde degılız 1 saatlık yol var aramızda
fakat bebeklerımın bana bır zararı yokkı ,her bebek gıbı aglıyor gazı var altı degışcek
emecek falan .ama ben sorumluktanımı korkuyorum bılmıyorum yaaa:2:
herkese merhaba, ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.6.haftada tek kese göründü.8.haftada 2 kese ve kalp atışlarını dinledik.doktorum tek yumurta ikizi olduğunu aynı kese içinde olduklarını ve kordondan beslendiklerini buna rağmen kese içinde ayrı zarda olduklarını söyledi.
bugün kontrolüm vardı.kuzularımın biri 28 mm diğeri 32 mm aralarında gün olarakda 2 gün varmış.ikili test konusunda 2 hafta sonra karar verecekmiş ikizlerde risk hep yüksek çıkarmış.bu sebeple burun ve ense kemikleri ölçülürmüş vs......
sizler ikili test yaptırdınız mı? yardımcı olursanız sevinirim.kafam karışık.hep bir endişe içindeyim.sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum.ağlama krizleri yaşıyorum.
herkese merhaba, ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.6.haftada tek kese göründü.8.haftada 2 kese ve kalp atışlarını dinledik.doktorum tek yumurta ikizi olduğunu aynı kese içinde olduklarını ve kordondan beslendiklerini buna rağmen kese içinde ayrı zarda olduklarını söyledi.
bugün kontrolüm vardı.kuzularımın biri 28 mm diğeri 32 mm aralarında gün olarakda 2 gün varmış.ikili test konusunda 2 hafta sonra karar verecekmiş ikizlerde risk hep yüksek çıkarmış.bu sebeple burun ve ense kemikleri ölçülürmüş vs......
sizler ikili test yaptırdınız mı? yardımcı olursanız sevinirim.kafam karışık.hep bir endişe içindeyim.sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum.ağlama krizleri yaşıyorum.
Canım yaşadığın seyin adı logusalik, benzer seyleri her yeni olan anne yaşıyor ki bende yasamıştım...bunun sana anneliğin zor gelmesi, bebeklerin ağlaması, sorumluluğun ağır gelmesi...vs ile hiç bı ilgisi yok, bunlara takmasan emin ol takacak başka şey bulursun bu donemde, yanlızliktan korkuyorum demişsiniz ya, etrafında bı sürü insan olsa sikildim bu insanlardan bı dakikam yok kendime ayıracak dersin, bu donem öyle bı donem...20-30 yıldır yaşadığın, alıştığın düzen kalmıyor, aynaya baktığında kendi vücudunu bile taniyamiyorsun, aylardır taşıdığın, her türlü sıkıntıya katlandigin bebeğine bı yabancı gibi bile bakabiliyorsun, sonra vicdan azabı cekiyosun ne bicim anneyim ben bebeğim hakkında neler düşünüyorum diye, sana söyleyebileceğim tek şey düşündüğün, söylediğin hiç bisey için kendini suçlu hissetme bu donem yasadiklarin senin elinde degil...esın anlayısli biriyse yanlış anlasilacagini hiç düşünmeden ona anlat içindekileri...öyle ya da böyle bu donemde geçiyor tabiki ama öyle 40 günde falan degil, dogum sonrası fiziken 40 günde iylesilebilir ama psikolojik olarak cok daha fazla zamana ihtiyac var. Elif safak'in siyah süt diye bı kitabı var, bu donemi cok güzel anlatmış, fırsat bulabilirsen oku derim, kendime bile itiraf edemediğim düşünceleri orada okunca bir ben degilmisim diye düşünmüştüm....benzer düşünceler, sıkıntılar yasarsan gene yaz mutlaka, o bile cok iyi gelecek sana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?