Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

kızlaaar... sabah kontrolümüz vardı, bebekler çok şükğr iyi, cinsiyetlerimiz belli oldu, bir kız bir oğlan olacak inşallah, Rabbim hepimize hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin....

gunaydin kizlar nasil siniz ... biz pek iyi deyiliz dun esimin akrabalari geldi bebekleri gormeye ve sanirim nazar etiler onlar giti 15 dakika sonra kizlar basladi isifa etmeye icini disina cikardilar sabah bese kadar hic durmadik bi birsi bi diyeri biraz emip uyuyorlar sonra birdaha cikariyorlar .... nazar icin ben ne yapabilirim bi fikri olan varmi bir suru dua okudum ... insalla bir daha yasamayiz boyle bir sey ...uykusuzluktan bayilicam sonra gorusuruz

tatlım her sabah felak nas oku üfle bebeklerine, birde beşiklerine bir tane ayna as, gelenin kötü bakışarını geri çevirsin canım, geçmiş olsun bu arada

Cadicim bende felak ve nas dualarını biliyorum nazara karsı, sürekli onları oku... Bı de bizim orda bebeğin yastığına parlak bı tas ignelenir, mesela oğlumda hani su eski kristal avizeler olur ya annem onun taslarından birini ignelemisti yastığa, parlayip bebekten önce dikkati ceksinde ilk kötü bakışı tas alsın diye...valla batıl inanç falan ama oğlumda daha kırkı çıkmadan paramparça oldu o kristal tas!

çok geçmiş olsun canım..... inşallah birdaha böyle bir sorun yaşamazsınızannende bol bol dinlen gel
maşallah ne güzellllllll
canım lohusa sendromu dedikleri şey bumu acaba:26::26::26::26:gerçi kırkınız çıkmış ama hayırlı olsun bu aradabelkide annen gidiyor diye psikolojik olarak kendine güvenin yoksa korkuyosundur
azıcık cesaretlendirmeye çalış kendini inşallah çabuk atlatırsın ve eminim tekte çok güzel bakarsın bebişlerine
çok üzüldüm 40 çıkmadan bende çok misafir kabul etmeyi düşünmüyorum valla aiileler yeter akrabalar bir zahmet sonra geliversinfelak nas oku canım her aklına geldikçe

çok ilginç aklımızda bulunsun canım parlak taş

bende bugün doktora gittim kontrole ama kontrol etmeden beni ayrıntılı ultrasona gönderdioğluşlarımı göremeden hevesim kursağımda geri döndüm

pazartesi gün aldık ayrıntılı ultrason için
ondan sonra doğum günümüz belli olacak sanırım gerçi başka tahlillerde isteyecektir doktor bence önümüzdeki hafta bunların koşuşturmasıyla geçecek acil doğurmazsammmmm

işte bizden haberler böyle hepinizi çokkkk öpüyoruzzzz

kızlar sanırım ben kafayı yiyorum. insanlar hamileyken yenilecek şeylere ve kokularına aşererler değil mi ? ben bir beyaz banyo sabunu kokusunu bir de böyle hani beton zemini yıkarsınız da kokusu çıkar ya o kokuyu burnumda hissediyorum deli gibi resmen keşke o kokular olsa da sürekli koklasam hatta yıkanmış beton zeminden parçalar koparıp yesem diye geziyorum ortalıkta delirdim sanırım ben :S

Tövbe tövbeeee:) gerçi bende ilk hamileligimde cok güzel bı kırmızı ayakkabı aserdigimi iddea edip esime aldırmıştım ama benimki tamamen iyi niyeti kötüye kullanmak amacliydi:) senin durumunu bilemedim yani:)

canım demir eksikliğinin bu şekilde beton ve toprak aşermesine sebep olduğunu duymuştum özellikle topraak yiyen hamileleri çok duydum bi baktır istersen

cnm çok geçmiş olsun benimde bildiğim felak ve nas sureleri iyi geliyor.

kızlar kendımden nefret edıyorum annem gıttı dıye pskolojım bozuldu gıbı oldu sanırım.annemde nereye kadar bakcak bebeklerıme
hayır bezlıyorum emzırıyorum gazını çıkarıyorum aslında annemlık bırşey yok sadece yanımda bırı olmalı sanırım
yanlızlıktanmı korkuyorum...lütfen kınamayın
tuaf evet nur topu gıbı ıkız evladım var bırı kız bırı erkek
ama nedense onları çok sevıyorum ama pskolojım bozuldu
nasıl bakcam nıye aglıyor neden gazı var nıye uymadı
saçma sapan seylerle kendımı strese soktum

eşim bıle şaşırıyor bana anlatamıyorum kendımı ifade edemıyorum
tek bakıyorum ıkızlerıme 2 gündür eşim öglen 11 de gıdıyor gece 11 de gelıyor tümgün yanlızım
ailem yanımda degıl aynı ilde degılız 1 saatlık yol var aramızda
fakat bebeklerımın bana bır zararı yokkı ,her bebek gıbı aglıyor gazı var altı degışcek
emecek falan .ama ben sorumluktanımı korkuyorum bılmıyorum yaaa:2:

Canım hayırlısıyla bir iki güne alışırsın çok stres yapma elbetteki alıştın başka biririninde yanında olmasına garip değil bizlerde henüz doğurmadan senin yaşadığın stresleri düşünüyoruz haklısın elbetteki zor ve o yüzden de biraz daha sabret olur mu? hepsi düzelecek...

kızlaaar... sabah kontrolümüz vardı, bebekler çok şükğr iyi, cinsiyetlerimiz belli oldu, bir kız bir oğlan olacak inşallah, Rabbim hepimize hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin....

Canım sağlıkla gelsinler inşAllah.benimkiler de bir kız bir erkek inşAllah herkes sağlıklı birer birey getirir dünyaya...

Canım yaşadığın seyin adı logusalik, benzer seyleri her yeni olan anne yaşıyor ki bende yasamıştım...bunun sana anneliğin zor gelmesi, bebeklerin ağlaması, sorumluluğun ağır gelmesi...vs ile hiç bı ilgisi yok, bunlara takmasan emin ol takacak başka şey bulursun bu donemde, yanlızliktan korkuyorum demişsiniz ya, etrafında bı sürü insan olsa sikildim bu insanlardan bı dakikam yok kendime ayıracak dersin, bu donem öyle bı donem...20-30 yıldır yaşadığın, alıştığın düzen kalmıyor, aynaya baktığında kendi vücudunu bile taniyamiyorsun, aylardır taşıdığın, her türlü sıkıntıya katlandigin bebeğine bı yabancı gibi bile bakabiliyorsun, sonra vicdan azabı cekiyosun ne bicim anneyim ben bebeğim hakkında neler düşünüyorum diye, sana söyleyebileceğim tek şey düşündüğün, söylediğin hiç bisey için kendini suçlu hissetme bu donem yasadiklarin senin elinde degil...esın anlayısli biriyse yanlış anlasilacagini hiç düşünmeden ona anlat içindekileri...öyle ya da böyle bu donemde geçiyor tabiki ama öyle 40 günde falan degil, dogum sonrası fiziken 40 günde iylesilebilir ama psikolojik olarak cok daha fazla zamana ihtiyac var. Elif safak'in siyah süt diye bı kitabı var, bu donemi cok güzel anlatmış, fırsat bulabilirsen oku derim, kendime bile itiraf edemediğim düşünceleri orada okunca bir ben degilmisim diye düşünmüştüm....benzer düşünceler, sıkıntılar yasarsan gene yaz mutlaka, o bile cok iyi gelecek sana...

herkese merhaba, ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.6.haftada tek kese göründü.8.haftada 2 kese ve kalp atışlarını dinledik.doktorum tek yumurta ikizi olduğunu aynı kese içinde olduklarını ve kordondan beslendiklerini buna rağmen kese içinde ayrı zarda olduklarını söyledi.

bugün kontrolüm vardı.kuzularımın biri 28 mm diğeri 32 mm aralarında gün olarakda 2 gün varmış.ikili test konusunda 2 hafta sonra karar verecekmiş ikizlerde risk hep yüksek çıkarmış.bu sebeple burun ve ense kemikleri ölçülürmüş vs......

sizler ikili test yaptırdınız mı? yardımcı olursanız sevinirim.kafam karışık.hep bir endişe içindeyim.sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum.ağlama krizleri yaşıyorum.

öncelikle hayırlı ığurlu olsun
hiç kafana takma testleri
2li test 3lü test ikizlerde belirleyici olmuyor
yapılmasına gerek yok sadece kafa bulandırıyor
ilerleyen haftalarda 20.haftalara doğru ayrıntılı ultrason yaptırırsın en güvenilir yöntem o
ondabir sorun varsa çıkıyor zaten
ben de tüp bebekle hamile kaldım
benimki çift yumurta ikizi
benim doktorum ayrıntılı ultrason mutlaka yaptır ama gerisine gerek yok ikizlerde belirleyici değil demişti
benim uyuz doktor para için yaptırdı ama sonuçlarını umursamamıştım zaten çünkü tüp bebek doktoruma çok güveniyorum
ilk başlarda o korkular oluyor ama zamanla alışırsın merak etme
hepimiz yaşadık aynı şeyleri
RABBİM sağlıkla doğurmak nasip etsin inş.

hayırlı olsun canım. benim çift yumurta ikizi bebişlerim. doktorum ikizlerde ikili testin yanlış çıktığını söyledi üçlü test yaptırdık ondada birşey çıkmadı şükürler olsun. yalnız kendine çok dikkat etmen gerekecek ikiz hamilelik başından tehlikeli. bol bol dinlen ayakta fazla kalma, biryerlere uzanma, fazla yorulmayacaksın. birde ilk 3 ay kilo almamaya çalış.

Hayırlı olsun canım, saglikla al kucağına inşallah kuzularını...kızlara katılıyorum, 2'li ve 3'lunun hiç bir hükmü yok ikizlerde, benim doktorum genede elimizde bulunsun diye 4'lu yaptırmıştı ama asıl detayli ultrasondaki ense ve burun gelişimi anlamlı oluyor...kaybetme korkusu yasaman cok normal, ben doğal yolla kalmama ragmen yasıyorum o paranoyaları ki sen bı de tüp bebekle hamile kalkışsın, kim bilir nelerden sonra kavuştun bebislerine...zamanla bı azalır bı artar o korkular yeterki sen moralini bozma hep olumlu duşun, bol bol dua et...benimkiler çift yumurta ikizi, bende de geç döllenme vardı 24. Haftaya kadar da aralarında hep fark oldu, 24den sonra kapandı kilo farkı ama kapanmasada cok önemli degil demişti dr'um önemli olan gelişimlerinin haftaları ile uyumlu olması...haa bol içmeyi unutma:)

ay canım allah razıolsun içime su serptın vallahı ..kendımı tek sanıyordum .eşim çok anlayışlı allah razıolsun
benım ondan sıkıntım yok bebeklerımdende kendı kendıme saçma sapan düşüncler aklımdan çıkmamasıydı şimdi daha ıyıyım canım allah razıolsun saol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…