- Konu Sahibi TopaLsoLucaNn
-
- #1.081
meraba kızlarrrrr
biz dünden beri çok iyi değiliz sancım var gibi yok gibi anlayamıyorum:18::18::18::18::18:ishal oldum onun sancısı gibi ama ayağa kalkınca fena canım yanıyorönceden dinlenince geçiyordu 2-3 gündür dinlensemde gene kalkamıyorum ayağa
neyse sanırım sonlar yaklaşıyor kızlarrr
inşallah burdaki bütün arkadaşlar benim günlerime erişirlerartık korkum yok canları ne zaman isterse gelsin yavrularım sağlıkla sıhatle inşallah
meraba kızlarrrrr
biz dünden beri çok iyi değiliz sancım var gibi yok gibi anlayamıyorum:18::18::18::18::18:ishal oldum onun sancısı gibi ama ayağa kalkınca fena canım yanıyorönceden dinlenince geçiyordu 2-3 gündür dinlensemde gene kalkamıyorum ayağa
neyse sanırım sonlar yaklaşıyor kızlarrr
inşallah burdaki bütün arkadaşlar benim günlerime erişirlerartık korkum yok canları ne zaman isterse gelsin yavrularım sağlıkla sıhatle inşallah
selam herkese
cumartesi gecesi başlayıp pazar gecesine kadar devam eden doğum sancısı gibi sancılarla uğraştım
ilk başta miyomum ağrıyor sandım ama dayanamayınca acile gittik
ve düşük tehdidi dedi doktor
bebekler sağlıklı ,rahim ağzım kapalı ama sancılar devam ederse rahim ağzın açılır ALLAH korusun düşüğe neden olur dedi doktor
iğne ilaç verdi rapor da verdi yatacaksın dedi
çoğul gebeliklerde olabiliyormuş
ALLAHtan kanamam yoktu suyum filan gelmedi çok şükür
ama iki gün boyunca sancı çektim çok zor geçti
bir sürü doktor aradım kendi doktorumu aradım
bol su yatak istirahati iğne ilaç aynısını söyledi
pazartesi günü de gel kontrol edelim olmazsa heyet çıkartalım dedi i
duruma göre belki bi ay belki doğuma kadar yatak istirahati verebilirler
moralim çok bozuktu kaç gündür
yavrularıma zorla kavuşmuş olmamın yanında birden herşeyim böyle güzel giderken sanırım nazar dedğdi bana
ama herşeye razıyım yeterki yavrularıma bişey olmasın
acildeki doktor hemen oğlan cevval gibi kız daha küçük dedi
yani artık eğer RABBİM nasip ederse %100 bir kızım bir oğlum olacak
RABBİM meleklermizi korusun inş.
ben genelde yatıyorum wc ve yemek için kalkıyorum
doktor 24.haftadan sonraki bebekleri yaşatabiliyoruz ondan öncesi için yapılacak bişey yok dedi
yani ilk aşamada önümde bi 5 haftalık süreç var onu atlatısam inş. ondan sonra aşama aşama doğurana kadar ne kadar süreyi uzatırsam o kadar iyi olacak
RABBİM bu mucizeyi verdi inş. nasibimde vardır da sağlıkla doğururum
sizlerden bu durumu yaşayan oldumu hiç merak ettim
lara maşallah sana ben 36+2 de doğurmuştum.gece suyum gelmişti.sabah 10 gibi doğum yapmıştım.inşallah hayırlısıyla bebeklerini kucağına alırsın.
ne güzel ya bitirmişsin sen biz de o günleri görürürz inşallah
lara maşallah sana ben 36+2 de doğurmuştum.gece suyum gelmişti.sabah 10 gibi doğum yapmıştım.inşallah hayırlısıyla bebeklerini kucağına alırsın.
suyun geldikten sonra o kadar bekleyebiliyor musun yaaa bilmiyordum ben... ben başka şehirde doğum yapmayı düşünüyorum yaklaşık 3 saat mesafe var 35. haftadan sonra gidip orda beklemeyi düşünüyorum ama daha erken suyum gelirse yetişebilir miyim diye endişe ediyordum inşallah dayanabilrtim de bu stresi yaşamam rahat rahat doğuma gideirm
sağolun kızlar allah razı olsun
melitta bende bugün 36+2 yimbu günleri göreceğimi hiç zannetmiyodum hep kötüsünü düşünüyordum çokkkkkkk şükür allahıma gösterdi bizede bide sağlıkla kucağımıza alırsak allahın izniyle tabi
sağolasın ALLAH RAZI OLSUN ilgin içinöncelikle cok gecmis olsun canım, bende 19. Haftadan beri erken dogum riskiyle yatıyorum...benim hiç bir sıkıntım yoktu, rutin Dr kontrolu sırasında rahim agzi 1.8 cm olculdu ve hunilesme vardı, alttaki bebeğimin kafası rahim yoluna girmek uzereydi ultrasonda gördüğümüzde... Erken dogumu tetikleyebilir diye serklaj ya da herhangi bir ilac tedavisi uygulanmadı, surekli yatiyorum sadece yemek ve wc için kalkarak bu haftaya kadar geldim cok şükür, yarın 29 bitiyor artık:) açılmanın, kanamanın olmaması ve suyunun gelmemesi cok cok iyi, dr'um banada en büyük avantajımın kanamam ve suyum gelmemiş olması olduğunu söylemişti. Kasilmalarina cok dikkat et, benzer bisey hissedersen bu sefer hiç beklemeden dr'unla irtibata geç, enfeksiyona yine cok dikkat etmen gerekiyor, idraririni yaparken yanma hisseersen yine hemen dr'unu ara, bunların dısında sakin moralini bozma, bu iste mral cok önemli, bı de bol bol dua et...Allah yardımcın olsun, saglikla bebislerine kavuş inşallah:)
canım benım ne güzel anlatmıssın :)yerim ben onlarııııııı kuzucuklarrıı :):):) kasılırlar annesi belki de gaz yapmaya çalışıyordur yapamıyordur.malum popo kasları tam gelişmediği için kıpkırmızı olana kadar zorlanırlar.benim oğluşum hastane de doğduktan sonra gerinirdi ve her gerinmesinde pır pırt giderdi..gözleri şaşı bakarlar , ıııııhhhhh der kaka yaparlar ,gerinirler , gık guk ııııııı gibi sesler çıkarırlar.
dünyaya adapte olmaya çalışıyorlar.bebekler ilk üç ay hala kendini anne karnında zannedermiş.senin bebekler ne kadarlık bilmiyorum ama korkma annesi bu anların tadını çıkar morarıp kendinden geçmedikleri sürece sorun yok.sen bol bol emzir.2 aylıkken emzirdiğinde yüzüne bakar ve bi tebessüm yapar yine emmeye devam eder.muhteşem anlar bu anlar.
benim yiyesim gelirdi.hele ki kızım her süt emdiğinde her mama yiyişinde ıııııııııııııııııııhhhhhhhhhhhhhhhhh der kaka yapardı pırrrt diye. bayılırdım.yiyesim gelirdi zaten miniminiydi.oğlumda gerinirken gaz yapardı çok rahatlardı. kızıma kakalı prenses oğluma gazlı prens adını koymuştum.sonra tabi kızımı kolik tuttu
yamuk yumuk görünür ayakları , elleri.biraz daah büyüsün bi mama yerken bi sağa dönerler pırt pırt ederler sen biberonunu memeni dolaştırırsın sağa solaşayet benim cadı kız öyle biberon bi saağ gider bi sola o etrafa bakar ayaklar hava da eller oynar bi vurur gibi yapar bi cici yapar.bayılırım ama sırtım belim kopar mama bitene kadar
burada bakarsan ikiz olup normal doğum yapanlar var. herksin hamileliği bünyeyle alakalı o yüzden değişik tepkiler veriyor bünye. mesela ben 2 aydır raporluyum evde istirahat etmek zorundayım. doğuma karar vermedik henüz ama sezeryanı seçerim büyük ihtimalle normal doğum artıları olduğı gibi ikizlerde sakıncalı tarafalrıda var. ikinci bebek dönmeyebiliyormuş içeride havasız kalabiliyor v.s. o yüzden düzenli olarak konrtollere gitmeli ve doktorlarımızın dedikelrini uygulamamız gerekmekte.
Merhaba, bu benim ikinci hamileliğim, ilkini normal doğurmuştum, dr'um bı terslik olmazsa (bebekler bas-bas gelirse, tansiyon problemi olmazsa, kordon dolanmamissa...vs) yine normal yaparız diyor, hem ikinci dogum ilkine göre daha kolay olur senin icin hemde bunlar küçük olucak fırt diye doğurursun diyor (ilki 4 kiloydu, zor bı dogum olmuştu). Ama ilk doğumum olsaydı cesaret edebilir miydim ikiz doğurmaya bilmiyorum, sanırım %70-80 sezeryan tercih ederdim. Tabii biz dr'umla bunu konuştuk ama hersey son günlerde belli olacak, Allah sag salim elimize kavustursunda, gerisi ayrıntı gibi duruyor... Bu arada yurt dısında yaşayan forumun ikiz anneleri genelde normal doğuruyorlar, 37-38 haftayı geçenlerde var...ucuz ve digerlerinin direkt sezeryana alındığını duymuştum.
olmazmı mutlaka ikizlerde de normal doğum yapan var .riskleri de var tabi.tamamiyle doğumun yaklaştığında verilecek bir karar .nasıl bir son dönem geçireksin şimdiden kestirmek zor.inşallah zamanında doğum yaparsan neden olmasın.ama zamanında yapamazssan bebeklerin erkenci çıkarsa pek mümkün değil.benim bebekler mesela 34 haftada doğdular ve ikisininde kafası üstteydi.hiç bir şekilde yapamazdım normal doğum.o zaman doktorunla karar verirsin.hamilemisin onu tam anlamadım ama. :26:
Merhaba benimde ikizlerim var ama ben riskli bir hamilelik geçirdiğim için sezeryanla doğum yaptım,birde erken doğumduAma kuzenimin eşi ikizlerini geçen yıl normal yolla doğum yaptı
canım benım ne güzel anlatmıssın :)
aynen dun annem geldı anneme gösterdım oda sneı dedıgını dedı çok rahatladım :))
benımkıler bır buçuk aylıklar canım benım:) allah herkezın çocugunu bagışlasın çok teşekkur ederım :) bakalım ne zaman buyucekler aslında 1 yaşında olmalarını ısterdım
çıksak gezssek 3 muz :) hayal kuruyorum :)
açıkca söyleyeyim bugünlerin tadını çıkar1 yaşına geldiğinde ayaklanırlar biri bi tarafa biri bi tarafa kaçar sen ortada hangisinin peşinden koşsam diye bakakalırsın :):):):)
ben bile şimdiden zaptedemiyorum kuzucukları :):):) masa koltuk ve sehpaların altından topluyorum
sağolasın ALLAH RAZI OLSUN ilgin için
çok geçmiş olsun
çok şükür bana doktor rahim ağzı iyi dedi bebekler de normal dedi hiç bir sıkıntı yok dedi
sadece kasılmlar devam ederse rahim ağzın açılır dedi
yarın ayrıntılı ultrasona gireceğim inş.
pazartesi de kendi doktoruma gideceğim
o da rahim ağzını ölçecektir bakalım kaç çıkacak
inş.bir sıkıntı yoktur
ben de yatıyorum ama yatma şeklinde değil de genelde uzanıyorum oturuyorum
onun dışında hareket etmiyorum vcye kalkıyorum yemeğe kalkıyorum hepsi o
bana da heyet raporu verecek doktorum sana kaç gün rapor verdi
şimdilik moralim iyi çok şükür kasılmam da hiç yok
amin inş. sümlemiz sağlıkla zamanında doğururuz inş.
ne kadar su içiyorsun
ben 3-3,5 litre su içiyorum
bi de kullandığın ilçalar neler
emınım her dönemın tatlı zorlugu vardır. fakat bu dönem gaz ve kusmaları çok yogun oluyor canım
emınım her dönemın tatlı zorlugu vardır. fakat bu dönem gaz ve kusmaları çok yogun oluyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?