Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

ben de elevit ve demir hapı kullanıyorum bide coraspin ..
rahim ağzını ne ile ölçtürdün
amin inş.

ben de elevit ve demir hapı kullanıyorum bide coraspin ..
rahim ağzını ne ile ölçtürdün
amin inş.

Alttan olculdu canım, her seferinde de alttan ölçüyor dr'um, 34'e kadarda ölçmeye devam dedi, 34den önce erken dogum için bı belirti olursa durdurmaya calisicaz, 34den sonra istedikleri zaman gelebilirler dedi, inşallah 37yi bitiririm...coraspirini pihtilasmayi önlemek amacıyla verdi heralde sana, bende açılma durunca her tuvalete gittiğinde bı de seçtiğin bi odaya kadar yürü öyle yat tekrar, haraket olsun deyip ilac vermemişti bana....

slm 7haftalık hamıleyım ıkız bebek beklıyorz dun doktara gıttık ve pek ıyı seyler soylemedı rahımde sımdıden acılma varmıs 2haftada bır muane olmam gerekıyomus ve 3.ayımda rahıme dıkıs gerekırmıs boyle gıderse bebeklerımı 5 yada 6 aylıkken almamız gerekıyormus daha once boyle bı durumla karsılasan varmı yada bılgısı olan napmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor ve gebelıgımde cok zor gecıyor bulantı ve kusmalar cok fazla bu sebepten bııseyler yıyemıyorm bu durum bebeklerımı cok etkılermı benım buarada cok acıl ıkız gebelıkten ıyı anlayan bı dr arıyorum ıstanbulda

merhaba arkadaşlar :) bir kaç gunluk annem geldı gitti çokta ıyı oldu valla ben bebeklerım uyusun dıye saf saf başlarında beklıyordum
çok panık atagım yaa yada öyle oldum ...annem geldı kuralımı bozdu megersem besle, gazını al
ve yatagına bırak kendı kendıne yoruluyorlar uyuyorlar bazende popolarına ufak ufak vuruyorsun küt gidiyorlar şimdilık ıyı
gece uyanık oglum benım ne çekerdık sabah 5 e kadar uyusun dıye beklıyorduk
annem gelınce degıştı kendılıgınden veletler banamı naz yapıyorlar anlamadım
neyse öyle böyle ögrenıyoruz işte. artık suda vermeye başladım içiyolar valla 1 buçuk aylıklar
benımkıler daha düne kadar 40mız çıkarmı yaa dedıgım gnu hatırladımda :) büyümelerıde hoşuma gıdıyor
bugun banyo ettıler şuan delıksız uyumaktalar :)
şimdilık bukadar yıne yazarım :) arkaşdalr

Son düzenleme:
kızlarr doktor bir gün yatış verdi bana kasılmalarım varmış nst de görünen tedbir amaçlı bir gün gözlem altında tutalım dedi çok dua edin lütfen birkaç hafta daha dayansınlar

kızlarr doktor bir gün yatış verdi bana kasılmalarım varmış nst de görünen tedbir amaçlı bir gün gözlem altında tutalım dedi çok dua edin lütfen birkaç hafta daha dayansınlar
merhaba ikizkalpler benim de geçen hafta nstde kasılmalarım vardı ben yatmadım hastanede bugün yeniden nst ye baktılar normale dönmüş. korkma iyi düşün iyi olsun sakınılan göze çöp batarmış o yüzden rahat ol :) hastaneden çıktıktan sonra dikkat et kendine hiçbir iş yapma dinlen bol bol dayanırlar inşallah merak etme annesi :)

Canım inşAllah hiç bir sorun olmicak dualarımız seninle merak etme her şey yoluna giricek kuzucuklar gelmicekler ddaa erken :O)

Yaaa kızlar sizden okuyorum da görüyorum bana hiç alttan muayene yapmadı doktorum ve rahim ağzı için bir ölçüm falan yapmadı sorulacak sorularımın içerisindeydi normalde ama eşim izin vermedi.
neden mi?
daha önce suyum iyi mi bebeklerin gelişimi normal mi sorularıma ben zaten seni uyarıyorum yolunda olmayan durumlar için.
internetten bir sürü şey okuyorsunuz kendi tansiyonunuzu kendiniz yükseltiyorsunuz dedi.
onun için artık usturuplu sorular soruyoruz.
daha doğrusu eşim engelliyor...

yani rahim ağzı ile ilgili bir mevzu geçmedi aramızda sadece ben erken doğum tehlikem ya sa durumum var mı dediğimde hayır her şey yolunda çok iyisini kilona dikkat et dedi.
bir de ciğer geliştirici iğneleri de ne olur olmaz diyerekten yapıyoruz yoksa şimdilik hiç bir riskin yok dedi.geçen hafta gitmiştim doktora 29.haftamda (28+5 haftalıktım) ve kızım 1432 gram oğlum 1211 gram dı.
ki doz ciğer geliştiricim yapıldı iki dozum da çarşamba günü yapılacak.
sizce doktoruma sormalı mıyım rahim ağzı uzunluğunu???

merhaba enigma bana da bakmadılar sadece sanırsam 22 mi 23 mü hatırlamıyorum o haftalar civarında üst karnımda çok ağrım olduğundan acile gitmiştim o zaman hastanedeki asistan doktor rahim ağzına bakmıştı ultrasonla onun dışında ne kendi doktorum ne de ultrasonda fark var mı yok mu diye merak edip gittiğim başka doktorlar :) bakmadılar hiç rahim uzunluğu ya da açılmasına. zaten karnımızdan bakılan ultrasonda ufaklıkların suları azalmamışsa gerek duymuyor doktorlar rahim ağzına bakmaya. geçen mesajımda yazmıştım geçen hafta nstde kasılmalarım vardı rahimde o zaman doktor açıklık var mı yok mu diye muayene edicem demişti ama bugün mesela yine girdim hem karından ultrasona hem de nstye suları normal nstde de kasılma çıkmayınca bakmadı açıklık olup olmadığına.

bana da ciğer geliştirici iğne yazdı doktor ama 12 saat arayla yaptıracakmışım toplam 4 doz. 2 doz bir sefer 2 doz da 12 saat sonra dedi.

bu arada enigma cım karından bakılan ultrasonda aynı zaman doğum kanalımızı görebildiği için doktorlar eğer ufak bi sorun falan görürse ya da nstde kasılma gözlerse bakıyolar rahim ağzına

Son düzenleme:

Oncelikle cok gecmis olsun canım, hemen moralini bozma bu isler hicte öyle kuralli kaideli gitmiyor, nice mucizeler yaşatıyor allahım kullarına...banada rahim agzindan dolayi bı sürü şey diyen oldu bak 30'un icindeyim, allah "ol" dediyse olacak o bebisler... Arda lembet var, Atasehir memorialde, riskli gebelik uzmanı, rahim ağzından dolayı problemli olan annelerin cogu ona gidiyor istanbulda, ona görün mutlaka derim, lokasyon olarak uzamda bile bı fikrini al, başka Dr falan önerir belki...bulanti ve kusmam bebekleri hiç ama hiç etkilemez, sadece bol sıvı almaya bak yeter, Allah saglikla yavrularını kavuşmayı nasip etsin inşallah:)

Canım 30dan sonra ara sıra nst'de kasilma çıkması cok normal, bu da onlardan biridir inşallah ama dr'unun tedbirli davranipta hastane yatirmasida iyi olmuş bence, evde kendi kendine kafanda bı sürü şey kurardin yoksa, bunun gecmis olsun inşallah canım...

Bendeki açılma ve hunilesme farkedildiginde 19. Haftamdaydim, 18 ile 20 haftalar arasında ustten bi problem farkederlerse donup bi de alttan ölçüm yapılması gerekiyor, o donemde en sağlıklı sonucu alttan ölçüm veriyor, sen zaten 30dasin rahim agzi takibi için geç yani, sen cok şükür o donemi sorunsuz atlatmissin...Benim 34e kadar takibi devam edecek riskli grupta oldugum için, sen bundan sonra kasilma ve kanamana dikkat et yeter bence canım, haa bı de enfeksiyona...

canim sana özelden de yazmistim.benim karnimda sertlesmeler oluyor.dr a soyledim yapacak bisey yok dedi ilac verdi.zaten yattigim halde rahim agzi kisalmis.2.7 dedi radyolog.yatmaya devam ediyorum anlayacagin.senin kacinci haftanda rahim toparlanmisti biraz..

Anladım kızlar yani endişelenecek bir durum yok şimdilik diyorsunuz.
Arada sırada karrnım sertleşiyor onun dışında da sorun yok şimdilik onun için endişelenmiyorum sizlerde rahatlattınız içimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…