• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz anneleri bakar mısınız?

Hamileyizbiz

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
149
115
23
39
Merhaba anneler,
45 günlük ikiz annesiyim o kadar yoruldum ki anlatamam nasıl başediyorsunuz? Destek ve yaşadıklarınızı duymaya ihtiyacım var.

İkiz bebekli hayat zor ama güzel. Bazen hiç geçmeyecek gibi geliyor bazende hersey çok hızlı ilerliyor. 4. aydayız sanki çocukları 8 aylık yapmışım gibi hissediyorum arada 🙈 ailemden yardım alarak bakıyorum daha tek kalmaya cesaret edemedim. Şimdi hareketlenmeye başladılar, dönüyoruz konuşuyoruz gülüp kahkaha atıyoruz bile o anlar tadından yenmez. Ama aynı anda acıkıp aynı anda uyumak istediler mi ortalık fazlasıyla karışıyor.Hiç kolay değil. Yorgunluk, uykusuzluk, duşta ağlamalarım, başıboş kalmak istiyorsun. Herkese bol sabır ve kolaylık diliyorum.

Kızlar 2 buçuk yaşında iki erkek bebek annesi olarak hepinize öncelikle güç ve sabır diliyorum. Ben hep tek baktım. İmkansız değil ama gerçekten çok zor. Teselli olsun diye söylemiyorum ama inanın sizinle büyüdüklerinde aranızda çok güzel bir bağ oluyor. Giderek paylaşımlarınız artıyor.

Kızlar 2 buçuk yaşında iki erkek bebek annesi olarak hepinize öncelikle güç ve sabır diliyorum. Ben hep tek baktım. İmkansız değil ama gerçekten çok zor. Teselli olsun diye söylemiyorum ama inanın sizinle büyüdüklerinde aranızda çok güzel bir bağ oluyor. Giderek paylaşımlarınız artıyor.
Mrb benim de iki çocuğum var şimdi ikizlere hamileyim çok ama çok korkuyorum nasıl yeteceğim ailem uzakta
Maksimum iki ay kalabilirler yanımda sonra alsrmym. Düzen oturur mu nasıl olacak bilmiyorum inşallah akıllı olurlar Rabbım nilur

benim ikizler 27 ayliklar. Yardim alacagim kimse yok yurtdisindayim. Kendim bakiyorum, ve es zamanli olarak calisiyorum.
Ilk zamanlarda esiniz de sizinle beraber gece bebeklere bakmak zorunda. Biz esimle bebekleri bolusuyorduk. Birine ben otekine de esim bakiyordu. Gece boyu herkes kendi cocugundan sorumlu oluyordu.
Ikinci olarak, tahminim mama ile besliyorsunuz. Ben babybrezza mama makinasi aldim ve hayatim kurtuldu. O gecenin karanliginda ve kaosta mama hazirlama ile ugrasma derdim bitti.
Ucuncu olarak, kucakta veya ayakta sallayarak uyutmayi sakin denemeyin. Ben hep yatakta sarilarak pispis yaparak uyuttum. Cunku ileride cok agir oluyorlar ve ikisini sallamak imkansiz.
Simdi gaz agrilari baslamistir. fiziksel olarak giren gaz fiziksel olarak cikmak zorundadir. O yuzden gazlarini cikarmayi unutmayin. Yere bir battaniye serip yere koyun ayaklarini oynatarak gaz cikarmayi ogreneceklerdir. Gaz damlalari bir ise yaramaz.
Yere ya da koltuga yatirdiginizda arada bir dondurmeyi unutmayin. Surekli ayni yone bakarak yatmasinlar. Tavuk gibi cevirin kafa duzlesmesi olur.
Onun disinda anne kucagi gibi seylerden almistim ben koltuk gibi kendi kendine sallanan ama o dev gibi motorlu seylerden degil. Hafif olanlarindan, evin icinde her yere tasimasi kolay oluyor, bir sure de oturuyorlar. Ama doktor kizdi yere koymam gerekiyormus ve tummy time yaptirmam gerekiyormus.
Firsat buldukca cocuklarla beraber uyuyun. onumuzdeki 2-3 yil zaten uykusuz olacaksiniz. Bu donemde cok uyurlar siz de onlarla uyuyun.

Mrb benim de iki çocuğum var şimdi ikizlere hamileyim çok ama çok korkuyorum nasıl yeteceğim ailem uzakta
Maksimum iki ay kalabilirler yanımda sonra alsrmym. Düzen oturur mu nasıl olacak bilmiyorum inşallah akıllı olurlar Rabbım nilur
En azindan iki ay kalacak aileniz var benim annem ve ablam vefat etti baskada kimsem yok kaynanam genc ama o benden once eltimin 3 cocugu oldu daha bir bardak su verdigini bile gormedim cocuklara cok tuhaf bi kadin

En azindan iki ay kalacak aileniz var benim annem ve ablam vefat etti baskada kimsem yok kaynanam genc ama o benden once eltimin 3 cocugu oldu daha bir bardak su verdigini bile gormedim cocuklara cok tuhaf bi kadin
Insallah Allah yardimcimiz olsunda bizi yormadan buyusunler annem bana derdiki sen kucagima yanima alirsam aglardin sen isterdin ki seni kendi halinde birakayim uyuyunca bile uyudugun yerden kaldirmami istemezdin sanki dogustan buyumustun derdi

Sizinde mi ikiz Allah yardımcmz olsun benim ikiz + evde iki tane dha var ne yapcam bilmiyorum

Back
X