• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz anneleri kaçıncı haftada doğum iznine ayrıldınız

ceny80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
68
0
86
İstanbul
ben memurum. ve ne zaman izne ayrılacağımı bilmiyorum. sanırım ikizlerde 10 hafta önce ve 10 hafta sonra olmak üzere 20 hafta. ama ayrılınca misal erken doğum oldu o zaman iznin kalanını doğumdan sonra mı kullanıyorsun? bilgisi olanlar lütfen cevaplayın

canım şimdi okudumda
doğum iznini son adet tarihinde çıkan doğum zamanı varya ona göre 10 hafta önce 10 hafta sonra veriyorlarmı.eğer 10 hjafta içinde çalışırsan mesela 3 hafta çalışmadın onu doğum sonuna ekliyorlarmış.kanunu yanlış anlamadıysam böle diyor

30. haftada çoğul gebeliklerde raporlu izine ayrılınıyor ve bence çalışıyorsaızda emen evinize gidip dinlenmeye başlayın.ben dr umdan gizli işe gidip gelmeye devam etmiştim ve sonunda hüsran yaşadım

ayrıca 10 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası raporunuz var. doğum sonrası 10 hafta değil topşam 18 hafta.

evet doğumdan sonra 8 haftaymış yanlış okumuşum.bilgi almak isteyen varsa 4857 sayılı iş kanununun 74.maddesini okuyabilirler.

benim doktorum 27. haftada sanki 30. haftamdaymışım gibi gösterip yasal iznimi başlattırdı.
3 haftadır evdeyim. çokta iyi yaptım. dinlenmeye çok ihtiyacımız var.

normalde 30. haftada doğum iznimiz başlıyor ve doğumdan 50 gün sonra hastaneden gidip kapattırıyorsunuz fakat ikizlerde erken doğum riski çok yüksek olduğu için rahatsızlık duyan hastalara drlar daha öncede verebiliyor raporunu ben ben 29+5 te çıktım erken doğumdada kalan süre doğum sonrasına eklenmiyor o hakkımız bitiyor arkadaşlar

nasıl eklenmiyor sonraya arkadaşlar ya siz hangi kanundan bahsediyorsunuz. tek gebeliklerde aktarılıyor ama. yani 657 devlet memurları kanununa göre öyle diye biliyorum

bencede ekleniyor. tek gebelikte varsa çoğul gebeliktede vardır.ben doğum izninden önce 3 hafta rapor aldım..çalışabilirdim ama riske atmadım..bence dinlenin..hakkınızı kullanın..hayatımız boyunca çalışacağız zaten..ama belki bi daha hamile olamayacağız..

Canım ben 25.haftadayım. Doktorum 28.hafta rahimde açılma varmı diye bakacağını söyledi. sonra duruma göre 6 hafta evde istirat etmemi söyledi. bir de ilaç vercekmiş erken doğum olmasın diye.

tek gebeliklerde şöyle ekleniyor 31. haftada dr un yasal izni gerekiyor 37. haftaya kadar çalışabilir diye 32 ile 37. hafta arasındaki bölüm doğum sonrasına aktarılabiliyor bu durumda. ama ikiz gebeliklerde böyle bir çalışabilir raporu genellikle vermiyor dr lar o nedenlede doğum sonrasına aktarılmıyor.

ben ssklıyım 30 haftamda doğum iznine ayrıldım, çünkü benim hamileliğim sorunlu geçiyor bebeklerimi riske atmak istemedim. Doktorum istersen çalış demesine rağmen ben izne ayrıldım

merhabalar herkese.ben de ikiz annesi ve memurum.doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftalık izinler çoğul gebeliklerde doğum sonrası +2 hafta daha ekleniyor yani önce 10 sonra 8 haftalık iznimiz var.ama biliyorsunuz ki genelde ikizlerde erken doğum olur benim doktorum doğumu 2 hafta önce gösterdi ve izne daha da önce ayırdı yani 15 ocaktı aslında hesaba göre,doktor 1 ocak doğum tarihi diyerek bana rapor yazdı ve 1 ocaktan 10 hafta önce izne ayırdı.zaten tansiyon hastasıydım yatarak geçirdim..ha doğum da 17 aralıkta oldu ve kullanamadığınız izniniz doğum sonrasına ekleyebiliyorsunuz

kızlar ben 14 haftadan beri raporluyum. düşük riskim var dr bana 20 şer günlük raporlar veriliyor. normal d.iznim 18 ağustos oda 10 hafta öncesine geliyorr..

merhabalar herkese.ben de ikiz annesi ve memurum.doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftalık izinler çoğul gebeliklerde doğum sonrası +2 hafta daha ekleniyor yani önce 10 sonra 8 haftalık iznimiz var.ama biliyorsunuz ki genelde ikizlerde erken doğum olur benim doktorum doğumu 2 hafta önce gösterdi ve izne daha da önce ayırdı yani 15 ocaktı aslında hesaba göre,doktor 1 ocak doğum tarihi diyerek bana rapor yazdı ve 1 ocaktan 10 hafta önce izne ayırdı.zaten tansiyon hastasıydım yatarak geçirdim..ha doğum da 17 aralıkta oldu ve kullanamadığınız izniniz doğum sonrasına ekleyebiliyorsunuz

merhaba teşekkür ederim cevabın için. doğumdan sonraya sadece 2 hafta mı aktarılıyor? daha öncesinde rapor kullansak yine aktarılır mı? bir sorun olmaz değil mi?

merhaba teşekkür ederim cevabın için. doğumdan sonraya sadece 2 hafta mı aktarılıyor? daha öncesinde rapor kullansak yine aktarılır mı? bir sorun olmaz değil mi?

cnm tabiki kullanamadığın tüm doğum öncesi iznini aktarabilirsin tarihleri güzel ayarlarsanız doktorunla...bir de doğumdan önce elbette ister parça parça ister heyet raporu ile çok daha uzun süre rapor alabilişrsin o doğum izninle ilğili değil ..benim ark ikizlerini taamen yatarak ve raporla geçirerek doğurdu...sen de rapor alırm ben diyorsan evde geçiricem diyorsan al ve dinlen bence bu başka bi hamilelik yaşayan bilir ne gündüz dinlenebilir ne de geece uyuyabilirdim tansiyon hapları ile ödele...öffff nasıl geçti hatırlamak bile isteiyorum ..yaşayan bilir ikiz hamileliği yani hele bi de sağlık problemin varsa....

yanekacım ben de ikiz gebelik yaşadım bilgindeki bir fark var yanlız doğum öncesi 10 hafta doğum sonrası 8 hafta ve farklı bir tarih gösterilmesi yasal değil erken doğum yapma durumundada kalan günler kesinlikle d. sonrasına aktarılamıyor

yanekacım ben de ikiz gebelik yaşadım bilgindeki bir fark var yanlız doğum öncesi 10 hafta doğum sonrası 8 hafta ve farklı bir tarih gösterilmesi yasal değil erken doğum yapma durumundada kalan günler kesinlikle d. sonrasına aktarılamıyor

doğru izin 10+8 hafta..doktorum dafarklı bir tarih gösterdi denemez aslında tansiyon hastasıyım ve doğum ocak 13*17 arası gibi idi ama bu tarih normal seyrinde ilerleyen hamile için..dedim ya tansiyon hastasıyım ve preklemsi ihtimaline karşı zaten doktorum erken yaaptırmayı kafasına koydu hatta sıkı takip edebilmek için beni 33 haftada hastaneye yatırdı günaşırı tahliller ultrasona sokup bebekleri kontrol emeler benim tansiyonumu takip etmeler derken 2 hafta ancak bekledi ve düşündüğü gibi enzimler sürekli bu takiple bile yükselmeye devam edince 36.haftaya girer girmez beni doğuma aldı...yaniocak ortası olması gereken doğumu sağlık sebebi ile raporda 1 ocak olarak belirtti. öne çekki ve 1 ocağa göre 10 hafta önce doğum iznine ayırdı..17 aralık doğu yaptım ve bu 2 hafta kullanamadığım iznimi aktardı doğum sonrasına raporla..kurumum beni 2 hafta geç başlattı 8 hafta ızın sonrası...

arkadaşlar drumla görüştüm daha önce yazmıştım 30. haftada yasal doğum izni başlıyor ikiz gebeler için ve isterseniz 32. haftada doğum yapın kalan süre kesinlikle doğum sonrasına eklenmiyor bağlı olduğum kurum ssk başka kurumlarda nasıl bilemiyorum parça parça alınan izinler ayrı onlar kontol veistirahat amaçlı alınan izinler doğum izniyle bi ilgisi yok doğumdan sonrada 8 hafta iznimiz var ama bu durum ücretsiz olarak 6 ay daha uzayabiliyor sadece drunuz çalışabilir paroğru verir çalışırsanız çalıştığınız süre doğum iznine ekleniyor

Back
X