Ikiz bebege tek bakilabilinir mi

İkiz ogluslarima doğumdan sonra tek baktim. Tekde sayılmaz aslında bu konuda eşimin hakkını yemeyeyim çok yardımci oldu. İkizlerim 5yasinda hala yardımcıdır.

Bakilir ya niye bakilmasin
Ben ucuz ogluslarima 4 ay tek basina baktim bakici bulamadik diye.ustelik bi de yaramaz bi kizim daha vardi.annenin psikolojisine gore degisir bence.youtube den yabanci annelerin videolarina bi bakin kac cocuga tek basina bakiyolar biz biraz abartiyoruz sanki

Valla canim imrendim sana. Nasil basedebildin? Tavsiyelerine vercekten ihtiyacim var
ikizler 7 gün kuvezde kaldı o ara biraz toparlandım hatta her gün onları görmeye gittim sonra eve geldiler biberon almamaya başladılar bende ikisini aynı anda emzirdim genelde aynı zamanda uyuttum onlar uyuyunca islerimi hallettim oğlumla vakit geçirdim tabi çoook zor oldu düzen kurmak yazarken basit gibi ama çok yorucu bide benim kızlar uyumayi çok sevmiyo hala en uzun uyku 45 dk sonra kalkarlar uyuma saatleri yeme saatleri hep belli olsun o zaman daha rahat olursun hep aynı anda ve aynı saatlerde uyut canım aklıma gelenler bunlar

aynı anda nasıl emziriliyor ben de ikiz hamileyim hrp duyuyorum ama tutması falan zor olmuyor mu

aynı anda nasıl emziriliyor ben de ikiz hamileyim hrp duyuyorum ama tutması falan zor olmuyor mu
ilk aylar çok zordu minik oldukları için yastıktan kayiyolardi bende birini normal emzirme şeklinde kucağıma alıp diğerini onun dizlerine başı gelcek sekilde koyuyordum bi süre sonra ikisini kafa önde vücut arkada kalacak şekilde yastığa yatırıp emzirdim hala birlikte emiyolar :)

sütün yetiyor mu canım bşr de diyırlar ki insan emzirme döneminde daha çok kilo alıyormuş öyle mi

Canim cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin. Bende yaklasik 5 gundur yalniz bakmaya basladim ikizlerimi. Biraz zor oluyor ama basedebiliyorum. Herseylerini duzene koymaya calisiyorum simdilik. Dediklerinide uyguluyorum gercekten isimi kolaylastiriyo.

Benim 13 aylık ikizlerim allahım bi anne bebeklerinin kuvezde kalmasını ister mi hiç ben istedim biliyo musunuz 37 haftada dogdular ve kuvez e görmediler sezaryen okadar zor gecti ki iki gün hiç yerimden kalkmadan 3 . Gun kalktım olucem sandım neyse bebeklerle eve geldik annem kardeşim kaynanam var ama hiçbiri bi b.ka yaramadi yerimden kalkamadim allahım en büyük yardimcim eşim oldu sanki on tane çocuk büyümüş gibiydi allah bize bi nda sanki yıllardır bebek bakımsız gibi bi tecrübe verdi iki kiloydular biri kolik ti doğduğu andan itibaren hiç durmadan ağladı günlerce aylarca cildirmalik derecesine geldi k bi annem bi ay kaynanam gekdi gelmez olaydı lar daha beter psikolojimi bozdum ar sonrasında 5 aydan sonra def ettik herkesi eşimle ikimiz baktık eşim gece çocuğa baktı gündüz ise gitti uykusuz kaldik aç kaldik yemeğe vakit bile bulamadık yatak yüzü gormedik bizim biri kolik biri uysal di bitti tükendik. .. suan 13 aykik olduk hala eşimle bakıyoruz keşke en başından beri ole yaşadık kimse gekmeseydi çok zor günlerdi ama geçiyo heosi buyudkce rahatliycaksin 8 aydan sonra rahatlama başladım uyku düzeni yeme düzeni olsun hersey saatli planlı olsun ozmana düzene giriyo hersey çok şükür çok zor ama çok güzel en zor günleri atlattim sanirjm .
Sakon bakamam edemem deme kendini şartlama ben hep bakarım dedim tek başıma aglaya aglaya bakicam ben bakarım dedim hep kimse yardım etmedi malesef b

He bu arada kuvezde kalmasını istememin sebebi çok zor ayağa bile kalkamadim sezaryen den sonra eve gidince bakamam die en azından bikaç gün orda Kalsın lar bende toparlanrjm die düşünmüştüm ama olmadı

Boyle okuyunca bir tuhaf geliyor cunku yabanci oldugumuz bir konu.. ama o an cok normal ve iyi gelecek Insaallah :))

Ikiz bebew hamiileyim tek bakabilirmiyim destek almadan arkadaslar
Benim bir tanede düz duvara tırmanan oğlum var sukrolsun şimdi ikizlerim olacak mecbur kendim bakacam annem kayınvalidem hem yaşlı hem hasta ablamlarin evleri çoluk çocukları var yanımda olamazlar bakıcı tutsam bakıcı ne yapacak bu dönemde anneye ihtiyaçları var ayrıca bakicilar çok para istiyor mecbur ben bakacam hemde sezeryanli halimle rabbim güç kuvvet versin inşallah senin öncesinde çocuğunda yok ben birde 2.5 yaşında olandan koricam onları çünkü zarar verme ihtimali çok yuksek

Tek bakmayi dusunuyorum annemvilin semtini sevmiyommm annnemdw bana yakin olursan rahatlikla destek olurum dedi bende tek bakabilirim mi diye dusundum fikir almak istedim tasinmakta masraf ikiz ve tup bebek kafam cok karisti
Merhaba, ikizlerim 19 aylık ve hala annem haftanın 4 günü geliyor. Yendoğanken yalnız bakmak çok zor birbirinizi tanımıyorsunuz. Büyüdükçe dertler değişiyor. Emekliyor tehlikeler çıkıyor. Yürüyor nereye çarpacağı belli olmuyor. Tırmanmaya başlıyor. Yani sürekli birinin gözetiminde olmaları gerekiyor kendilerine zarar vermemeleri için. Tek bakılmaz mı bakılır neden bakılmasın ama anne çok yıpranıyor. Psikolojik ve bedenen bitiyor yıllar sonra geriye bakınca çok şey kaybetmiş oluyor maalesef ikiz annesi olmanın üzücü tarafı.

Peki hastanedeyken tecrübeli birinin olması şart mı? Eşim bu konuda biraz fazla cesaretsiz de küçük bebeğe dokunabilir mi bilemiyorum ilkinde annem yanimizdaydi şimdi annem kızıma bakarken ikizlere hastanede eşim ve ben yetebilir miyiz bilemiyorum

Siz de tecrübelisiniz hastanede zaten hemşireler olacak onlardan destek alabilirsiniz. Allah yar ve yardımcımız olsun ikiz anneleri olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…