- 25 Mayıs 2018
- 14
- 2
- 36
- 34
- Konu Sahibi 1994mucuzeikizlerim
-
ikizler 7 gün kuvezde kaldı o ara biraz toparlandım hatta her gün onları görmeye gittim sonra eve geldiler biberon almamaya başladılar bende ikisini aynı anda emzirdim genelde aynı zamanda uyuttum onlar uyuyunca islerimi hallettim oğlumla vakit geçirdim tabi çoook zor oldu düzen kurmak yazarken basit gibi ama çok yorucu bide benim kızlar uyumayi çok sevmiyo hala en uzun uyku 45 dk sonra kalkarlar uyuma saatleri yeme saatleri hep belli olsun o zaman daha rahat olursun hep aynı anda ve aynı saatlerde uyut canım aklıma gelenler bunlarValla canim imrendim sana. Nasil basedebildin? Tavsiyelerine vercekten ihtiyacim var
benim tek yumurta ikiziSizlerin de tek yumurta ikizi mi yoksa cidft yumurta ikizi mi
aynı anda nasıl emziriliyor ben de ikiz hamileyim hrp duyuyorum ama tutması falan zor olmuyor muikizler 7 gün kuvezde kaldı o ara biraz toparlandım hatta her gün onları görmeye gittim sonra eve geldiler biberon almamaya başladılar bende ikisini aynı anda emzirdim genelde aynı zamanda uyuttum onlar uyuyunca islerimi hallettim oğlumla vakit geçirdim tabi çoook zor oldu düzen kurmak yazarken basit gibi ama çok yorucu bide benim kızlar uyumayi çok sevmiyo hala en uzun uyku 45 dk sonra kalkarlar uyuma saatleri yeme saatleri hep belli olsun o zaman daha rahat olursun hep aynı anda ve aynı saatlerde uyut canım aklıma gelenler bunlar
ilk aylar çok zordu minik oldukları için yastıktan kayiyolardi bende birini normal emzirme şeklinde kucağıma alıp diğerini onun dizlerine başı gelcek sekilde koyuyordum bi süre sonra ikisini kafa önde vücut arkada kalacak şekilde yastığa yatırıp emzirdim hala birlikte emiyolar :)aynı anda nasıl emziriliyor ben de ikiz hamileyim hrp duyuyorum ama tutması falan zor olmuyor mu
sütün yetiyor mu canım bşr de diyırlar ki insan emzirme döneminde daha çok kilo alıyormuş öyle miilk aylar çok zordu minik oldukları için yastıktan kayiyolardi bende birini normal emzirme şeklinde kucağıma alıp diğerini onun dizlerine başı gelcek sekilde koyuyordum bi süre sonra ikisini kafa önde vücut arkada kalacak şekilde yastığa yatırıp emzirdim hala birlikte emiyolar :)
Canim cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin. Bende yaklasik 5 gundur yalniz bakmaya basladim ikizlerimi. Biraz zor oluyor ama basedebiliyorum. Herseylerini duzene koymaya calisiyorum simdilik. Dediklerinide uyguluyorum gercekten isimi kolaylastiriyo.ikizler 7 gün kuvezde kaldı o ara biraz toparlandım hatta her gün onları görmeye gittim sonra eve geldiler biberon almamaya başladılar bende ikisini aynı anda emzirdim genelde aynı zamanda uyuttum onlar uyuyunca islerimi hallettim oğlumla vakit geçirdim tabi çoook zor oldu düzen kurmak yazarken basit gibi ama çok yorucu bide benim kızlar uyumayi çok sevmiyo hala en uzun uyku 45 dk sonra kalkarlar uyuma saatleri yeme saatleri hep belli olsun o zaman daha rahat olursun hep aynı anda ve aynı saatlerde uyut canım aklıma gelenler bunlar
Boyle okuyunca bir tuhaf geliyor cunku yabanci oldugumuz bir konu.. ama o an cok normal ve iyi gelecek Insaallah :))ilk aylar çok zordu minik oldukları için yastıktan kayiyolardi bende birini normal emzirme şeklinde kucağıma alıp diğerini onun dizlerine başı gelcek sekilde koyuyordum bi süre sonra ikisini kafa önde vücut arkada kalacak şekilde yastığa yatırıp emzirdim hala birlikte emiyolar :)
Benim 2 yaşında düz duvara tırmanan bir cocugum var şükürler olsun yakında da ikiz bebislerim olacak inşallah ilkindede çok çektim kimse destek olmadı bunda da kimseden birşey beklemiyorum Allah büyük bakacaz inşallahIkiz bebew hamiileyim tek bakabilirmiyim destek almadanarkadaslar
Sürekli uyumuyor mu kuzular?Canim benim ikizlerde 2 aylik sayilir. 2 kisi bile zor bakiyoruz. Biraz daha buyuduklerimde bakilabilir ama yenidogan evresinde mumkun degil bence.
Canim benim kuzular 5 aylik oldu. Artik tek basima bakiyorum yaklasik 1 aydir. Duzene giriyor uykulari yavas yavasSürekli uyumuyor mu kuzular?
zorr benceIkiz bebew hamiileyim tek bakabilirmiyim destek almadanarkadaslar
Benim bir tanede düz duvara tırmanan oğlum var sukrolsun şimdi ikizlerim olacak mecbur kendim bakacam annem kayınvalidem hem yaşlı hem hasta ablamlarin evleri çoluk çocukları var yanımda olamazlar bakıcı tutsam bakıcı ne yapacak bu dönemde anneye ihtiyaçları var ayrıca bakicilar çok para istiyor mecbur ben bakacam hemde sezeryanli halimle rabbim güç kuvvet versin inşallah senin öncesinde çocuğunda yok ben birde 2.5 yaşında olandan koricam onları çünkü zarar verme ihtimali çok yuksekIkiz bebew hamiileyim tek bakabilirmiyim destek almadanarkadaslar
Merhaba, ikizlerim 19 aylık ve hala annem haftanın 4 günü geliyor. Yendoğanken yalnız bakmak çok zor birbirinizi tanımıyorsunuz. Büyüdükçe dertler değişiyor. Emekliyor tehlikeler çıkıyor. Yürüyor nereye çarpacağı belli olmuyor. Tırmanmaya başlıyor. Yani sürekli birinin gözetiminde olmaları gerekiyor kendilerine zarar vermemeleri için. Tek bakılmaz mı bakılır neden bakılmasın ama anne çok yıpranıyor. Psikolojik ve bedenen bitiyor yıllar sonra geriye bakınca çok şey kaybetmiş oluyor maalesef ikiz annesi olmanın üzücü tarafı.Tek bakmayi dusunuyorum annemvilin semtini sevmiyommm annnemdw bana yakin olursan rahatlikla destek olurum dedi bende tek bakabilirim mi diye dusundum fikir almak istedim tasinmakta masraf ikiz ve tup bebek kafam cok karisti
Peki hastanedeyken tecrübeli birinin olması şart mı? Eşim bu konuda biraz fazla cesaretsiz de küçük bebeğe dokunabilir mi bilemiyorum ilkinde annem yanimizdaydi şimdi annem kızıma bakarken ikizlere hastanede eşim ve ben yetebilir miyiz bilemiyorumMerhaba, ikizlerim 19 aylık ve hala annem haftanın 4 günü geliyor. Yendoğanken yalnız bakmak çok zor birbirinizi tanımıyorsunuz. Büyüdükçe dertler değişiyor. Emekliyor tehlikeler çıkıyor. Yürüyor nereye çarpacağı belli olmuyor. Tırmanmaya başlıyor. Yani sürekli birinin gözetiminde olmaları gerekiyor kendilerine zarar vermemeleri için. Tek bakılmaz mı bakılır neden bakılmasın ama anne çok yıpranıyor. Psikolojik ve bedenen bitiyor yıllar sonra geriye bakınca çok şey kaybetmiş oluyor maalesef ikiz annesi olmanın üzücü tarafı.
Siz de tecrübelisinizPeki hastanedeyken tecrübeli birinin olması şart mı? Eşim bu konuda biraz fazla cesaretsiz de küçük bebeğe dokunabilir mi bilemiyorum ilkinde annem yanimizdaydi şimdi annem kızıma bakarken ikizlere hastanede eşim ve ben yetebilir miyiz bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?