ikiz bebegi olmasını isteyenlerın buluşma yeri

Merhaba hanımlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Bende ikiz bebek hayalini taaa lisedeykenn teyzemin arkadaşının ikizleri olunca istemiştim. Sonra En yakın arkadaşımın ablasının da ikizleri olmuştu. O zamandan beri hep hayalini kurmuştum. Geçen sene ALLAH'IN bize bir lütfu ile ikizlerime doğal yoldan hamile kaldım.Hemde ailemde hiç ikiz yokken çift yumurta ikizlerim, biri kız biri erketi. O kadar güzel bir duyguydu ki anlatamam. İki tane küçücük bebeğin görüntüsü müthiş birşeydi. Ama bu mutluluk fazla uzun sürmedi. 18. haftamda bebeklerim erken doğumla geldi ve yaşamadılar. Hamileliğimin başından beri hep sıkıntılarım vardı. O sıkıntılara rağmen o kadarcık bir süre ikizlerimle olmak çok güzeldi.Şimdi yeniden hamileyim ikizlerimin kardeşine. Onlardaki kadar sıkıntım yok Allaha şükür. Ama ben yine de çok özlüyorum bebeklerimi. Rabbim yeniden bana ikiz nasip etsin diye dua ediyorum. Allah her gelenin rızkını verir kızlar. Yeterki Allahtan isteyelim. Hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.

canım benım cennete iki melek göndermişşin.. onlar beklıyor senı cennete...
allah inş hayırlısı ile kucagına almayı nasıp eder bebegını..

bende çok istiyorum.. inş olur..

canım öncelikle başın sağolsun.allah bi daha kimseye evlat acısı yaşatmasın.ben oğlumu 38 haftalık karnımda öldü.benim halamın ikizleri vardı.o ikizlerinde ikiz çocukları oldu.hep dua ediyorum benimde ikizlerim olsun diye. allh isteyen herkese sağlıklı ve uzun ömürlü bebekler nasip etsin.

canım rabbim gönlünğze göre versin inşallah diyorum... ama çoğul gebelikteki risklerle tek gebeliğin risklerini tartışamazsın... şu bölümdeki üçüz hamilelikleri ve ikiz hamilelikleri topiklerini bi oku bak ne çok gözyaşı dökersin.... erken doğumlar haftalarca küvezde kalanlar anne karnında ölenler...aman büyük konuşmayın.. bakımıda taşımasıda iki kat güzel ama iki kat zor....

şuan bekarım 3 ay sonra evlenicem bende 2 iz bebeğim olsun istiyorum potansıyelım yuksek ama allahtan hayırlısı amcamın ve dayımın cocukları 2 iz annemın kuzenlerındede var inş bendede olur D:

Bende bekarım ama o kadar çok istiyorum ki
Ananemin annesi ikizmiş,annem ve teyzem çift yumurta ikizleri.
Annem ve teyzemin doğurduğu çocuklarda ikiz çıkmadı.
Belki bende çıkar diyorum :97:

meraba kızlar ben de her ay çift yumurta üretiyomuşum,muayene olduğum doktor dedi,ama hipotroitim varmış,ilaç kullandım geçti,inş. benim de ikizlerim olur

benim de abimin ikizi varmış annemin karnında ömüş,yeğenlerim var çift yumurta ikizi,amca kızlarım çift yumurta ikizi,teyzemin çocukları çift yumurta ikizi,ben de 2 tane üretiyomuşum,inş. benim de ikiz olur,sağlıklı olsun,hayırlı olsun öncelikle

Bende bekarım ama o kadar çok istiyorum ki
Ananemin annesi ikizmiş,annem ve teyzem çift yumurta ikizleri.
Annem ve teyzemin doğurduğu çocuklarda ikiz çıkmadı.
Belki bende çıkar diyorum :97:

inşallah tatlım inşallah olur,bende çok çok ma çok isterdim ikizlerimin olmasını ama olmadı olsun benim bebiklerim de ikiz gibiler aralarında sadece 18 ay vardı şimdide gayet güzel anlaşıp oyunlar oynuyolar,kuzularım benim

canım seninkiler ikiz gibi zaten abi kardeş benziyolar

benim allah bağışlarsa şu an 5 aylık bir kızım var yaşını doldurduğunda yeniden hamile kalmak istiyorum ki kızım yalnız büyümesin ilki kazara olduğu için ikincisini planlayarak yapmak istiyorum. çocukları çok seviyorum evet bakımı inanılmaz denebilecek kadar zor ama allah tarafından ilahi bir sabır ve dirayetle kuşatılıyo insan ve hiç bir şey gözüne gelmiyorum. her şeyden önce sosyal hayattan soyutlanıyorsunuz buna alışmak çok zor ama yapacak bişeyde kalmıyor hazır ben bu psikolojiye alışmışken ikizlerim olsun istiyorum ama onun içinde genetik yapı çok önemliymiş ama benim bildiğim kadarıyla yakın akrabalarımda kimsede ikiz bebek yok ama bu duruma eğilimim olduğunu bilen arkadaşlarım tıbbın çok ilerlediğini hatta bebeğinin cinsiyetine bile karar verebildiğini söylediler. internette küçük bir araştırma yaptım evet bu söylenen çok doğru tüp bebeğin dışında mikroenjeksiyon denilen bir olay var yani yumurta çatlatma iğnesi yapılıp ikiz çocuğun olabiliyormuş yalnız küçük bir sorun var. öncelikle bu iğne normal yollarla anne olamayan ya da belli bir yaşı geçen gruba yapılıyormuş ikincisi ise oldukça maliyetliymiş. eltim iki sene önce tedavi süreci doktor masrafları hariç sadece iğneyi 500 liraya alıyordu şimdi ne kadar bilmiyorum. para bir yana inşallah benimde ikizlerim olur bu konuda araştırmalarım devam edecek değişil ve faydalı bir bilgiye ulaşırsam sizlerle paylaşacağım.

uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş..

siz herhalde dışarda ikiz arabasıyla günlük güneşlik mutlu mesut gezen ikizlerin evlerinde de aynı sevimlilikte olduğunu düşünüyorsunuz...

bir kere allah insanın vucudunu tek gebeliğe göre yarattığı gibi dayanmasını sabrınıda ona göre yaratmış aslında..

çoğul gebelikler zaten riskli gebelik grubunda.. erken doğum riski çoook yüksek.. 34 haftaya gelenler allahın sevgili kulu....

doğunca gaz problemlerimi dersiniz, yutmayı beceremedikleri için burnundan kusup nefesinin kesilmelerini mi dersiniz say say bitmez.. artı anne sütü yetmiyo hemen mamaya başlıyorsunuz..

ek gıdaya geçincede birine yedirirken öbürüde acıkır ağlar üstüne bide kusar. kustuğunu mu temizlicen öbürüne mi yedircen?

hareketlenme dönemi başlar birine bakarken arkanızı bi dönmüşsünüz öbürü yuvarlanmış kafasını küt oraya çarpmış küt buraya vurmuş..

tek başınıza dışarı çıkmanız yolculuk yapmanız imkansızdır. hastalanmak lükstür. misafir işkencedir..

birini kucağınıza alırsınız öbürü mazlum mazlum bakar, öbürünü alırsınız öbürü bakar vicdan yapar durursunuz......

kimse sizi anlamaz, tek bebekliler sizi kendisiyle kıyaslar, evinize gelenler yüzünüze senin iki bebeğin var yapma temizliği boşver deselerde gözlerinin bi ucuyla nerde toz var diye gözetler..

ne yaparsanız yapın birini daha çok sevdiğiniz ima edilir..... delirirsiniz.......

daha çokkk var yaz yaz bitmez.......

halen istiyo musunuz ikiz........

Fatoş ağzına sağlık,düşüncelerime tercüman olmuşsun..kızlar ikiz büyürtmenin zorluklarını falan anlatmıycam,zaten arkadaşım yazmış ama şunu gerçekten anlamıyorum.burda yazan bazı arkadaşların çocuğu var ama ikiz olsun diye tedavi olmaktan falan bahsetmişler.bu süreç kolay mı sanıyorsunuz?bizler neler yaşadık biliyor musunuz?ne acılardan,sabırlardan geçtik?hergün kaç tane iğne olduk,vajinal muayeneye girdik..kaç kez anestezi aldık.bunlar oyun değil arkadaşlar,yaşamayan bilemez.Allah size bekletmeden doğal yoldan yollamış bebklerinizi,onların kıymetini bilin ve hayırlısını isteyin.ikiz,üçüz olsun diye tedavi yöntemleri araştırmak,yumurta geliştirici iğneleri çok masummuş gibi göstermek,onca hormon yüklenmeyi göze almak pek doğru gelmiyor bana..

ayyy fatos hanım masallah cok güzel anlatmışsınız. Henüz bebeklerim doğmadı ama şimdiden okadar zorluk cekiyorum ki. benimle aynı ayda olup; tek gebelik yasayanlar rahat rahat dolasırken gezer tozarken, ben evde ağrılarla sızılarla yatıyor kalkıyor ve dısarı kesinlikle cıkamıyorum. Erken doğum riski çok fazla.. Fatos hanımın sözüne güldüm şurda; 34 haftaya gelenler allahın sevgili kulu
Aynende öyle ama.. Hergün dua ediyoruz amaann erken doğmasınlar zamanında doğsunlar. Hergün kendimizi muane ediyoruz ki birşey varmı geliyormu vs vs.. Millet ayda bir muaneye giderken biz 15günde bir doktorun yolunu tutuyoruz... Ne diyim Allah bizlerin yardımcısı olsun olmaayanlarada versin
ohoooo ki daha doğacaklarında asıl maroton baslayacak İkizler baslı başına çok zor coook..

Son düzenleme:
fatoş hanım cidden çok güzel açıklamışsınız tebrikler ,sonuna kadar haklısınız
Allah kısmetse ikiz gebeliği nasip eder.
Olmuyosa illa olsun diye sağlığı bozmak yanlış olur diye düşünüyorum. :79:

evet canım öyle.. doğal yoldan olduysa bişi diyemem ama sırf ikiz olsun diye çabalamanın o iğneleri kullanmanın, muayenelerin, yumurta toplama işlemi transfer... bunlar hiç kolay şeyler değil.. sırf ikiz olsun diye bunları yapmak bana hiç mantıklı gelmiyo.......

öncelikle inşallah 36 haftayı gören şanslı ikiz annelerinden biri olursunuz inşallah..

ben çok yalnızdım ondan galiba çok bunaldım..

ama bakıcısı olanlar annesiyle birlikte bakacak olanlar için daha kolay olabilir ama ne olursa olsun çocuğun annesi sizsiniz bi şekilde herkes kaçar yine size kalır herşey.......

herkese rabbim sağlıklı çocuklar versin önce.. ikiz tek.. önemli değil....

tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım kesin ikiz olur gözüyle bekliyorduk çokta istiyordum kıyafetleri arabaları başlı başına herşeyi çok sevimli geliyordu eşimle hayaller kuruyorduk 2 kanguru alırız ikizlerin birini sen taşırsın birini ben diye tek bebek olduğunu öğrendik ve kızım doğdu ailemden uzaktayım aman allahım dedim ikiz olsaydı şuan çıldırıyo olabilirdim diyorum tek çocukta bunu diyorsam ikizi annelerini gerçekten düşünemiyorum kesinlikle ikiz üçüz anneleri benim gözümde artık farklı bir yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…