IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

gecmis olsun canim.bende magnezyum iciyorum simdi ama rahim agzimin 3.75 ten 15 gunde 2.80 e dusmesi sikintiymis.

Evet canim 3.75 ten 2.80 e dusmus kalinlik 15 gunde ondan korkuyorum.dikiste olmaz dedi ikizler iterse yirtabiliyor daha buyuk sorun dedi.kasilmalari takip et 10 dan fazla ve duzenli olmamalu dedi.magnezyum verdi.zaten hastanede de serum mg idi 2 tanede ciger gelistirici igne vuruldu.carsamba nst ve muayene olacak.ya bu kasilma 2 cesit mi acaba?bi sivriliyo tas gibi karnim ve kasiklara basiyo agri,bide komple karin sertlesiyo sadece hepsini mi sayacam bilemedim

İyi akşamlar ne zmn başladınız hazırlıklara birde oyun parkları var yataklı olanlar. Onlar çok güzel ikizler için uygun olurmu acaba...
Ben en başından beridir alıyorum parça parça.düğün hazırlığı gibi,eksik bitmiyo çünkü.park yataklar yatak odasında anne yanı için çok uygun oluyo.ilk aylar için tek yatakla başlanabilir,ayrıca bebek odası yapmayacaksanız iki tane almanız gerekir.

gecmis olsun canim.bende magnezyum iciyorum simdi ama rahim agzimin 3.75 ten 15 gunde 2.80 e dusmesi sikintiymis.
Canım çok geçmiş olsun.inşallah atlatırsın,biraz daha devam eder inşallah gebeliğin.biraz baktım da,doğum başlamadığı halde rahim ağzının 3'ün altına düşmesi servikal yetmezlik olarak kabul ediliyormuş.bu durumda da erken doğumu engellemek için serklaj denen bir cerrahi işlemle rahim ağzı dikilip,büzülüyormuş.sana dr unun önerisi ne oldu?bunun bir ilacı vs si varmıymış?

canım acaba çok mu yordun kendini. biraz yat uzan bol bol su iç. geçmezse de doktora gidin. artık sınırı geçtin sen de 20. haftayı bundan sonra aşırı yüklenme kendine iş yapacağım diye paralama fazla ayakta kalma...

siz hangi marka aldınız? ben de yan yana olanları düşünüyorum önlü arkalılarla ilgili pek güzel yorumlar yok zaten benim de çok hoşuma gitmiyor...

hafsa anne

Yok güzelim ya,bişey yapmadım inan.yalap şap bi süpürdüm,bide toz aldım o kadar.ama o bile yetiyor artık demekki.kendime hasta muamelesi yapmaya başlasam iyi olacak.bu durum sabahta vardı ama akşama doğru çok arttı.eğer magnezyumdan sonra geçmeseydi gidecektim zaten.geçti çok şükür.o normal,hergünkü kasılmaların dışında solda değişik bir acı,ağrı vardı.sanırım o taraftaki bebek hareketlendi.akşam üzerinden beri uzanıyorum,heryerimde bi yastık.bundan sonrası sıkıntılı oluyor demek,bilmiyodum

sen beğenmezsin tabi önceki performansını beklersin de kendinden ama o yalap şalap dediğin toz alma süpürme bile bünyeni çok yoruyor. bırak artık temizlik yapma. bir de kasılmalar için çok erken senin aslında demek ki daha da çok dinlenmen gerekiyor...
o sol tarafındaki ağrı da belki bebeklerden biri bir yere baskı yapıyor olabilir. bir organa ya da kemiğe...
benim son birkaç gündür karnımın şekli acayipleşti iyice. sabah kalktığımda sanki orta kısma bastırıyorum ve hiçbir şey hissetmiyorum gibiydi korktum bir an ama sonra bir ağrı sızı hissetmediğimden çok üstelemedim... her gün yeni bir deneyim oluyor bize.

Orası öyle tabi,içimden gelenle yaptığım hiç bağdaşmadığı için öyle diyorum galiba.eskisi gibi olmam imkansızın ötesinde şuan.kadın da geliyor ama gelmediği aralarda üzerinden geçeyim diyodum.artık demiycem belliki.çok mu erken bilmiyorum,dr la tekrar konuşucam bu durumları.senin ne zaman başlamıştı mesela?bide ne sıklıkta gidiyosun kontrole?

Evet canim bunlar da olunca malesef kasilma ama su onemli bir duzenli olmasi iki rahim agzinin acilip acilmamasi. Benim neredeyse 22 24. Haftalardan beri var. Idare ediliyor bir sekilde ama dinlenmek cok onemli. Ne kadar ayakta kalirsan o kadar fazla oluyor. Bol bol istirahat artik.

İyi akşamlar ne zmn başladınız hazırlıklara birde oyun parkları var yataklı olanlar. Onlar çok güzel ikizler için uygun olurmu acaba...
Ben 24 den sonra basladim diyebilirim.
Oyun parki dedigin yataktan aldim bende onceki sayfalarda fotosu var. Ilk 2 3 ay onda birlikte yatirmayi planliyorum ins.
hepsini not alarak say bence nasil olduklarini not dus yanina. Benim mesela 8 dk.da bir geliyordu en son 3 4 kere oyle duzenli tam eyvah diyordum sonra 1 saat kadar olmuyordu filan. Bir de hic kalkmadan dinlen. Sadece tuvalet ihtiyacin icin kalk. Yemek icin bile kalkma imkanin varsa. Cok onemli bir gin bir gundur bizim icin. Ciger gelistirici ben de oldum. Igne kortizon icerdigi icin biliyorsundur gerci ama tuza dikkat etmeni tavsiye ederim.
Bir de kasilmalara bol su diyor israrla dr nasil bir etkisi var bilmiyorum. Aklinda olsun.

Teşekkürler oda ilerde yaparım inş bende iki tane düşündüm ..

Sen nasılsın bebişler nasıl

benim ilk 12 hafta çok kötüydü. sonra 20. haftaya kadar idare ederdi. 20. hafta sonrası kaburga batmaları ile birlikte sıkıntılar artarak devam etmeye başladı. şu anda 2 haftada bir gidiyorum kontrole ama belki 30 itibariyle haftada bire düşer kontroller...
biraz boşvermek lazım evi falan olduğu kadar deyip görmezden gelmek lazım. ben artık ne yemek ne temizlik hiçbir şeyi takmıyorum. arada tabi benim istediğim gibi olmayınca sinir oluyorum ama sonra boşver bugünler de geçecek diyorum kendi kendime...

İnsallah canim.bana serum takildi magnezyum sulfat iki ciger gelustirici igne yapildi.serklaj bu haftadan sonra onerilmez cunku ikiz gelmek isterse yirtabilir buda daha sorun dedi.evde yat kasilmalari say 10 dan az ve duzensiz olmali dedi.magnital ilac verdi birde kabizlik icin duphalac verdi.bu ilaclar uzun sure verilemez bebegin beyin ve kalbinde hasara neden olur yatarak bekliycez sancin azalmis dedi.

Sagol canim destegin icin.wc ve yemege kalkiyodum bari yemegede kalmiyim suyu artirmaya calisiyorum.kasilmalari not etmek iyi fikir.tuza dikkat ediyodum simdi daha cok ederim.Allahim hepimizin yardimcisi olsun.

Bencede,istirahatine özen gösterirseniz kapanabilir yada daha fazla açılmaz.kız kardeşim daha 2 ayı varken 4cm açıkla hastaneye yatmıştı,serum vs derken evde istirahat ettirdik.38e kadar gitti o şekilde.38de 7cm olmuştu açıklığıkız,bebek alttan hava alıyo diye takılırdım ona.bence devamlı yatarsan atlatırsın ve bebişlerin sıcak yerlerinde rahat rahat takılmaya devam ederler.moralini bozma,sabırlı olmaya çalış.ben de dua ediyorum senin için...bu arada bu rahim boyunu kaç haftadan sonra her muaynede baktırmalıyız?benim 18 de bakılmıştı mesela,her gittiğimde sorayımmı?

Benimde bu son günlerde arttı.hem yer değiştirmeye çalışıyorlar hem büyüme hızlarının yoğun olduğu bi dönem,bende iç karın denen olay hiç yok zaten,o yüzdende karnım şuan doğurcakmışım gibi.bu hızlı ve ani gelişmeler çeşitli sıkıntılarla kendini gösteriyor sanırım.şuan yaşadığım halleri oğlumda 7. Aydan sonra fln yaşamıştım.o yüzden ben bu kadar ağırlaşmış olmamı çok garipsiyorum.ya düşün sen şuan içinde 2500gr a yakın bir ağırlık taşıyosun,o da sadece bebek ağırlığı olan kısmı.2500 son yıllarda çoğu insanın tekil doğum ağırlığı.ve daha 30 hafta bile değilsin...çok zor gerçekten.Allah cümlemizin yardımcsı olsun inşallah.ben de 15 te bir gidiyorum şuan.

Teşekkürler oda ilerde yaparım inş bende iki tane düşündüm ..

Sen nasılsın bebişler nasıl
İyiyiz şükür,sıkıntılar başlıyo artık ufak ufak...zaman zaman zorlaşıyo vs.bol istirahat etmek lazım.başka yolu yok bu işin.seninki bayağı ufakmış şuan.sen de çok dikkatli ol,ilk haftalar çok önemli.

ya zaten herkes onu söylüyor tekli gebelik bambaşka onunla kıyaslamayın diyorlar. dediğin gibi ben şimdiden 2500 e yakın taşıyorum zaten. giderek zorlandığımı hissediyorum. psikolojik olarak da çok zor sürekli bağımlı olmak birilerine. inşallah geçici olsun çabuk toparlayalım tek umudum o yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…