- 18 Kasım 2014
- 1.830
- 1.916
- 123
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #2.121
A evet.bende 32 den sonra gerekmiyor diye biliyodum.neyse artık hayırlısı olsun.yüzdün kuyruğuna geldin.ben senin rahatlıkla 3-4 hafta daha dayanabileceğine inanıyorum ve dua ediyorum.Aynen riske gore bana hep 28 gel igneni yapalim diyordu bobrek genislemesinden dolayi. Sonra 28 de bakti bobrek stabil gidiyor. Yapmayalim acil birsey oldugunda ilk dozunu yaptir en yakin yerde oyel gel dedi. Iste 30 un sonuna dogru nst de dogum sancilari cikinca yaptiralim dedi. Halbuki yaptirmayabilirmisiz acilde gittigim dr. Korkuttu . Agrilar cok degilmis aslinda. 34 den sonra gerek duymuyorlar galiba. Bosver yaptirma gittigi yere kadar gitsin en acil bir anda bile dr. En az 10 saat sonra dogum olur endiselenme diyor. Demekki 24 saatlik zamani da rahat rahat bulurlar birsey olsa ( Allah korusun olmasin o ayri)
Yok canim niye yanlis anlayim. A4kadssin abar5mis ben kad3meli olarak alistirmaktan yanayim ki bu allerjik reaksiyonlarin tek cozumu o. Yapacsk birsey yok. E inaAllah babalarina cekerler diye dua ediyorum. Adamin (masallah) zerr3 kadar saglik hastane bilgisi yok hic ihtiyac duymamis ki arkadas ( cok sukur) e onun icin %50 sansimiz var yani :))Daha öncede anlatmıştın bunu sanırım,evet.ya çok zor Allah kolaylık versin.genellikle bünyem bişeye tepki vermediği,antialerjik bi tip olduğum için doğal olarak insanların alerjik reaksiyonlar vermesi yada bu konuyu çok kafaya takmasını anlayamıyorum.bi arkadaşım bebeği doğmadan odasında duvarda kullanacağı boyayı bile yurtdışından getirtmişti,selüloz,solvent bilmem ne bilmemne içermiyor diye.kullandığı çarşaf ve örtülerden kıyafetlerine kadar herşeyi organik tekstil seçti tutup,ama o dediğim hakiki organiklerden.renklerini görsen,fındık çuvalı gibi :)) doğduğunda düşün,musluk suyu bakterili diye damacana sudan yıkardı çocuğu.yani şöyle söyliyim bu dünyada çocuğuna izole bi hayat yaratan varsa o da odur.çocuk şuanda 10'lu yaşlarda,samimi söylüyorum bildim bileli hasta,bildim bileli ciğerleri mikrop ve enfeksiyon kapar,atamaz bi türlü,hasta olur serumsuz toparlayamaz,polen ve toz alerjisi var,salya sümük hapşırır yaz kışhep böyle olacak değil belki ama demem o ki hayatı kendimede çocuklarımada zorlaştırmak istemem.senin durumun zor tabi,ama nolur bebeklerimde öyle olacak diye yaklaşma.onlar bambaşka birer birey,senin benim kopyamız olmuyolar.rahat ol,bırak mikropta alsın,bırak sıradan şeyler giymeye de alışsın.inan ki ben ben demek için söylemiyorum ama oğlumda erkek çocuk,o kadarda hassas olmasın canım diyerek olabileceğimin üzerinde rahattım anne olarak.öyle aman aman korumazdım,gerektiğince dikkat ederdim.inan 2 yaşından beri yaz kış dolaptan su içer,dondurma yer,sıcak bastı der atletle oturur.yok terledi yok esti yok rüzgar aldı,sıcaktı,soğuktu....ayyyy,sonu yok kaynanam böyledir mesela,iyiki yakın değiliz diyorum söylemek istediklerimle ilgili beni yanlış anlama lütfen
A evet.bende 32 den sonra gerekmiyor diye biliyodum.neyse artık hayırlısı olsun.yüzdün kuyruğuna geldin.ben senin rahatlıkla 3-4 hafta daha dayanabileceğine inanıyorum ve dua ediyorum.
Orası öyle tabi de insan nelere katlanıyor diyorum okudukça.annelik her haliyle büyük bir yük ve meşaggat.helede böyle ikiz olunca... Baksana doğmamış çocuktan medet umar,dua eder oluyo insan rahat bi nefes için.Alkah kolaylık versin cümlemize...Niye kiz aglama sakin. Bir gun oyle oluyor bir gun baska oluyor modun.
hani derler ya sonunu dusunen kahraman olamazmis diye hic ileriyi dusunme bjr sekilde geciyor. Sen anin keyfini cikar :)
Yok canim niye yanlis anlayim. A4kadssin abar5mis ben kad3meli olarak alistirmaktan yanayim ki bu allerjik reaksiyonlarin tek cozumu o. Yapacsk birsey yok. E inaAllah babalarina cekerler diye dua ediyorum. Adamin (masallah) zerr3 kadar saglik hastane bilgisi yok hic ihtiyac duymamis ki arkadas ( cok sukur) e onun icin %50 sansimiz var yani :))
Peki bu iğnelerin hangi hafta vurulacağına bebeklerin gelişimine göremi karar veriliyor yoksa erken doğma ihtimaline göre mi?çünkü kiminiz 20'li haftalarda kiminiz 30'lu haftalarda vurdurmuş.burada kriter ne
Dayan canim dayan Rabbim sabrini artirsin. Hep diyorum ya bir saat bir saattir onlar icin. 34 leri 36 lari gorursun ins. seni anliyorum gercekten hergun baska birsey cikiyor. Dr. Bana kaburgamdaki agriya israrla bobrek dedi ben degil dedim en son kabullendim. ama nasil bir agri afedrrsin tuvaletimi yapana kadar otursmiyorum wc de gozumden yas bosaniyor. Bir gun kalktim o agri yok elimle yokladim sipalardan biri yer degistirmis. Bir hafta rahat ettim sonra nasil becerdiyse geri geldi. Bazen yalvariyordum kenara gel oglum da bir nefes alayim diye. Cogu gitti azi kaldi insaAllah[/QUOT
Merhaba ne güzel anlatıyorsun insanın içi açılıyor ben daha çok yeniyim sizden ilham alıyorum kontrolde iki kesede aynı boyutta. Idi doktorum gayet iyi dedi 3 Nisan'da inşallah. Tekrar gidicem sizin de öylemiydi olumsuzluk düşünmek istemiyorum bir de ufak kalp atışlarını duysakk çok heyecan lı ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun
hosgeldin. Hayirli olsunMerhaba
Çok garipCanim kriter bebeklerin gelme ihtimali, bu igne sayesinde ciger gelisimleri hizlaniyormus,doktorlar bebek kendi kendine nefes alabilsinin derdinde oluyor
Tek gebeliklerdede oluyor ama bizde iki tane olunca olasılıklar 2 katına çıkıyor. Birde etrafımda gözlemlediğim çok az bebek zamanında geliyor. Yada benim algıda seçiciliğim arttı.Çok gariptek bebekte söz konusu olmayan ne çok şey var çoğul gebelikte.
anladım canım güle güle kullanın ben ona da bir girip bakayım...Beneto BT-151diye bi marka eşim bulmuş internet gitti gidiyor dan tanıtımı da güzel yapılmış biz beğendik pierre Cardin onu çok beğenmiştim önlü arkalıydu karsilikli da oluyordu bizim için tek kusuru bin liradan fazlaydı bütçeye uymadı.
Canim Günaydın topik o kadar hareketli ki oku oku bitmedi maşallah benim kuzularimın gelişimi 1 hafta geriden geliyor canım bu en baştan beri böyle oldu en son doktora gittiğimde 30+2ydi 1200 1600 du kiloları. Boyları 37 cm civarında gelisim hızi aynı hiçbir farklılık yok onu dert etme sen dua edelim birbirimize Bol bol inşanladim peki birsey daha sorsam, bu igneden sonra bebeklerin gelisimi yavasliyor diyorlar. Prospektusunde de oyle birsey yaziyor ama bu ilac baska seylere de kullanildigi icin onu mu kastediyor anne karnindakini mi bilemedim malum onlari anlamak zor. Senin gelisimlerinde bir farklilik oldu mu. 28. Hafta cunku 30 a kadar filan iyi gittikleri hizli gittikleri bir donem aslinda. Ben cok tedirginim. Bu igneden once 2500 u goruruz diyordu simdi 2 kiloyu gecer gibiyiz diyor seninle aramizda takvime gore 3 gun var hatta benimki bir gun fazla 2 gun var.
Gelisimleri boy ve kilolari nasil?
Çok gariptek bebekte söz konusu olmayan ne çok şey var çoğul gebelikte.
anladim biz de hemen hemen oyleyiz bizim farkimiz birbirine yakindi en son ne oldu bilmiyorum. Iyi sevindim en azindan gelisim geriligi olmamasina. Artik bizim su satndart takvimleri takip etmememiz lazim demekki. Ikizler icin olusturulmus bir standart da yok gerci. Saglikla ozursuz kusursuz gelsinler ins.Canim Günaydın topik o kadar hareketli ki oku oku bitmedi maşallah benim kuzularimın gelişimi 1 hafta geriden geliyor canım bu en baştan beri böyle oldu en son doktora gittiğimde 30+2ydi 1200 1600 du kiloları. Boyları 37 cm civarında gelisim hızi aynı hiçbir farklılık yok onu dert etme sen dua edelim birbirimize Bol bol inş
Aynen canim herhangi bir standardimiz yok malesefanladim biz de hemen hemen oyleyiz bizim farkimiz birbirine yakindi en son ne oldu bilmiyorum. Iyi sevindim en azindan gelisim geriligi olmamasina. Artik bizim su satndart takvimleri takip etmememiz lazim demekki. Ikizler icin olusturulmus bir standart da yok gerci. Saglikla ozursuz kusursuz gelsinler ins.
Canim ben inceledim ürünü cok begendim ama eni 93 cm mis asansöru kapıları bi ölçmek lazım sigmayabilir bir de ağır gibi geldi bana sırf o yüzden vazgeçtim ama çift taraflı olması ikiz bebek arabalarında pek olmayan bir özellik bu açıdan avantajlıBeneto BT-151diye bi marka eşim bulmuş internet gitti gidiyor dan tanıtımı da güzel yapılmış biz beğendik pierre Cardin onu çok beğenmiştim önlü arkalıydu karsilikli da oluyordu bizim için tek kusuru bin liradan fazlaydı bütçeye uymadı.
Allah kat be kat yardımcınız olsun sizinde.bende üçüzün kıyından döndüm.biri tutmadı sonra,iki kaldı.çok zor bi durum.sizin üçüde mi erkek!Evet canim cogul gebelik anlatilmaz yasanir diyorum bende :) hele sizler halinize sukredin benim ücüz :) yolcum bir fazla ve 3 kardes birlesip neler yapiyorlar bana organlarim aci cekiyor resmen
Ben yazarken eşim soyledi ağır olduğunu belirt diye evet biraz ağır ama sürüşü çok rahat ağırlığı farkedilmiyo nerdeyse ama tabi ev koşulları falan önemli benim müstakil ev bahçeli falan zorlanmıyoruz çok.Canim ben inceledim ürünü cok begendim ama eni 93 cm mis asansöru kapıları bi ölçmek lazım sigmayabilir bir de ağır gibi geldi bana sırf o yüzden vazgeçtim ama çift taraflı olması ikiz bebek arabalarında pek olmayan bir özellik bu açıdan avantajlı
Eskiye göre öyle zaten.şimdi,normalde 40 hafta denen süre 10 ay ediyor baktığında.bu da en uç sınır aslında .benim gördüklerimde de hiç 40 bulan olmadı.39 bile hatırlamıyorum.çoğunluk 37-38Tek gebeliklerdede oluyor ama bizde iki tane olunca olasılıklar 2 katına çıkıyor. Birde etrafımda gözlemlediğim çok az bebek zamanında geliyor. Yada benim algıda seçiciliğim arttı.
Allah kat be kat yardımcınız olsun sizinde.bende üçüzün kıyından döndüm.biri tutmadı sonra,iki kaldı.çok zor bi durum.sizin üçüde mi erkek!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?