• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Yatılımı alıcan?ya şu yabancı bakıcılar varmış,ucuza,yatılı çalışıyolarmış.öyle bitane bulsak keşke:KK51:
yatılı bir bakıcı benim içi çok uzak bir hayal ne yazık ki:))
zaten burada istesem de bulamam ki.istanbul da sizlerin şansı var ama.
Canım,haftasına göre 32. Haftadan önce olursa prematüre oluyomuş ve kilo olarakta 2300gr ın altında olursa.erken doğum riskin yoksa ikiz bebekler için zaten 35-37. Haftalar doğal doğum haftaları oluyo ve prematüre olmuyolar.ben almayı düşünmüyorum,bilmem.
ben de karar veremedim işte.aldığım yeni doğanlar da çok büyük değil.bedenleri dar gibi.prematüre tutumlarda da bedenler değişiyor.
civilim de baktıklarım da fark ettim birbirini de tutmuyor markadan markaya kalıplar.
birza daha dursun bakalım.gidişata göre alırım en son belki de.

slm...
bebişleriniz sağlıkla doğsun inşallah...Rabbim mis kokularını içinize çekmeyi nasip etsin
ikiz gebelikler topiğine takılıp kaldım bugün nedense :KK24:
sayfaların tamamını okumadım ama okuyunca bi kaç öneri sunayım dedim sizlere
ilk aklıma gelen asla prima kullanmayın dışına sızdırıyo ikizlerim ve kızıma hep molfix kullandım ben
ama bi defa istediğim numaranın bezini bulamayınca bi seferlik prima aldım almaz olaydım hep sızdırdı...benim ikizler prematüre doğduğundan sadece molfix te prematüre için bez vardı diğerleri büyük geliyo oyüzden onunla başlamıştım
ana kucağını mutlaka alın derim olmazsa olmazlardan, büyük yardımcımdı benim, onların içinde uyuttuğum zaman oldu işim varken hangi odaya gidersem yanımda taşıyodum gözönünde oluyolardı biriyle alt değiştirme emzirme gibi işleri yaparken diğeri içinde oynuyodu tutacak kısmına oyuncak takıp oyalardım genelde, arabada çok kullanışlı biraz büyüyünce yemek yedirirken bile çok yardımcı oldu
araba demişken eğer arabanız varsa bebek arabası asla almayın derim ben elimdekini satılığa çıkardım şu an görmüssünüzdür belki doğru dürüst hiç kullanmadım oyüzden boşa masraf:KK51:
yatak alırken uzun vadede (eviniz müsaitse tabi) uygun yataklar alın ikiz olunca sürekli değiştiremiyo insan benimkiler 4.5 yaşında haala kullanıyorum önce tek yatağı yatak odasına koymuştum ikisi aynı yatakta yatıyodu 4 aylık olunca işler karıştı ayaklarıyla birbirlerini uyandırmaya başladılar :KK46::KK46:hem yataklarını hem odalarını ayırmak zorunda kaldım 9 ay sonrada bi bebiş daha olunca 3.yatak yerleşti tabii yatak odama :KK45:

bebek telsizi şart bence ben haala kullanıyorum gece en ufak bişeyde duyuyorum, 3 tane olunca rüyasında ağlayan diğerlerini uyandırıyo, oyüzden ağlamadan yetişmeye çalışıyorum hemen telsiz çok işe yaradı bu konuda
kıyafet için prematüre olanlarada bakın ama daha vakit varsa almayın derim son zamana bırakın yinede evde bi kaç takım bulunsun her ihtimale karşı benim çocuklar doğalı biraz zaman geçti ya şimdi bakıyorum herşeyin çok çeşidi var ben normal takımlar almıştım elleri ayakları içinde kayboldu sonra aynı şeyleri 3.bebişe giydireyim dedim o biraz tombik olunca ona olmadı bile yenisini aldım

penye battaniye bulundurun bol bol, çok işe yarıyo, şimdilik aklıma gelen bunlar yine bişeyler hatırlarsam yazarım
masallah ne guzel sizin ikiz degil de ucuz gibi olmus. Rabbim hayirli saglikli uzuuunnn omurler nasib etsin hepsine. Tesekkur ederiz tavsiyeler icin. Ben de ilk aylar birlikte yatirayim bebeklerin huylarina duruma gore de hareket ederim diyorum.
sizin yaninizda aileden yardim eden biri varmiydi. Nasil yuruttunuz islerinizi. beslenme ve uyku duzeni nasil. Haftalar ilerledikce artik bunlar geliyor aklima

yatılı bir bakıcı benim içi çok uzak bir hayal ne yazık ki:))
zaten burada istesem de bulamam ki.istanbul da sizlerin şansı var ama.

ben de karar veremedim işte.aldığım yeni doğanlar da çok büyük değil.bedenleri dar gibi.prematüre tutumlarda da bedenler değişiyor.
civilim de baktıklarım da fark ettim birbirini de tutmuyor markadan markaya kalıplar.
birza daha dursun bakalım.gidişata göre alırım en son belki de.
Bence olası bi durum olurda(Allah korusun) prematüre doğum olması gerekirse ihtimaline karşı acil olarak eşinin yada bi yakının gidip alabileceği bir mağaza belirle.bu yeter bence.

masallah ne guzel sizin ikiz degil de ucuz gibi olmus. Rabbim hayirli saglikli uzuuunnn omurler nasib etsin hepsine. Tesekkur ederiz tavsiyeler icin. Ben de ilk aylar birlikte yatirayim bebeklerin huylarina duruma gore de hareket ederim diyorum.
sizin yaninizda aileden yardim eden biri varmiydi. Nasil yuruttunuz islerinizi. beslenme ve uyku duzeni nasil. Haftalar ilerledikce artik bunlar geliyor aklima

Allah razı olsun canım Rabbim hepimizin bebeklerine sağlıklı hayırlı ve uzun ömürler versin inşallah
benim küçükte yetişti şimdi ötekilere ne zaman dışarı çıksam üçüz mü bunlar die soruyolar :KK48:
aslında bişey söölimmi hamileyken hayal edip düşündüğün bi çok şey değişiyo doğumdan sonra
kötü anlamda değil haa duruma göre ve bebişlerin yaşam tarzına göre :KK48:
onlar sana değilde sen onlara göre düzenliyosun hayatını, benim annem geldi ilk zamanlar gündüzleri tam işleri yoluna koydum ben hallederim artık dediğim anda hamile olduğumu öğrendim ve hamileliğimin son aylarına doğru yine annem gelip gitti ve eşimin büyük desteği vardı geceleri Allah razı olsun ikisinden de... ilk doğumum sezeryandı ve anesteziden dolayı biraz zor oldu bünyeme ağır geldi galiba ama ikinci doğumumda sezeryandı sabah ikizleri anneme bıraktım doğuma gittim gece eşim kaldı yanımda ama çok iyiydim çok şükür kendim ilgilendim bebişle hem arada kalktım yürüdüm hem onun altını değiştirdim karnını doyurdum falan ertesi günde eve geldim çok rahattım yaani, iki gün sonrada ikizleride getirdik eve bende toparlandım hemen herşey yoluna girdi şükür, Rabbim yardım ediyo merak etme...
prematüre doğmalarına rağmen kuvözde kalmadılar çok şükür ertesi gün evime gelmiştim
ikizlrimden birinde yeni doğan reflüsü vardı uzun süre gelişimi diğerine göre geriden geldi oğlum kızımın abisi gibi gözüküyodu hatta, çok aşırı kusuyodu emiyodu daha kucağımdan kaldırırken çıkarıyodu tekrar,reflülü bebekler için olan mamalardan kullandım, onun çok zorluğunu çektik doktorumuz 3 yaşına kadar devam eder dedi ilaç verdim onuda çıkardığı için faydası olmuyodu kestim ilacı yavaş yavaş azaldı şükür şimdi tamamen bitti yaşıtlarıyla aynı durumda şu an,
kızım 9 ay oğlum 11 ay anne sütü aldı hamile olduğum için sütün tadı değişti ve ikiside kendiliğinden bıraktı bunada şükür dedim ve mamaya geçtim zaten ek besin aldıkları için çok fazla mama da kullanmadım ikiside uyanık olduğu vakitler ikisini aynı anda emzirdim genelde daha rahat oldu benim için, oğlum biraz gazlıydı ve uyku düzeni biraz daha sıkıntılıydı hergün sabaha karşı 4 te uyanır ağlar ayağının altına bezleri ütüleyip ılık ılık koyardım bitek onunla rahatlardı kızım ona göre daha iyiydi uykusu, erken yatar geç kalkar çokta sık uyanmazdı zaten doktorlarda hep uyarıyo gece kendiliğinden kalkmadığı sürece uyandırmayın diye bende kaldırmadım hiç

gelişimi şu ana kadar olması gereken gibiydi.3-5 gün farkla hesaplanan gebelik haftasına uyumluydu.:nazar:
tabi bu ay ki kontrolde ne duyarız bilmiyorum.inş aynı seyirdedir.
yalnız 30. haftadan sonra kilo alamazlar fazla dedi dr. en fazla 2.5 kg. olurlar dedi.
benim de gördüğüm kadarıyla 34-35 lerde doğum yapanların bebekleri bu civar kilolarda oluyor.
2.5 kg olursa prematüre mi giydirmeliyiz ki?ben kestiremiyorum tam açıkcası.tabi hiç giydiremezssek durumu var.
bi yandan da hazırlıklı gitmezssek büyük gelen kıyafetler yüzünden sıkıntı çekmek var.

2500 tam premature degil aslinda.benim kuzenim ve arkadasim 2500-2600 civarlarinda dogurdular tek bebek tabii yenidogan hastane cikisi giydirdiler biraz buyuktu olmayacak gibi degil yani.ben 2500 dogursam herbirini mutluluktan ucarim herhalde.

Nasil ilk aylarda da mi uyarmayalim emzirmek icin filan. Mesela yenidogan bebekler araliksiz uc dort saat uyurmus hatta arkadas 5 saatten bahsetmisti korkuyorum demisti. Uyanmazsa emzifmek icin uyarmamak mi gerekiyor. E hani iki saatte bir emzirilmeli kaidesi nolacak anlamadim :(
Allah razı olsun canım Rabbim hepimizin bebeklerine sağlıklı hayırlı ve uzun ömürler versin inşallah
benim küçükte yetişti şimdi ötekilere ne zaman dışarı çıksam üçüz mü bunlar die soruyolar :KK48:
aslında bişey söölimmi hamileyken hayal edip düşündüğün bi çok şey değişiyo doğumdan sonra
kötü anlamda değil haa duruma göre ve bebişlerin yaşam tarzına göre :KK48:
onlar sana değilde sen onlara göre düzenliyosun hayatını, benim annem geldi ilk zamanlar gündüzleri tam işleri yoluna koydum ben hallederim artık dediğim anda hamile olduğumu öğrendim ve hamileliğimin son aylarına doğru yine annem gelip gitti ve eşimin büyük desteği vardı geceleri Allah razı olsun ikisinden de... ilk doğumum sezeryandı ve anesteziden dolayı biraz zor oldu bünyeme ağır geldi galiba ama ikinci doğumumda sezeryandı sabah ikizleri anneme bıraktım doğuma gittim gece eşim kaldı yanımda ama çok iyiydim çok şükür kendim ilgilendim bebişle hem arada kalktım yürüdüm hem onun altını değiştirdim karnını doyurdum falan ertesi günde eve geldim çok rahattım yaani, iki gün sonrada ikizleride getirdik eve bende toparlandım hemen herşey yoluna girdi şükür, Rabbim yardım ediyo merak etme...
prematüre doğmalarına rağmen kuvözde kalmadılar çok şükür ertesi gün evime gelmiştim
ikizlrimden birinde yeni doğan reflüsü vardı uzun süre gelişimi diğerine göre geriden geldi oğlum kızımın abisi gibi gözüküyodu hatta, çok aşırı kusuyodu emiyodu daha kucağımdan kaldırırken çıkarıyodu tekrar,reflülü bebekler için olan mamalardan kullandım, onun çok zorluğunu çektik doktorumuz 3 yaşına kadar devam eder dedi ilaç verdim onuda çıkardığı için faydası olmuyodu kestim ilacı yavaş yavaş azaldı şükür şimdi tamamen bitti yaşıtlarıyla aynı durumda şu an,
kızım 9 ay oğlum 11 ay anne sütü aldı hamile olduğum için sütün tadı değişti ve ikiside kendiliğinden bıraktı bunada şükür dedim ve mamaya geçtim zaten ek besin aldıkları için çok fazla mama da kullanmadım ikiside uyanık olduğu vakitler ikisini aynı anda emzirdim genelde daha rahat oldu benim için, oğlum biraz gazlıydı ve uyku düzeni biraz daha sıkıntılıydı hergün sabaha karşı 4 te uyanır ağlar ayağının altına bezleri ütüleyip ılık ılık koyardım bitek onunla rahatlardı kızım ona göre daha iyiydi uykusu, erken yatar geç kalkar çokta sık uyanmazdı zaten doktorlarda hep uyarıyo gece kendiliğinden kalkmadığı sürece uyandırmayın diye bende kaldırmadım hiç

uyku için hiçbir zaman ayakta sallama battaniyede sallama gibi şeyleri denemeyin derim ben çok küçükken bile bikaç defa sırf ağlamasın die yaptığınız herşeye hemen alışıp sürekli istiyolar oyüzden doğru şeyleri uygulamaya çalışın bazen zorluyo ama olsun en başta ilk kuralınız kararlı olmak olsun anne olarak hepimizin zaafıdır bu kıyamayız bebişlerimize ama en ufak bi tavizle küçücükken bile kullanıyolar valla bizi ben hep beşiklerine yatırıp bıraktım kendi kendilerine uyudular öğle uykusunuda nerdeyse 5 yaşına girecekler yeni bıraktılar uyku düzenimiz çok iyiydi öğle ve akşam aynen beşiklerine yatırıyodum uyuyolardı şuan hala öyleler üçüde odalarına gider yatırırım ışığı kapatırım uyurlar...

Yatılımı alıcan?ya şu yabancı bakıcılar varmış,ucuza,yatılı çalışıyolarmış.öyle bitane bulsak keşke:KK51:

Yatili yabanci bakicilar bayaa pahali.kuzenim gecen sene Gurcistanli bir bakiciyi calistiriyordu aylik 1500-2000 arasi degisiyor fiyatlari.ddeneyimine ve Turkce bilmesine gore yukari cikiyor fiyatlar.ve kadinin butun ihtiyaclarini karsiliyorlar.sampuanindan tut da pedine kadar.haftalik izin gununde de cebine para koyuyorlar.bu sartlar saglanmayinca hemen baskasina kaciyorlar.ama her isini yapiyor.sartlari ve fiyati zor tabii.

Nasil ilk aylarda da mi uyarmayalim emzirmek icin filan. Mesela yenidogan bebekler araliksiz uc dort saat uyurmus hatta arkadas 5 saatten bahsetmisti korkuyorum demisti. Uyanmazsa emzifmek icin uyarmamak mi gerekiyor. E hani iki saatte bir emzirilmeli kaidesi nolacak anlamadim :KK43:

valla arkadaşım sağlıkla doğsun bebişleriniz inşallah ve bak gör ozaman hatırla bu dediğimi kural kaide sökmüyo bu minişlere acıkan uyanıyo ilk bi kaç ay yenidoğan sarılığı oluyo bazı bebeklerde sarılığı olan bebekler içinde söylenir sık uyandırın emzirin die öyle bi durumda kaldırılabilir birde yeni doğanlar uzun süreli uyuduklarında kan şekerleri düşer ve açlıktan uyanamazlar ozamanda uyandırabilirsin burnunu hafifçe sıkarak veya topuğuna dokunarak ( daha kolay uyanıyolar ozaman) benim bahsettiğim 2-3 aydan sonrası için, inan anne olunca göreceksin ağlama şekli bile acıkma altını ıslatma hastalık vb. durumlarda değişiyo ozaman bir anne olarak anlarsın ne için ağladığını

http://www.tekzen.com.tr/stylo___annelerin_secimi_canta_laciver_/2224368

bebek çantası olarak da bunu aldım netten. henüz elime ulaşmadı ama yorumlardan anladığıma göre kullanışlı bi çanta. fiyatı da pek çok çantaya göre uygun....
bu çantalar çok güzel gözüküyor.ben de inceledim.
burada masalcini arkadaşımız da kullanıyormuş tavsiye ediyor.
ben de yakından görmedim bu çantayı.
143926424_tn14_R_399321_0.jpg

bi de bunu beğeniyorum.gittigidiyorda 79 tl şu anda.
bu ürünü mağazada inceledim ama.iki yanında cebi var.ağzı açık.
önde de görüldüğü gibi iki cep.bi de fermuarlı göz var.
içi tek bölmeli iki tarafında pek çok cebi var.
birinden birini alacağım ben de.tekzende kargo ücreti var mı?ne kadar ödeyeceksin ?

Nasil ilk aylarda da mi uyarmayalim emzirmek icin filan. Mesela yenidogan bebekler araliksiz uc dort saat uyurmus hatta arkadas 5 saatten bahsetmisti korkuyorum demisti. Uyanmazsa emzifmek icin uyarmamak mi gerekiyor. E hani iki saatte bir emzirilmeli kaidesi nolacak anlamadim :KK43:
canım yeni doğan bebeği mutlaka en geç 2-3 saat arasında beslemen lazım.
bir kere sarılık tehlikesi var.pekçok yenidoğan sarılık atlatır.ben de oğlumda yaşadım.
aralıksız sürekli uyuyan bebekte sarılık ilerlemiş olacaktır büyük ihtimalle.
arkadaş herlade ileriki aylardan bahsetti.gece uykuları düzene girsin diye.
büyük bebekleri gece maması ile besledikten sonra daha uzun saatler aralıksız uyuyabilirler.sırf beslemek adına bebek acıkmadan onu uyandırmak onun uyku düzeni kurmasıan engel olur.
ama yeni doğanlar zaten bu kadar uzun süre uyanmadan uyumazlar :))sık uyanacakalr ve emmek isteyeceklerdir.
ancak sarılık durumunda uzun uyuyabiliyor bebekler.bunu sakın atlamayın

2500 tam premature degil aslinda.benim kuzenim ve arkadasim 2500-2600 civarlarinda dogurdular tek bebek tabii yenidogan hastane cikisi giydirdiler biraz buyuktu olmayacak gibi degil yani.ben 2500 dogursam herbirini mutluluktan ucarim herhalde.
aynen hepimiz öyle canım.2.5 kilo bizler için güzel bir kilo.küvoze girme ihtimalleri düşer .tabi başkaca problem yok ise.
inş. herbirimizin bebeği bu sınırı yakalar.
sanırım 1500-2000 arası olurlarsa prematüre kıyafetler şart olacaktır.

bu çantalar çok güzel gözüküyor.ben de inceledim.
burada masalcini arkadaşımız da kullanıyormuş tavsiye ediyor.
ben de yakından görmedim bu çantayı.
143926424_tn14_R_399321_0.jpg

bi de bunu beğeniyorum.gittigidiyorda 79 tl şu anda.
bu ürünü mağazada inceledim ama.iki yanında cebi var.ağzı açık.
önde de görüldüğü gibi iki cep.bi de fermuarlı göz var.
içi tek bölmeli iki tarafında pek çok cebi var.
birinden birini alacağım ben de.tekzende kargo ücreti var mı?ne kadar ödeyeceksin ?

bu da güzelmiş dediğin gibi... tekzende kargo ücreti o çanta için yok yani 60 tl gibi bişey ödedim.
benim artık pek bi eksiğim kalmadı sadece oda takımını bekliyoruz o da bi gelse de yerleştirsek rahatlıycam. çünkü doktor 15 marttan sonra her an doğabilirler dedi heycanlandım :)

4007858b32727a-4294-45b4-a27e-6a544a4e8b74m1.jpg
40078527c60bb8-1403-4778-909e-e12da7e9ecf4m1.jpg

butik bebe de elit çantalar 49.90 mış.bu da büyük bir çanta.gözleri de çok.
ben mağazada görmüştü.75 mi 85 mi öyle bişeydi.
şimdi gördüm butikbebede.

Back
X