• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Merhaba kızlar, beşik için nasıl bir yatak düşünüyosunuz? ortapedik mi yoksa visco yataklardan mı?

Nasil ilk aylarda da mi uyarmayalim emzirmek icin filan. Mesela yenidogan bebekler araliksiz uc dort saat uyurmus hatta arkadas 5 saatten bahsetmisti korkuyorum demisti. Uyanmazsa emzifmek icin uyarmamak mi gerekiyor. E hani iki saatte bir emzirilmeli kaidesi nolacak anlamadim :KK43:

benim söylediğim ilerleyen aylar için, yukarda da yazdım ama tekrar edeyim yanlış anlaşılmasın ilk aylarda sarılık riski var, ayrıca uzun süreli uyuyan bebeklerde kan şekeri düşüyo uyanamıyo kendiliğinden, bu gibi durumlarda uyandırmanız gerekli tabii ilk aylar için bunlara dikkat etmek gerekli...

Yatili yabanci bakicilar bayaa pahali.kuzenim gecen sene Gurcistanli bir bakiciyi calistiriyordu aylik 1500-2000 arasi degisiyor fiyatlari.ddeneyimine ve Turkce bilmesine gore yukari cikiyor fiyatlar.ve kadinin butun ihtiyaclarini karsiliyorlar.sampuanindan tut da pedine kadar.haftalik izin gununde de cebine para koyuyorlar.bu sartlar saglanmayinca hemen baskasina kaciyorlar.ama her isini yapiyor.sartlari ve fiyati zor tabii.
Yuhhh!o paraya ve şartlara bende bakarım valla.diplomalı bakıcı:KK48: abartmışlar.ya ben anlamıyorum zaten,dünyada alacağı maaşı keyfekeder kendileri belirleyen nadir bi kaç meslek var,bu da onlardan biri.neyse,evin bütün gelirini yarı yarıya bakıcıya verecek halimiz yok.doğurduk,bakmasınıda bilcez:anneadayı:

bu da güzelmiş dediğin gibi... tekzende kargo ücreti o çanta için yok yani 60 tl gibi bişey ödedim.
benim artık pek bi eksiğim kalmadı sadece oda takımını bekliyoruz o da bi gelse de yerleştirsek rahatlıycam. çünkü doktor 15 marttan sonra her an doğabilirler dedi heycanlandım :)
Ayyy ne güzel... Finale gelmişsiniz Allahın izniyle:KK51:nasıl bu son haftalar,ağrılarınız,sızılarınız ne durumda?kaç kilo aldınız?

ilk gebelikte gerek yok demislerdi ama kanama olunca iste isin rengi degisiyor. Mesela Allah korusun o kanama duaukle sonuclansaydi ik8nci gebelik gibi oluyormus. Ben o korkuyla cok anlamadim anlattiklarini dr.un . Kanamadan dolayi cok korkmustum.
evet canım düşük olursa iğnenin vurulması gerekiyormuş sonraki gebelik için.korkmakta haklısın ALLAH bir daha yaşatmasın.

Ayyy ne güzel... Finale gelmişsiniz Allahın izniyle:KK51:nasıl bu son haftalar,ağrılarınız,sızılarınız ne durumda?kaç kilo aldınız?

aslında daha 31. haftamdayım yani tam olarak sona gelmedim :) ama ikizlerde 34. haftadan sonra doğum bekleniyormuş. çok şükür şimdilik iyiyim ama arada karnım çok fazla sertleşiyor sanırım bebekler bi yerlerini dayıyolar ve bu da beni rahatsız ediyor.....bi deçok çabuk yoruluyorum. hafta sonu biraz gezdik nevresim yorgan falan aldık baya zorlandım. şimdiye kadar toplam 17 kilo aldım yani baya çok kilo aldım. ama çok şükür bebişler de kilo almış. biri 1800 diğeri 1900 gram olmuş. bugün hem kontrole hem de doğum izni almaya gittim. doktorum her şey normal dedi. bakalım hayırlısı artık. inşallah bebeklerimiz içerde son haftalara kadar rahatça beklerler :)

Canim bu rahim agzi kontrol furyasini cikaran ne yazikki bendim 20.haftamda 1.5cmle serklaj oldum simdi surekli yatiyorum.rabbim sonumuzu hayretsin inşallah
evet hatırlıyorum canım inşallah sorunsuz 36-37 yi görürsün ama 34 oluncada risk çok azalıyomuş en azından onu geçersin inşallah. bizlerde görürüz inşallah.

Haklisin ben de son bi gayret gezerek qlacaklarimi alayim sonra netten bakarim diyorum. O zamanda esime aciyorum.dalga gecer gibi adama hadi alisverise diyorum.bi magaza gezince yoruldum donelim diyorum :) .anlatmasi zor.yasamayinca bilinmiyor. Sen de insllh bulursun aradiklarini. Aldiktan sonra yorum yapmayi unutma olur mu ona gord biz de belki netten siparis veririz :)
çıkamadığım için bugün netten sipariş verdim bakalım nasıl gelecekler.PİCABO ve BUTİK BEBE den aldım.picabo da disney ürünlerinde indirim var bakın derimkuzenim hep alıyomuş sorun yaşamamış siteyle ilgili.benide 1 saat içinde aradılar 2 ürün yokmuş başka seçtim bugün kargoya veriliyor yarın elinizde dediler.orjinal değil mi dedim lisanslı dediler bakalım görcez gelenleri.

aslında daha 31. haftamdayım yani tam olarak sona gelmedim :) ama ikizlerde 34. haftadan sonra doğum bekleniyormuş. çok şükür şimdilik iyiyim ama arada karnım çok fazla sertleşiyor sanırım bebekler bi yerlerini dayıyolar ve bu da beni rahatsız ediyor.....bi deçok çabuk yoruluyorum. hafta sonu biraz gezdik nevresim yorgan falan aldık baya zorlandım. şimdiye kadar toplam 17 kilo aldım yani baya çok kilo aldım. ama çok şükür bebişler de kilo almış. biri 1800 diğeri 1900 gram olmuş. bugün hem kontrole hem de doğum izni almaya gittim. doktorum her şey normal dedi. bakalım hayırlısı artık. inşallah bebeklerimiz içerde son haftalara kadar rahatça beklerler :)
İkiz gebelikte 17-22 kg arasını normal sayıyo diyetisyenler.nence ideal bi artış olmuş.maşallah bebeklerinize,sağlık sıhhatle doğarlar insallah.

kızlar 2500 kiloya kadar prematüre sayılıyormuş.kuzenimin bebeği 2140 doğdu 1,5-2 ay prematüreler oldu.sanırım 3200 e kadar falan rahat olur.
ben prematüre almadım birer tane 50 cm lik zıbın body ve tulum(ekru) aldım hastane çıkışı için birde yedek tulum 50 cm lik mavi pembe aldım.
birer tanede 0-3 ay tulum ve zıbın body aldım hastane çıkışı
ama diğer markalara göre kalıbı dar motherlove markasının,mağazada karşılaştırdım.0-3 ayı ile diğer markaların 50 cm i aynı.
yani ben tulumdan yanayım göbek bağı varken düşüncede zaten biraz büyükte olsa alt-üst takımlar var 0-3 ay onları ve kısa kol body patikli alt giydirmeyi düşünüyom inşallah.

kızlar herkes kaç kilo ile başladı, kaçıncı haftada, kaç kilo aldı vee mesela 25.haftada bebekler kaçar gram olmuş paylaşalımmı fikir olsun herkese.

önce ben başlayayım.
51 başladım 26.haftadayım 13 kilo aldım 25. haftada bebişler 730 gram-683 gram :nazar::nazar::nazar::anneadayı:

valla arkadaşım sağlıkla doğsun bebişleriniz inşallah ve bak gör ozaman hatırla bu dediğimi kural kaide sökmüyo bu minişlere acıkan uyanıyo ilk bi kaç ay yenidoğan sarılığı oluyo bazı bebeklerde sarılığı olan bebekler içinde söylenir sık uyandırın emzirin die öyle bi durumda kaldırılabilir birde yeni doğanlar uzun süreli uyuduklarında kan şekerleri düşer ve açlıktan uyanamazlar ozamanda uyandırabilirsin burnunu hafifçe sıkarak veya topuğuna dokunarak ( daha kolay uyanıyolar ozaman) benim bahsettiğim 2-3 aydan sonrası için, inan anne olunca göreceksin ağlama şekli bile acıkma altını ıslatma hastalık vb. durumlarda değişiyo ozaman bir anne olarak anlarsın ne için ağladığını
canim tesekkur ederim. Kusura bakma iste cahilligime ver. Ne bileyim. Ben hep kendimi yasayip gorecez e sartlandirdim.

canım yeni doğan bebeği mutlaka en geç 2-3 saat arasında beslemen lazım.
bir kere sarılık tehlikesi var.pekçok yenidoğan sarılık atlatır.ben de oğlumda yaşadım.
aralıksız sürekli uyuyan bebekte sarılık ilerlemiş olacaktır büyük ihtimalle.
arkadaş herlade ileriki aylardan bahsetti.gece uykuları düzene girsin diye.
büyük bebekleri gece maması ile besledikten sonra daha uzun saatler aralıksız uyuyabilirler.sırf beslemek adına bebek acıkmadan onu uyandırmak onun uyku düzeni kurmasıan engel olur.
ama yeni doğanlar zaten bu kadar uzun süre uyanmadan uyumazlar :))sık uyanacakalr ve emmek isteyeceklerdir.
ancak sarılık durumunda uzun uyuyabiliyor bebekler.bunu sakın atlamayın
evet canim ileriki aylardan bahsediyormus. Sagolsun arkadas uzun uzun anlatmis

Kızlar,ebebek online shoptan weewell alın termometresi ve korbell bebek bezi çöpleri için çöp kovası sipariş etmiştim.ürünlerim bugün geldi.alından ateş ölçer değdirmeden uzanktan ölçüyor ve çok hızlı.üstelik %47 indirimdeydi,39a aldım.çöp kovasıda bildiğimiz kovaların dışın özel bi sisteme sahip.videoları fln var bakabilirsiniz.hijyenik ve hands free kullanıma uygun akıllı bi tasarım

çıkamadığım için bugün netten sipariş verdim bakalım nasıl gelecekler.PİCABO ve BUTİK BEBE den aldım.picabo da disney ürünlerinde indirim var bakın derimkuzenim hep alıyomuş sorun yaşamamış siteyle ilgili.benide 1 saat içinde aradılar 2 ürün yokmuş başka seçtim bugün kargoya veriliyor yarın elinizde dediler.orjinal değil mi dedim lisanslı dediler bakalım görcez gelenleri.

Gule gule kullan canim.insllh b3genirsin aldiklarini.

Back
X