• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

selamlar.erken alışveriş yapmıyayım diye kendime hakim olmaya çalışıyordum fakat daha fazla dayanamadım:) aventin ikili emziklerinden aldım,aventin küçük cam biberonlarından aldım,bir de sevil bebenin yan yatırma yastıklarından aldım:) pompaya hala karar veremedim avent alacağım ama modeline karar veremedim.biberon steril etmek için makine ne öneriyorsunuz?çok pahalı bir şey almayı düşünmüyorum sonuçta en fazla 1 yıl kullanılıyormuş.makul bi fiata kullanışlı bir şey bulursam alacağım bakalım.tavsiyelerinizi bekliyorum:)
bir de pişik kremi bepantol alıcam.bebek şampuanına ve losyon ve yağına karar veremedim.dalin diyen var sebamed diyen var bir de büchen diyen var.bu konularda da tavsiyelerinizi bekliyorum.ıslak medil ise yenidoğam umibaby almayı düşünüyorum.
benimkilerin cinsiyetleri daha belli değil. o yüzden kıyafet bakmıyorum daha.biberon,pompa gibi şeyleri halledeyim ilk aşamada dedim.sizce başka neler alabilirim şimdiden?
biraz uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var.
Masallah canim sen baya erken basladin alisverise.bu gidisle bizim haftalara kadar herseyi tamamlarsin.iyi hsyirli gunlerde kullanin inS. Canim.
Bakim urunu sebamed veya chicco alabilirsin.islak mendi unibaby olabilir.ama bu alt temuzligindeki tavsiyelerimi atlama.
pisik kremi pepantol en iyisi.bir de sudocremi cok methediyolar.
sterilizasyon mak.icin acele etmicem ben.eski usul kaynatirim sanirim.zorda kalirsam da alirim basit bisey.kardesim internetten aldi.gayet guzel .markasini unuttum ama bulunca yazarim.
sut pompasi ben de avent elektrikli dusunuyorum.onu da en son alicam.
cam biberonlari kaca aldin?

Dr. Kontrolunden geldim kizlar. Kizim 800 gr. Oglum 780 gr.masallah.hersey yolunda ded dr. Serviks uzunlugu da 4.5 cm mis. Gayet iyi dedi.ben ise 1.2 kilo almisim:)) bu ay bebisler almis kilo.30. Haftadan sonra cok az kilo alirlar dedi.bebekler buyudukce muayene de zorlasiyor .sizin be kadar bakiyo bebeklere dr.lariniz?

Bugun bi de hastane cikis setlerim geldi.cok guzel yumusaciklar:))
ben de ozdilekten 2 adet yastik aldim.bi de granul dogal sabun.bir de buyukce bir kutu.kulplu.bez kutusu yapicam onu:))fotosunu atayim.

Slm kizlar. Ikizler cabuk buyuolar. cogu mama takviyesi de aldiklarindan. Hazirliginizi buna gore yapin. Bol bol citcitli badi alin. Mevsime gore uzun ya da kisa kollu Ve patikli alt.
ben avent cam biberon avent emzik avent gogus kalkani ve medela mini elektrikli sut pompasi tavsiye ediorm.
gogus pedi lansion gogus kremi de garmastan pomad.
hastaneye mutlaka gogus pedi ve gogus kreminizi biberonunuzu goturun.Ayni zamanda ameliyattan ciktiktan sonra icmek uzere komposto yapin.
bebis kiyafetlerinin yumusak kaliteli ve ucuz olmasi onemli. Ben maro marketten bebepan diye bir markanin citcitli badilerini aldim. Suanda da idil baby den 6 liraya sepetten citcitli badi ve patikli alt sectim hepsi de cok kaliteli.urunlerin yuzde yuz pamuklu olmasina dikkat edin. Cok kaliteli markalar bile dikkat etmio.
Emzirme atleti cok kullanilio. ben hastanede gecelik tavsiye ediorm. Kesinlikle sezaryen ameliyatindan sonra daha rahat.
bebisler icin kendiliginden sallanan anakucaklari tavsiyem. Iki bebek olunca mecburen.
pisik olmamasi icin ilk baslarda kaliteli bir bez. Primanin premium caresini tavsiye ederm. Sonra istediginiz bezi alin ama 40 i cikana kadar benim tavsiyem kaliteden yana. Cunku cok zorlanio insan iki bebekle.
Zeytinyagi bulunsun evinizde. Ben kucuk sisede olanlardan aldim. Azcik pisik olcani anladigim zaman suruom. Saf pamugu suya batirip altini silin. Mutlaka alt acma alin. Marketlerde satilanlardan. Cok lazim oluo.
Simdilik bunlar kizlar
37+1de 2630 ve 2720 olarak dogum yaptm.
aceleden yazdm hatalar icin kusura bakmayin.
masallah subhannallah ne guzel sanirim kuveze girmeden cikmissiniz. Gule gule saglikla buyut miniklerini. Rabbim bize de o gunleri o haftalari gostersin ins. Tavsilerin icin cok cok tesekkur ederim. Bi hafta misafirim var. Haftaya tek tek not alacam ins.

Zaten iki günden fazla kalınca fiyat 5000 e çıkacaktır.Çünkü oda ve yemek çok pahalı.
Eşimi geçen sene orada böbrek ameliyatı yaptırdık oradan biliyorum.
Bugün tekrar bi sorucam oda fiyatları ne olmuş.
çünkü bebekler küvözde kaldığı sürece biz de yatarız.sadece uzun kalırlarsa anneyi eve gönderiyorlar sanırım.veya bi bebek çıkabiliyor diğeri kalıyor vs.
sen orada mı yaptıracaksın canım.?
ya da takibi başka dr. da yaptırıp doğum için başka hastane mi düşünüyosun?
bu konuda ben de biraz tereddütlüyüm.
doğumevinin yenidoğan ünitesi için oraya gitmeyi bile düşünüyorum aslında.

öneriler çok güzel canım.
göğüs pomadı alacaktım ben de.
bu garmastanı emzirmeden önce silmek lazım değil mi.
lansinohun kinden daha mı iyi bu pomat.
ben oğlumda kullandım bazı pomatlar ama dr. yazmıştı.adları da aklımda değil.bu garmastan ücretli alınabiliyor sanırım.
gecelikle nasıl emzirdin peki üstten.düğmelerinin baya açılabilir olması lazım.
ben önden düğmeli pjama almıştım.gecelikte vardı ama emzirmede zor olucak diye giymemiştim.
benim de önerim alt çamaşır ucuzlarından.kullanıp atılabilecek olabilir.
çünkü kanama oluyor ve çıkarıp atarsak kolay olucaktır.şöyle geniş geniş pazar işi olanlardan bulundurmak iyi olur.
saf zeytinyağını ise mutlaka bulunduralım.
ben ısıtıp pamukla karnına masaj da yapıyordum.altına da süreriz.
o pahalı pişik kremleri bi işe yaramıyor.,
bepantol hametan kesinlikle daha iyi.
bir de bebeğin altını ıslak mendil ile değil pamuk ve ılık su ile silecez.
ben oğlumu böyle hemen hemen hiç pişik yapmadım.ishal olduğu dönemlerde az kızarırdı o kadar.
ama ılık su pamuk ve arkasında kurulayarak oğlumun popişini koruduk:))
burdaki herkese de bunu öneririm.o en iyisi safı denilen mendilleri yeni doğanın poposuna sürmeyin sakın.onları bile suda yıkayıp veya suya daldırıp arındırıp kullandım epey bi süre.yani büyüdükçe de böyle kullandım.
birer adet popo kurulama bezininz olsun yumuşacık.bakın görün kupkuru popoları hiç kızarmaz.
canim kontrole de medical parka gidiyorum. Oranin yenidogan yogun bakim uzmanini eski dr.um ve suan gittigim dr cok onerdi. Iyi oldugunu soyledi. Odalar sistem hemsireler ilgi nasildir bilmiyorum sirf bebeklerin sagligi icin orayi dusundum dr.lar oyle soyledigi icin. Hayirlisi bakalim.

Ben de pamugu top haline getirip bir kaba koyuorm. Uzerine su ekliorm. Kaloriferin ustunde ilik oluo. Bebeklerin altini onla siliorm. Kurulamak icin de ince cemberler var ya beyaz en sagliklisi onlar. Dr soyledi. Azcik kizariklik olsa saf zeytinyagi. Hem daha ucuz hem bebek pisiksiz::)))
Garmastani silmek gerekio. Ama hastanede hemsire hanim kesinlikle dogal deyip bi meme ucu kremi vermisti temizlemek gerekmiodu. O da cok iidi. Adini bilmiorm. Lansiondan memnun kalan arkadas yok ama gogus pedi guzel.
peki sut pompasi kullandin mi ne onerirsin. Bugun baktim biraz medala ve chicco icin satici anne sutu yagli olursa cabuk bozuluyor. Garantide de tuketici hatasi sayiliyor dedi. Avent ve lansinoh u onerdi. Siz kullandiniz mi gerek kaldi mi?

Ben pişik kremi olarak sudocrem ve hametan pomadı öneririm. Bebek yağı olarak da johnson baby iyi, niveanınkini o kadar beğenmedim. Şampuan unibaby yenidoğanı aldım ben çok memnunum . Islak mendil de aynı şekilde unibaby yenidoğan. Zaten ıslak pamuklu bez onlar da parfüm paraben vs yok. Ama pamuğu ıslatıp da kullanan da var. Aslında en iyisi ılık suyla yıkayıp kurulamak da her zaman pratik olmuyor. En azından kakadan sonra yıkamak lazım. Ağız mendili çok lazım oluyor bolca alabilirsiniz. Bir de battaniye, penye ve peluş battaniyeler çok kullanılıyor. Wellsoft battaniyeler var peluş olarak, tüy çıkmıyor ve yumuşacık, bizimkiler çok sevdi, tavsiye ederim.

Tansiyon düşüklüğüde yapıyo bende de oluyor
canim simdiye kadar 11 6 dan yukari cikmayan tansiyonum 1 aydir 12 8 seyrediyor. Malesef dusmuyor da tam tersi cikiyor gibi haftalar ilerledikce :(

Bugun bi de hastane cikis setlerim geldi.cok guzel yumusaciklar:))
ben de ozdilekten 2 adet yastik aldim.bi de granul dogal sabun.bir de buyukce bir kutu.kulplu.bez kutusu yapicam onu:))fotosunu atayim.
evet evet bekliyorum :)
ozdilegide mi internetten aldin canim

Kutuyu ozdilek market icinden aldim ev urunleri reyonundan.yastiklari tekstil bebek reyonundan

Eklentiler

• 20150129_203632.webp
    20150129_203632.webp
    48,7 KB · Görüntüleme: 140
  • 20150129_203657.webp
    20150129_203657.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 111
Dr. Kontrolunden geldim kizlar. Kizim 800 gr. Oglum 780 gr.masallah.hersey yolunda ded dr. Serviks uzunlugu da 4.5 cm mis. Gayet iyi dedi.ben ise 1.2 kilo almisim:)) bu ay bebisler almis kilo.30. Haftadan sonra cok az kilo alirlar dedi.bebekler buyudukce muayene de zorlasiyor .sizin be kadar bakiyo bebeklere dr.lariniz?
masallah bizim de 25. Hafta ama gramlarimiz daha dusuk. 690 la710 civarinda. Benim cok saglikli beslenebildigim soylenemez haliyle bebekler de anneleriyle 7yumlu gidiyor malesef. Muayene sirasinda once asagidan rahim boyuna bakiyor. Sonra karnimdan bebeklere bakiyor sirayla kafa gelismine kemik boyuna bakiyor en son gramini soyluyor. Yakalayabilirse guzel bir poz yakaliyor ama epeydir guzel fotomuz yok. Kucukken daha guzel yakalaniyordu :-)

Bu da kizimin ve oglumun hurclari kizlar.begenecekmisiniz bakalim:)):nazar:
Abileri ile hazirladik.bu iku hurcu gecen gun metrodan almistim.aldiklarimi bir arada goreyim diye.cunku karistiriyorum neden kac beden aldim filan.
bu sekilde hazirlamadiysaniz benden abla tavsiyesi olsun bu da nacizane:KK16:

Eklentiler

• 20150129_203743.webp
    20150129_203743.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 135
masallah bizim de 25. Hafta ama gramlarimiz daha dusuk. 690 la710 civarinda. Benim cok saglikli beslenebildigim soylenemez haliyle bebekler de anneleriyle 7yumlu gidiyor malesef. Muayene sirasinda once asagidan rahim boyuna bakiyor. Sonra karnimdan bebeklere bakiyor sirayla kafa gelismine kemik boyuna bakiyor en son gramini soyluyor. Yakalayabilirse guzel bir poz yakaliyor ama epeydir guzel fotomuz yok. Kucukken daha guzel yakalaniyordu :-)
Benim alt karin bolgesinden olctu.alttan bakmadi.beslenme benim de sallantida biraz.sut ceviz filan duzenli olamiyo malesef.masallah senin bebeklerine de canim.
bi de sikIsIklar rabi.eskisi gibi foto alamiyo dr.bizim de.

Son düzenleme:
AVENT elektirikli pompa için philipss avent sitesinde olumsuz yorumlar var.
emiş gücü çok düşükmüş.
püff hayal kırıklığına uğradım malesef:KK43:(
sanırım bu pompa içini iyice bi araştırmamız lazım.
bi sürü para yahu.
alıp kenara atmak ta var.
alacak olanlar dikkatli araştırsın bence.
Pompaya gerek var mı acaba ikiz anneleri ? Yani sıra sıra emzirilse biraz da dolapta stok atsak idare edemezmiyiz yaşayanlar yorum yazabilir mi? Çok gerekliyse alalım

Çok
Bu da kizimin ve oglumun hurclari kizlar.begenecekmisiniz bakalim:)):nazar:
Abileri ile hazirladik.bu iku hurcu gecen gun metrodan almistim.aldiklarimi bir arada goreyim diye.cunku karistiriyorum neden kac beden aldim filan.
bu sekilde hazirlamadiysaniz benden abla tavsiyesi olsun bu da nacizane:KK16:[çok tatlı görünüyorlar iyi fikir ;)

Pompaya gerek var mı acaba ikiz anneleri ? Yani sıra sıra emzirilse biraz da dolapta stok atsak idare edemezmiyiz yaşayanlar yorum yazabilir mi? Çok gerekliyse alalım
Calisan bir anneysen sutun azalmamasi icin gun icinde mutlaka sagmalisin.ama evdeysen ve sutun yeterliyse sart olmayabilir.ama stok yapma niyetindeysen bir pompan olmali.elle de sagilabiliniyor acaba sen boyle mi yapmayi dusundun pompasiz.
bu da biraz zor bir is acikcasu.ya da tirle ile sutunu toplayabilirsin.yalniz can acitici olabiliyor biraz.

Calisan bir anneysen sutun azalmamasi icin gun icinde mutlaka sagmalisin.ama evdeysen ve sutun yeterliyse sart olmayabilir.ama stok yapma niyetindeysen bir pompan olmali.elle de sagilabiliniyor acaba sen boyle mi yapmayi dusundun pompasiz.
bu da biraz zor bir is acikcasu.ya da tirle ile sutunu toplayabilirsin.yalniz can acitici olabiliyor biraz.
Hım çalışmıcam doğumdan sonra da çokta kolaya kaçmak istemiyorum inşallah sütümüz yeterde gerek duymayız pompaya bakalım onu doğumdan sonraya bırakalım o zaman ;)

kesinlikle zor. Iyi ki varsiniz birlikte daha iyi oluyor. Ablamlarda sagolsun sen daha iyi bilirsin diyip cikiyor isin ixinden :)
kayinvalidem o daha bi sagolsun hic sormuyorne yapalim ne edelim diye. Haliyle birlikte boyle daha guzel ben dugunumden de aliskinim cevremdeki kuru kalabaliga :))
:)

Ca

günaydınlar,
bu 120 ml lik dr. browns biberonlardan buldum uygun fiyata.alsam mı diyorum.
bu biberonu ne kadar da çok övüyorlar heryerde.
aklım da aventte kalacak.
fiyatı iyiyken 2 tane küçük alayım diyorum.
madem gaza bu kadar faydalı denemekte fayda var gibi.ne dersiniz?
cam dimi ? Hangi site bende alabilirim maşallah o kadar çok yazışma var ki oku oku bitiremedim internette alışveriş yapayım fırsat bulamıyorum ki;) önce fikir

Oyle canim burasi cok iyi oldu. Sagolsun ozellikle dogum yapmis arkadaslarin fikirleriyle biz de toparliyoruz iste. O patikli altlarin altina da corap giydiririm diye dusunuyorum ben. Gaz olayindan korkuyorum. Bir de kulot bezin ustune gerekli mi ki ilk aylar
ben hic gormemistim oyle giydiren ?
Ben park yataktan 2 adet almayı düşünüyordum şşmdi arkadaş almış chiccodan bi tane de sonradan bi tane daha mı almak gerek odalarına geçene kadar

Ben park yataktan 2 adet almayı düşünüyordum şşmdi arkadaş almış chiccodan bi tane de sonradan bi tane daha mı almak gerek odalarına geçene kadar
ben de genislerinden bir tane park yatak alayim. 2 3 ay birlikte yatsinlar ayrilmasinlar dedim ama annemler illa ikisine de alalim ayni anda diyorlar. Once mobilya besiklere baktim ilk sayfalara eklemistim cok begenmistim hala seviyorum ama fiyatlari kendisine degmez diye dusunuyorum. Onun icin vazgectim. Yine park yataga dondum en azindan pisman olsam baska birsey almak istesem fiyati makuldu. Aileme gonderirim en kotu oraya kalmaya gittigimizde kullaniriz diye. Bakalim

ben de genislerinden bir tane park yatak alayim. 2 3 ay birlikte yatsinlar ayrilmasinlar dedim ama annemler illa ikisine de alalim ayni anda diyorlar. Once mobilya besiklere baktim ilk sayfalara eklemistim cok begenmistim hala seviyorum ama fiyatlari kendisine degmez diye dusunuyorum. Onun icin vazgectim. Yine park yataga dondum en azindan pisman olsam baska birsey almak istesem fiyati makuldu. Aileme gonderirim en kotu oraya kalmaya gittigimizde kullaniriz diye. Bakalim
hım iyi fikir aslında ;) kolay da kuruluyor zaten

Masallah canim sen baya erken basladin alisverise.bu gidisle bizim haftalara kadar herseyi tamamlarsin.iyi hsyirli gunlerde kullanin inS. Canim.
Bakim urunu sebamed veya chicco alabilirsin.islak mendi unibaby olabilir.ama bu alt temuzligindeki tavsiyelerimi atlama.
pisik kremi pepantol en iyisi.bir de sudocremi cok methediyolar.
sterilizasyon mak.icin acele etmicem ben.eski usul kaynatirim sanirim.zorda kalirsam da alirim basit bisey.kardesim internetten aldi.gayet guzel .markasini unuttum ama bulunca yazarim.
sut pompasi ben de avent elektrikli dusunuyorum.onu da en son alicam.
cam biberonlari kaca aldin?
canım evet erken biliyorum.sürekli evdeyim gidip gelecek kimse de yok ben de netten bakıp almaya başladım napayım:) biberonlar hepsi buradada indirimdeydi tanesi 30 lira.tavsiyelerini değerlendiricem.senin bir kız bir oğlanmış ne güzel.kaçıncı haftalarda belli oldu?benim daha belli değil çok merak ediyorum.ama 11.haftada dr ikisi için de tahminim var ama şimdiden söylemiyeyim erken demişti o öyle deyınce bana da ıkısı de oglanmıs gıbı gelıyor.oğlanlar daha erken belli oluyormus ya.bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlar da.

kızlar emzirme minderi düşündünüzmü?ikisini beraber emzirebileceğiniz tarzda mesela ben hazırını görmedim hiç gittiğim yerlerde yaptırmayı düşündüm siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???
Hamile yastığı alırsam o emzirme minderi olarak da kullanılıyormuş

Back
X