• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Canim uygulaniyormu bilmiyorum ama kadeh yontemi denen bisey var ya da enjektorle veriyorlar hastanelerde. Bu sekilde vermesini isteyebilirsiniz hemsirelerden tabi bunlari uygulayip uygulamadiklarini hastaneyle gorusmek lazim dunyanin parasini dokuyoruz ilgilenmeliller diye dusunuyorum. Bir de herseyden once can sonucta.
canim sana katilmiyorum tecrubelisin saygim sonsuz tecrubeye de cok guvenirim her zaman ama soyle bir durum var. Bebekler ilk dogduklarinda hani varya bos levha muhabbeti o sekilde dusun sen ne verirsen o deneyimi bir yere kaydediyor. Sonra degistirmeye calissan da malesef olmuyor. Diyorsun ya emme refleksi var diye evet iste biberon emme refleksini koreltiyor. Biliyorsundur belki Tomrisin emzirme notleri mi gunlugu mu oyle bir yaz dizisi var. Kadin hem dr. Hem de ikiz annesi. Bilgi ve tecrubelerini aktariyor. donup donup okuyorum. Diyor ki ikizlerimden birine ilk dogdugunda biberonla sut verildi. Neyse sonra memeye gecmisler aralarda mama takviseyi olsa da. Sonra 6 7 aylik olunca suyu biberonla vermis. Ozellikle ilk sutu biberonla verilen bebegin hemen cok kisa surede emme aliskanligi bozulmus. Kadin bunu bilimsel olarak zihindeki tecrubeye geri donus olarak anlatiyor. Cok mantikli geldi. Kadin 27 ay yanlis hatirlamiyorsa. 27 ay emzirmis ikizleri.
Bunlar teorik tabii isin pratigini malesef biraz da bebekler ogretiyor galiba bize buyuk konusmak istemiyorum ama ilk olarak biberon verilmesini bic istemiyorum. yasayip gorecez insaAllah planladigimiz gibi olur.
Bu arada biberonla vdrirken de diyorki cocugu kucaginizda yan tutuyorsunuz ya biberonu yere paralel sekilde tutun ki mama ya da sut kolay akmasin. Bebek onu memedeki gibi cekmeye calissin deniyor. Bu da biberona alismamasi icin bir yontemmis
benim oğluma çay kaşığı ile verdirmişti hastanede hemşireler.sonra d azaten yoğun bakıma aldılar.ben sütümü sağıp veriyodum onlara.
ama sonrasında yaşadığım deneyimi yazayım.oğluma zaman zaman biberonla mama takviyesi yaptığım oldu sütüm artana kadar.sonra işe başlayınca da gündüz biberonla verildi sağdığım sütler.yani.3.5 ay ve sonrası.
çünkü ben sütümü sağma ve depolama konusunda oldukça hassas ve disiplinli davrandım.hem günlük tüketmeye hem de derin dondurucuya kaldırdım sütleri.bunu 1 seneden fazla yaptım.bu da şu demek ben yokken sütler biberonla verildi.
ama benim oğlum emmeyi hiç reddetmedi biberon yüzünden.gayet doğal karşıladı biberonu da emmeyi de:))
biberonların akış hızının bunda etkisi var kesinlikle.çünkü ben 2 delikliyi uzun süre kullandım.zorlanıyodu haliyle tıpkı memedeki gibi.biberonlarım aventti.avente güveniyorum bu konuda.aynen kullanmaya devam edeceğim.
yani her biberon alan bebek hemencecik memeyi reddeder bi kaide yok.
aslında her bebeğin kendi kuralları var.
teorik bilgi veya birbaşkasının tecrübesi yeri gelicek işe yaramayacak göreceksiniz yaşayarak:))
orada da annelik içgüdüleri devreye girecek.
bir de hastane koşullarında kontrolümüz dışında da uygulamalar olabilecektir cnaım.özellikle iki bebek sözkonusuyken.
ve sezaryenli olacağız sonuçta.
anneden anneye değişir ama benim sütüm öyle dereler gibi akmadı hemen.gayet zorlandım sütümü artırırken.ama çok gerçekten çok gayret gösterdim emzirmek için.
neyse bunları düşünüp stres olmayın bence.bebek bikaç kere biberon aldı diye emmeyi komple terketmez.o öyle güçlü bir refleks ki emecek bebek emer.
 
kızlar bazı bebekler ilk 2 gün anne sütü inmeyince biberon verilirse emmeyi reddediyormuş dönüşü zormuş,bu nedenle kenarı keskin olmayan çelik çay kaşığını kaynatıp koymayı düşündüm sütü sağmaya çalışıp gerek olursa da mamayı bu kaşıklarla vermeyi düşünüyorum.inşallah gerek kalmaz.
canım yukardaki mesajım senin için de cevap olmuş.çay kaşığı bulunduralım mutlaka.sütümüz gelmezse de mama vercek hemşireler mecburen.
beslenmeyen bebeklerin hızla sarılık olma riski var biliyorsunuz.bu sebeple birşekilde beslenecek bebekler.çay kaşığı ile verilemediği durumlar da olabilir.hemen demoralize olmayın,o zaman da biberonla beslenecekler yapacak bişey yok.
annenin yeterli sütü olup ta bebeğini düzenli olarak memesine tutan annelerin bebeği emmeye alışacaktı mutlaka.
kendimden bildiğim kısmı bu kadar:))
 
Allahtan baştan söyledi de bizi zorda bırakmadı yine vallahi eşim onun gırtlağını sıkar kimsede elinden alamazdı öyle bir durumda ALLAH korusun.kendi dr um muayenesi 350 doğum 5600 eğer bi aksilik olursa bu ücret 10000 i bulabilir.altından kalkamıyorum çok borcum var.şu ana kadar 3 ayrı ihtiyaç kredisi çektim.çalışamıyorumda tek maaşla çok zor.
haklısın gerçekten zor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben de zorlanıyorum açıkcası çalıştığım halde.çünkü başka borçlar var nihayetinde.
senin hastane masrafın da baya yüksekmiş gerçekten.
hoş benimkisi kaça çıkar bilemiyorum.
2 gece için 4000.sonrası hergece 35o tl.küvozde 1 hafta kalırlar dedi dr.yani fatura kabaracak haliyle.
 
Nerede dogum yaptiniz. Ilk beslenmeye bakima filan hemsireler gelip yardimci olmuyor mu. Nasil yapiliyor. Refakatciniz mi ilgileniyor emzirmesiyle filan. tesekkur ederim tavsiyeni de mutlaka uygulamaya calisacam ins. Bebekler de buna firsat verir.
Ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, hemşireler ilgilendi tabii ama sadece nasıl yapılacağını gösterdiler sonrası sana ait. Zaten hastanede kaldığınız süre iki gün sonrası yine size ait. Kaşıkla nereye kadar götürebilirsiniz ki, baş edemezsiniz. Tek bebek olabilir de ikizlerde çok zor. Sütünüz bol olsa bile sağıp yine birine biberonla vereceksiniz. Hadi gündüz saatlerinde başettiniz kaşıkla diyelim bu defa geceleri vereceksiniz. Bir şekilde biberonla tanışacak ve dediğiniz gibi zihninde kayıt altına alınacak. Diyorum ya inşallah siz başarırsınız ben de çok istedim hep sadece anne sütü dedim ama başaramadım.
 
İlk iki gün biberon çok sorun olmuyor çünkü ilk aylarda zaten emme refleks olarak var bebeklerde. Ancak 5-6 ay civarında farkındalıkları oluşmaya başlıyor, emme refleks olmaktan çıkıyor, biberonla anne memesinin farkını anlamaya başlıyorlar ve işte o zaman sorun başlıyor. Bizimkilerde öyle oldu ve malesef biberonu tercih ettiler. Ben kaşıkla vermeyi beceremedim çok zor oluyor, birini emzirirken diğerine de mecburen mama vermek gerekti. Mecbur biberon kullandım. Siz inşallah biberonsuz halledersiniz. Anne sütünü hiçbir mama tutmaz sonuçta.
inşallah canım.
 
haklısın gerçekten zor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ben de zorlanıyorum açıkcası çalıştığım halde.çünkü başka borçlar var nihayetinde.
senin hastane masrafın da baya yüksekmiş gerçekten.
hoş benimkisi kaça çıkar bilemiyorum.
2 gece için 4000.sonrası hergece 35o tl.küvozde 1 hafta kalırlar dedi dr.yani fatura kabaracak haliyle.
amin canım gerçekten ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.en önemlisi sağlıklı olmaları ve bizim sağlıklı olmamız borç ertelenir bir gün gelir ödenir nasılsa.
 
Benim kasteddigim emmeye alismadan sut gelmeden biberon verilmemesiydi. Atiyorum ilk gun gelmedi ilk mama kasik yada enjektorle verilsin gibiydi dusuncem. Yoksa sonra mecbur verecez.bunun mamasi var ek gidasi var calisma hayati var
Kasikla zor canim ya hatta imkansiz surekli beslenmesi ben ilk bir iki gun enjektor mantigindaydim sut gelene kadar ama demekki evdeki hesap carsidakini tutmuyor.
Ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, hemşireler ilgilendi tabii ama sadece nasıl yapılacağını gösterdiler sonrası sana ait. Zaten hastanede kaldığınız süre iki gün sonrası yine size ait. Kaşıkla nereye kadar götürebilirsiniz ki, baş edemezsiniz. Tek bebek olabilir de ikizlerde çok zor. Sütünüz bol olsa bile sağıp yine birine biberonla vereceksiniz. Hadi gündüz saatlerinde başettiniz kaşıkla diyelim bu defa geceleri vereceksiniz. Bir şekilde biberonla tanışacak ve dediğiniz gibi zihninde kayıt altına alınacak. Diyorum ya inşallah siz başarırsınız ben de çok istedim hep sadece anne sütü dedim ama başaramadım.
 
kızlar bazı bebekler ilk 2 gün anne sütü inmeyince biberon verilirse emmeyi reddediyormuş dönüşü zormuş,bu nedenle kenarı keskin olmayan çelik çay kaşığını kaynatıp koymayı düşündüm sütü sağmaya çalışıp gerek olursa da mamayı bu kaşıklarla vermeyi düşünüyorum.inşallah gerek kalmaz.
canım çelik kaşık değil de silikon kaşıklar oluyor onlardan al. Hafif yanlardan basınca damla damla veriyor bebeğe. Yenidoğana biberon zaten vermeyin diyor doktorlar ve yenidoğan hemşireleri onların önerdiği de bu dediğim kaşık.
 
137587755_tn14_0.jpg

137009706_tn14_0.jpg


uyku setlerimiz nasıl.beğeninize sunayım bakalım:))
 
kesinleştircem önümüzdeki hafta inşallah.ne güzel demiş senin doktorun sağolsun.üniversitede hoca mı doktorun? eğer öyleyse öğretim üyesi fakı ne ödeyeceksin doğumda?

canım evet doktorum üniversitede. Ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum henüz sormadım canım.
Ama özelde hastaneye de ödüyosun en azından bu olmayacak..
sen ne kadar ödeyeceksin doğumuna canım?
 
canım çelik kaşık değil de silikon kaşıklar oluyor onlardan al. Hafif yanlardan basınca damla damla veriyor bebeğe. Yenidoğana biberon zaten vermeyin diyor doktorlar ve yenidoğan hemşireleri onların önerdiği de bu dediğim kaşık.
nerden temin ediyorsun ki o kasigi.
 
Digerlerini simdi cikaramam ama sebamed hediye geleni cektim senin icin:))
canim baktim da bir suru kimyasal var. Hadi kimyasal i gectim zararli sayilan kimyasallar var.
evde karnima kullandigim dalin bebe yagi vardi onun da icinde triklosan varmis o da zararli ki sadece anladigim triklosan.
Geriye bubchen le mustela kaliyor. Onlarin icerigine bakmam lazim.
bir de farmasiyi onerdiler kizlar. Helal sertifikasi varmis. Icindekilerin dogala yakin oldugu soyleniyor. Ama alip bakmadim daha..
ama bubchene bakmak istiyorum ozellikle
 
Bu arada zeymuran0 zeymuran0 canim kizinkine bayildim. Cok guzel gorunuyor
mutlu gunlerde missiiillll miisill uykularda kullansinlar insaAllah. Bu arada sen hazirliklari yaparken abi napiyor. Kiskaniyor mu ne tepki veriyor
 
kızlar merhaba herkeze selamlar :) bende ikiz anne adayıyıyım 13 haftam bitiyor.. sizin yazılarınızı okuyorum :) internetten bebek odarınıa bakıyoruım.. su an icin cok cok erken ama insan ister istemez heveselniyo iste.. bakarken mutlu oluyorum :) sizin yazdıkarınızı not alıyım da sanırım bi 3 ay sonra lazım olcak gibi duruyor :)
 
Back
X