- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi vebahargeldi
benim oğluma çay kaşığı ile verdirmişti hastanede hemşireler.sonra d azaten yoğun bakıma aldılar.ben sütümü sağıp veriyodum onlara.Canim uygulaniyormu bilmiyorum ama kadeh yontemi denen bisey var ya da enjektorle veriyorlar hastanelerde. Bu sekilde vermesini isteyebilirsiniz hemsirelerden tabi bunlari uygulayip uygulamadiklarini hastaneyle gorusmek lazim dunyanin parasini dokuyoruz ilgilenmeliller diye dusunuyorum. Bir de herseyden once can sonucta.
canim sana katilmiyorum tecrubelisin saygim sonsuz tecrubeye de cok guvenirim her zaman ama soyle bir durum var. Bebekler ilk dogduklarinda hani varya bos levha muhabbeti o sekilde dusun sen ne verirsen o deneyimi bir yere kaydediyor. Sonra degistirmeye calissan da malesef olmuyor. Diyorsun ya emme refleksi var diye evet iste biberon emme refleksini koreltiyor. Biliyorsundur belki Tomrisin emzirme notleri mi gunlugu mu oyle bir yaz dizisi var. Kadin hem dr. Hem de ikiz annesi. Bilgi ve tecrubelerini aktariyor. donup donup okuyorum. Diyor ki ikizlerimden birine ilk dogdugunda biberonla sut verildi. Neyse sonra memeye gecmisler aralarda mama takviseyi olsa da. Sonra 6 7 aylik olunca suyu biberonla vermis. Ozellikle ilk sutu biberonla verilen bebegin hemen cok kisa surede emme aliskanligi bozulmus. Kadin bunu bilimsel olarak zihindeki tecrubeye geri donus olarak anlatiyor. Cok mantikli geldi. Kadin 27 ay yanlis hatirlamiyorsa. 27 ay emzirmis ikizleri.
Bunlar teorik tabii isin pratigini malesef biraz da bebekler ogretiyor galiba bize buyuk konusmak istemiyorum ama ilk olarak biberon verilmesini bic istemiyorum. yasayip gorecez insaAllah planladigimiz gibi olur.
Bu arada biberonla vdrirken de diyorki cocugu kucaginizda yan tutuyorsunuz ya biberonu yere paralel sekilde tutun ki mama ya da sut kolay akmasin. Bebek onu memedeki gibi cekmeye calissin deniyor. Bu da biberona alismamasi icin bir yontemmis
ama sonrasında yaşadığım deneyimi yazayım.oğluma zaman zaman biberonla mama takviyesi yaptığım oldu sütüm artana kadar.sonra işe başlayınca da gündüz biberonla verildi sağdığım sütler.yani.3.5 ay ve sonrası.
çünkü ben sütümü sağma ve depolama konusunda oldukça hassas ve disiplinli davrandım.hem günlük tüketmeye hem de derin dondurucuya kaldırdım sütleri.bunu 1 seneden fazla yaptım.bu da şu demek ben yokken sütler biberonla verildi.
ama benim oğlum emmeyi hiç reddetmedi biberon yüzünden.gayet doğal karşıladı biberonu da emmeyi de:))
biberonların akış hızının bunda etkisi var kesinlikle.çünkü ben 2 delikliyi uzun süre kullandım.zorlanıyodu haliyle tıpkı memedeki gibi.biberonlarım aventti.avente güveniyorum bu konuda.aynen kullanmaya devam edeceğim.
yani her biberon alan bebek hemencecik memeyi reddeder bi kaide yok.
aslında her bebeğin kendi kuralları var.
teorik bilgi veya birbaşkasının tecrübesi yeri gelicek işe yaramayacak göreceksiniz yaşayarak:))
orada da annelik içgüdüleri devreye girecek.
bir de hastane koşullarında kontrolümüz dışında da uygulamalar olabilecektir cnaım.özellikle iki bebek sözkonusuyken.
ve sezaryenli olacağız sonuçta.
anneden anneye değişir ama benim sütüm öyle dereler gibi akmadı hemen.gayet zorlandım sütümü artırırken.ama çok gerçekten çok gayret gösterdim emzirmek için.
neyse bunları düşünüp stres olmayın bence.bebek bikaç kere biberon aldı diye emmeyi komple terketmez.o öyle güçlü bir refleks ki emecek bebek emer.