• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

işte bak dediğim hatayı sen yapmışssın.
buradan ilk defa anne olacak arkadaşlarımıza uyarım olsun.
süt ancak emzirdikçe üretilir.emziremezsek te sağmamız şart.
ancak memeler boşaldığında süt üretimi tetikleniyor annede.
ben düzenli olarak bu işe vakit ayırmasaydım değil 18 ay 5-6 aya kalmaz tek damla süt kalmazdı.çünkü
sütün nasıl azaldığını ve nasıl artırılabildiğini pekçok kez deneyimleyerek gördüm.
Haklısın.3 ayda kurumuştu benim göğüslerim.zaten 2. Aydan sonra azaldığı için oğlumda meme istemiyordu.yaklaştırınca bile ağlıyordu.bu kez sütaş inekleri gibi 7/24 sağıcam emziricem inşallah.bide ikizlerde süt yetmiyo,çabuk kesiliyo diyolar bep.moralimi bozmamaya çalışıcam.

Çok doğru.
Ben oğlumda chicco kullanmıştım.bübchen i de biz ufakken amcam getirirdi almanyadan.ordan biliyodum.
Türkiyeye geleli çok olmadı zaten.o yüzden hem kendi çocukluğuma gitmek adına hem de güvendiğim bi marka olduğu için bunu seçtim.bide niveanın temizleme suyu diye yeni bi ürünü çıkmış.
Onu da aldım.yıkama olanağını.n olmadığı durumlarda,doğumu takip eden günlerde örneğin yıkanamadıklarından pompası yardımıyla bir pamuğa sıkıp bebeğin hem temizliğini hemde miss kokmasını sağlayabilirsiniz.durulama gerektirmiyormuş ve foğal içeriklidir diyor.
  1. Bilginiz olsun,belki görmüşsünüzdür de.
sanki gördüm gibi ama incelememiştim.
doğal içerikli ise edinebiliriz acil durumlar için:))

Kızlar bebek çantaları çok pahalı?iyi bişey alayım desen 150-200 enaz,orta halliler de 50-100 civarı ama demode duruyolar.bu konuda fikri olan varmı?

Haklısın.3 ayda kurumuştu benim göğüslerim.zaten 2. Aydan sonra azaldığı için oğlumda meme istemiyordu.yaklaştırınca bile ağlıyordu.bu kez sütaş inekleri gibi 7/24 sağıcam emziricem inşallah.bide ikizlerde süt yetmiyo,çabuk kesiliyo diyolar bep.moralimi bozmamaya çalışıcam.
tabi ikiz bebekte farklı bir durum yaşayacağız ama ikizlerini sadece emzirerek besleyen anne de çok.
yani imkansız değilmiş aslında gördüğüm kadarıyla.
artık elimizden geleni yaparız.kalanı da mama ile takviye ederiz yapacak bişey yok.
ama dilerim hepimizin bol bol akan sütleri olur:))

tabi ikiz bebekte farklı bir durum yaşayacağız ama ikizlerini sadece emzirerek besleyen anne de çok.
yani imkansız değilmiş aslında gördüğüm kadarıyla.
artık elimizden geleni yaparız.kalanı da mama ile takviye ederiz yapacak bişey yok.
ama dilerim hepimizin bol bol akan sütleri olur:))
Amin canım inşallah.ben ikiz bakımıyla ilgili bir kaç kitap edinmiştim.birinde şöyle diyordu,ikizler her konuda birbirinden farklı olabileceği gibi emme konusunda da farklılık gösterebilirler.biri iyi emerken diğeri beceremeyebilir yada memeyi reddedebilir,bu yüzden umutsuzluğa kapılıp diğer emen bebeği yok saymayın,sütünüz azalır.siz emen vebekle yola devam edin,diğerini de mama ile besleyin diyordu.bencede mantıklı.olmadı biri emsin hiç olmazsa mesela.tabi gönül isterki şırıl şırıl aksın sütler,ikiside emsin danacıklar gibi:KK66:

Bak simdi kendimi psikopat gibi hissettim.
Sunun icin arastiriyorum mesela sebamed iyi ornek olarak sunuluyor ama direk alkol var icinde. E ne anladim ben bundan. dunyanin parasini verip iyi bisey aldigini zannedip zararli bisey almak hic mantikli degil. Onun yerine icerik ayni olduktan sonra adi sani duyulmamis da olsa olur. Seba med adi duyulmus guya marka ama iste. Bir suru zararli kimyasal var sadece alkol de degil. Simdi ayni sey bubchen ve mustela icin de gecerliyse icerikler yakinsa bu kadar para vermeye degmez diye arastiriyorum. Secimim o zaman en nihayetinde daline doner icdrik ayni olduktan sonra.
Farmasi biraz hikaye bi narka,önermem açıkcası.helal melal diye inanç sömürüsü yapıyo gibiler.sen bilirsin tabi.doğallıktan yana genelde eczanelerde satılan dermokoxmetik markalar var ama çok pahalı oluyolar.bioderma,mustela,99 vs gibi.bübchen çok eski bi Alman markası.tabiki kimyasal içeriyodur ama doğal be bitki bazlı içeriğiyle minimal zararlı içerik barındırdığını düşünüyorum.el yapımı saf sabunların bile içersinde paraben,alkol oluyor mutlaka.%100 doğal bi madde zaten yok,olsa bile ben bebeklerin bu kadar hassas,bu kadar izole yetiştirilmelerine karşıyım.büyüdüklerinde en ufak bi deterjan temasında,sabun şampuan değişikliğinde ciltleri reaksiyon verecek şekilde hassaslaşıyor.bebeğini damacana suyla yıkayan arkadaşım vardı,büyüdüğünde napıcak bu çocuk hiç düşünüyomusun dedim,banyosunu eriklite mi bağlatacak? Öööyle bakakaldı yüzüme.abartmamakta fayda var:KK15:
%100 dogal bulamayacagimi biliyorum da iste benimki hem biraz takinti hem de en az zaralisini bulabilmek.
bu arada sorunlu oldugumu biliyorum da damacana suyla bebek yikayacak kadar klinik vaka degilim yaw bak beterin beteri varmis sevindim halime :KK53: icimi rahatlattin sagol :))
bubchenlerin üzerinde bitkisel içerikli yazıyor canım.
sanırım içerik olarak ta temiz ürünler araştırmıştım çünkü.
ama sana şunu söyleyeyim bu araştırmaların sonu yok canım.
öksürük şurupları da dahil olak üzere kullandığımız pekçok üründe paraben var zaten.
günümüzde %100 organik beslenmeyi,giyimi bakımı sağlamamız asla mümkün değil.
kremi organik kullanırız ama giydirdiklerimiz ağır kimyasal içeriklidir,yedirdiğimiz mamalar gdo ludur,sebzeler tarım ilacı kalıntılıdır vs.
mesela tekstil ürünlerinin içeriği de çok öenmli ama bizler bilemiyoruz kullanılan boyaların niteliğini.o tekstil ürünlerinde kullanılan ağartıcıların bile zararı var ne yazık ki.

bu sebeple orta karar koruyucu yol izlemekte fayda var.bariz büyük yanlış kullanımlar yapmadan seçimler yapmak en iyisi.
Guya dikkat etmeye calisiyorum her alanda ama hakikaten imkansiz. Oyle yerlesmis ki hayatimiza benimkisi ic rahatlatmak heralde. Bir de ben allerjik bir bunyeye sahibim. Yigenim de oyle oldu. Uzun sure ne ne zaman dokundu anlamak icin ugrastilar filan. Bunlari da yasamak istemiyorum. Mesela deterjan omo kullaniyorum. Yumusatici yerine de sirke. Sirke kalmamisti beyazlara koyamadim en son. Simdi camasirin yan dikis izi olan yerde egzemamsi minik kabarciklar olustu kasiniyor. Benimkisi kisir dongu dikkat eetikce basima geliyor. Basima geldikce dikkat etmek zorunda kaliyorum.

Aynen katılıyorum bu yazılanlara.
Aşırıya kaçarak obsesifliğe doğru gitmemiz an meselesi olur yoksa.bile bile merdiven altı üretimler kullanmadıkça,bütçemizin ve imkanlarımızın izin verdiği ölçüde seçimler yapmak daha doğru.bübchen ın inanılmaz doğal bi bebek kokusu da var bu arada.ben set yaptım bebişlerime.dolaplarında duruyor,arada dolabın kapağını açınca burnuma gelen koku tarifsiz:KK68: bian evvel doğsalar diyorum.
obsesifligin sinirindan dondum kendi kendime yendim. Yani yendigimi dusunuyorum
yendim mi acaba
:KK53:
saka bir yana da temizlik konusunda cok ciddi takintilari asmis birisiyim. Tekrar nuksetsin de istemem acikcasi. Mumkun oldugu kadar icimi rahatlatip takilmamaya calisiyorum. Kendime sinirlar koyarak gidiyorum. Bakalim

Yanimda hep birileri olamayabilir, asiya giderken bile esim gunduz calisacak, benimle gelebilecek biri yok, doktor kontrolune yalniz gidecegim mecburen. Birlesik olanlar da yeni dogan icin uygun degil. Birlestirme aparatlari icin hic iyi seyler duymadim. Dun hello baby de baktim, arada mesafe oluyor. Bir ikiz annesine denk geldim. Elllerini kollarini sokuyorlar araya sıkışıyor dedi, kesinlikle birlikte al dedi.
Anladım sen yine güzel bir ikili model bulursan paylaş ki biz de bakalım canım

Bak simdi kendimi psikopat gibi hissettim.
Sunun icin arastiriyorum mesela sebamed iyi ornek olarak sunuluyor ama direk alkol var icinde. E ne anladim ben bundan. dunyanin parasini verip iyi bisey aldigini zannedip zararli bisey almak hic mantikli degil. Onun yerine icerik ayni olduktan sonra adi sani duyulmamis da olsa olur. Seba med adi duyulmus guya marka ama iste. Bir suru zararli kimyasal var sadece alkol de degil. Simdi ayni sey bubchen ve mustela icin de gecerliyse icerikler yakinsa bu kadar para vermeye degmez diye arastiriyorum. Secimim o zaman en nihayetinde daline doner icdrik ayni olduktan sonra.

%100 dogal bulamayacagimi biliyorum da iste benimki hem biraz takinti hem de en az zaralisini bulabilmek.
bu arada sorunlu oldugumu biliyorum da damacana suyla bebek yikayacak kadar klinik vaka degilim yaw bak beterin beteri varmis sevindim halime :KK53: icimi rahatlattin sagol :))
Guya dikkat etmeye calisiyorum her alanda ama hakikaten imkansiz. Oyle yerlesmis ki hayatimiza benimkisi ic rahatlatmak heralde. Bir de ben allerjik bir bunyeye sahibim. Yigenim de oyle oldu. Uzun sure ne ne zaman dokundu anlamak icin ugrastilar filan. Bunlari da yasamak istemiyorum. Mesela deterjan omo kullaniyorum. Yumusatici yerine de sirke. Sirke kalmamisti beyazlara koyamadim en son. Simdi camasirin yan dikis izi olan yerde egzemamsi minik kabarciklar olustu kasiniyor. Benimkisi kisir dongu dikkat eetikce basima geliyor. Basima geldikce dikkat etmek zorunda kaliyorum.

obsesifligin sinirindan dondum kendi kendime yendim. Yani yendigimi dusunuyorum
yendim mi acaba
:KK53:
saka bir yana da temizlik konusunda cok ciddi takintilari asmis birisiyim. Tekrar nuksetsin de istemem acikcasi. Mumkun oldugu kadar icimi rahatlatip takilmamaya calisiyorum. Kendime sinirlar koyarak gidiyorum. Bakalim
Kızzzz alemsin yaaaa:KK15:

Aslinda en guzeli hepsini denemek
Oyle almak ama izmirde
Cok az magaza var ve ancak bir ya da iki model oluyor. Soyle kocaman bir magaza
Olsa icinde hepsi olsa denesek ve alsak keske
Ankara'da babymall ve e bebek var. E bebekte çok bir şey yok ama babymallda daha çok Seçenek var canım. Ben yine uğrayabildiğimde bakar bir fikir oluşursa paylaşırım...

Back
X