• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

ben varim canim. Ben de bugun bunu yazacaktim. Tahlil yapmam gerekiyor yarin yaptiricam.
bizim 7. Haftada kanama oldu zaman rhogam ignesini yaptilar. Normalde yarin yaptiracagim testi (indirect coombs) ilk ay yapilip ona gore de her ay tekrarlanmasi gerekiyormus. Bana soylemediler. Simdi 28. Haftada igene yapiliyormus. Bu indirect coombs da sonucun negatif cikmasi bekleniyormus. Pozitif olursa bebek anemi oluyormus filan. Yarin yaptiriyim ins. Guzel sonuc alirim yazarim.

tuvalete raziyim.bizimkiler altli ustluler alttaki mesaneye baski yapiyor. Surekli tuvalaetteyiz. Ustteki mideme baski yapiyor. Midem ki en kotusu bu cok fena durumda. Nasil beceriyorlarsa bir taraflariyla da bobregime baski yapiyorlarmis bir de bobrek genislememiz var :))
Tuvalettwn hic cikamasan da sukret canim :)
ben sormuştum ilk gebelikte gerek yok teste demişti doktorum ve ayrıntılı çeken perinatalog ama içime sinmedi gidip yaptırdım 22.haftamda negatif çıktı.yalnız negatif çıkarsa hep doğuma kadar her ay yapılıpta o iğneye gerek yokmuş sadece doğumdan sonra 72 saat içinde yapılırmış.

Ayy canim ya:KK43:benimkiler sağlı sollu ama asagida durmalarida problem erkwn dogum riski oluyor baharcim pozisyonlari ne ilk gunden beri benimkiler bas asagi duruyorlar kafa kafata vermişler:)
benimde kafa kafaya aşağıdalardı oğlum ters dönmüş.ilk haftalarda oğlum sağ üstte kızım sağ altta idi 16.haftada oğlum sol altta indişimdi aynen yanyana tepişiyolar ama erken doğum riskini takma bir şey olmaz inşallah muayenelerde iyi gidiyoruz bakalım rahim ağzını kontrol ediyor dimi doktorun?bana en son geçen hafta 3.75 gibi birşey söyledi.

ben sormuştum ilk gebelikte gerek yok teste demişti doktorum ve ayrıntılı çeken perinatalog ama içime sinmedi gidip yaptırdım 22.haftamda negatif çıktı.yalnız negatif çıkarsa hep doğuma kadar her ay yapılıpta o iğneye gerek yokmuş sadece doğumdan sonra 72 saat içinde yapılırmış.
ilk gebelikte gerek yok demislerdi ama kanama olunca iste isin rengi degisiyor. Mesela Allah korusun o kanama duaukle sonuclansaydi ik8nci gebelik gibi oluyormus. Ben o korkuyla cok anlamadim anlattiklarini dr.un . Kanamadan dolayi cok korkmustum.

:-) Babam böyledir benimde,ypar ama çeneside durmaz.benimki sağolsun merhamelidir,elindende gelir şükür.sesi çıkmadn yapar.Allah razı olsun,zaten diyorumki çocukları sana güvenerek doğuruyorum ona göre diyorum:oops:
demek ki benimkinin huyu senin babanınkine benziyor :))) benimki hem söyleniyor her şeye sinirleniyor iki saat konuşuyor sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. umarım çocuklar da ona benzemez...

benim gibi kan uyuşmazlığı olan var mı arkadaşlar?

Bizde var.6-7.hafta indirect coombs mu neydi oyle bir kan testi yapmislardi.mart basi gibi yine yapilacak.negatif ciktigi surece sorun yok.pozitif cikarsa kan uyusmazlik ignesi yapilacak.

demek ki benimkinin huyu senin babanınkine benziyor :))) benimki hem söyleniyor her şeye sinirleniyor iki saat konuşuyor sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. umarım çocuklar da ona benzemez...
Ayy amin canım,erkekler biraz böyleler sanırım.duymıcan görmicen,napcax başka çeremiz yok.Allah halim selim ismiyle ıslah eylesino_O

benimde kafa kafaya aşağıdalardı oğlum ters dönmüş.ilk haftalarda oğlum sağ üstte kızım sağ altta idi 16.haftada oğlum sol altta indişimdi aynen yanyana tepişiyolar ama erken doğum riskini takma bir şey olmaz inşallah muayenelerde iyi gidiyoruz bakalım rahim ağzını kontrol ediyor dimi doktorun?bana en son geçen hafta 3.75 gibi birşey söyledi.
Ayyy... Benimkilerin cinsiyeti be acaba yaaaa,çok merak ediyorum:KK51: haftaya salı öğrenicez nasipse,inşallah benimde seninkiler gibi bi kız bi oğlum olur:KK46::KK46:

Canim bu rahim agzi kontrol furyasini cikaran ne yazikki bendim 20.haftamda 1.5cmle serklaj oldum simdi surekli yatiyorum.rabbim sonumuzu hayretsin inşallah

ben varim canim. Ben de bugun bunu yazacaktim. Tahlil yapmam gerekiyor yarin yaptiricam.
bizim 7. Haftada kanama oldu zaman rhogam ignesini yaptilar. Normalde yarin yaptiracagim testi (indirect coombs) ilk ay yapilip ona gore de her ay tekrarlanmasi gerekiyormus. Bana soylemediler. Simdi 28. Haftada igene yapiliyormus. Bu indirect coombs da sonucun negatif cikmasi bekleniyormus. Pozitif olursa bebek anemi oluyormus filan. Yarin yaptiriyim ins. Guzel sonuc alirim yazarim.

tuvalete raziyim.bizimkiler altli ustluler alttaki mesaneye baski yapiyor. Surekli tuvalaetteyiz. Ustteki mideme baski yapiyor. Midem ki en kotusu bu cok fena durumda. Nasil beceriyorlarsa bir taraflariyla da bobregime baski yapiyorlarmis bir de bobrek genislememiz var :))
Tuvalettwn hic cikamasan da sukret canim :)
canım seninkiler de mi oğlandı? erkeklerde böbreklerde biraz büyük olabiliyor sonra normale dönüyor ama gözlemleyelim dedi doktor. benim oğluşlarımda varmış da :( inşallah düzelir sonra

canım seninkiler de mi oğlandı? erkeklerde böbreklerde biraz büyük olabiliyor sonra normale dönüyor ama gözlemleyelim dedi doktor. benim oğluşlarımda varmış da :KK43: inşallah düzelir sonra
Canim benim oglanlarda degil de bende sorun cikti. Benim bobregi eziyor kuzular sagolsunlar. Kadin dogum dr.uma gore cok basit cok kotu olursam erken alirmis. Urologa gore daha basit stend takarmis nolacakmis. Cok rahat soyluyorlar . Rabbim sonumuzu hayir etsin. Bebeklere en son 20. Haftada ayrintilida bisey yok demisti ama bilmiyorum artik

kızlar günaydın :KK54:
çoktandır buraya bakamamıştım.
benim bebişlerde cok hareketliler kızım sol kasığımın üstünde oğlanda midemin üstünde ve ara ara böbrege baskı yapıyor benim kaburga kısımlarım agrıyor. sırt üstü yatınca agrımıyor ama yan durunca ya da oturma pozisyonunda mutlaka belimi destekleyip dik durmam gerekiyor buna da şükür diyorum sağlıkları iyi olsun erken doğmasınlarda her türlü agrıya katlanırız.

kızlar günaydın :KK54:
çoktandır buraya bakamamıştım.
benim bebişlerde cok hareketliler kızım sol kasığımın üstünde oğlanda midemin üstünde ve ara ara böbrege baskı yapıyor benim kaburga kısımlarım agrıyor. sırt üstü yatınca agrımıyor ama yan durunca ya da oturma pozisyonunda mutlaka belimi destekleyip dik durmam gerekiyor buna da şükür diyorum sağlıkları iyi olsun erken doğmasınlarda her türlü agrıya katlanırız.
gunaydin canim hosgeldiniz miniklerle birlikte
Canim benim de aynen o sekilde basladi agrilarim ve giderek artti. InsaAllah senin oyle olmaz. agrilarin artarsa mutlaka bir baktir dahiliyeye. Bobrek genislemesi cikti bende. Bobreklerde idrar birikiyormus. Simdi oturamiyorum artik. Agriyan tarafa yatmamam gerekiyor ama uzerine yatmazsam da agrim gecmiyor. Biraz agrimi hafifletip soluma donuyorum

http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/stylo-turtle-anne-bebek-sirt-cantasi-siyah-131435418
http://www.n11.com/nike-sirt-cantas...3?cid=604001&gclid=COun1J-57cMCFQyWtAodokMAew

kızlar sizce hangisi daha kullanışlı?nike hoşuma gitti iki yanında file var ama içi tek göz.diğeri ise bebek bakım çantası diye geçiyor ama karar veremedim.pahalı bir şey almayı hiç düşünmüyorum.
Nike'ın her ürünü çok kaliteli ve kullanışlıdır ama tabi diğeri tam bebeklere özel ihtiyaç olarak dizayn edilmiş o yüzden diğeri daha iyi gibi

bende çok beğendim umarım bulurum.bende gezemiyorum ama otura kalka tamamlamalıyım yoksa çıkamaz hale gelecem yakında.

Haklisin ben de son bi gayret gezerek qlacaklarimi alayim sonra netten bakarim diyorum. O zamanda esime aciyorum.dalga gecer gibi adama hadi alisverise diyorum.bi magaza gezince yoruldum donelim diyorum :) .anlatmasi zor.yasamayinca bilinmiyor. Sen de insllh bulursun aradiklarini. Aldiktan sonra yorum yapmayi unutma olur mu ona gord biz de belki netten siparis veririz :)

Back
X