• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

arkadaşlar merhaba,
26. haftada erken doğumla şu anda 2 aydır cocuklarım kuvözdeler. Yeni doğan bakım unitesinde görmüş oldugum bir eksiklik Psikologun varlığı. Orada bir çok ailenin farklı farklı sıkıntıları var. Ölümler oluyor fakat bunların ailelere aktarımı ve orada gun geçiren aileler psikolojik açıdan yaşadığı sıkıntılarla tek başına baş etmeye çalışıyor. Bu yuzden Yeni doğan yogun bakım unitesinde ayrıca Psikolog da görevlendirilmesi için bir imza kampanyası başlattım. buna sizinde destek vermenizi istiyorum. Kampanya sayfasının linki ekte. Şimdiden herkese çok tesekkür ediyorum.
https://www.change.org/p/premature-...n-bakım-ünitesinde-psikolog-görevlendirilmeli
duyarliliginiz cok guzel tebrik ederim.
Bebekleriniz nasil umarim bir an once cikarlar kuvozden. Saglikdurumlari nasil

arkadaşlar merhaba,
26. haftada erken doğumla şu anda 2 aydır cocuklarım kuvözdeler. Yeni doğan bakım unitesinde görmüş oldugum bir eksiklik Psikologun varlığı. Orada bir çok ailenin farklı farklı sıkıntıları var. Ölümler oluyor fakat bunların ailelere aktarımı ve orada gun geçiren aileler psikolojik açıdan yaşadığı sıkıntılarla tek başına baş etmeye çalışıyor. Bu yuzden Yeni doğan yogun bakım unitesinde ayrıca Psikolog da görevlendirilmesi için bir imza kampanyası başlattım. buna sizinde destek vermenizi istiyorum. Kampanya sayfasının linki ekte. Şimdiden herkese çok tesekkür ediyorum.
https://www.change.org/p/premature-...n-bakım-ünitesinde-psikolog-görevlendirilmeli
yasadiklarini okudum. Gercekten cok zor seyler. Rabbim size kolaylik ve sabir miniklerinize de ozellikle de oglunuzu ve oradaki tum evlatlara acil sifalar versin. bizim bir topigimiz daha var linkini vereyim orada da paylssin lufen
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...eri-gelin-beraber-gun-sayalim.759183/page-798

Bazıları zaten ikiz deyince kabul etmiyorlar baştan. Bu benim dediğim minimum fiyatları zaten. Benim düşüncem de şöyle bakıcı olsa da olmasa da bu bebekler bizim ve biz bakmak zorundayız ben zaten en yakınıma bile güvenemiyorum elin kadınına komple bebeğimi al bak diye bırakamam. Onda beklentim Bebeğin bakımından ziyade evin temizliği işler vs ile ilgilensin. Yemeği de ben yaparım. Gece belki çok uykusuz kalırsam arada dönüşümlü bu gece sen ilgilen diyebilirim. Bir de biriyle ilgilenirken diğeri ağlarsa falan ona bakmak. Çünkü ben de evde Olacağım zaten. Bir de ben kadınlarla çok çalıştım türküyle de yabancısıyla da. En iyisine bile bırakmam komple her şeyimi biraz huyluyum o konuda. Bir de evin içinde sürekli bir yabancı çok zoruma gidiyor. Eşim falan çok rahattır benim. Şimdi acaba diyorum ne kadar büyümeleri lazım benim tek Başıma idare edebilmem için onu düşünüyorum... Kafam sürekli bunlarla dolu...

evde olanlar için sıkıntı yok tabi.sadece ev işine yardımcı alırsın olur biter.
ama benim gibi bakıcıya mecbur olanlar da var:KK43: ve istesek te istemesek te bırakıyoruz bir elin kadınına çocuğumuzu.
yani keyfi değil nihayetinde.hayat bizler gibilere daha zor.anne yok kv yok,izin yok,çalışmak durumundayız.
oğlumda da aynı sıkıntıları yaşadım.hayatta mecburiyetler insana herşeyi yaptırır...

arkadaşlar merhaba,
Canım Rabbim yardımcın olsun,evlatlarını sağlık sıhhatleri tastamam sana nasip etsin.çok zor bi süreç eminim,Rabbim dayanma gücü versin.sınavın büyük.inşallah layıkıyla geçersin bu sınavdan.erken doğuma dair ne gibi belirtiler yaşadığın,buna neyin sebep olduğu,dr ların erken meydana gelen doğumunla alakalı yaptıkları yorumları vakit bulup,kıymetli vaktinden zaman ayırarak bizimle paylaşırsan çok sevinirim.hepimiz ikiz annesi adayıyız,hepimiz senin yaşadığın durumun riskiyle devam ediyoruz gebeliklerimize.bizim de başımıza gelebilir.Tekrar tekrar Rabbimden metanetinizi korumanıza yardımcı olmasını diliyorum.

Maşallah,kendini suçlama sen yesende yemesende onlar olacağına varır,vücut depolarından tırtıklarlar:kk77: inşallah sağlık sıhhatle dünyaya gelirler.benim de ilk 3 ay öyleydi,iştahsızdı. Çok.ne yalan söyliyim seviniyodum çünkü sonlara doğru iştahımın çok açılacağını biliyodum.baştan kilo almamak ilersi için avantaj.sizin haftanızda toplamda 3 kilo slmış olmayı çok isterdim:KK49::KK49::KK49:
Rabbim sonumuzu hayretsin inşallah kilolar bi sekilde verilir :)

Kizlar hakikaten picabo da cok guzel indirimler var. Ben disneyin ikili yelegini e bebekten 35 liraya almistim. Sitede 23 lira. 13 liraya alt ust zibin takimlari var. Benim kiyafet isim bitti alamiyorum bakiyorum sadece. Eksigi olanlar baksin

picabodan neler aldın canım?ben bu siteyi bilmiyodum.
bir inceleyeyim bakalım.
sen de ürünler eline geçince yaz.
mecburen bazı şeyleri internetten alıyoruz..
gerçi ben çoğunu internetten aldım.:))
daha kolay oldu benim için.
disney in kısa kol body ,kolsuz body,pijama takımı,penye yelek aldım canım.onlar hemen yolladılar mahallemdeki kargonun şubesine gelmiş sabah aradım bugün teslim edilecek dediler ama galiba aşagıdan zile basıp döndüler zil çalışmıyo bunu not aldırmıştım şu aras kargoyu bu yüzden sevmiyorum.oysaki çok yakınım çoktaan gelmeliydi.
gelsinler bakacam orjinalmi sorunsuz mu?yazarım.
birde butik bebe de fuar baby den aldım sizde bakın ben zaten mağazadanda aldım bu markayı çokgüzel yumuşacıklar.
picabodan kuzenler çok alıyo bizim sorun olmamış hiç.

aklıma gelmişken söylemeden geçmeyim dedim kızlar;
doğumu yakın olan arkadaşlar unutmasın doğum için daha zamanı olanlarda mutlaka bi kenara yazsın
bebeklerinizi emzirirken göğüs uçları yara olmasın diye genelde kremler kullanılır ama onun kullanımı biraz uğraştırır emzirmeden önce yıkamanız, kremi temizlemeniz gerekir dolayısıyla geceleride zor bir işlemdir.
basit ve işinizi kolaylaştıracak hemde fayda sağlayacak uygulayıp çok memnun kaldığım deneyenlerinde iyi sonuç aldığı bir öneri sunayım size;
krem yerine karbonatlı su kullanın hem sizi yaralardan kurtarır hemde bebişlerinizin ağız içinde oluşan pamukçuk denen ağız yaralarının oluşmasını engeller,
günlük yarım çay bardağı kaynatıp soğuttuğunuz suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz
hergün taze hazırlayıp pamukla uygulayın inşallah faydasını göreceksiniz..
doğuma 1 ay kala mı başlayalım canım kremler gibi?bende görmüştüm arkadaşımda bebeğin ağzı yara olmuyo demişti sonuçta dezenfekte eden birşey karbonat.

3-6 aylık tulum aldınız mı siz hanımlar?
ben oğluma 3 aydan sonra tulum giydirmemiştim. pijama takımları en rahatı aslında.
ama şimdi alsam mı almasam mı tereddüt ettim.
zira tulumlar hemencecik dar geliyor.bacaklar sığmıyor içine.
bu sebeple sayıca abartmak ta istemiyorum.
elimizde kalacak sonra.
patiksiz olanlardan birer tane mi alsam acaba?
ben 3-6 ay hiç almadım.gelişimlerine göre alırım diye.ama en rahatı tulum bence önden çıtçıtlı olanlar.bence al patiksiz yada gelişimlerine göre alırsın sonra.

uyku için hiçbir zaman ayakta sallama battaniyede sallama gibi şeyleri denemeyin derim ben çok küçükken bile bikaç defa sırf ağlamasın die yaptığınız herşeye hemen alışıp sürekli istiyolar oyüzden doğru şeyleri uygulamaya çalışın bazen zorluyo ama olsun en başta ilk kuralınız kararlı olmak olsun anne olarak hepimizin zaafıdır bu kıyamayız bebişlerimize ama en ufak bi tavizle küçücükken bile kullanıyolar valla bizi ben hep beşiklerine yatırıp bıraktım kendi kendilerine uyudular öğle uykusunuda nerdeyse 5 yaşına girecekler yeni bıraktılar uyku düzenimiz çok iyiydi öğle ve akşam aynen beşiklerine yatırıyodum uyuyolardı şuan hala öyleler üçüde odalarına gider yatırırım ışığı kapatırım uyurlar...
Aynen ben de ilk oğlumda çok kararlı davrandım. Şükür oğlum da çok uysaldı. Sallama vs hiç yapmadım. Olduğu yerde gündüzleri uyurdu. Geceleri ve gündüzleri yatağına koyduğumda da kendiliğinden uyurdu. İnşallah ikizlerim de öyle olur.

Kiyafet alisverisini biraz abartarak da olsa bitirmistim.bugun biberon emzik ivir zivir bir ton sey aldim int.ten.hala ivir zivirlardan eksik buldum.gicik oldum 400 liraya yakin esya aldim hala bitmedi.buyuk parcalari da sona biraktimbir de.ama maddi olarak gercekten zorluyor ikizler.Allah sagsalim kucagimiza aldirsin da sukur yine de.

herkese günaydın:) dün iki bebeğimin de kız olduğunu öğrendim inşallah hayırlısıyla sağlıkla doğarlar.şimdi isim düşünmeye başladım çünkü zor karar veriyorum.biri duru ama diğerine bulamadım.aklıma gelenler:duru,beren,öykü,elif.önerileriniz varsa bekliyorum.bu arada butikbebede mother love indirime girmiş be bir kaç parça bir şey aldım isterseniz bir bakın.
Hayırlı olsun canım aynıyız senle :) arkadaşımın ikizleri oldu geçen sene duru ve derin koydu sende öyle yapabilirsin istersen

Kiyafet alisverisini biraz abartarak da olsa bitirmistim.bugun biberon emzik ivir zivir bir ton sey aldim int.ten.hala ivir zivirlardan eksik buldum.gicik oldum 400 liraya yakin esya aldim hala bitmedi.buyuk parcalari da sona biraktimbir de.ama maddi olarak gercekten zorluyor ikizler.Allah sagsalim kucagimiza aldirsin da sukur yine de.
Aynen öyle canım,Allah yokluklarını da vermesin ama bizde aynen göçtük resmen her şeyi çifter çifter almaktan.bi çok eşyalarını almış olmamıza rağmen sadece bu hafta sonu 500 den fazlada biz harcadık.üstelik sadece kılık kıyafet.100 oraya,200 buraya derken... Arabalarını aldık dün,oto koltuğuyls.1600 de öyle gitti.şuana kadar ksç bin oldu bilmiyorum.Allah cümleten yâr ve yardımcımız olsun:KK42:

evde olanlar için sıkıntı yok tabi.sadece ev işine yardımcı alırsın olur biter.
ama benim gibi bakıcıya mecbur olanlar da var:KK43: ve istesek te istemesek te bırakıyoruz bir elin kadınına çocuğumuzu.
yani keyfi değil nihayetinde.hayat bizler gibilere daha zor.anne yok kv yok,izin yok,çalışmak durumundayız.
oğlumda da aynı sıkıntıları yaşadım.hayatta mecburiyetler insana herşeyi yaptırır...
evet haklısın. ben de çalışıyorum normalde ama bu dönem çocuklardan ötürü ara verdim. hamilelik sonrası da bir süre çalışamayacağım. çocuklar belli bir büyüklüğe gelene kadar. kreş falan yine daha güvenli yerler ama bakıcı ile ilgili öyle kötü hikayeler var ki etrafımda ve yakınımızda hiç güvenemiyorum. benim yeğenlerime bakan bakıcı anne baba evde yokken çocukları yere yatırıp üzerinden atlamaca oynuyormuş. bunun gibi yüz tane şey anlatabilirim. hepsi de en yakınımda yaşanmış şeyler. sen istediğin kadar kamera tak izle yabancı bir kadın kaşla göz arasında her şeyi yapabilir. tüylerim diken diken oluyor düşündükçe. belki de düşünmemek daha rahat olmak lazım. ama çok elimde olan bir şey değil yani. düşünüyorum ister istemez...

evet haklısın. ben de çalışıyorum normalde ama bu dönem çocuklardan ötürü ara verdim. hamilelik sonrası da bir süre çalışamayacağım. çocuklar belli bir büyüklüğe gelene kadar. kreş falan yine daha güvenli yerler ama bakıcı ile ilgili öyle kötü hikayeler var ki etrafımda ve yakınımızda hiç güvenemiyorum. benim yeğenlerime bakan bakıcı anne baba evde yokken çocukları yere yatırıp üzerinden atlamaca oynuyormuş. bunun gibi yüz tane şey anlatabilirim. hepsi de en yakınımda yaşanmış şeyler. sen istediğin kadar kamera tak izle yabancı bir kadın kaşla göz arasında her şeyi yapabilir. tüylerim diken diken oluyor düşündükçe. belki de düşünmemek daha rahat olmak lazım. ama çok elimde olan bir şey değil yani. düşünüyorum ister istemez...
çalışan yada çalışmak isteyen annelerle ilgili bi sürü yasal düzenleme ve geliştirme yapıldı.ama hiç birimiz bilgi sahibi değiliz.hangi haklara sahibiz,neleri talep edebilirz iş verenden,çalışma durumunda devlet desteği nedir tam olarak şekillenmedi hiç.örneğin aylık bin lira kreş yardımından bahsediliyor ya da anne dilerse yarı zamanlı çalışabilir deniyor.

Aynen öyle canım.eliliğimizin ilk zamanlarındaha çok susuyodum,yapım böyle birazda.öfkelenince susup,içimdenpatlıyorum.konuşup geri dönüşü zor laflar etmrkten korkuyorum belki.ama şimdi işler değişti biraz daha,arada affetmediğim de oluyor nolcaksa olsun diye yada konu kapandıktan sınra başka bi zaman o konuya dair laf sokuyorum.kendimce öç alıyorum.zor bi durum,böyle erkeklerle evli kalabilmeyi başarmak,yürütmek ayrı bir başarı.arkadaşlarımız var mesela,adama bakıyorum kesinlikle karısından önce fikrini bile beyan edemiyo,değilki tartışmak.arayıp görüşmek istiyoruz,"eee,ben bi soriyim,konuşiyim haber veririm diyo":eek: o da erkek,bizimkilerde:KK48:
:))) o model de iyiymiş. affetmek çok kolay bir şey değil zaten canım. benim eşim de yapıp edip iki dk sonra sırnaşıyor. ama ben hemen o anda affedemiyorum zamana ihtiyacım oluyor. bazen günler sürüyor bazen daha uzun. tabi küs oturmuyorum ama insanın içinde kalıyor bir şeyler. kalp kolay kırılıyor ama onu düzeltmesi o kadar kolay değil...

çalışan yada çalışmak isteyen annelerle ilgili bi sürü yasal düzenleme ve geliştirme yapıldı.ama hiç birimiz bilgi sahibi değiliz.hangi haklara sahibiz,neleri talep edebilirz iş verenden,çalışma durumunda devlet desteği nedir tam olarak şekillenmedi hiç.örneğin aylık bin lira kreş yardımından bahsediliyor ya da anne dilerse yarı zamanlı çalışabilir deniyor.

düzenleme yapılacak deniliyor ama daha yapılmadı canım yaa. hep bir şeylerden bahsediliyor ama hiçbir zaman o konuda bir avrupa standardına ulaşamayız bence. yapılsa bile bizim zamanımıza yetişmez. olduğunda bizim çocuklarımız büyümüş olur....

Back
X