• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Ben 38+1 oldum, adet sancısı gibi olanlar da en fazla on saniyelik şeyler vurup geçiyor, çok belirgin ciddi olduğunu düşünmüyorum...
Oooooo,maşalllahhh subhanallah! Sırrınızı bizede verirmisiniz? İlk gebelikmiydi?özel olarak yaptığınız bişey varmı bu haftaya varabilmek için?

ne guzel masallah. Rabbim bize de gostersin o haftalari
nasil zorlaniyor musunuz? Cok kilo almama ragmen yataktan kalkamiyorum neredeyse ben. Ikiz degil mi sizinde
Artık zorlanıyorum evet, gece sağasola dönmek çok oluyor her iki tarafıma da rahat edemiyorum, sık sık dönüyorum, döndükçe uyanıyorum, vs. Evet ikiz benim bebeklerimde iki kız bekliyorum... Ama yine de ne kadar geç doğarlarsa o kadar iyi tabi, mecbur sabır bekliyorum...

Ay masallah 38 gectin.supermis valla.peki ne zaman alinacak?normal dogum olmayacak herhalde di mi?kac kilo aldin cocuklar kac kilo oldu?ya bizim en cok merak ettigimiz konular bunlar ya bana 35.hafta bile hayal gibi geliyor.cok zorlaniyormusun
Valla bugün gittik kontrole, beklemeye devam haftaya görüşürüz dedi :) normal doğum olacak evet, o yüzden bekliyoruz, kendileri ne zaman gelmek isterlerse o zaman gelecekler :) şimdiye kadar 25 kilo aldım ben, bebekler üç kilonun üzerindelermiş fakat net kilo söylemiyor doktorum bi sonraki kontrolde yanılma payıyla eksik çıkarsa demorilize olmim diye, çok sağlıklı üç kilonun üzerinde bebeklerin var, sen çok güzel besliyorsun büyümeye de devam ediyorlar bu kadar yeter diyor, yetmek zorunda kalıyor :D 34. Haftamda benim kasılmalarım yüksek çıkmıştı full yatış vermişti ve bende ciddi korkular yaşamıştım 36 yı göreyim yeterki dualar ediyordum ama nasip ne zamansa o zaman oluyormuş gerçekten, bak hala gelmeye niyetleri yok... Ama artık zorlanıyorum kaburga ağrım çok canımı yakıyor, karnımın üstü çok acıyor, iğneler batıyor sanki, ama mecbur beklemeye devam...

Valla bugün gittik kontrole, beklemeye devam haftaya görüşürüz dedi :) normal doğum olacak evet, o yüzden bekliyoruz, kendileri ne zaman gelmek isterlerse o zaman gelecekler :) şimdiye kadar 25 kilo aldım ben, bebekler üç kilonun üzerindelermiş fakat net kilo söylemiyor doktorum bi sonraki kontrolde yanılma payıyla eksik çıkarsa demorilize olmim diye, çok sağlıklı üç kilonun üzerinde bebeklerin var, sen çok güzel besliyorsun büyümeye de devam ediyorlar bu kadar yeter diyor, yetmek zorunda kalıyor :KK70: 34. Haftamda benim kasılmalarım yüksek çıkmıştı full yatış vermişti ve bende ciddi korkular yaşamıştım 36 yı göreyim yeterki dualar ediyordum ama nasip ne zamansa o zaman oluyormuş gerçekten, bak hala gelmeye niyetleri yok... Ama artık zorlanıyorum kaburga ağrım çok canımı yakıyor, karnımın üstü çok acıyor, iğneler batıyor sanki, ama mecbur beklemeye devam...
Ikiz gebelik normal dogum.masallah masallah ayakta alkisliyorum seni.insallah saglikla kavusursun bebislerine.

Teşekkür ederim, umarım sizlerde görürsünüz bu haftaları, kiloları üçün üzerindeymiş ama net birşey söylemiyor doktor...

Valla bugün gittik kontrole, beklemeye devam haftaya görüşürüz dedi :) normal doğum olacak evet, o yüzden bekliyoruz, kendileri ne zaman gelmek isterlerse o zaman gelecekler :) şimdiye kadar 25 kilo aldım ben, bebekler üç kilonun üzerindelermiş fakat net kilo söylemiyor doktorum bi sonraki kontrolde yanılma payıyla eksik çıkarsa demorilize olmim diye, çok sağlıklı üç kilonun üzerinde bebeklerin var, sen çok güzel besliyorsun büyümeye de devam ediyorlar bu kadar yeter diyor, yetmek zorunda kalıyor :KK70: 34. Haftamda benim kasılmalarım yüksek çıkmıştı full yatış vermişti ve bende ciddi korkular yaşamıştım 36 yı göreyim yeterki dualar ediyordum ama nasip ne zamansa o zaman oluyormuş gerçekten, bak hala gelmeye niyetleri yok... Ama artık zorlanıyorum kaburga ağrım çok canımı yakıyor, karnımın üstü çok acıyor, iğneler batıyor sanki, ama mecbur beklemeye devam...
Masallah subhanalllah
inanin nasil icten masallah diyorum anlatamam
Allahim bizlere de nasib et. Nasil beslendin ben hala kusuyorum.Ozellikle gece ya da sabah. Icim hic bisey almiyor ne pisirsem de yesem diye iskence cekiyorum resmen.
hayirlisiyla saglikla gelsinler ins. Minik prensesler

Oooooo,maşalllahhh subhanallah! Sırrınızı bizede verirmisiniz? İlk gebelikmiydi?özel olarak yaptığınız bişey varmı bu haftaya varabilmek için?
Çok teşekkür ederim, bir sırrı var mı bilmiyorum ama yok diye düşünüyorum, yani bünyeye göre değişiyor sanırım, nazardan korksaydım aman söylemim nazar olurum der burda da söylemezdim ama inanıyorum ki Allahın dediği olur, henüz vakit saatleri gelmedi demekki... İlk gebeliğim değil, ikinci gebeliğim dört yaşında bi kızım daha var, o da 40+1 de doğmuştu, heralde yapım bu diye düşünüyorum...

Ikiz gebelik normal dogum.masallah masallah ayakta alkisliyorum seni.insallah saglikla kavusursun bebislerine.
Amiiin inşallah, bu kadar beklemenin sonunda inşallah yapabilirim normal doğumu, elbette sağlıklarımız önemli ama bu kadar bekleyip de sezeryan olursam üzülürüm doğrusu...

Masallah subhanalllah
inanin nasil icten masallah diyorum anlatamam
Allahim bizlere de nasib et. Nasil beslendin ben hala kusuyorum.Ozellikle gece ya da sabah. Icim hic bisey almiyor ne pisirsem de yesem diye iskence cekiyorum resmen.
hayirlisiyla saglikla gelsinler ins. Minik prensesler
Çok çok teşekkür ederim, açıkçası ilk dört ay hiç beslenemedim çok şiddetli kusmalarım vardı, haftanın iki gününü hastanede serumla beslenerek geçiriyordum, ilk dört ay dört kilo verdim, bulantılar geçince almaya başladım. Ama hamileliğimin başından beri yemek pişirmedim desem yeridir pişiremedim çünkü, en çok soğan ve sarımsaktan tiksindim. Hep kayınvalidem pişirdi o baktı beni de çocuğu da zaten. Yemek yiyebilmeye başladıktan sonra da özel bi şekilde beslenmedim canım ne istediyse onu yedim, saat vakit fark etmeden ne istiyorsam onu yedim aman kilo alırım endişesi olmadan. Yeri geldi gece 2 de suffle yemeye gittik, yeri geldi gece 3 kokoreç, dürüm, tantuni yemeye gittik :D Sadece süt ürünlerini çok tüketemediğim için kalsiyum ilacımı sabah akşam kullandım hepsi o. İlk hamileliğim de doğurana kadar her gün en az üç tane muz yiyordum deli gibi muz istiyordu canım ve bağırsaklarım çok güzel çalışıyordu hiç olumsuz etkisi olmadı bana, ikizlerde de her gün en az üç tane portakal yiyorum canım istiyor ve aynı şekilde hiç kabızlık sorunu yaşamıyorum... Bunun sebebi muz da olsa portakalda olsa her gün aynı miktarda düzenli olarak tükettiğim içinmiş, aklında bulunsun belki işine yarar ;) dilerim en kısa zamanda toparlarsın ve keyifli bir hamilelik geçirirsin...

Çok çok teşekkür ederim, açıkçası ilk dört ay hiç beslenemedim çok şiddetli kusmalarım vardı, haftanın iki gününü hastanede serumla beslenerek geçiriyordum, ilk dört ay dört kilo verdim, bulantılar geçince almaya başladım. Ama hamileliğimin başından beri yemek pişirmedim desem yeridir pişiremedim çünkü, en çok soğan ve sarımsaktan tiksindim. Hep kayınvalidem pişirdi o baktı beni de çocuğu da zaten. Yemek yiyebilmeye başladıktan sonra da özel bi şekilde beslenmedim canım ne istediyse onu yedim, saat vakit fark etmeden ne istiyorsam onu yedim aman kilo alırım endişesi olmadan. Yeri geldi gece 2 de suffle yemeye gittik, yeri geldi ge 3 kokoreç, dürüm, tantuni yemeye gittik :KK70: Sadece süt ürünlerini çok tüketemediğim için kalsiyum ilacımı sabah akşam kullandım hepsi o. İlk hamileliğim de doğurana kadar her gün en az üç tane muz yiyordum deli gibi muz istiyordu canım ve bağırsaklarım çok güzel çalışıyordu hiç olumsuz etkisi olmadı bana, ikizlerde de her gün en az üç tane portakal yiyorum canım istiyor ve aynı şekilde hiç kabızlık sorunu yaşamıyorum... Bunun sebebi muz da olsa portakalda olsa her gün aynı miktarda düzenli olarak tükettiğim içinmiş, aklında bulunsun belki işine yarar :KK66: dilerim en kısa zamanda toparlarsın ve keyifli bir hamilelik geçirirsin...
Rabbim oyle buyuk ki hakikaten vucudun neye ihtiyaci varsa insanin cani onu istiyor genelde. Maden suyu sevmezdim ilk 4 ay hergun bazen iki tane limonlu maden suyu ictim. Meger kalsiyum olarak sutten daha faydaliymis diger mineraller de cabasi
hayatimda eksi sevmeyen ben her aksam bir kivi bir portakal yedim. Niyeyse bir aydir kivi yiyemiyorum. O da ozellikle kivi kabizliga cok iyi geldi. Bak belkide dedgin gibi ayni saatlerde yedigimden
normalde sagliksiz seyler yemezdim. Evde kizartma sadece misafire filan yapilirdi ama midem bulandigi zamanlarda hep canim patates kizartmawi istedi. Bulantilar gecince istemedi canim bir aydir bulantim var yine canim kizartma istiyor. Yapip yiyorum da ne yapayim.
s3n de anlatinca Rabbime bir kere daha sukrettim bana kalsa o bebeklere bakamazdim iste canimin istedigi seyler ya da yedigim seyler hep bebekler icin donem donem gereken seylermis hep sonradan farkettim. Tek sorun yaptigim sut urunleri onu da yogurt ve maden suyuyla halletmeye calisiyorum. Bir de demir ilaclarini kan ilaclarini kullanamiyorum toplasan 10 kere yutmusumdur ama onu takviye etmek icin de bisey yiyemiyorum bir ona canim sikiliyor.
Masallah ya hakikaten icimi rahatlattiniz. Sitede oyle seyler okudum ki bir donem oturup aglamistim kadin yarimlitre balli sut icmekten bahsediyordu yedigi kuruyemis ve digerlerini soylemiyorum bile.
demekki olacaksa oluyor anneden aliyor. Rabbim nefeslerini verdi onlarin bakip korumasini da O yapiyor. Rabbime emanetler

Amiiin inşallah, bu kadar beklemenin sonunda inşallah yapabilirim normal doğumu, elbette sağlıklarımız önemli ama bu kadar bekleyip de sezeryan olursam üzülürüm doğrusu...
insaAllah normal olur. Bak kizin da o kadar kalmis demekki senin fitratinda var Allahin izniyle yine yaparsin dua edecem.
ben cok isterdim normal dogumu ama bazi sebeplerden direk sezeryan denildi ta en basindan. Simdi biri de ters zaten bebeklerin risk alacaklarini sanmam.
Bence artik hurma yemeye basla. Normal doguma cok yardimci oluyormus. Gerci tecrubelisin bilgin vardir. Dogum zamani aklina gelirmiyim bilmiyorum ama bana da dua eder misin ben cok inaniyorum dogum sirasinda yapilan dualarin kabul olduguna. Rabbim cok buyuk tedavimin pozi5if sonuclanmasinin dogum yapan arkadasiminn ya da bana dua eden insanlarin duasiyla oldugunu duusnuyorum. Vesile oldu. Ins. Hayirli haberlerini aliriz

Çok teşekkür ederim, bir sırrı var mı bilmiyorum ama yok diye düşünüyorum, yani bünyeye göre değişiyor sanırım, nazardan korksaydım aman söylemim nazar olurum der burda da söylemezdim ama inanıyorum ki Allahın dediği olur, henüz vakit saatleri gelmedi demekki... İlk gebeliğim değil, ikinci gebeliğim dört yaşında bi kızım daha var, o da 40+1 de doğmuştu, heralde yapım bu diye düşünüyorum...
Tekradan maşallah subhanallah,darısı bizlere inşallah.Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin.

Rabbim oyle buyuk ki hakikaten vucudun neye ihtiyaci varsa insanin cani onu istiyor genelde. Maden suyu sevmezdim ilk 4 ay hergun bazen iki tane limonlu maden suyu ictim. Meger kalsiyum olarak sutten daha faydaliymis diger mineraller de cabasi
hayatimda eksi sevmeyen ben her aksam bir kivi bir portakal yedim. Niyeyse bir aydir kivi yiyemiyorum. O da ozellikle kivi kabizliga cok iyi geldi. Bak belkide dedgin gibi ayni saatlerde yedigimden
normalde sagliksiz seyler yemezdim. Evde kizartma sadece misafire filan yapilirdi ama midem bulandigi zamanlarda hep canim patates kizartmawi istedi. Bulantilar gecince istemedi canim bir aydir bulantim var yine canim kizartma istiyor. Yapip yiyorum da ne yapayim.
s3n de anlatinca Rabbime bir kere daha sukrettim bana kalsa o bebeklere bakamazdim iste canimin istedigi seyler ya da yedigim seyler hep bebekler icin donem donem gereken seylermis hep sonradan farkettim. Tek sorun yaptigim sut urunleri onu da yogurt ve maden suyuyla halletmeye calisiyorum. Bir de demir ilaclarini kan ilaclarini kullanamiyorum toplasan 10 kere yutmusumdur ama onu takviye etmek icin de bisey yiyemiyorum bir ona canim sikiliyor.
Masallah ya hakikaten icimi rahatlattiniz. Sitede oyle seyler okudum ki bir donem oturup aglamistim kadin yarimlitre balli sut icmekten bahsediyordu yedigi kuruyemis ve digerlerini soylemiyorum bile.
demekki olacaksa oluyor anneden aliyor. Rabbim nefeslerini verdi onlarin bakip korumasini da O yapiyor. Rabbime emanetler
Kesinlikle katılıyorum, haaa çok sağlıklı beslenen anneler var saati saatine, saygı duyuyorum ama ben yapamıyorum, ben kızımda da aynı bu şekilde beslendim ne eksik ne fazla ( fazla olan tek şey artı 10 kiloydu kızımda 35 kilo almıştım) kızım 3700 doğmuştu. Ama şunu ihmal etme doktoruna danış derim ben, kan ve demir ilacını kullanamıyorsan doktorun bunu bilsin, ben sabah akşam içmeme rağmen bende anemi çıkmıştı, hemotolojiye yönlendirdi doktorum, bir hafta hergün kan iğnesi ve serumu aldım, biraz fayda etti etmeseydi kaç ünite bilmiom artık kan vereceklerdi bana. Yani nacizane fikrim o önemli onu gözardı etme derim...

insaAllah normal olur. Bak kizin da o kadar kalmis demekki senin fitratinda var Allahin izniyle yine yaparsin dua edecem.
ben cok isterdim normal dogumu ama bazi sebeplerden direk sezeryan denildi ta en basindan. Simdi biri de ters zaten bebeklerin risk alacaklarini sanmam.
Bence artik hurma yemeye basla. Normal doguma cok yardimci oluyormus. Gerci tecrubelisin bilgin vardir. Dogum zamani aklina gelirmiyim bilmiyorum ama bana da dua eder misin ben cok inaniyorum dogum sirasinda yapilan dualarin kabul olduguna. Rabbim cok buyuk tedavimin pozi5if sonuclanmasinin dogum yapan arkadasiminn ya da bana dua eden insanlarin duasiyla oldugunu duusnuyorum. Vesile oldu. Ins. Hayirli haberlerini aliriz
Dua listeme ekledim seni de ;) inanır mısın liste yaptım, o gün hepinizin ismini gönlümden geçirerek güzel hayırlı şeyler isteyeceğim... Bildiğimiz hacı hurmasından bahsediyorsun dimi, trabzon hurması felan değil yani...

Dua listeme ekledim seni de :KK66: inanır mısın liste yaptım, o gün hepinizin ismini gönlümden geçirerek güzel hayırlı şeyler isteyeceğim... Bildiğimiz hacı hurmasından bahsediyorsun dimi, trabzon hurması felan değil yani...
Medine hurması olması gerekiyomuş.her hurma olmuyo dedi aktar geçenlerde

Dua listeme ekledim seni de :KK66: inanır mısın liste yaptım, o gün hepinizin ismini gönlümden geçirerek güzel hayırlı şeyler isteyeceğim... Bildiğimiz hacı hurmasından bahsediyorsun dimi,. Trabzon hurması felan değil yani...
Normal hurma diye biliyorum ama evet arkadasin dedigi medine hurmasi deniyor. Am ben medine hurmasinin sart oldugunu dusunmuyorum. Sonucta Hz meryem validemiz medinede yasamadi ve ayeti kerimede '' dogum yaklastiginda bir hurma agacinin altina git dallarini silkele ve ye'' buyuruluyor. Demekki cok farkedecek bir durum degil. Hurma bilimsel olarak rahim kaslarini calistiriyormus. Ben cok canim istedigi halde bir iki sefer yedim korkuma yiyemedim.
Allah razi olsun Rabbim kabul etsin simdiden. Benim da aklimda liste normal dogum yapmayacagim ama olsun

Back
X