• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Arçeliğin dediğiniz kurutma makinesi için çok gürültülü çalışıyor ve bulunduğu ortamı ısıtıp boğucu bir hava yaratıyor diye yorumlar var. Öyle mi?
profilinizdeki resim gercek mi sizin minikler mi?

benim olabilir dediğim modeller:
cosatto
maclaren twin techno
city twin
peg perego aria twin
baby max 3 tekerlekli
sunny baby sweety
britax römer agile

bunlardan en beğendiğim cosatto ama tr de yok ne yazık ki.
peg perego bulunabilir gibi piyasada fena değil ama dediğim gibi travel sistemi yok.
bir de benim bu yazdığım hep yan yana modelleri arkalı önlü modellerine bir türlü fikir olarak alışamadım. sanki bir çocuk arkada ezik gibi kalır gibime geliyor huzursuz oluyorum.
britax römer de güzel ama sadece birine travel sistem ekleniyormuş çok saçma geldi o da. aslında ikiz arabası değil de bir büyük bir küçük çocuk arabası daha çok.
baby max ı da üç tekerlekli diye eledim sonra. denge problemi olabiliyormuş
internette görselleri var hep bakabilirsin ama almak istediğinde yok ne yazık ki tr de...
maclaren de yok degil mi

Bu arada ben pompayi dogum sonrasina birakmayi planlarken esim siparis vermis bugun. 355 yaziyor ama sanirim kdv filan 380 liraya almis oldu.
Sitenin adi yuppigo
ameda lactaline cifli
iyi mi etti kotu mu etti bilmiyorum. Ins. Iyi olur
bence iyi yapmış canım zaten ameda ve medela en iyi iki tanesi.

bence iyi yapmış canım zaten ameda ve medela en iyi iki tanesi.
Ins iyi olur gecenki 150 liralik indirimi kacirinca 80 liralik indirime tav oldu sanirim :)
o var canım baya da kullanan var ama onun da tipi yenidoğanlar için çok uygun değil tamam hadi ileri vadede iyi de.
kullaniminda 0 ay diyor da 1 2 aylik bile olsa zaten araba kullanamam ben ondan sonrasi icin ariyorum. Allah nasip ederde nisan sonu dogum yaparsam yaza 3 4 aylik oluruz insaAllah. Benim sikintim asansor hicbiri girmiyor. Belki bir iki cm le bu maclerani kurtarabiliriz bakacam

Ins iyi olur gecenki 150 liralik indirimi kacirinca 80 liralik indirime tav oldu sanirim :)
kullaniminda 0 ay diyor da 1 2 aylik bile olsa zaten araba kullanamam ben ondan sonrasi icin ariyorum. Allah nasip ederde nisan sonu dogum yaparsam yaza 3 4 aylik oluruz insaAllah. Benim sikintim asansor hicbiri girmiyor. Belki bir iki cm le bu maclerani kurtarabiliriz bakacam
yani sana uygunsa al maclaren yine fena değil. ama bende asansör sıkıntısı yok da araba sıkıntısı var. araba koltuğu ya da anakucağı almam gerekecek bir de ilaveten üstüne onunla adapte olamayan bebek arabası çok fazla parça olacak. nasıl yapacağım bilmiyorum hiç şu anda... ama bir iki haftaya karara varmak istiyorum.

gerçekten ikiz olunca nerden kıssak diye düşünüyoruz. bi de ben kullamicam gereksiz şeyleri doldurmak istemiyorum eve. zamanı geldikçe ihtiyaç duydukça alırım diyorum. eşim bazen takılıyo biberonu da mı bitane alsak diye :) benimkiler erkek. de ben daha mobilya mı park yatak mı karar veremedim. ilk o büyüyen beşiklerden düşünüyodum çekmeceli olanlardan. derinliği az olur ayalkanınca düşer dediler. vazgeçtim gibi oldu. şimdi kararsızım.sen ne almayı düşünüyosun?

ben çekmeceli mobilya beşik sonrasında yatak olanlardan düşünüyorum. eşine çok güldümm aah erkekler :)) işin aslını onlar düşünüyo garipler kıyamam yazık benimkide aynı.biraz derinine bakarız bizde ne yapalım vardır binbir çeşit mobilya beşik var.gereksiz ıvır zıvırları bende almıycem hatta şu hastane çıkışını vss ablamdan aldım bide kuzenim verdi tertemiz yeter başka bişeyini alırım onun yerine zaten 3 ay kullanılıyor aşıya vs giderken bebeği içini koyolar oda 3 aylığına anca kullanıyor

Kizlar hays dan gecelik sabahlik takimi siparis etmistim geldi.diger yerlerde gorduklerime gore fiyati daha iyiydi.yeride iyi cikti.bir gecelik sabahlik 109.ben ayni renkte bir gecelik daha siparis ettim yedek bulunsun yanimda diye hepsi 140 a geldi.almayan varsa bakabilir.

Arçeliğin dediğiniz kurutma makinesi için çok gürültülü çalışıyor ve bulunduğu ortamı ısıtıp boğucu bir hava yaratıyor diye yorumlar var. Öyle mi?

Benim evde kapaklı dolap icinde yeri vardı oraya koydum dolabın kapağını kapatmıyorum çalışırken yanlari onu oldukça sicak oluyor.
Gürültüde camasir makinasından biraz daha fazla.
Ama cok cok rahatsız edici değil benim daha önce bir tane Bosch camasir makinem vardı hem gürültü hem banyoda yürüyordu resmen. Onunla kıyaslarında cok rahatsız edici değil.

yani sana uygunsa al maclaren yine fena değil. ama bende asansör sıkıntısı yok da araba sıkıntısı var. araba koltuğu ya da anakucağı almam gerekecek bir de ilaveten üstüne onunla adapte olamayan bebek arabası çok fazla parça olacak. nasıl yapacağım bilmiyorum hiç şu anda... ama bir iki haftaya karara varmak istiyorum.

Araba konusunda ben de onceleri ayrı ayrı düşünüyordum ama sonra değişti fikrim. Yalnız biryere gitme fikrini zaten bir iki sene aklımdan çıkardım. Ama eşimle markete gitsek ayrı ayrı araba olunca market arabasını kim taşıyacak????Poşetleri kim taşıyacak. İkiz arabasi iyi olacak bu durumda. Romeri beğendik ..dediğiniz gibi ana kucagi takılmıyor ona.
Bu durumda iki tane uygun fiyatli ana kucagi alacağız en fazla alti sekiz ay kullanılıyormuş zaten. Bunlar arabada güvenli yolculuk icin duracak birde aşı gibi kısa mesafe git gel de.. Markette yemekte gezmekte diğer ikiz arabasi kullanılacak.
Hem o arabalar yatar konum oluyor ya uzun süreli gezmelerde bebek icin daha konforlu diye düşünüyorum bir yasında da cok kaliteli gercek güvenlik sağlayan otofixli iki tane araba koltuğu artık sanırım onlar alti yasa kadar falan kullanilityor

Ben de ameda almaya karar verdim.sabahtan beri bakiyorum ama tekli mi ciftli mi bir turlu karar veremedim.

Benim evde kapaklı dolap icinde yeri vardı oraya koydum dolabın kapağını kapatmıyorum çalışırken yanlari onu oldukça sicak oluyor.
Ama cok cok rahatsız edici değil benim daha önce bir tane Bosch camasir makinem vardı hem gürültü hem banyoda yürüyordu resmen. Onunla kıyaslarında cok rahatsız edici değil.

Araba konusunda ben de onceleri ayrı ayrı düşünüyordum ama sonra değişti fikrim. Yalnız biryere gitme fikrini zaten bir iki sene aklımdan çıkardım. Ama eşimle markete gitsek ayrı ayrı araba olunca market arabasını kim taşıyacak????Poşetleri kim taşıyacak. İkiz arabasi iyi olacak bu durumda. Romeri beğendik ..dediğiniz gibi ana kucagi takılmıyor ona.
Bu durumda iki tane uygun fiyatli ana kucagi alacağız en fazla alti sekiz ay kullanılıyormuş zaten. Bunlar arabada güvenli yolculuk icin duracak birde aşı gibi kısa mesafe git gel de.. Markette yemekte gezmekte diğer ikiz arabasi kullanılacak.
Hem o arabalar yatar konum oluyor ya uzun süreli gezmelerde bebek icin daha konforlu diye düşünüyorum bir yasında da cok kaliteli gercek güvenlik sağlayan otofixli iki tane araba koltuğu artık sanırım onlar alti yasa kadar falan kullanilityor
Britax Römer marka arabalar gerçekten çok güzel, biz baby2 go almıştık ama bir arkadaşımda gördüm beğenmiştim ben de, keşke bundan mı alsaydık diye içimden geçirmiştim ozaman. Gerçi bizim arabalar da şimdilik fena değil, işimizi hayli hayli görüyor. Biz ayrı ayrı aldık, market alışverişine liste yapıyorum ben cepten msj atıyorum, eşim hallediyor. Bebeklerle market işi, ikiz arabası da olsa çok zor ya. İleride lazım olursa ikiz bastonlardan düşünürüm belki. Römer iyi bence de.

ben de aynı şekilde yapacağım muhtemelen. uygun fiyatlı iki ana kucağı. bir de ikiz arabası. peg perego da fena değil. onların dizlikleri de var. ana kucakları olmamaya başlayınca da güzel birer araba koltuğu bakacağız artık.
bitmiyor bu çocukların masrafı yemin ederim...

Hanimlar merhaba
her isim her hazirligim bitmis gibi bugun iki tane taki yastigi siparisi verdim iyi mi?
yatmak bana hic yaramiyor. Rabbim sifa versin artik kalkmak istiyorum

Ben de ameda almaya karar verdim.sabahtan beri bakiyorum ama tekli mi ciftli mi bir turlu karar veremedim.
Valla tekliler de baya is goruyormus aslinda. ciftilinin tek avantaji zamandan kazandirmakmis.
hastane icin hastane de veriyorlarmis. Cikista da iki dk. E bebege ugrar dener alirim demistim ama esim vermis ciftlisini. Hayirlisi artik. Sanirim camlica e bebekte deneme sansi varmis. Arayip teyit etmedim ama oyle okumustum bir yerlerden

ben çekmeceli mobilya beşik sonrasında yatak olanlardan düşünüyorum. eşine çok güldümm aah erkekler :)) işin aslını onlar düşünüyo garipler kıyamam yazık benimkide aynı.biraz derinine bakarız bizde ne yapalım vardır binbir çeşit mobilya beşik var.gereksiz ıvır zıvırları bende almıycem hatta şu hastane çıkışını vss ablamdan aldım bide kuzenim verdi tertemiz yeter başka bişeyini alırım onun yerine zaten 3 ay kullanılıyor aşıya vs giderken bebeği içini koyolar oda 3 aylığına anca kullanıyor

Bazen sırf kendimiz için yapıuoruz alıiverişi. Kısa süreli kullanılcak şeylere ben de çok paara verme taraftarı değilim.çocuklar ilerde hatırlamicaklar bile.onun yerine ihtiyaç olan şeyi daha kaliteli alırım gönül rahatlığıyla...

Valla tekliler de baya is goruyormus aslinda. ciftilinin tek avantaji zamandan kazandirmakmis.
hastane icin hastane de veriyorlarmis. Cikista da iki dk. E bebege ugrar dener alirim demistim ama esim vermis ciftlisini. Hayirlisi artik. Sanirim camlica e bebekte deneme sansi varmis. Arayip teyit etmedim ama oyle okumustum bir yerlerden
ama şu anda istesek de nasıl deneyebiliriz ki son dakikada almak da biraz sıkıntı olabilir gibi...

Ben lansinoh ciftli siparis verdim.bugun 215 tlye artik bir yildan sonra elden cikaririm ya da sonraya saklarim.birde braun 4020 kulaktan ates olcer aldim yarin gelecekler.simdi sira lahusalik urunler bebek sekeri ve bebek arabsinda

Back
X