• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

oyle canim ya. Hakikaten ikiz baska oluyor. Cevremde suan tek bebek hamile arkadas var abarttigimi zannediyor ki kendisinin midesi bile bulanmadi masallah. E ben de psikolojik olarak kendimi kotu hissediyorum. Abartiyorum galiba diye. Sonra ikiz anneleriyle kknusuyorum ya da hamileleerle yok diyorum cok sukur ben onlara gore daha iyiyim bile diyorum. Onun icin yasamayan bilmiyor. Iyi yapmissin sen devam ettirmissin.

Bu arada oglen verdigimiz yatak geldi simdi esime sordurdum burasi fabrika oldugu icin oyle iceriye alamiyoruz hem uretim oldugu icin hem de guvenlik geregi vs demis. malesef satis yapamayiz oyle demis

ben de öyle bilmeden etmeden zevzek zevzek konuşanlara sinir oluyorum. geçen bir arkadaşa dedim ki bence ikiz hamilelik yaşamayan hamile oldum demesin. böyle sıkıntılı olacağımı hayatım boyunca düşünsem aklıma gelmezdi dedim. tabi ben öyle deyince de bozuluyorlar. ama allahtan yakınımda bir arkadaşım daha var onun tek ama çok kötü geçiyor onun da hiçbir şey yiyemiyordu kilo falan verdi...

İnsallah canim.umarim incelme cikmaz kontrolunde cok az bile olsa hemen birilerinden destek iste hic kalkma mumkunse ama insallah bi sorun olmaz.benim kasilmalarim cok guclu gece uykudan uyandiriyo beni.acayip bir itme hissi sivrilme ve taslasma var buda asagiya baski ve agri yapiyo.cahillik ne kotu bende bebekler guclu itiyo diye seviniyodum :-[

aklına kötü şeyler getirme. bak 30 un içindesin. allahın izniyle zamanında gelir evlatların inşllh. benim bi sonraki kontrolüm bi ay sonra. başka bi doktora gitcem allahn kısmet ederse haftaya. bi ay bekleyemem. allahım korusun hepsini inşllh.

kızlar butikbebede victoria bebek nevresim takınları var ya onlardan alan var mı? kumaşı nasıl acaba. %100 pamuk diyo ama dokununca da o hissi veriyo mu diye merak ettim. sipariş vercem inşllh . sizden yorum bekliyorum.

aklına kötü şeyler getirme. bak 30 un içindesin. allahın izniyle zamanında gelir evlatların inşllh. benim bi sonraki kontrolüm bi ay sonra. başka bi doktora gitcem allahn kısmet ederse haftaya. bi ay bekleyemem. allahım korusun hepsini inşllh.

Getirmemeye calisiyorum hep dua ediyorum insallah hepimiz burda kuzucuklarimizin resimlerini paylasiriz bir gun.senin dr un mu bir ay donra dedi bencede uzun artik 15 te bir olmali diye biliyorum.cogu dr ikizlerde 27 itibariyle 15 gune 32 den sonrada haftada bir cagiriliyo diye biliyorum.

bir ay normal aslinda ama biz dayanamiyoruz. 30 dan sonra 15 de bir diye biliyorum. Standart devlet hastaneleri bile oyle yapiyor. 1 ay dedigine gore herseyin normal gidiyor demek ki masaAllah. Tabi yine de siz 15 de bir kacamak yapin :)

bu arada bahsettigin markayi hic kullanmadim. Fiyat makulse alir begenmezsen iade edersin. %100 Pamuk iyidir herhalde amabilemedim.

Getirmemeye calisiyorum hep dua ediyorum insallah hepimiz burda kuzucuklarimizin resimlerini paylasiriz bir gun.senin dr un mu bir ay donra dedi bencede uzun artik 15 te bir olmali diye biliyorum.cogu dr ikizlerde 27 itibariyle 15 gune 32 den sonrada haftada bir cagiriliyo diye biliyorum.
amin ins. Hayirlisiyla o gunleri de gorecegiz

evet doktor dedi. hatta cümle şöyleydi: "bir ay sonra görüşürüz o zamana kadar bişey olmazsa." bana da uzun geldi. o yüzden arada başka bi doktora gitcem inşllh. allahım korusun.

bir ay normal aslinda ama biz dayanamiyoruz. 30 dan sonra 15 de bir diye biliyorum. Standart devlet hastaneleri bile oyle yapiyor. 1 ay dedigine gore herseyin normal gidiyor demek ki masaAllah. Tabi yine de siz 15 de bir kacamak yapin :)

rahim ağzını ölçmeyi unutmasaydı bana göre de makul. çok şükür hareketlerini hissediyorum. eskisi gibi sürekli merakta kalmıyorum.. ama önce ölçcez dedi . ultrasondan sonra hatırlattım. bidahaki gelmene ölçeriz dedi. ve ekledi. zaten açılma varsa da bişey yapamayız. diksek de ikizlerde fayda etmez falan dedi. benim tek istediğim uzunluk yeterli mi değil mi onu öğrenmek. değilse yerimden kallkmicam. şimdi her ihtimale karşı pek kalkmıyorum ama bilip ona göre davranmak isterdim.

himmm o zaman baska bir dr.a gidip baktirin tabi. Ikizlerde tutmaz diye birsey yok. Diger topikteki arkadas 24 den itibaran mi ne emin degilim haftasini dikisle duruyor simdi 29 larda. Ama tabi su var haftalar ilerledikten sonra dikmiyorlar galiba. Benim de 29 dan sonra bakmadi acilsa da bundan sonra yapacak birsey yok nasilsa diye

bu arada bahsettigin nevresim takimlarinin desenleri cok guzelmis gercekten. Kumasini ben de cok merak ettim simdi

himmm o zaman baska bir dr.a gidip baktirin tabi. Ikizlerde tutmaz diye birsey yok. Diger topikteki arkadas 24 den itibaran mi ne emin degilim haftasini dikisle duruyor simdi 29 larda. Ama tabi su var haftalar ilerledikten sonra dikmiyorlar galiba. Benim de 29 dan sonra bakmadi acilsa da bundan sonra yapacak birsey yok nasilsa diye

bu arada bahsettigin nevresim takimlarinin desenleri cok guzelmis gercekten. Kumasini ben de cok merak ettim simdi

hayırlısı. nevresim dünyasın da da güzel takımlar var. karar vveremedim bi türlü.

Dikislerin uzerine duran benim galiba:)baharcim 1 hafta mi yedin 30.haftamdayim:)

günaydın hanımlar. bi sorum olcak. sezeryandan sonra hastanedeyken atlet giyebiliyo muyuz?

Kizlar bir sey soracağım. okuduğum bir kitapta anne sutunun doğal özelliklerini bozmayarak bebegin icebilecegi isiya getiren bir biberon isiticisi kullanabilirsiniz yazıyor. simdi biz sutu sagdik dolaba koyduk icirecegimiz zaman cikardik çözülmesini bekledik.cozulunce verecek miyiz yoksa isitacak miyiz isitacaksak ne kadar isitacagiz? isitmak gerekiyorsa biberon isiticisi almak lazim hatta sterilizatorlerin ayni zamanda isitma ozelligi olanlari var onlardan almak lazim.

Kizlar bir sey soracağım. okuduğum bir kitapta anne sutunun doğal özelliklerini bozmayarak bebegin icebilecegi isiya getiren bir biberon isiticisi kullanabilirsiniz yazıyor. simdi biz sutu sagdik dolaba koyduk icirecegimiz zaman cikardik çözülmesini bekledik.cozulunce verecek miyiz yoksa isitacak miyiz isitacaksak ne kadar isitacagiz? isitmak gerekiyorsa biberon isiticisi almak lazim hatta sterilizatorlerin ayni zamanda isitma ozelligi olanlari var onlardan almak lazim.
çözüldükten sonra yeterli sıcaklığa gelmiyorya canım onu ılıtmak lazım. ama bir derecesi varsa o konuyla ilgili araştırma yapmadım. doktorlar daha güvenilir bilgi verebilir. ben de ısıtıcılı sterilizatör aldım. ikiz olacağı için her şekilde lazım olacak diye düşünüyorum...

Kızlar ikizler için magnet siparişi verdim. Ama maalesef ikizler için çok fazla örnek yok piyasada. Ben kendim tekli magnetlerden ikili olacak şekilde tasarladım. Hemen gözümün önünde bir örnek yaptılar. Güzelde oldu. Siz ne yapacaksız?

Kızlar ikizler için magnet siparişi verdim. Ama maalesef ikizler için çok fazla örnek yok piyasada. Ben kendim tekli magnetlerden ikili olacak şekilde tasarladım. Hemen gözümün önünde bir örnek yaptılar. Güzelde oldu. Siz ne yapacaksız?
ben de magnetlerden hazır aldım ama dediğin gibi ikiz çeşit yoktu ben de çeşit olsun diye onu aldım bir de kokulu taş yapacağım ona ilaveten...

Back
X