• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Kizlar ben sekeri simdi yapmayacagim.hastaneye gelene lohusa serbeti ve kurabiye ikram edicez.eve gelen icin baklava yaptircaz.uzaktan gelen zaten yemekli olur.bebek sekerini mevlutte yemekten sonra dagiticam insallah.Boyle dusundum ben.

Kızlar ikizler için magnet siparişi verdim. Ama maalesef ikizler için çok fazla örnek yok piyasada. Ben kendim tekli magnetlerden ikili olacak şekilde tasarladım. Hemen gözümün önünde bir örnek yaptılar. Güzelde oldu. Siz ne yapacaksız?
resim koyar misin aldigin magnetin

Kizlar ben sekeri simdi yapmayacagim.hastaneye gelene lohusa serbeti ve kurabiye ikram edicez.eve gelen icin baklava yaptircaz.uzaktan gelen zaten yemekli olur.bebek sekerini mevlutte yemekten sonra dagiticam insallah.Boyle dusundum ben.
bizde de boyle yapilir. Ama sana tavsiyem hastane odasinda serbet ve kurabiye isine girme derim. Hastanede kolonya ve bebek cikolatsi ya da sekeri evde lohusa serbeti ve kurabiye yada yine cikolata ( anlik gelenler icin. Haberli gelenlere ikramlik hazirlanir bizde malesef) mevlidden sonra da hediyelik sabun magnet koku her ne yaptirmissan artik. Altindan kalkabilirsem boyle olacak ins.

resim koyar misin aldigin magnetin

bizde de boyle yapilir. Ama sana tavsiyem hastane odasinda serbet ve kurabiye isine girme derim. Hastanede kolonya ve bebek cikolatsi ya da sekeri evde lohusa serbeti ve kurabiye yada yine cikolata ( anlik gelenler icin. Haberli gelenlere ikramlik hazirlanir bizde malesef) mevlidden sonra da hediyelik sabun magnet koku her ne yaptirmissan artik. Altindan kalkabilirsem boyle olacak ins.
Canım daha siparişini verdim henüz teslim almadım. Bende bebek çikolatası yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım çokta bu tür şeylerde masraf yapmaktan yana değilim. Büyükler bizim meraklı böyle şeylere:))

Benim magnetlerde şeker değil lavanta var. Bende mevlüt yapmayı istiyorum hayırlısıyla. O zamanda kalan magnetlerden ce çikolatasından veririm diye düşündüm. Hastane sanırıım lpjusa şerbeti ikram ediyor.

Canım daha siparişini verdim henüz teslim almadım. Bende bebek çikolatası yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım çokta bu tür şeylerde masraf yapmaktan yana değilim. Büyükler bizim meraklı böyle şeylere:))
bir site var internette burda kk da gordum reklamini guzel sekerler var ben isme karar veremeyince siparis veremedim daha. Oradan verecegim
haci serif di galiba hem uzerine isim yaziyorlar hem de gorduklerim arasinda en makulu burasi oldu
aklinda olsun

bir site var internette burda kk da gordum reklamini guzel sekerler var ben isme karar veremeyince siparis veremedim daha. Oradan verecegim
haci serif di galiba hem uzerine isim yaziyorlar hem de gorduklerim arasinda en makulu burasi oldu
aklinda olsun
isimlere karar veremediniz demek:) bizim içinde zor oldu. Hayırlısıyla isimlerini kulaklarına okumak kısmet olur inşallah.

Evet aslinda hastanede kolinya cikolata yeterli olur bencede ama illaki suslu bebek cikolatasi sart degil onlar cok pahali.
Eve gelene ikramlik duruma gore yemekli agirlanan olur.
Sekerde mevlutte olur.pahali birseye gerek yok bence kulahta bile olur.zaten yeterince masrafimiz var birde bunun bezi mamasi dr kontrolleri olacak dikkat etmeliyiz.

isimlere karar veremediniz demek:) bizim içinde zor oldu. Hayırlısıyla isimlerini kulaklarına okumak kismet olur inşallah.
alternatifler var gidip geliyoruz bakalim. Amin ins. Cumlemize tum bekleyenlere nasib etsin Rabbim

Evet aslinda hastanede kolinya cikolata yeterli olur bencede ama illaki suslu bebek cikolatasi sart degil onlar cok pahali.
Eve gelene ikramlik duruma gore yemekli agirlanan olur.
Sekerde mevlutte olur.pahali birseye gerek yok bence kulahta bile olur.zaten yeterince masrafimiz var birde bunun bezi mamasi dr kontrolleri olacak dikkat etmeliyiz.
Aynen ozel yapim cikolatalar cok pahaliya geliyor. Bu bahsettigim sayfada 70 li 80 li cikolatalar badem sekeri filan karisik 70 liraydi galiba ( dusununce bu bile pahali geldi bir tadelle bile 1 lira :)) cok severim de kendilerini :KK66: Adamlar raunt haline getirmisler. Kiyaslayinca en makulu derli toplusu bu gibi geldi
Kizlar birde hastane cantaniz hazir mi? İcine neler koydunuz?
Hazirlayanlar yazarsa en azindan dusunemedimiz seyleri birbirimize hatirlatmis oluruz.
ben yazmistim onceki sayfalarda ama biraz abartmisim bugun yarin bir elden gecirecegim.
bebekler icin:
iki takim hastane cikisi koydum. Bir takimini cikarip yerine besli premature takim koyacagim. Dr. 2 kilo gibi oluruz dedigi icin. Onceleri 2500 u bulacaz diyordu.
bebekleri hastanede odaya veriyorlarmis bazi hastaneler vermiyor. Verecekleri icin ins. Birer ekstra battaniye koydum. Sepetlerine koymak icin
sut pompasi
her ihtimale karsi biberonlari
bez koydum ama en azindan birazini cikaracagim galiba onu da hastane veriyormus.
Kendim icin.
iki takim pijama
1 gecelik (gerek gormemistim ama cok soylediler elbise daha rahat oluyor diye)
hastaneden cikarken giymek icin rahat bir alt ust
kapali oldugum icin pijamalarin rwngine uygun ev esarbi ( malum tac takamayacam :)) boyle suslenelim dimi )
Tek kullanimlik külot ama kullanabilegimi sanmiyorum
normal bir kac tane külot
bir kac atlet kan olma ihtimaline karsi
terlik
corap
sarj aleti
dis macunu dis fircasi
gogus kremi
gogus ucu
emzirme sutyeni
libalaks lavman koydum iki tane. Bazi hastaneler acok afedersiniz tuvaletinizi yapmadan cikartmiyorlarmis. E oyle olunca ekstra 1000 lira daha veremem gunlugune sirf bu sebepten.
onun icin attim cantaya iki tane :) baska bir sey yok galiba
hee bir de bebeklerin cikarken (insaAllah benle birlikte cikacaklar) oto koltugunda yuzlerini ortmek icin ince beyaz tulbent

Ben buyukce bir valize koydum aklima geldikcede ekliyorum.
2 gecelik sabahlik tk
2 emzirme atleti ve hamile kulodu ayrica 2 kullan at kulot
Havlu corap(anesteziden cikarken usurum diye)
Madam coco dan terlik
Lohusa taci
Buyuk ped ve gogus pedi.gogus silmeye 2 pamuklu bez.
Taburcu olunca giymeye esofman+t-shirt
Rezene ve kimyon tohumu gaza iyi gelir diye.2 bardak ve suzgec.

BEBEKLER İCİN

pazen ve penye kundagin icine ilk giysilerini ve 0 ve 1 numara bez koydum.tulum+zibin body+bere+eldiven+corap seklinde icine koydum.verirken kolay olsun diye.
Ayrica 3 er tane yedek tulum zibin corap koydum bohca halinde.
Agiz bezi pamuklu
Prima 0-1 numara.hangisi iyi olur bilemedigimden
HİPP COMBİOTİC PRE mama.hastaneler aptamil veriyo ben hipp kullanmak istedigimden koydum.
2 pk uni yenidogan islak havlu ve dalin alt acma bezi 2 tane
Avent biberon ve celik cay kasigi.mama kasikla verilsin diye.
Medela mini sut pompasi elektrikli
Cikarken kullanilir diye triko battaniyeleri
Kirmizi ve sari yazmalar yuzlerine ortuluyo bizde.
En son krem,macun firca ve makyaj malzemesi koyacam
Daha da ne eksik bilemedim

alternatifler var gidip geliyoruz bakalim. Amin ins. Cumlemize tum bekleyenlere nasib etsin Rabbim

Aynen ozel yapim cikolatalar cok pahaliya geliyor. Bu bahsettigim sayfada 70 li 80 li cikolatalar badem sekeri filan karisik 70 liraydi galiba ( dusununce bu bile pahali geldi bir tadelle bile 1 lira :)) cok severim de kendilerini :KK66: Adamlar raunt haline getirmisler. Kiyaslayinca en makulu derli toplusu bu gibi geldi

ben yazmistim onceki sayfalarda ama biraz abartmisim bugun yarin bir elden gecirecegim.
bebekler icin:
iki takim hastane cikisi koydum. Bir takimini cikarip yerine besli premature takim koyacagim. Dr. 2 kilo gibi oluruz dedigi icin. Onceleri 2500 u bulacaz diyordu.
bebekleri hastanede odaya veriyorlarmis bazi hastaneler vermiyor. Verecekleri icin ins. Birer ekstra battaniye koydum. Sepetlerine koymak icin
sut pompasi
her ihtimale karsi biberonlari
bez koydum ama en azindan birazini cikaracagim galiba onu da hastane veriyormus.
Kendim icin.
iki takim pijama
1 gecelik (gerek gormemistim ama cok soylediler elbise daha rahat oluyor diye)
hastaneden cikarken giymek icin rahat bir alt ust
kapali oldugum icin pijamalarin rwngine uygun ev esarbi ( malum tac takamayacam :)) boyle suslenelim dimi )
Tek kullanimlik külot ama kullanabilegimi sanmiyorum
normal bir kac tane külot
bir kac atlet kan olma ihtimaline karsi
terlik
corap
sarj aleti
dis macunu dis fircasi
gogus kremi
gogus ucu
emzirme sutyeni
libalaks lavman koydum iki tane. Bazi hastaneler acok afedersiniz tuvaletinizi yapmadan cikartmiyorlarmis. E oyle olunca ekstra 1000 lira daha veremem gunlugune sirf bu sebepten.
onun icin attim cantaya iki tane :) baska bir sey yok galiba
hee bir de bebeklerin cikarken (insaAllah benle birlikte cikacaklar) oto koltugunda yuzlerini ortmek icin ince beyaz tulbent

canım bu arada seninkiler kaç kilo oldu?
doktor ne diyor ortalama ne zaman gelirlermiş?

Ben buyukce bir valize koydum aklima geldikcede ekliyorum.
2 gecelik sabahlik tk
2 emzirme atleti ve hamile kulodu ayrica 2 kullan at kulot
Havlu corap(anesteziden cikarken usurum diye)
Madam coco dan terlik
Lohusa taci
Buyuk ped ve gogus pedi.gogus silmeye 2 pamuklu bez.
Taburcu olunca giymeye esofman+t-shirt
Rezene ve kimyon tohumu gaza iyi gelir diye.2 bardak ve suzgec.

BEBEKLER İCİN

pazen ve penye kundagin icine ilk giysilerini ve 0 ve 1 numara bez koydum.tulum+zibin body+bere+eldiven+corap seklinde icine koydum.verirken kolay olsun diye.
Ayrica 3 er tane yedek tulum zibin corap koydum bohca halinde.
Agiz bezi pamuklu
Prima 0-1 numara.hangisi iyi olur bilemedigimden
HİPP COMBİOTİC PRE mama.hastaneler aptamil veriyo ben hipp kullanmak istedigimden koydum.
2 pk uni yenidogan islak havlu ve dalin alt acma bezi 2 tane
Avent biberon ve celik cay kasigi.mama kasikla verilsin diye.
Medela mini sut pompasi elektrikli
Cikarken kullanilir diye triko battaniyeleri
Kirmizi ve sari yazmalar yuzlerine ortuluyo bizde.
En son krem,macun firca ve makyaj malzemesi koyacam
Daha da ne eksik bilemedim
Evet benim koyup da unuttugum bir cok seyi yazmissin. Ben korkumdan hazirlayali 1 aydan fazla oldu :))
bu arada mam arayisi icindeydim ben de. En buyuk korkum gdo muhabbeti bahsettiginiz mamayi neye gore sectiniz. Kriteriniz ne oldu. Cok tedirgindim ben bu konuda iyi oldu
canım bu arada seninkiler kaç kilo oldu?
doktor ne diyor ortalama ne zaman gelirlermiş?
suan 1700 civarindalar. Su karin cevresi geriligi devam ederse ara acilirsa erken aliriz diyor. Yoksaki sulari ve rahim agzi iyi diyor. InsaAllah karin cevresi olcusunde gerilik devam etmez de biraz daha kalirlar hicbirsey belli degil cumartesi bir daha gidecegim. 31 e kadar hep cok guzel tek bebek gibi gelmisti kilolari sonra yavasladi

yanına süt pompası koyan arkadaşlar onları yıkamak için kendi deterjanlarından da koyuyor mu?
ben bebek urunlerini yikamak icin qlmistim birsey onu kullanirim.
Is bitmiyor bak onu kaynatacaktim unuttum

Screenshot_2015-04-01-16-28-33-1.webp
Hangisine nasil guvenecegiz

Eklentiler

• Screenshot_2015-04-01-16-28-33-1.webp
    Screenshot_2015-04-01-16-28-33-1.webp
    63,4 KB · Görüntüleme: 144
Back
X