İkiz Bebek ve Koca sorunsalı:((

Mantıklı olanda böyle yapmak. Ama eşiminde daha sakin olması lazım. İkizlere karşı daha anlayışlı olması lazım. Defalarca uyardım. Onu dışladığımı düşünüyor. Kendimi çocuklara adayıp onla daha az ilgilendiğimi:/
Sizin evde ikiz değill 3 üzz bebekk var :D :D :D Allah kolaylık versin işiniz zor canım

Mantıklı olanda böyle yapmak. Ama eşiminde daha sakin olması lazım. İkizlere karşı daha anlayışlı olması lazım. Defalarca uyardım. Onu dışladığımı düşünüyor. Kendimi çocuklara adayıp onla daha az ilgilendiğimi:/

işte bunun için işe dönmelisiniz

isteseniz de istemeseniz de iki çocukla 24 saat evde olunca tabii ki kendinizi onlara adarsınız

tek başına iki çocuğa bakmak eşine de zor gelebilir en hareketli zamanları

bir de yardımcı ayarlanır mesela o ev işi yapar eşin çocuk bakar, zira o çocukların kahvaltısı meyvesi yemeği çamaşırı bulaşığı bile bir kişi gerektirir ki

eşin ilgi bekliyor olabilir ama iki çocukla bunun kolay olmadı8ğın9ı henüz algılayamamış

bizim yardımcı teyzemizin eşi 40 günlükten itibaren bebeğe ve henüz anaokuluna giden kızına baktı

isteyen yapıyor ki sizin saatleriniz vs de belirli

bir de cidden özellikle kışın sürekli evde ve çocuklarla olmak zor

Eğer uyku saatlerini oturtursaniz sorun olacagini zannetmiyorum geç yatirirsanir geç kalkarlar sizin yaninizda olmadiginiz vakitte çok az olur o yüzden zaten yarim günmüş sorun olmaz bence eğer esinde oynatirsa biraz ilgilenirse sinirlenecekte bisey olacagini zannetmiyorum

işte bunun için işe dönmelisiniz

isteseniz de istemeseniz de iki çocukla 24 saat evde olunca tabii ki kendinizi onlara adarsınız

tek başına iki çocuğa bakmak eşine de zor gelebilir en hareketli zamanları

bir de yardımcı ayarlanır mesela o ev işi yapar eşin çocuk bakar, zira o çocukların kahvaltısı meyvesi yemeği çamaşırı bulaşığı bile bir kişi gerektirir ki

eşin ilgi bekliyor olabilir ama iki çocukla bunun kolay olmadı8ğın9ı henüz algılayamamış

bizim yardımcı teyzemizin eşi 40 günlükten itibaren bebeğe ve henüz anaokuluna giden kızına baktı

isteyen yapıyor ki sizin saatleriniz vs de belirli

bir de cidden özellikle kışın sürekli evde ve çocuklarla olmak zor
Bakıcı olayını da düşünmedik değil. Bi ara araştırdık. Ama evde erkek istemediler. Eşimde ne yapayım okulda mı pinekleyim ek iş mi yapayım dedi konu orada kapandı. Birde eşim ek iş yapıyordu haftasonları da çalışıyordu. İkizler doğunca ayrılması için ısrar ettim. Zorlanıyordum çünkü küçüklerken

Doğru diyorsun. Bu kadın çocuklarımıza bakmak için işinden feragat ediyor yok. Klasik erkek zihniyeti. Sen annesin ben babayım elimden bu kadar geliyor cümleleri hep duvar gibi karşımda..
İyi de o kadar zorki ikiz bebek büyütmek yakınımdan biliyorum.Tek yumurta ikiziydiler gün boyu aynı bebeği yedirmiş içirmiş yıkamış allaa alla bu çocuk niyee ağlıyor diye kadınn düşün düşün sonradan farketmiş ondan sonra ayrı giydirmişti yazıkk halaa anlatır hala güler halinee akıl mı kaldıydı bende diyee....Hayatt müşterek ve herkes gereken özveriyi göstermeli öyle sen bayansın ben bayla olmaz bu işler o da kendindenb ödün vermeli..Gerçekten işiniz zor eş de destek önemli ama malesef ki ülkemizde çok nadir bayana yardım eden erkek modeli :( :(

Bakıcı olayını da düşünmedik değil. Bi ara araştırdık. Ama evde erkek istemediler. Eşimde ne yapayım okulda mı pinekleyim ek iş mi yapayım dedi konu orada kapandı. Birde eşim ek iş yapıyordu haftasonları da çalışıyordu. İkizler doğunca ayrılması için ısrar ettim. Zorlanıyordum çünkü küçüklerken
Bence 1 sene daha ücretsiz izin kullanın seneye kreşe verirsiniz bakıcı yerine bakıcılarda kendince haklı olabilir rahat hareket edemeyebilirler.

18 aylik bebeklerin annelerine ihtiyaclari devam ediyor en az 2 yasina kadar sizden baskasinin bakmasini tercih etmeyin derim
Gurur kimin umurunda benim onceligim ikizlerim olurdu
Esime dusundum ve gerek yok 1 yili daha onlarla geciricem derdim ben olsam
Ama benim bir ogretmen arkadasim var asla ucretsiz izin almam cocuk bakmak cok zor dedi gecen gun iznim biter bitmez ise baslicam dedi ve bir kizi daha var onuda surekli baska sehirde babaannesine birakiyor yetisemiyorum napiyim diyip her isten siyriliyor sizi tebrik ederim en guzelini yapmissiniz karsiligini alirsiniz bende cocuklarini doya doya buyutmek icin ise ara verenlerdenim

18 aylik bebeklerin annelerine ihtiyaclari devam ediyor en az 2 yasina kadar sizden baskasinin bakmasini tercih etmeyin derim
Gurur kimin umurunda benim onceligim ikizlerim olurdu
Esime dusundum ve gerek yok 1 yili daha onlarla geciricem derdim ben olsam
Ama benim bir ogretmen arkadasim var asla ucretsiz izin almam cocuk bakmak cok zor dedi gecen gun iznim biter bitmez ise baslicam dedi ve bir kizi daha var onuda surekli baska sehirde babaannesine birakiyor yetisemiyorum napiyim diyip her isten siyriliyor sizi tebrik ederim en guzelini yapmissiniz karsiligini alirsiniz bende cocuklarini doya doya buyutmek icin ise ara verenlerdenim
Sonrasında pişman oldunuz mu? Yarım gün kreşe gitseler çarpı 2 olunca maaşımı kreşe vereceğim.

Mrb canim,
İkizlerini Allah bağışlasin.bende öğretmenim.bransin nedir?az ders alma olasılığın varsa ben çalış derim.tabii güzel de bir ders programın olursa.ikiz büyütmek eminim çok zordur.keske ara ara anneler gelip yardımcı olsalarmis.bir ohh derdin.benimde 4 ve 9 yaşında 2 çocuğum var.esimle en çok onlar küçükken tartışmisızdır.zaten çocuk bakımı zor bir de kocalar da üste çıkıyor.inan geçecek bu günler. Biraz birbirimizi alttan alın.bebisleriniz keyfini cikarin

Sonrasında pişman oldunuz mu? Yarım gün kreşe gitseler çarpı 2 olunca maaşımı kreşe vereceğim.
Olmadim aksine en dogrusunu yaptim diyorum geriye donup baktigimda ve tekrar bir bebegimiz geliyor hak diye gecmesin ayni sekilde onada bakicam ve ayni sekilde emziricem
Bence kres icin kucukler ama anneleri olarak en iyisini siz bilirsiniz
Ben oglumu 2 yasindan sonra haftada 3 gun 2 saat play gruba verdim sadece bu yil 2.5 yasinda oluyor haftada 3 yarim gun vericem fazlasi cocuklari hem fiziken hem psikolojik hirpaliyor ama tabi tum anneler kendi cocugu icin en dogrusunu kendi bilir

Mrb canim,
İkizlerini Allah bağışlasin.bende öğretmenim.bransin nedir?az ders alma olasılığın varsa ben çalış derim.tabii güzel de bir ders programın olursa.ikiz büyütmek eminim çok zordur.keske ara ara anneler gelip yardımcı olsalarmis.bir ohh derdin.benimde 4 ve 9 yaşında 2 çocuğum var.esimle en çok onlar küçükken tartışmisızdır.zaten çocuk bakımı zor bir de kocalar da işte çıkıyor.inan geçecek bu günler. Biraz birbirimizi altan alın.bebisleriniz keyfini cikarin
Türk dili ve edebiyatı canım. Yani okul idaresine rica ediyorsunuz sonra diyorlar ki 80 öğretmenin programını nasıl ayarlayayım. Hamileyken bile 1 günde 5 saat boşluk vardı programımda. Çok şikayet ettim. Değiştirdiler ama genede okulda beklemekten elim ayağım şişiyordu.

Olmadim aksine en dogrusunu yaptim diyorum geriye donup baktigimda ve tekrar bir bebegimiz geliyor hak diye gecmesin ayni sekilde onada bakicam ve ayni sekilde emziricem
Bence kres icin kucukler ama anneleri olarak en iyisini siz bilirsiniz
Ben oglumu 2 yasindan sonra haftada 3 gun 2 saat play gruba verdim sadece bu yil 2.5 yasinda oluyor haftada 3 yarim gun vericem fazlasi cocuklari hem fiziken hem psikolojik hirpaliyor ama tabi tum anneler kendi cocugu icin en dogrusunu kendi bilir
Evet küçükler emziriyorum daha hemde tuvalet eğitimi vermeden göndermek istemiyorum.

Benim de ikizlerim küçük, 2yaşındalar.
Eşim onların herşeyiyle ilgilenir, çok iyi bakar, oynar, yedirir içirir.
Ama ben buna rağmen her gün öğleye kadar onları tek bırakmam.
O zaman belki bu kadar iyi bakamaz,ağır gelebilir. Annenin yeri ayrı.

Gurur yapmayın, bebekleriniz daha mühim

İkiz bakmak sizin için yıpratıcı bir süreç okul her ne kadar iş yükünüzü artırsa da aynı zamanda deşarj olmanızı sağlayacaktır. Eşinizle sorumluluğu paylaşmalısınız bence. Bir de odadan kovduğunuz için özür dilemelisiniz. O çocuklara sinirli davrandıklarında sakince çocukların olmadığı bir ortamda sizin de zaman zaman gerildiğinizi ama çocukların bunu anlamak için küçük olduklarını onlara konuşarak bişeyler anlatabileceğinizi falan söyleyin. Çocuklara bakacağı bir kaç saat zaten kahvaltıydı oyun saatiydi bişeyler yapar siz yokken tam oyun çağına da giriyorlar, Bebekken evet daha zor ikiz çocuk ama oyun konusunda daha rahat olacaktır iki kişi oldukları için daha kolay oyun kurabilirsiniz. Oyunlar oynarken arada güzel davranışları telkin etmelisiniz. Bence izin almayın.

biraz daha arayın

çocuk bakıcısı değil de eve yardımcı olarak da aramayı deneyin,

bizim bakıcımız eşimi sorun etmeden çalıştı mesela, hem de tüm gün çalıştı sizinki en azından yarım gün

İkiz bakmak sizin için yıpratıcı bir süreç okul her ne kadar iş yükünüzü artırsa da aynı zamanda deşarj olmanızı sağlayacaktır. Eşinizle sorumluluğu paylaşmalısınız bence. Bir de odadan kovduğunuz için özür dilemelisiniz. O çocuklara sinirli davrandıklarında sakince çocukların olmadığı bir ortamda sizin de zaman zaman gerildiğinizi ama çocukların bunu anlamak için küçük olduklarını onlara konuşarak bişeyler anlatabileceğinizi falan söyleyin. Çocuklara bakacağı bir kaç saat zaten kahvaltıydı oyun saatiydi bişeyler yapar siz yokken tam oyun çağına da giriyorlar, Bebekken evet daha zor ikiz çocuk ama oyun konusunda daha rahat olacaktır iki kişi oldukları için daha kolay oyun kurabilirsiniz. Oyunlar oynarken arada güzel davranışları telkin etmelisiniz. Bence izin almayın.
Benim iş yerimde pek deşarj olmak mümkün olmuyor. Lisede çalışıyorum. İdaresinden öğrencisine velisine kadar her şey sinir harbi maalesef.
Eşler koca adamlar olmasına rağmen onlara güzel güzel anlatmak lazım. Birde iletişimi koparmamak lazım. Ben bunu çok yapıyorum.

Türk dili ve edebiyatı canım. Yani okul idaresine rica ediyorsunuz sonra diyorlar ki 80 öğretmenin programını nasıl ayarlayayım. Hamileyken bile 1 günde 5 saat boşluk vardı programımda. Çok şikayet ettim. Değiştirdiler ama genede okulda beklemekten elim ayağım şişiyordu.

oo o zaman program sıkıntısı olabilir

ben sınıfçı falansınız sanmıştım yarım gün siz yarım gün eşiniz şeklinde idare edersiniz demiştim

bu şartlarda bakıcısız olmaz

Bakıcı ile büyümüş birisi olarak şunu diyorum ; kesinlikle siz bakın.

Kendinize bir hobi bulun,b.şehirde iseniz anne-çocuk buluşmalarına katılın.Pikniğe falan gidin akraba ya da komşularınızla.Kendinizi eve de kapatmayın.

Allah uzun,sağlıklı ve sizlerle geçirecekleri uzun ömürler versin bıcırıklara:anne:

Back
X