İkiz bebklerinize tek bakıcı bakabiliyor mu?Ücreti vs.

elifezgi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
1.752
2
116
Diğer
İkiz bebklerinize tek bakıcı bakabiliyor mu?
Arkadaşlar benimkiler 1 yaşında 4. aylarından beri tek bakıcı (diğer çocuğumun bakıcısı) bakıyor memnunum da. gel gelelim ücret konusunda etrafımda örnek mevcut değil. ücreti dile getirmek istemiyorum ama şöyle söyliyim 1 çocuk bakıldığında ücret neyse onun 1,5 katı. Etraftan çok eleştiri alıyorum çok para veriyorsun diye, bir yandan da daha ucuza bakacak bakıcı buluyorlar.
Şu anki bakıcım hakiklaten hamarat elinden iş gelen biri ve ikizlere bakabiliyor ben anneleri olduğum halde tek bakacakken zorlanıyorum bunalıyorum cinnet geçirecek gibi oluyorum. (bu arada bakıcımla aynı apatmandayız o kendi evinde bakıyor, evet evin işini vs. de yapıyor tertemiz evi, yemeğini de yapıyor yediriyor giydiriyor, iş yapıyor diye çocukların bişeyini eksik de görmedim, çocukların salya sümük ağladığını da görmedim, kadınla aramzı da iyi)
benim sorunum etrafla, niye o kadar çok para veriyorsun sana ucuza başkasını bulduk diyorlar. ucuz olanı da neredeyse tek çocuk parası gibi. ya bu ikiz bakma işi çok mu kolay da bakmak istiyorlar yoksa bilmediklerinden mi atlıyorlar benim de huzurumu kaçırıyorlar.
böyle bir derdim var, siz kaç kişiye baktırdınız , hem ikizlere bakacak hem de evimin işini yapacak birini bulmak mümkün müdür acaba?

ucuz etin yahnisi hesabına gitme hiç tek çocukla iki çocuk bir olurmu hiç. arlarında yaş farkı olduğu halde millet zorlanıyor birde ikisi aynı yaş dahada zor. bebişlerinde alışmış boşver sen milleti. bebişlerine güzel bakılması önemli olan gelecek olan bakabilecekmi bakalım. giden paran olsun kadın ne güzel bakıyor rahatını bozma

Düzenini hiç bozma canım, iyi bakıcı bulmak zor, ucuz bakıcı bulmak kolay, salla basını geç bence... ay cocuklar mutlu sen mutlu millete ne yaaa...

İkiz bebklerinize tek bakıcı bakabiliyor mu?
Arkadaşlar benimkiler 1 yaşında 4. aylarından beri tek bakıcı (diğer çocuğumun bakıcısı) bakıyor memnunum da. gel gelelim ücret konusunda etrafımda örnek mevcut değil. ücreti dile getirmek istemiyorum ama şöyle söyliyim 1 çocuk bakıldığında ücret neyse onun 1,5 katı. Etraftan çok eleştiri alıyorum çok para veriyorsun diye, bir yandan da daha ucuza bakacak bakıcı buluyorlar.
Şu anki bakıcım hakiklaten hamarat elinden iş gelen biri ve ikizlere bakabiliyor ben anneleri olduğum halde tek bakacakken zorlanıyorum bunalıyorum cinnet geçirecek gibi oluyorum. (bu arada bakıcımla aynı apatmandayız o kendi evinde bakıyor, evet evin işini vs. de yapıyor tertemiz evi, yemeğini de yapıyor yediriyor giydiriyor, iş yapıyor diye çocukların bişeyini eksik de görmedim, çocukların salya sümük ağladığını da görmedim, kadınla aramzı da iyi)
benim sorunum etrafla, niye o kadar çok para veriyorsun sana ucuza başkasını bulduk diyorlar. ucuz olanı da neredeyse tek çocuk parası gibi. ya bu ikiz bakma işi çok mu kolay da bakmak istiyorlar yoksa bilmediklerinden mi atlıyorlar benim de huzurumu kaçırıyorlar.
böyle bir derdim var, siz kaç kişiye baktırdınız , hem ikizlere bakacak hem de evimin işini yapacak birini bulmak mümkün müdür acaba?

kızlara katılıyorum sakın vazgeçme bakıcından zaten bir senedir o bakıyor bebişlerin derdinden anlıyor verdiğin para seni kurtarıyor da gördüğüm kadarı ile boş ver sakın elindeki bu güzelliği bırakma haaa keşke senin evinde baksaydı ama olsun buna da şükür kim kime güveniyor bu zamanda bence şanslı birisin sakn elinden kaçırma...

Son düzenleme:
içine sinen bir bakıcı bulmuşsun bebeklerinde mutluysa kimsenin lafına kulak asma bence kolaymı ikiz bebeklere bakmak bence bilmediklerinden ahkam kesiyolar önemli olan bebeklerinin huzuru, mutluluğu alışmışlarda iyice ne gerek var başka bakıcıya Allah aşkına benim bakıcımda Maşallah hamarat kadın ikisinede bakıyor ev işlerimde yardımcı oluyor bebeklerimde çok sevdiler oda onları seviyor hiç ücret konusunu düşünemem bile varsın fazla alsınlar helal olsun ben bile akşam eve gittiğimde inan ikisinede yetişemiyorum Allah razı olsun bakıcımdan hiç ağladıklarını falan ne duydum nede gördüm içim rahat bırakıyorum bebeklerin düzenlerini bozma canım...

Canım benimde ikiz kızlarım var 2.5 yasında 1 yasından beri şimdiki ablamız bakıyor. Daha önce bende evdeydim başka bir yardımcım vardı ama cocuk bakimi ve egitiminden pek anlamiyordu sadece ev islerini iyi yapiyordu.bu ablam cocuk bakımından ve egitiminden cok iyi anlıyor.cocuk bakmak demek uyutup yedirip içirmek değil ki...onların sorularına mantıklı ve doğru cevaplar vermeli onlarla oynamalı...ablamızın Daha oncede büyütmüş olduğu cocuklar var. Ben kendisini cok uzun zaman önce tanımıştım yıllar sonra kader bizi yine bir araya getirdi. Ben cok memnunum Allah razı olsun kızlarıma cok iyi bakıyor. Ne annanede ne babaannede ben o kadar rahat bırakamıyorum çünkü cok takıntıli bir ınsanım.. Ama Evimizde ablamıza birliktelerse o kadar icim rahat ki... Kendisi 45 li yaslarda cok Olgun bir hanım maalesef hiç çocuğuda olamamış...bir haftadır izinliydi halimiz perişan..ben çalıştığım için babaanneye bıraktım ve halası yardım etti. Saolsun cok ilgileniyorlar ama bizim düzenimizde ki herseyin tersini yapmak için çabalıyorlar sanki. Ornegin benim kızlarım kendileri yatar ve uyurlar ama babaanne ısrarla ayağında sallamak ister. Ben yanindayken engel oluyorum ama ben isteyken alışmış kızım bu gun öğlen uykusuna yatarken ağlıyor beni ayağında salla diye...en kötüsüde kayınvalidem 6.katta oturuyor ısrarla uyarmama rağmen dün eve bir gittim balkon cami sonuna kadar açık ve önünde sandalye...cocuğun oraya çıkıp aşağı düşmesi isten değil. Uzun süre kendime gelemedim olacakları düşündükce kanım dondu. Herneyse cok uzun yazdım sen etrafa bakma ikiz bakamak hiç kolay değil ona gore ücreti de fazla. Ben rakamı sana söyleyeyim 1400 tl veriyorum. yavrularım mis gibi bakılıyor evim ve mutfağım derli toplu ve ütünün hepsini yapıyor ablamız. Onun haricinde haftada yarım günde temizliğe bayan geliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cocuklarına iyi bakiyorsa parayı dert etme derim.

Back
X