- Konu Sahibi hankypanky
-
normalde doğum izni 32.haftada başlar ama bizim 30.haftada başlıyor..aktrama yapamıyoruz..siz kaç haftalık hamilesiniz?son iki haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz sanırım..zor olmayacak mı?erken doğum riskimiz var ikiz gebeliklerde ve çalışmak yerine dinlenmeyi tavsiye eder doktorlar..
aktarma olmuyor ama çalışabilir raporu konusunda bilgim yok.ama bence doğum öncesini dinlenerek geçirmeniz lazım.ikiz bebek taşıyan çoğu arkadaşım ve ben hep yatarak,dinlenerek geçirdik haftalarımızı..çünkü erken doğuma karşı en etkili yöntem bu..
bende ikiz hamilelik geçirdim ama bebeğimin biri karnımda öldü 33+4 günlük sezaryenle doğuma girdim allahıma bin şükürki kızımın birisi beni bırakması 19 mayıs 2010 benim en kötü hatırlamak bile istemediğim bir tarih
bende çalışan bir anneyim ama doğum iznimi 32 haftalıkken almıştım hiç sorunsuz vee 1 hafta sonra doğuma gittim yani zamanlama tam bebeğim şu anda 6 aylık
allahım sizin bebeklerinize uızun ömürler versin bizide içinden ayırmasın
çok tatlı duruyorlar
inanırmısın bu yazıyı yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
bebeğime hergün ağlıyorum allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın...
ben 32. haftaya kadar çalışıpayrıldım 2 haftamı aktardım.30 da ayrılmak yerine 32 de ayrıldım.daha fazlası riskli olduğundan doktorum izin vermedi.çalışabilir raporunu 30 da almalısın .sonrada ne zaman dayanamazsan ikinci bir rapor alıp çalışamaz alıcaksın.evraklarını sakla sigortadan ona göre para alıcaksın...ok
bende ikiz hamilelik geçirdim ama bebeğimin biri karnımda öldü 33+4 günlük sezaryenle doğuma girdim allahıma bin şükürki kızımın birisi beni bırakması 19 mayıs 2010 benim en kötü hatırlamak bile istemediğim bir tarih
bende çalışan bir anneyim ama doğum iznimi 32 haftalıkken almıştım hiç sorunsuz vee 1 hafta sonra doğuma gittim yani zamanlama tam bebeğim şu anda 6 aylık
allahım sizin bebeklerinize uızun ömürler versin bizide içinden ayırmasın
çok tatlı duruyorlar
inanırmısın bu yazıyı yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
bebeğime hergün ağlıyorum allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın...
canım benim çok saolasın
benim doğumumun erken olma sebebi sancılarımın erken başlaması
şöyle diyim sancı varmış ama ben hissetmiyorum nst de çıkıyo o yüzden hastanede doğumdan önce 15 gün yattım 19 mayısta aniden bebeğim karnımda ölüncede doğuma alındım eğer bebeğim ölmeseydi 2 hafta daha tutucaklardı beni ama olmadı
kaderimizde bu varmış
allahım kızıma uzun ömürler versin
ben 32. haftaya kadar çalışıpayrıldım 2 haftamı aktardım.30 da ayrılmak yerine 32 de ayrıldım.daha fazlası riskli olduğundan doktorum izin vermedi.çalışabilir raporunu 30 da almalısın .sonrada ne zaman dayanamazsan ikinci bir rapor alıp çalışamaz alıcaksın.evraklarını sakla sigortadan ona göre para alıcaksın...ok
ikiz gebelikte doğum izni doğum öncesi 10 dogum sonrası 8 hafta.. son 3 hafta mecburen izne ayrılmak zorundasın. eğer doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak istiyorsan tek gebeliklerde 40-8 hafta yani 32. haftada doktorundan çelışabilir kagıdı alıp son 3 haftaya kadar çalışıp 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilir.
Ben şu an 26 hftalık hamileyim ve çalışmakta çok zorlanıyorum istesemde o vakta kadar çalışamam. ancak benim yanacak izinleri var. bu izinleri kullanarak ben 34. haftada falan doğum iznimi başlatabilirim. ancak çalışabilir kağıdı almam lazım bu arada kullanmadığı doğum iznimi aktarabilmek için.Acaba tekil gebeliklerde doğum öncesi izin 8 hafta olduğu için 32. haftada alınan çalışabilir belgesini ben ikiz gebelikte doğum öncesi izin 10 hafta olduğu için 30. haftadamı almam lazım?????
bide 30 haftada doğum izni başlasa bile sen 32. haftada erken doğum yaptın doğum öncesi iznin doğum sonrasına aktarılamaıyor herelde ama çalışyor gözükürken erken doğum olursa aktarabiliryorsun herelde????
Benimde merak ettiğim bir şey var: izinle ilgili.
Meclis tatile girmeden doğum öncesi 12, doğum sonrası 12 toplam izin süresi 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak diye haberlerde duyurmuşlardı.Şimdi meclis yeni çalışma döneminde ve bu tasarıyı yasallaştırmaları ne kadar sürer acaba?
İkiz gebelikle ilgili yeni düzenlemeleri nasıl olur? Duyum alan olursa burada paylaşalım kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?