- 18 Ekim 2025
- 2
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi villanelle22
Merhaba. Bugün tam 13 haftalık tek yumurta ikizlere hamileyim. İlk hamileliğim ve spontan oldu. İki ailede de birinci ve ikinci dereceden İkizler var. Bebeklerim çok şükür sağlıklı güzelce büyüyorlar. Fakat benim kanama problemim var maalesef. 8-10. hafta arası kahverengi lekeler oluyordu. Lekelerin artması sonucunda progestanı fitil olarak kullanmaya başladım. 2 gün sonrasında ilk yoğun kanamayı yaşadım. Ayağa kalktığım anda adeta kan boşalarak önlü arkalı görünecek şekilde her yerim kan oldu. Hemen acile gittik. Akşam olduğu için ebe muayene etti. Adet kanaması gibi değil endişelenme dedi. Ağrım ya da sancım olmadığının bilgisini doktoruma telefonda verdikten sonra bana iğne yapıp istirahat verdi. Ertesi gün kontrole gittim bebeklerim sağlıklı ve bir sorun görünmedi. Herhangi bir kanama alanı vs yok. Lekelenmeler bir süre devam ettikten sonra bitti. Üzerinden 1 ayı geçti ve 5 gün önce ilişki sonrası gece kanamam başladı tekrardan yaklaşık 3 saat sürdü. Sabah soluğu doktorda aldık çok şükür yine bir sorun yok. Fakat 5 gün sonra yine sabah saatlerinde kanamayla uyandım. Sabah saat 8.30'da başladı şu an saat öğle 2 oldu hala devam ediyor. Kontrole gittik kanama başlar başlamaz. Çok şükür yine bir sorun yok bebeklerimin keyfi yerinde :) Fakat ben endişelenmekten kafayı yemek üzereyim. Doktor bunun sebebinin bilimde yer almadığını bulunamadığını söylüyor. Elimiz kolumuz bağlandı. Kanamamın bebeklere zarar verecek bir kanama olmadığını bazı gebelerde böyle olduğunu bazılarında da hiç olmadığını söyledi. Çevremde kimse böyle bir kanama geçmişine sahip değil. İçimi rahatlatacak kimse yok. Burada da sebebi olmayan bir kanama yaşayan birini okumadım henüz. Benim durumumu yaşamış ya da yaşayan birileri var mıdır? Siz bu dönemi nasıl atlattınız, süreciniz nasıl ilerledi paylaşırsanız çok sevinirim.