• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

villanelle22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2025
5
2
1
27
Merhaba. Bugün tam 13 haftalık tek yumurta ikizlere hamileyim. İlk hamileliğim ve spontan oldu. İki ailede de birinci ve ikinci dereceden İkizler var. Bebeklerim çok şükür sağlıklı güzelce büyüyorlar. Fakat benim kanama problemim var maalesef. 8-10. hafta arası kahverengi lekeler oluyordu. Lekelerin artması sonucunda progestanı fitil olarak kullanmaya başladım. 2 gün sonrasında ilk yoğun kanamayı yaşadım. Ayağa kalktığım anda adeta kan boşalarak önlü arkalı görünecek şekilde her yerim kan oldu. Hemen acile gittik. Akşam olduğu için ebe muayene etti. Adet kanaması gibi değil endişelenme dedi. Ağrım ya da sancım olmadığının bilgisini doktoruma telefonda verdikten sonra bana iğne yapıp istirahat verdi. Ertesi gün kontrole gittim bebeklerim sağlıklı ve bir sorun görünmedi. Herhangi bir kanama alanı vs yok. Lekelenmeler bir süre devam ettikten sonra bitti. Üzerinden 1 ayı geçti ve 5 gün önce ilişki sonrası gece kanamam başladı tekrardan yaklaşık 3 saat sürdü. Sabah soluğu doktorda aldık çok şükür yine bir sorun yok. Fakat 5 gün sonra yine sabah saatlerinde kanamayla uyandım. Sabah saat 8.30'da başladı şu an saat öğle 2 oldu hala devam ediyor. Kontrole gittik kanama başlar başlamaz. Çok şükür yine bir sorun yok bebeklerimin keyfi yerinde :) Fakat ben endişelenmekten kafayı yemek üzereyim. Doktor bunun sebebinin bilimde yer almadığını bulunamadığını söylüyor. Elimiz kolumuz bağlandı. Kanamamın bebeklere zarar verecek bir kanama olmadığını bazı gebelerde böyle olduğunu bazılarında da hiç olmadığını söyledi. Çevremde kimse böyle bir kanama geçmişine sahip değil. İçimi rahatlatacak kimse yok. Burada da sebebi olmayan bir kanama yaşayan birini okumadım henüz. Benim durumumu yaşamış ya da yaşayan birileri var mıdır? Siz bu dönemi nasıl atlattınız, süreciniz nasıl ilerledi paylaşırsanız çok sevinirim.🙏🏻

Benim gibi yasamissin kanamalari. Benim de 13. Haftaya kadar kahverengi lekelenme hep oldu. 13. Haftada kırmızıya döndü. Acilde progestan fitil verip yolladı. 15. Haftada aynı dediğin gibi yoğun bir kanamam oldu. Pıhtı düştü bayağı büyükçe. Acilde 3 gün yattım. İğne verdiler. Eve gittim 17. Haftada yine daha yoğun halde pihtili kanama oldu. Azaldı derken 3 gün sonra yine daha da yoğun oldu yine hastanedeyim. Bana sebebe bebeğin eşi aşağıda o yüzden oluyor kanama dedi. Ama çok zor bir durum seni anlıyorum. İnşallah sağlıkla hayırla zamanında bebeklerimizi kucagimiza alırız.

Benim gibi yasamissin kanamalari. Benim de 13. Haftaya kadar kahverengi lekelenme hep oldu. 13. Haftada kırmızıya döndü. Acilde progestan fitil verip yolladı. 15. Haftada aynı dediğin gibi yoğun bir kanamam oldu. Pıhtı düştü bayağı büyükçe. Acilde 3 gün yattım. İğne verdiler. Eve gittim 17. Haftada yine daha yoğun halde pihtili kanama oldu. Azaldı derken 3 gün sonra yine daha da yoğun oldu yine hastanedeyim. Bana sebebe bebeğin eşi aşağıda o yüzden oluyor kanama dedi. Ama çok zor bir durum seni anlıyorum. İnşallah sağlıkla hayırla zamanında bebeklerimizi kucagimiza alırız.
Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla rahatça kucağınıza alırsınız. 🙏🏻 Bende pıhtı yok doktorum plasentayla ilgili bir sorun olduğunu söylemedi ama biz ikinci bir görüş olması için pazartesi günü perinatoloji uzmanıyla görüşeceğiz. Yorumlarını mutlaka size de aktarırım.

Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla rahatça kucağınıza alırsınız. 🙏🏻 Bende pıhtı yok doktorum plasentayla ilgili bir sorun olduğunu söylemedi ama biz ikinci bir görüş olması için pazartesi günü perinatoloji uzmanıyla görüşeceğiz. Yorumlarını mutlaka size de aktarırım.
Bana da doktor 13. Haftada neyden kaynaklandığını söylemedi bende sizin gibi neden aradım. En son 15. Haftada perinatoloji doktoru söyledi. İnşallah iyi sonuçlar alırsınız

Benimde 11 haftada yoğun kanamaya acile gittik ama kanama alanım vardı çok şükür Bebek iyiydi 17 haftamdayim kanama alanı şükür gitti ama kahverengi lekelenmem yeni bitti sayılır doktorum full yatış verdi ve hamileliğin boyunca yavaş bir hayat yaşayacaksın ağırlık temizlik uzanmak yok dedi benim etrafımda çok kanaması olan varmis normal diyen çoktu

Doguma kadar eşinle iliskiye girmesen mi?? Benim doktorum hicbir risk olmamasina ragmen ilk 3 4 ay iliski konusunda uyarmıştı..esinde sabredenilir bence sonucta onunda cocuklari..bol istirahat bol huzur lazim stres yapmayin dikkat edin kendinize

annem ablama gebeliğinde kanama yasamış her ay. regl gibi uzun süren ve yoğun kanama değildi, az ve genelde bir gün içerisinde kesilene kanamalarmış. gecen muhabbet ederken esimin teyzesi de aynı durumu yasadığını, hatta hiç kontrole gitmediğini söyledi (annem en azından ebeye muayene oluyordu) 😂 ikisi de sağlıklı bebekler doğurdu. bol bol dinlenin, canınızı sıkmayın. rahimde kanama yoksa dert etmeyin.

ben de gebeliğinde 2 kez kanama yasadım, rahimde sorun görülmedi. 19.haftaya kadar progestan fitil kullandım. oğlum da sağlıklı bir sekilde dünyaya geldi çok sükür 🥰

Doguma kadar eşinle iliskiye girmesen mi?? Benim doktorum hicbir risk olmamasina ragmen ilk 3 4 ay iliski konusunda uyarmıştı..esinde sabredenilir bence sonucta onunda cocuklari..bol istirahat bol huzur lazim stres yapmayin dikkat edin kendinize
Korkuyoruz zaten 3 aydır ilk defaydı doğuma kadar son oldu :) bizim doktorumuz öyle bir kısıtlama koymamıştı bilseydik böyle olacağını beklerdik tabiki.

annem ablama gebeliğinde kanama yasamış her ay. regl gibi uzun süren ve yoğun kanama değildi, az ve genelde bir gün içerisinde kesilene kanamalarmış. gecen muhabbet ederken esimin teyzesi de aynı durumu yasadığını, hatta hiç kontrole gitmediğini söyledi (annem en azından ebeye muayene oluyordu) 😂 ikisi de sağlıklı bebekler doğurdu. bol bol dinlenin, canınızı sıkmayın. rahimde kanama yoksa dert etmeyin.

ben de gebeliğinde 2 kez kanama yasadım, rahimde sorun görülmedi. 19.haftaya kadar progestan fitil kullandım. oğlum da sağlıklı bir sekilde dünyaya geldi çok sükür 🥰

Allah bağışlasın bebişinizi sağlıklı uzun ömürler versin ❤️ kanama olabileceğini kabul edip kafamı bir nebze de olsa rahatlatmaya başladım artık 🤭 Çok şükür bebeklerim iyi ben de iyi olmaya bakacağım :))

Benimde kanamam var pede nokta nokta geliyor çok gelmiyor ama silince peçeteye daha çok geliyor kahverengi ve kırmızı , acile gittim kanama alanın yok bebek iyi ama her kanama düşük tehdidi dedi bana , erezyonum var ondan mı kaynaklanıyor acaba dedim cevap vermedi doğru dürüst hafifte sızı hissediyorum ve gelen akıntı regli gibi kokuyordu

Benimde kanamam var pede nokta nokta geliyor çok gelmiyor ama silince peçeteye daha çok geliyor kahverengi ve kırmızı , acile gittim kanama alanın yok bebek iyi ama her kanama düşük tehdidi dedi bana , erezyonum var ondan mı kaynaklanıyor acaba dedim cevap vermedi doğru dürüst hafifte sızı hissediyorum ve gelen akıntı regli gibi kokuyordu
Kaç haftalıksin?

Aynı haftalarda benim de lekelenmelerim olmuştu. Hatta hiç bitmedi arada yoğun kanama arada lekelenmeler oldu. Yoğun kanamaların olduğu zaman regl gibi hatta daha fazla sancılarım oldu. Yukarda anlattigin herşey bende oldu. 19 haftalık Olcam hala devam ediyor. Benim bebeğin eşi asagidaymis hep o yüzden mis aslında.

Aynı haftalarda benim de lekelenmelerim olmuştu. Hatta hiç bitmedi arada yoğun kanama arada lekelenmeler oldu. Yoğun kanamaların olduğu zaman regl gibi hatta daha fazla sancılarım oldu. Yukarda anlattigin herşey bende oldu. 19 haftalık Olcam hala devam ediyor. Benim bebeğin eşi asagidaymis hep o yüzden mis aslında.
Benim rahim ağzı yaram var ondan mı bilmiyorum ama şuan adet gibi ağrım olmasa da sildikçe adet kanı geliyor adeta :(

Back
X