ikizbalıktan biraz fotoğraf (tarifsiz)

hamuru hazırladıktan sonra napıyoruz?benim yediğim kızartılıyordu eğer kızartılıyorsa o şekli nasıl vericez?

hamuru hazırladıktan sonra napıyoruz?benim yediğim kızartılıyordu eğer kızartılıyorsa o şekli nasıl vericez?

Evet kızartılıyor. Kızartma tenceresinde ne çok ne az yağ koyup.
Ben farklı şeyler yapıyorum,
bazen merdaneyle açıp çok ince olmayacak şekilde,
kurabiye kalıplarıyla kesiyorum veya çay bardağının ağzıyla kesiyorum.
kimisi eliyle koparıp uç kısımlarını bıçakla keserek açıyor (adı oradan geliyor zaten ayak paça şeklinde)
Çok yağ çekmiyor ama yine de tabağa peçete koyuyorum önce.

Bunu en yakın zamanda deniycem.Teşekkürler

Zeytinli - Kaşarlı Kolay Poğaçalarımız :)

Misafir geldiği için çektiğim fotonun bulanık olduğunu farkedincee,

Babamın tabagından son dilimleri yakalayabildim.

Ay hepsi çok güzel, ellerinize sağlık...

Ben tatlıdan ziyade tuzluları seven biriyim ve şu anda sizin yaptıklarınızın fotoğraflarını görünce karnımın müthiş acıkmış olduğunu farkettim ve sihirli bir değnek olsa da bunların pişmiş hallerinden birini bana uçuruverseniz diye düşündüm..

Mozaik pastanızın görüntüsü çok güzel, eminim tadı da öyledir. İçinde yeşil fıstık mı var? bana mı öyle geldi.

Mümkünse mozaik pastayı sizin yapış tarzınız nasıl yazarsanız sevinirim. Sanki biraz daha farklı bir karışımlar var gibi görünüyor.

Bir de, bence eğer zaman probleminiz yoksa, eh o ki bunları buraya eklemişsiniz, fırsat buldukça tarifleriyle de zenginleştirirseniz her birini, biz de bakar bakar yaparız.

Ta ki becerinceye kadar, sizin yaptıklarınız gibi güzel olursa biz de ekleriz sayenizde yaptığımız bu güzel yiyecekleri buraya. Siz de usta olarak not verirsiniz o zaman.

(Muhtemelen benim yapmaya çalıştıklarımın hiçbiri buraya eklenecek gibi olmayacaktır ama belki olabilir diye umut ediyorum yine de...

Ayy nasıl yorumlar bunlar çok utandım, öyle usta falan değilim benden çok çok üstün insanlar var burada.
Keşke imkan olsa da size uçuruversem ama böyle ekrandan olunca işte özellikle geceleri ben de böyle oluyorum :)
Ben tatlıcıyımdır genelde ama bazı dönemlerde tatlı tuzlu farketmiyor :)
Mozaik pastanın içerisindeki fıstık değil. Ben tarifi vereyim, çok pratik, hafif ve lezzetli oluyor bu tarif. Yani tatlı sevmeyen siz bile yiyebilirsiniz keyifle :)
Lütfen denerseniz bunlardan birilerini benimle paylaşın buradan ne zaman isterseniz.
Evet gereken özeni gösteremiyorum. Açıkçası ilk başlarda sadece fotoğrafları paylaşırım diye başlığa bile tarifsiz yazmıştım ancak şimdi şimdi hevesim artmaya başladı.
Düzenlemem gerekiyor sanırım buraları bi :)

Mozaik Pastamızın tarifine geçelim :) (ben direk yaptığım şekilde anlatacağım)

100 gr margarini eritip soğumaya bıraktım
diğer tarafta ise,
Bir kaba 1 paket petibör bisküvileri kırdım, içerisine 1 çay bardağından fazla pudra şekeri ilave ettim.
1 paket kakao, 1 paket vanilya koydum. Ceviz vardı biraz ondan dövdüm (fındık da olabilir) Hepsini karıştırdım.
Üzerine erittiğim yağı döküp tekrar her yerine işleyecek şekilde karıştırıp en son
1 bardak sütü yavaşça ilave ettim. (yağ ve sütü işlemin bitmesine yakın koyma sebebim bisküviler yumuşamasın diye)
bi güzel karıştırdıktan sonra, derin büyük bir cam kaseye streç serdim,
içerisine bu karışımı boşaltıp streçi kapattım.
Normalde 1 gece buzlukta bekletin derler, bizim buzluktan mı bilmem ama 2-3 saatte olmuştu.

Umarım anlatabilmişimdir. Bu tarifte yumurta olmayışı, şekerin ve yağın az oluşu herkesin çok hoşuna gidiyor. Afiyet olsun ve yineliyorum, yaparsanız muhakkak bilgilendirin beni :)

Çok teşekkür ederim, inanın almış ve yemiş gibi hissettirdiniz sağolun, eminim ki eğer imkan olsaydı hemen ve seve seve gerçekte de ikramınızı esirgemezdiniz.
Buna yürekten inanıyorum.

Evet, ben de ara ara rastlıyorum ve okumaya çalışıyorum burada, kk üyelerinin pek çoğu marifetli ve ustalar gerek pasta börek gerekse daha bir dolu el becerileri var bir sürü üyenin.

Fakat gördüğüm kadarıyla, sizin de kendinizle ilgili bu kadar mütevazı olmanız gerektirmeyecek derecede güzel şeyler hazırladıklarınız ve kimbilir buraya fotoğrafı eklenmemiş daha neler neler vardır mutlaka.

Bence de, ustalığınızı bu başlığı biraz daha genişleterek ve ara ara yine tarif ve fotoğraflarınızı ekleyerek bizlerle de paylaşmanızdan istifade edenler çok olacaktır diye düşünüyorum.

Mozaik pastaya gelince, severim gibi bir olasılıktan ziyade ben zaten onu gözüme kestirmiştim daha sorarken.

Evet, bir farklılık olduğu belliydi zaten, onun için daha pek çoğunun tarifini merak etmeme rağmen ilk sorduğum bu olmuştu.

Yapım aşamasında en sona bıraktığınız küçük ayrıntılar aslında büyük sonucun asıl kahramanları demek ki. Bisküviler biraz ağıza gelir şeklinde kalınca çok daha güzel oluyor, fotoğrafta da öyle görünüyor sizin yaptığınızda, çok hoş olmuş.

Bir de evet, aslında normalde yumurtayla ilgili bir sorunum yoktur hatta severim bile diyebilirim ama, bazı durumlarda ben dahi onun ağırlığını veya kokusunu alıyorum, aynen mozaikte kullanıldığı zamanlarda olduğu gibi ve diğer tatların lezzetini bile alamıyor insan böyle durumlarda. Bu bile, pastanızın ne kadar güzel olduğunu düşündürmek için yeterli bir sebep zaten.

Vakit ayırıp tarifinizi benimle paylaştığınız için de ayrıca tekrar çok teşekkür ediyorum sağolun.

Oğlum üniversite de okuyor, bulunduğumuz ilde ancak okuduğu bölümün kampüsü başka bir ilçede olduğu için orada kalıyor ve hafta sonları evde oluyor.

Hafta içi muhtemelen ofis programım nedeniyle evde fazla kalamayacağım için misafir alma planım yok şimdilik. Ve ben inşallah önümüzdeki hafta sonu oğlum da evde olduğunda yapmak istiyorum, o evde olmayınca yaptığım şeyleri sadece seyrediyorum veya hiçbirşey pişirmek ve yapmak istemiyorum sanki eşim olmasa kendime hiçbirşey yapmak içimden bile gelmiyor zaten.

Ya da akşam kahve içimlik bizim kızlardan sık sık gelenler oluyor, eğer fırsat yaratabilirsem oğlumdan önce onlara ikramlık olarak düşünebilirim aslında.

Hem pratik, hem kolay hem de kimsenin hayır diyemeyeceği bir tat.

Bir de şimdi olması şart değil, uygun bir zamanınızda şu perde pilavınızın da tarifini bir ara yazarsanız çok sevinirim. Ve bence siz mümkünse bir an evvel diğer tarifleri de yavaş yavaş ekleyin lütfen derim ben.

Konuyla alakası yok da, ben başlıkları aboneliklerime eklemeyi bilmiyorum :26: Uzun zamandır hep birine sormak istiyorum ama kısmet bu güne oldu.

Mesela şimdi ben takip etmeye karar verdim sizin bu başlığınızı, ama nasıl ekleyeceğim aboneliklere :44:

Nasıl teşekkür edeceğimi inanın bilemiyorum, böyle uzun uzun yazdığınız için ayrıca bir mutlu oldum :)

Evet kesinlikle imkanım olsa ikram etmekte bir an bile tereddüt etmezdim. Yani yaptığım her şeyin fotoğrafını çekip buraya eklemediğim de bir gerçek :)
Siz değer verip böyle güzel şeyler yazarsınız da ben size nasıl cevap yazmam, asıl ben teşekkür ederim.

Yumurtayla ilgili benim de bir sorunum yoktur fakat bu tatlı da her şey çiğden olduğu için,
o yumurtanın çiğ kokusu müthiş derecede farkediliyor ve rahatsız edici boyutta olabiliyor, dediğiniz gibi yiyeceğin tadını bozabiliyor.

Anne yüreği di mi? Benim anneciğim de böyle, en basiti bu akşam yaşadık, ben dışarıdaydım eve geldiğimde yemek saatini geçmişti ancak masada iki tane tabak gördüm
üzeri folyoluydu, açtığımda harika bir tabakla karşılaştım. Kardeşim evde olduğu halde akşamüstü geç yediği için yememiş, ben de dışardayım diye ikimize birden babamla ne yemek yemişlerse ayırmış. O da der, siz olmasanız ben bişey yapmam ki diye :)

Hem sizin kızlara hem oğlunuza yapın bence :) çok çabuk bitiyor çünkü. Yani bu ölçülerle çıkan sonuç bizi tatmin etmiyor, yine istiyorlar :)

Perde pilavını gün içerisinde muhakkak eklemeye çalışacağım ve istediğiniz gibi diğerlerini de :)

Abonelik ise, hani konuda sayfaların yazılı olduğu yer var ya yukarıda orada seçenekler var, konuya abone ol diye yazıyor. Hatta şöyle ekleyeyim ben sizin için umarım yardımcı olur.

ikizbalık bana revani gönderebilirmisin çoook canım çekti

PERDE PİLAVI

Malzemeler: 1 adet tavuk, 4 su bardağı pirinç, ½ paket tereyağı, 1 su bardağı çam fıstığı, ½ su bardağı badem, karabiber, kimyon, kırmızı biber, tarçın.

Hamur İçin: 3 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, alabildiği kadar un.

Yapılışı: Tavuk haşlanarak derisi temizlenir ve iri parçalar halinde kızartın. Pirinç tereyağında kavrularak pilav hazırlanır. Baharatla karıştırılır.
Hamur malzemeleri yoğrularak 1 mm. inceliğinde açın. yapacağınız kalıp (kek kalıbı olabilir) margarinle iyice yağlanarak bademler yapıştırılır.
Hamurdan bir büyük bir küçük parça ayrılır. Büyük olanı ince açıp kalıba yanlardan biraz taşacak şekilde yerleştirilir.
İçine, tavuk ve pilav karışımı doldurulur. Sarkan kenarlar üstüne çevrilir ve küçük hamur da açılıp üstüne kapatılır.
yüksek ısıda fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Düz bir tepsiye ters çevrilip bıçakla kesilerek, servis yapılır

Bilgisayarıma kaydetmişim bu tarifi, defterimde ya da aklımda olarak yazmadım
.

REVANİ

1 su bar şeker, 1 su bar yoğurt, 2 yumurta, 1 çay kaş karbonat, 1 yem.kaş un ve alabildiğince irmik.

Çok yoğun ya da çok sulu bir kıvam olmayacak.

Hepsini karıştırıp, hafif yağlanmış borcama ya da tepsiye döküp üzerini düzleştirin.

Şerbeti için 3 su bar su 3 su bar şeker ve bir kaç damla limon sıkın.

Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. 180-200 derece arasında pişiriyorum ortalama yarım saat gibi.

Piştikten sonra dilimleyip şerbetini öyle dökerseniz daha güzel çekiyor.

Üzerini istediğiniz şekilde badem, fıstık, fındık, hindistan cevizi, toz fıstık gibi şeylerle süsleyebilirsiniz.

Ah keçibacağı, ne güzel olur şimdi tam atıştırmalık.

Olsa da yesem

Ah keçibacağı, ne güzel olur şimdi tam atıştırmalık.

Olsa da yesem

Valla bugün sabah kalktığımda niyetlendim ben de, baktım yoğurt yok, üşendim markete inmeye.
Olsa güzel giderdi şimdi :) Size de gönderirdim burdan bi tabak :)

tarifler süper, ellerine sağlık canım. perde pilavın tarifini alabilirmiyim lütfennnn

canım k. bakam perde pilavın tarifi varmış şmdi gördüm hemen yazıyorummm

ikizbalık brownıe tarifini paylaşabilirmisin . . . bir türlü tutmuyo benimkiler

ikizbalık brownıe tarifini paylaşabilirmisin . . . bir türlü tutmuyo benimkiler

Tabi ki.. Ben o tarifi buradan bir arkadaştan almıştım çok güzel oluyor. Onun sayfasını bulamadım ayıp olmasın diye oradan gönderecektim de :) ama bende de var tabi ki.

1,5 su bar süt, 1,5 su bar şeker, 1 çay bar sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakaoyu iyice çırpıp 1 su bar ayır. kalanına 2 yumurta, 1,5 su bar un ve 1 pkt kabartma tozu ilave edip tekrar çırp. Ben borcamda yaptım. 180-200 derece arasında 15-20 dk pişir. çıktıktan sonra bi çatalla her yerini iyice del. üstüne o ayırdığın karışımı dök (karışım beklerken biraz koyulaşıyor onun için dökmeden önce bi tatlı kaşığıyla karıştır azıcık)

Afiyet olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…