Ikizlerde gelişim geriligi

ilkhasmunur

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
6
1
16
35
Merhaba hanımlar 24 haftalık ikiz gebeliği m var.ikizlerden biri sağlıklı çok sukur diğeri uise 4 hafta geride kalmış 20.haftada detaylı usg de çıktı ortaya herşey bebegin kalbi her an durabilirmiş bir de dawn sendromu riski yüksek dedi dr.dunya başıma yıkıldı eşimle gerçekten çok zor amniosentez önerdi dr egee r bebek hasta çıkarsa kalbini durdurabilecegimizi söyledi vebale girmek istemiyorum ama çok da korkuyorum acil cvp verin çok kotuyum

Aynı durumdayım.ilizlerden biri yaklaşık 3 hafta geride.gelişimi iyi olan 780 gr iken geri olan 480 gr.çok kötü durumdayım. Sizler ne durumdasınız?son durum ne

Canım benim ikizlerim tek yumurta ikizleri
Biri birinden 3 hafta gerideydi ben amniyosentez yaptirmafim ama engelli olabilir dendi öyle olsada doğurmak istedim
1600-2000 doğdular 1ayi biraz geçti küvozde kaldılar şimdi 11 aylık olduk
Çok şükür ikiside sağlıklı
Kiloları da topladı maşallah

Başka başka doktora da git hatta ben ikizlerde tıp fakültesine gittim
Sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbim

Darısı başıma inşallah.her doktora gittiğimde bi şey duyuyorum.ağlamaktan bi hal oldum.bu stres beni öldürecek.

Darısı başıma inşallah.her doktora gittiğimde bi şey duyuyorum.ağlamaktan bi hal oldum.bu stres beni öldürecek.
Zaten o stres en kötüsü canım dua et bol bol

Herşey olacağına varıyor çok stres yapmayın dinlenin bol bol
Zaten ikizlerde olan bişey bu erken doğum riski oluyo birisi birinden geri kalıyor ama toparlanıyolar sonra
Benimkiler aralarında şu an 1 kilo var hala ama gelişim olarak ikiside aynı maşallah

merhaba bendede ayni durum var 17. haftamdayim ve bir hafta fark var aralarinda. sizin fark hangi haftada olusmaya basladi ve ne kadardi

kacinci hafta fark olustu sizde

merhaba bendede ayni durum var 17. haftamdayim ve bir hafta fark var aralarinda. sizin fark hangi haftada olusmaya basladi ve ne kadardi

20.haftada her seş normaldi.25. haftada 3 hafta geri kaldığını ogrendik.300 Gr di.34+3 de doğum yaptım.1250 Gr doğdu küçüğüm.30 hafta ile uyumluydu.Bazi ölçümleri 29 hafta ile uyumluydu.

Sağlık sorunu yaşamadik.kilolu olan daha nazlı büyüdü hatta.

Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşallah

sizin doguma daha yakin zamanda fark olusmus bnm erken olustu 17. haftada sıkıntı olur mu ki

sizin doguma daha yakin zamanda fark olusmus bnm erken olustu 17. haftada sıkıntı olur mu ki

Dr ne diyor ne gibi riskleri söyledi bana çok iç aciçı konuşmadı.

Biz 25. Haftada öğrendik ama muhtemelen 22 haftada geri kalmaya basladi.

D Diremmm vardı mesela üyelerden acaba o ne yaptı?

Bir kac Dr a daha gidin.

Bir de sunu söylemek istiyorum

3 hafta geriden geliyordu bebeğim.Sonra 4 hafta oldu.Dogduklarinda 4 hafta geri idi ortalama.

Bazı haftalarda hiç kilo almadı bazı haftalar 50-100 Gr arası aldı.demek istediğim fark uçurum olacak diye bir şey yok 2 hafta geriden gelmesi normal kabul ediliyor zaten.

bu durumda olup da sağlıkli doğan çok okudim sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah siz de.

arkadaşlar bende çift yuöurta ikizlerine hamileyim 22 haftalık birinin gelişimin2 hafta geriden geliyo ve kafasında su toplanmış ne yapmam gerekiyo doktorum amniyosentez önerdi ama ben istemiyorum bu şekilde söylenip sonrasında normal sağlıklı doğan bebekler varmı yardım edin.

Merhaba.biliyorsunuz ikizlere hamileydim.ve niri geriden geliyordu. 30 lu haftalara doğru geriden giden bebeğe giden kan akışı yavaşladı..zaten kontrollerde de bebek çok az hatta hiç büyümemeye başladı.iki bebek arasında ki fark sabit kalmadı çook açıldı.31. Hafta da bebeğin kalp atışı durdu. Ben bu yüzden31+3 haftalık erken doğum yaptım.ölü doğan bebek 700 grdı.diğer bebek sağlıklıydı ama 1450 gr doğdu. Yaklaşık 35 gün küvezde kaldı.
Başından beri çok zor bir süreç oldu.hala kendime gelmiş sayılmam. Özetle iki bebek arasında 30 lu haftalardan önce gelişme farkı sabit kalmaz açılırsa genelde olumsuz sonuçlanıyor. Şunu da belirteyim bebeğe giden kan azaldığı için bebek gelişmedi beslenemedi ve kalp atımı durdu.
Burada büyük gelişim farkıyla doğan bebek hikayeleri okumuştum az da olsa

Benim de biri 6+3 kalp atışını duyduk ama biri 4+2 şuan içinde bir şey yok on gün sonra bir daha gideceğim

Melekannesi merhaba,öncelikle bebeklerinizi ya da bebeginizi umarım sağlıcakla kucağınıza almissinizdir
Şu an 6 haftalık gebeyim.3.haftada daha ikiz olduğunu anladık ultrason da iki kese görüldü.dun yapılan ultrason görüntüsü de bir kesenin oldukça büyüdüğünü diğerinin ise gelişmediğini gördük.ama daha 6 haftadayiz biraz daha zamana ihtiyacımız var dedi doktor tam olarak ne olacağını görmek için. büyük kesede kalp atışı duyduk çok şükür,ama diğerinde yok
Sizin ikinci bebeğiniz ne durumda oldu .sonradan gelişti mi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…