zor.... gerçekten çok zor ama imkansız değıl söylendiği gibi....
bende yanlız sayılırım haftada bir gelen kayınvalidem ve annemi saymazsak
bence yapmanız gereken şimdiden yanlız bakmayı beyninizde hazırlamak ben 40 ımız çıkana kadar annemle birlikteydim sadece iki kişi ve devamlı ağlayan bir kızm vardı hala aynı ama en azından şimdi bunları yazıyor olmam bile bir lütuf çünkü bilgisayarı açmak bi kenara oturmaya fırsatım olmadı hiç ilk 1 ve 2 ayımız kabustu uykuya adaptasyon sorunumuz vardı kızım geceleri hiç uyumuyordu ama şimdi daha normal
benim tavsiyem zor oluyor ama bugünün işini yarına bırakmıycan yoksa biriktikçe daha işin içinden çıkılmıyor çamaşırmı yıkadın aynı gün ütüsün yap kaldır yemekmi yapıcan salatana kadar yap bitir yani zamanı dolu dolu kullanıcan
tek sorun kendine zaman ayıramıyorsun bide sokakları ve özgür kafan rahat dolaşmayı özlüyorsun fırsatım olsa kendimi atıcam sabahtan akşama kadar boş boş dolaşıcam çok özledim çünkü...
yaz gelmiş neyime diyorum ben artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....
öle deme valla bizim kadar olunca ayyyyy yaz geldi parklara gidelim diyeceksinkaydirigubbakcemile
ahhhh ahhhhh keşke seneye yaza inşallah
yanlız bişey söyliyimmi sen anlatıyodun ya hakikaten bazen insanın annesi bile dedinden anlamıyor be canım yaşayınca çok hak verdim sana
ama benim de müdanam yok kimseye bugün bir ev temizliyim dedim 5 saatte anca bitti annem geldi 1-2 saat oturdu gitti çok yorgunum ben eve gidiyim dedi acık daha oturda işim bitsin ama yok valla nankörlük yapmak istemem ama insana en büyük fayda gene kedinden
cnm tek çocukta annaneler daha farklı ama iki afacanda onlarında gözü korkuyor
ben küçükken rahattım ne yalan diyeyim....
aman herhalukarda evimin hizmetcisi çocuklarımın anası
kocamın karısı oluyorum..eksikleri kocam kapatsın..
annen bi nebzede kaynanalar iiyice gıcık benimki sürekli ahkam kesiyor
ve ben deniz sağılmaya hazır inek gibi sömürülüyorum kendisi tarafından
habire hizmet bekliyor ne kadar iş verilirse yapıyorum ya sarpa sarmıyorum ya
ayy deşme yaralarımı alimle ömerimin gül cemali yeter :lepi:
tek sorun kendine zaman ayıramıyorsun bide sokakları ve özgür kafan rahat dolaşmayı özlüyorsun fırsatım olsa kendimi atıcam sabahtan akşama kadar boş boş dolaşıcam çok özledim çünkü...
yaz gelmiş neyime diyorum ben artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....
ben ikizlerime esimle beraber bakiyorum ama esim 1 ay sonra ise geri dönecek dönmesi lazim, o zaman gunduzleri tek bakacagim prenseslerime =) Allah benim ve tum ikiz annelerinin yardimcisi olsunnn insaallah
arkadaşlar hepinize katılıyorum ama şu varki ne bizim nede eşimizn anneler herkez bebeklerimiizn iyiliğini düşünüyor bizim onlarda öğrenecekerimiz var, ama tabi bazı gerçekleri unutmamak lazım kendi annemiz kayınvalidemiz hiç fark etmez eyer yardımcı değil sadece herşeye müdehale eder vaziyet olursa insan bozulur mesela benim ilk bebeklerim olucak ben bir sür ü şey okuyorum ama teorik ve pratik eminim farklıdır ha ama en azında bir sorunla karşılaştığımızda yada bir şey yaparken onu bilmek iyi olucaktır diye düşünüyorum.ama tabiki bana sürekli sen bilmessin deyip elimden bebeklerim alınırsa mesela ağlarken falan kimseyi kırmadan anlatırım ama bebeklerimi de vermem onların anlamasını beklerim . yok anlamazlarsa benim bebeklerim herkez nasıl baktıysa bende bakarım deyip herkezi kırrmadan azad ederim.yani anlatmaya ç.alıştığım ilk bebekleri olucak annelere bence insanlar annelerimiz yardımcı olmalı ben bilirim sen anlamassın edası olmamalı.zaten eyer bu durum devam ederse burda yazan arkadaşlarım gibi bence herkez kendi bebeklerine uzatmadan kendi baksın derim.biz bebeklerimizi çok zor bulduk çok uzun yollardan geçtik allah kısmet ederse sağlıkla kucağımıza alacağız.bu mutluluğu herkezle paylaşmak istiyoruz eşimde benim gibi ama yazdığım gibi eyer biz mutluluğumuzu paylaşmak isterken eyer onlar bizim bu durumumuuz unuturlarsa kendileri bilir...
işallah canım başka cocuğun var ama değilmiYazdıklarına katılıyorum..Evdeki anne ya da kayınvalide karışmadan,sadece yardımcı olmaya çalışıyorsa ne ala.......Ama yok o öyle yapılmaz,bebekler üşütür, şekerli su ver sarılık olmasın,vs.......Ttutumları bıu şekilde olursa lohusalık depresyon hali ile geçer.Benim kayınvalidem özünde iyi biridir ve bana da değer verir,ama bu tarz şeylerine dayanamıyorum.Kendi torunlarına nasıl baktığına şahidim,evet kendince çok güzel bakıyor ama,benim doğrularıma ters yaptıkları.. En son hadiseyi aktarayım hemen,bebeklerime yün yorgan yapacakmış,neymiş üşütürlermiş.Yok diyorum zahmet etme kullanmam,evimiz sıcak,anlamıyor,bebekler üşütür de üşütür..Zaten ona göre bebekler ne kadar sıkı giyinirse o kadar iyi,dışarı çıkarmamak ta keza öylee...
Kendi annem fikrini söyler,karışmaz.Mesela kızım saçını kestirme falan diyor,ama biliyor ki ben dinlemeyeceğim ve saçımı kestireceğim.
Biraz kaynanamdan dert yandım ama,tüm bunlar yüzünden ve evde birilerinin olmaması için,tam bir aile olmak için kendim bakmak istiyorum ikizlerime..İnşallah sağlıkla doğarlar, ben de bakarım kuzularıma:Saruboceq:
Yok canım.Niye sordun? Bebek bakımında tecrübe olatı mı?işallah canım başka cocuğun var ama değilmi
dilemmacığım,debacığım çok haklısınız katılıyorum ama atsan atılmaz satsan satılmaz annelerde bizim kayınvalidelerde onlarda kendi akıllarına göre yerdım etmeye çalışıyorlar
Allah hepimizin yardımcısı olsun bende tek bakmak istiyorum kimseye tahammül edebileceğimi sanmıyorum benim kayınvalidem kendi doğuracak gibi herşeylerini hazırlıyor bir heves bir özen sanki ben taşıyıcıyım doğurup onlara vereceğim her aldığıma karışıyor onu alma ben aldım yada patikli tulum zıbın alma çora giydiririz ayaklılar zor oluyormuş hastane çıkışı 3 er takım aldım alama artık yeter gibi herşeyin içinde Ankaradan yetişiyor haftaya gelecek kaynımla yanlız kalmamalıymışım hamile kadının yanında bekar kaynımın ne işi varsa oda ayrı mesele kısacası kızlar hepimiz aynı dertden müzdaripiz rabbim herşeyin hayırlısını versin sorunsuz doğurup büyütmeyi nasip etsin
dilemmacığım,debacığım çok haklısınız katılıyorum ama atsan atılmaz satsan satılmaz annelerde bizim kayınvalidelerde onlarda kendi akıllarına göre yerdım etmeye çalışıyorlar
Allah hepimizin yardımcısı olsun bende tek bakmak istiyorum kimseye tahammül edebileceğimi sanmıyorum benim kayınvalidem kendi doğuracak gibi herşeylerini hazırlıyor bir heves bir özen sanki ben taşıyıcıyım doğurup onlara vereceğim her aldığıma karışıyor onu alma ben aldım yada patikli tulum zıbın alma çora giydiririz ayaklılar zor oluyormuş hastane çıkışı 3 er takım aldım alama artık yeter gibi herşeyin içinde Ankaradan yetişiyor haftaya gelecek kaynımla yanlız kalmamalıymışım hamile kadının yanında bekar kaynımın ne işi varsa oda ayrı mesele kısacası kızlar hepimiz aynı dertden müzdaripiz rabbim herşeyin hayırlısını versin sorunsuz doğurup büyütmeyi nasip etsin
Yok canım.Niye sordun? Bebek bakımında tecrübe olatı mı?
evet tecrübelimisisn anlamında keşke öyle olsak dimi kimsenin düzenini bozmadan kendi düzenimizide bozmadan bakardık
Yok canım.Niye sordun? Bebek bakımında tecrübe olatı mı?
evet tecrübelimisisn anlamında keşke öyle olsak dimi kimsenin düzenini bozmadan kendi düzenimizide bozmadan bakardık
Yeğenlerime baktım tabiki,altını alma,bsleme,vs...
Ama asıl tecrübe kendi çocuğuna bakarken edinilir bana göre.Bunu da yaşayıp göreceğiz inşallah
merhaba cnm bende riskli gebelik ve 40 gün hastanede yatmanın sonunda kuzularım kucağımda evime geldim bu süreçte annem 38 gün benle kaldı...ve 39 gün yanlız kaldık...
ondan sonrada eşimin sehatteleri nedeni ile anneme her ay ya bir hafta gittim kaldım yada 15 gün kaldım
ama sonrasında evimde 15 gün 21 gün bazende 1 ay yanlız kalıyordum annem özelediğinde yada hasta olduğumuzda geliyordu....lafın kısası ikizlerim şuan 1 yaşında ve yanlız baktım...
yardımcı tutacak maddi durumumuz yok artı ev işi için bile kadın tutamadım herşeye tek başıma yetiştim....halada öle bu durum.....çok ağır hastalıklardan anneme gittik ...1 ay kaldık...
çevremde kimse yok tanıdık evde olduğumuzda bütün hafta asla dışarı çıkamıyorum çocuklar ev işi ile zamanım geçiyor...
çok şükür ben zorlanmadım tek hatta daha rahat baktım çünki çocukların senin eğitiminde
sen koyuyorsun kuralıı ve seni tanıyolar artık ....
sadece en sıkıntılısı şu canın istedimi dışarı çıkamamak....ama buda anneme gittiğimde annem kuzularıma bakıyor ve beni serbeste dolaştırıyordu..ben orada doyuyorum eve gelince sıkılmıyordum..
he kuzular çok uslu değiller heleki şimdi daha fenalar koltuk tepesindeler....kırma dökme dağıtma dönemi..evim onların heryerini rahat rahat gezebilecekleri gibi zarar görecekleri hiçbişey yok
ve ben onlar nereye gitse düşünmüyorum zarar görürlermi diye....
nasıl bakıyorsan dersen....
şuan yaşında olmalarından düzenimiz daha bi oturdu
özellikle aynı anda besliyorum....koca kaseye hazırlıyorum yemeklerini..
ikisini yatırıyorum karşıma ve birbirlerini bekleyerek sıra ile yiyıolar..
sonra her ağlamaya koşmuyorum zaten bakıyorum susuyolar ..
çok rahat olmam onlara yansıyor
eğer gerginsem kesinlikle ağlıyolar geriliolar..
ben rahatsam çok iyi oluyolar....kavga ettiklerinde haksız olanı yatağına atıyorum....bi süre oradan kardeşi ile konuşuyor...
uıyku saatlarinide aynı tutuyorum çok ukusu geldiğinde küçükken anakucağında
büyüyünce birini ayağımda birini omzumda uyutuyorum
yada çok çabuk uyuyan bebeğimi hemen yağımda sallayıp uyutup yatağına atıyorum
sonra daha zor dalan oğlumu başka yerde uyutup ayrı yere yatırıyorum...
banyolarınıda ben 4 aydan sonra banyoda beraber yıkanarak yapıyorum birini içeride tutuyordum diğerini yıkayıp içeri gelip gidiriyordum diğerini yıkıyordum....
ev işi yaparkende şöyle oluyor....birini park yatağında birini içeride bırakıyorum kapılarını çekiyorum
oyun oynuyolar beni görmeyince dalıyolar...genelde işlerimi alt temizliği ve yemek işi bitince yapıyorum....
uzun oldu ama böyle bence bakılıyor....zorda olmuyor tabi bebeğine göre değişiyor bu durum
bizde kolik olmadı...kusma problemleri...yemek yememe problemleri olmadı...çok şükür allahıma...
halada yemekl konusunda ısrarcı depilim açkken süper yiyolar yemezlerse zorlamıyorum bir diğer öğün iki katı tüketiyor....
not:ikiz annleri muhakak destek görmeli sürekli tek bırakılmamalı...anne rahatlatılamlı bence
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?