- Konu Sahibi xhxuxzxuxnx
-
canım allah güç kuvvet versin sana benim 1 tanecik kızım var çok hareketli ve sabırsız olduğundan ben zorlanıyorum, bazen diyorum ki allah ikiz annelerine sabır versin.sizin işiniz çok daha zor ama anne olmak güç veriyor insana. mama veriyorsanız şu öneride bulunabilirim küçük bir termosa ılık suyu doldurup biberona da mamayı istenilen ölçüde kuru olarak hazırlıyorum.bebeğim acıktığında suyu hemen termostan biberona döküp veriyorum, böylece kızım fazla beklemiyor ağlamıyor. umarım işinize yarar.
Canım allah kolaylık versin bende tek baktım...ama çocuklarımda öle çok fazla gaz problemi yoktu...biri çok sakindi beslenip uyurdu.....
çocukların böyleyse eğer...önce sakin olan bebeğini besle..hatta onu anakucağına koy biberonu tut diğerini kucağıana al....ben ev tipi anakucağında sallayarak çok rahat ettim...
Yaniii sakin rahat olan bebeği önce besle,temizle..zaten sorunsuz hemen yer içer yatar...sorunlu zaman gerektiriyoor...
Ama ikiside öleysee ikisinin ortasına otur otomatik sallanan anakucağı gibi şeyler var ondan al...onlar sallasın sende besle.....sıra ile alt alacaksın yani herşey sıra ile ....
Gündüz zaten uyurlar bu dönem belse alt al öle geçer
ek gıdada daha çok uğraşacaksın..ben emzirmedim hep sağdım verdim....tek bakarken emzirmek zor oluyor ev işi ,çocuklar baya zorlanıyor insan
bende tek baktım..
aynı anda besleyip aynı anda uyutursan sana zaman kalır azda olsa..
bende ev tipi anadizlerinden aldım.. ve iki anadizini birbirine bağladım. aynı anda besleyip tek elle salladım (anadizleri birbirine bağlı olunca tek elle sallanabiliyo) bi elimle onları sallarken diğer elimle karnımı doyurmaya çalıştım :)
emzirmeye çalıştım ama doymayıp ağlıyorlardı.. o yüzden mamaya dayandık.. zaman buldukça sağıp veriyordum..
birde mama suyunu kaynatıp ılıyınca termosa koy.. mama yaparken ısıt soğut derdin olmaz..
gazları olduğunda karnına ve ayaklarına elma yağıyla masaj yapıyordum rahatlatıyordu..
aklıma gelen bunlar..
zor günlerdi, geçmek bilmez gibi geliyor sanki hep o şekil kalacakmış gibi geliyor ama geçiyor, sabır..
sağlıkla büyüsünler inşallah..
Ben de ikizlerime tek başıma bakıyorum ve hala çok zorlanıyorum,çok şükür eski kolik günlerimiz bitti ,o günler tam bir kabustu ve yine tek başımaydım.
Pusetler çok işe yaramıştı bizde de,mama suyum hep termostadır ve hazır durur.ağladıklarında kucağıma almadım bıraktım ağladılar,zaten istesemde alamazdım ikisne aynı anda yetişmek olamayacaktı. aynı anda uyurlarsa dinlenip yemek yiyebiliorum,yoksa kolarım kopuor akşama kadar.sırayla doyuruyorum,kaşık mamalarını aynı anda vermek zorundayım artık mama tabağını ya da biberonu gördüklerinde vermezsem ağlıorlar.
her bebeğin düzeni farklı oluyor,zamanla da biz uymak zorunda kalıoruz,inş sakin bebekler olurlar,zira annede pek sakin psikoloji kalmıyor,olur olmadık şeylere ağlıyorum ya da bağırıyorum,tek başıma yetemiorum diye sürekli üzülüorum ama bir şekilde de günler geçior çok şükür.
hepinize cok tesekkür ederim arkadaslar dikkatle okuyorum yazdiklariniz.
suyu bende artik termosa koyuyorum birde ben size fikir vereyim ,termosdaki suyun icine rezene cayi koyuyorum o su ile mama yapiyorum hem gazlarina iyi geliyor cay icmis oluyorlar hemde mama yiyorlar.benim bakacak yardim edecek kimsem yok malesef yanlizim, esim disinda kimse yok yardim icin.bakici konusuna gelince ben almanyada yasiyorum ve ikizlerim oldugu icin kanunen ücretsiz bakici tutabilirim icin ama ben istemiyorum, güvenememki elin bakicisina ..
bu durumda is basa düsüyor.mama saati gelince benim icin kabus basliyor.cok zorlaniyorum .. ama napalim allaim onlari bizlere bagislasin bi sekilde büyüyüp gidecekler iste..tekrar hepinize cok tesekkür ederim. yeni fikirlerinizi ve püf noktalarinizi bekliyorum.
allahim yardimcin olsun seninde.demek mama tabaklarini görünce agliyorlar ay cok seker:)
dün ikisini bir arada beslemeyi denedim basardim ama gaz cikarmaya sira gelince sorun oldu, birini gazini cikarirken digeri yattigi yerde gazini cikaramadigi icin kustu
allahim sabir güc kuvvet versin bize.amiiin.
hepiniz mükemmel annelersiniz çünkü ikiz anesisiniz. benim ikizlerim 3 yaşında çok şükür ben hiç tek kalmadım bakarken kardeşim ve eşim yanımdaydı en çok.gerçekten ikiz bebek kimse anlamaz derdinizi.ben 1 yaşına kadar emzirdim ikisini de mama da verdim ama daha çok emzirdim.5 aylıkken yoğrut ,elma suyu,armut suyu gibi şeylere başladım.geceleri mama vermedim almadılar çünkü ikisini aynı anda emzirdim çoğu zaman.ilk zamanlar biri ağlayıp uyanınca onu emzirip yatırıp,ddiğeri uyuyor da olsa onu da alıp emziriyordum çoğu zaman da emzirirken uyuyakalıyordum zordu tabi.1.5 2 aylıkken gündüzleri en fazla 45 dk uyuyor 2 saat uyanık kalıyorlardı.kavanoz mamalardan da verdim napayım.ama 6 aydan sonra çeşit çeşit yemek yaptım onlara tabi onlara göre hazırladım.bazen geceden haşlıyordum sebzeleri mecbur kalınca.yapacak bişey yok kızlar Allah tan sabır dileyeceksiniz,herkese de tek çocuklular bizi anlayamaz diyeceksiniz.onlar bebeklerin hepsi aynı diyecekler ama değil ikizse değil arkadaşım.ne kadar yardımcın da olsa sen annesin her şey senin sırtından geçer.
elin memleketine bak yaa. ikizi olanlara ücretsiz bakıcı süpermiş.. madem ücretsiz ben olsam tutardım birine o bakardı birine ben
bende yaşıyordum bunu. gazı zor çıkanı omzuma alıyodum diğerini otururken bacağıma koyuyordum(üst kısmına) o öyle çıkarıyordu. gerçekten gaz çok zor.. mamayı yapması yedirmesi biberon yıkaması değilde o gazı çıkarmak işkence.. allah yardımcın olsun..
cok tesekkür ederim öncelikle. benimkiler 1aylik oldular ve gündüzleri baya uyanik kaliyorlar..bende emzirmeyi cok istedim ama sütüm hic artmadi . kac gündürde artik vermiyorum .kavanoz mamaya erken baslamissin iyi cesaret canim.
hayır canım yanlış anlamışsın ben kavanoz mamaya 7 ay civarı başladım.5.5 ay sadece emzirdim ve aptamillle takviye ettim.5.5 aydan sonra yoğurt,elma suyu,armut suyu gibi şeyleri tattırdım.6 aylık olduklarında kahvaltıya yavaş yavaş geçtik derken bebek menüsü işte.şimdi her şeyi yiyorlar hiç ayırt etmeden.1 yaşlarına kadar da emzirmeye devam ettim.inşallah sen de baş edersin
canım 4 ay biraz erken ama sen bilirsin.ilk vereceğin şey konusunda biraz karmaşa var şöyle ki kimidokotor önce yoğurt diyor,kimi elma suyu,armut suyu,kimisi de sebze suyu..ben önce yoğurt mayaladım bardakta 5.5 aylıklarkan nerdeyse bir bardağı bir tanesi bitirecekti.sonra bebelac muhallebi denemiştim pirinç unlu ama sürekli değil.sonra elmayı cam rendede rendeleyip suyunu içirdim.bi de ek gıda verirken her verdiğin şey için 3,4 gün bekliyorsun tek bir şey veriyorsun her 4 gün için.hem alışması için hem de alerji yaparsa neyden olduğunu bilmek için.muhallebiye geçebilirsin sonra tabi 4 aylıkken değil.pirinç unundan,buğday nişastasındaan,mısır unudan suyla karıştırıp pişince de içine pekmez koyup yedirebilirsin.benimkiler şuan 3 aylık dört aylık olunca ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum ama nasıl başlıcam konusunda endişelerim var tecrübeli annelerden yardım istiyorum ikiz olunca insan daha bi tereddüt ediyor...
canım 4 ay biraz erken ama sen bilirsin.ilk vereceğin şey konusunda biraz karmaşa var şöyle ki kimidokotor önce yoğurt diyor,kimi elma suyu,armut suyu,kimisi de sebze suyu..ben önce yoğurt mayaladım bardakta 5.5 aylıklarkan nerdeyse bir bardağı bir tanesi bitirecekti.sonra bebelac muhallebi denemiştim pirinç unlu ama sürekli değil.sonra elmayı cam rendede rendeleyip suyunu içirdim.bi de ek gıda verirken her verdiğin şey için 3,4 gün bekliyorsun tek bir şey veriyorsun her 4 gün için.hem alışması için hem de alerji yaparsa neyden olduğunu bilmek için.muhallebiye geçebilirsin sonra tabi 4 aylıkken değil.pirinç unundan,buğday nişastasındaan,mısır unudan suyla karıştırıp pişince de içine pekmez koyup yedirebilirsin.
çok zor değil,çok zevkli bir süreç bu.aile hekimliğinden yazılı broşür iste ya da internetten bakabilirsin.sağlık bakanlığının sitesine de bakabilirsin..kolay gelsiiiiiin....ondan sonra her gün bugün değişik ne yapsam diye düşünüp hevesleneceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?