ikizlerin bakimi nasil olmali? yardim lütfen!

xhxuxzxuxnx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
1.409
8
116
Almanya
merhaba arkadaslar 27 nisanda ikizlerim dünyaya geldi cok sükür sagliklilar.ancak cok zorlaniyorum yanliz oldugumda. hele birde ikisi birden acikirsa , aglarsa, benimde oturup onlarla birlikte aglayasim geliyo esim evde oldugu zaman ve geceleri yardimci oluyor ama o ise gidince benim icin maraton basliyor. ikiz bebek bakiminda önerebileceginiz püf noktasi varsa ve paylasirsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkür ederim .

canım allah güç kuvvet versin sana benim 1 tanecik kızım var çok hareketli ve sabırsız olduğundan ben zorlanıyorum, bazen diyorum ki allah ikiz annelerine sabır versin.sizin işiniz çok daha zor ama anne olmak güç veriyor insana. mama veriyorsanız şu öneride bulunabilirim küçük bir termosa ılık suyu doldurup biberona da mamayı istenilen ölçüde kuru olarak hazırlıyorum.bebeğim acıktığında suyu hemen termostan biberona döküp veriyorum, böylece kızım fazla beklemiyor ağlamıyor. umarım işinize yarar.

Canım allah kolaylık versin bende tek baktım...ama çocuklarımda öle çok fazla gaz problemi yoktu...biri çok sakindi beslenip uyurdu.....

çocukların böyleyse eğer...önce sakin olan bebeğini besle..hatta onu anakucağına koy biberonu tut diğerini kucağıana al....ben ev tipi anakucağında sallayarak çok rahat ettim...
Yaniii sakin rahat olan bebeği önce besle,temizle..zaten sorunsuz hemen yer içer yatar...sorunlu zaman gerektiriyoor...

Ama ikiside öleysee ikisinin ortasına otur otomatik sallanan anakucağı gibi şeyler var ondan al...onlar sallasın sende besle.....sıra ile alt alacaksın yani herşey sıra ile ....

Gündüz zaten uyurlar bu dönem belse alt al öle geçer
ek gıdada daha çok uğraşacaksın..ben emzirmedim hep sağdım verdim....tek bakarken emzirmek zor oluyor ev işi ,çocuklar baya zorlanıyor insan

bende tek baktım..

aynı anda besleyip aynı anda uyutursan sana zaman kalır azda olsa..
bende ev tipi anadizlerinden aldım.. ve iki anadizini birbirine bağladım. aynı anda besleyip tek elle salladım (anadizleri birbirine bağlı olunca tek elle sallanabiliyo) bi elimle onları sallarken diğer elimle karnımı doyurmaya çalıştım :)

emzirmeye çalıştım ama doymayıp ağlıyorlardı.. o yüzden mamaya dayandık.. zaman buldukça sağıp veriyordum..

birde mama suyunu kaynatıp ılıyınca termosa koy.. mama yaparken ısıt soğut derdin olmaz..

gazları olduğunda karnına ve ayaklarına elma yağıyla masaj yapıyordum rahatlatıyordu..

aklıma gelen bunlar..
zor günlerdi, geçmek bilmez gibi geliyor sanki hep o şekil kalacakmış gibi geliyor ama geçiyor, sabır..
sağlıkla büyüsünler inşallah..

cok tesekkür ederim isime cok yarayacak

benim cok fazla sütüm yok,ama oldugu kadar beser dakikada olsa emzirmeye calisiyorum sonra mama takviye yapiyorum.pompa sütü azaltir diyor ebeler bilemiyorum dogrumu.

cok tesekkür ederim cevaplariniz icin insallah faydalanabilirim

Ben de ikizlerime tek başıma bakıyorum ve hala çok zorlanıyorum,çok şükür eski kolik günlerimiz bitti ,o günler tam bir kabustu ve yine tek başımaydım.

Pusetler çok işe yaramıştı bizde de,mama suyum hep termostadır ve hazır durur.ağladıklarında kucağıma almadım bıraktım ağladılar,zaten istesemde alamazdım ikisne aynı anda yetişmek olamayacaktı. aynı anda uyurlarsa dinlenip yemek yiyebiliorum,yoksa kolarım kopuor akşama kadar.sırayla doyuruyorum,kaşık mamalarını aynı anda vermek zorundayım artık mama tabağını ya da biberonu gördüklerinde vermezsem ağlıorlar.

her bebeğin düzeni farklı oluyor,zamanla da biz uymak zorunda kalıoruz,inş sakin bebekler olurlar,zira annede pek sakin psikoloji kalmıyor,olur olmadık şeylere ağlıyorum ya da bağırıyorum,tek başıma yetemiorum diye sürekli üzülüorum ama bir şekilde de günler geçior çok şükür.

allahim yardimcin olsun seninde.demek mama tabaklarini görünce agliyorlar ay cok seker:)
dün ikisini bir arada beslemeyi denedim basardim ama gaz cikarmaya sira gelince sorun oldu, birini gazini cikarirken digeri yattigi yerde gazini cikaramadigi icin kustu
allahim sabir güc kuvvet versin bize.amiiin.

Eşimin kuzenleri benimle aynı zamanda doğum yaptılar,biri bakamıorum diye hemen yatılı bakıcı aldı,şimdi çok rahatım hemen bir tane daha doğururum diyor. ailesi yanındaydı ve yardım edeni vardı,biz de hastaneden bu sene gelemedik bir türlü ve hep tektim,dikişlerim patlayacaktı ama dolandım ayakta kızlarım için,şimdi de yaparsın,ağlaya ağlaya büyüyecekler lafına deli oluorum,benim hiç sosyal bişeyim kalmadı dinlenmeden sadece bebek bakıorum,bugünümüğze şükür diyoruz hep :)

Allah cidden yardımcımız olsun,her şeyin iki katını çekiyoruz

canım çok başlardasın ilk bir sene gerçekten çok zor annen kaynana yada görümcen ne bileyim ara ara yanına gelecek kimsen yokmu???....

fatoşun dediği gibi termosa ılık su hazırla...koy yada ben bir suyu kayatıyor soğutuyordum...sürahide bırakıyordum...sıcak suyuda termosa koyuyordum..birde 12 tane biberon vardı sürekli strelize olmuyordu...bende çok almıştım...sonra bence sağmak asla ve aslaa sütü azaltmaz...sen tek bebek bakmıyorsunki sürekli memende olsun uyarılsın...bi dünya işin var artı..bende 2 saatte bir sağ ver ...biberona alışır diyede korkma ikiz anneleri tek anneleri gibi değil..seni tek bebekli bir anne asla anlayamaz..bana neler neler dediler...anneliğime bile laf söylediler...kulak asma...

bence aynı anda beslediğinde biri kucağındayken diğerini yan yatır..yada dediğim gibi sıra ile besle..

sen 4 aydan sonra ek gıdaya geçeceksin...kendini hırmalama kavonoz mamaları meyve püreli çok rahat..mamaların su ile yapılan muhallebileri...ve yoğurt mama ile mayalamazsan bebymix yoğurt al yedir...

allah kolaylık versin cnm

benimde ikizlerim şuan 2.5 aylık aynı zamanda 2.5 yaşında kızım var gerçekten çok zor şuan tek bakıyorum sayılır kayınvalidemle aynı apartmandayz ama ara ara uğruyor gerçi oda yetiyor bazen ama gece gündüz çok zor Allah hepimize güç kuvvet versin
bende kaynatılmış suyu hazır bekletiyorum birde mama verirken biberonun altını birşeyle destekliyorum o arada başka işle uğraşabiliyorum şuan yapabildiklerim bunlar daha yolun başında olduğum için...

hepinize cok tesekkür ederim arkadaslar dikkatle okuyorum yazdiklariniz.
suyu bende artik termosa koyuyorum birde ben size fikir vereyim ,termosdaki suyun icine rezene cayi koyuyorum o su ile mama yapiyorum hem gazlarina iyi geliyor cay icmis oluyorlar hemde mama yiyorlar.benim bakacak yardim edecek kimsem yok malesef yanlizim, esim disinda kimse yok yardim icin.bakici konusuna gelince ben almanyada yasiyorum ve ikizlerim oldugu icin kanunen ücretsiz bakici tutabilirim icin ama ben istemiyorum, güvenememki elin bakicisina ..
bu durumda is basa düsüyor.mama saati gelince benim icin kabus basliyor.cok zorlaniyorum .. ama napalim allaim onlari bizlere bagislasin bi sekilde büyüyüp gidecekler iste..tekrar hepinize cok tesekkür ederim. yeni fikirlerinizi ve püf noktalarinizi bekliyorum.

hepiniz mükemmel annelersiniz çünkü ikiz anesisiniz. benim ikizlerim 3 yaşında çok şükür ben hiç tek kalmadım bakarken kardeşim ve eşim yanımdaydı en çok.gerçekten ikiz bebek kimse anlamaz derdinizi.ben 1 yaşına kadar emzirdim ikisini de mama da verdim ama daha çok emzirdim.5 aylıkken yoğrut ,elma suyu,armut suyu gibi şeylere başladım.geceleri mama vermedim almadılar çünkü ikisini aynı anda emzirdim çoğu zaman.ilk zamanlar biri ağlayıp uyanınca onu emzirip yatırıp,ddiğeri uyuyor da olsa onu da alıp emziriyordum çoğu zaman da emzirirken uyuyakalıyordum zordu tabi.1.5 2 aylıkken gündüzleri en fazla 45 dk uyuyor 2 saat uyanık kalıyorlardı.kavanoz mamalardan da verdim napayım.ama 6 aydan sonra çeşit çeşit yemek yaptım onlara tabi onlara göre hazırladım.bazen geceden haşlıyordum sebzeleri mecbur kalınca.yapacak bişey yok kızlar Allah tan sabır dileyeceksiniz,herkese de tek çocuklular bizi anlayamaz diyeceksiniz.onlar bebeklerin hepsi aynı diyecekler ama değil ikizse değil arkadaşım.ne kadar yardımcın da olsa sen annesin her şey senin sırtından geçer.

elin memleketine bak yaa. ikizi olanlara ücretsiz bakıcı süpermiş.. madem ücretsiz ben olsam tutardım birine o bakardı birine ben

bende yaşıyordum bunu. gazı zor çıkanı omzuma alıyodum diğerini otururken bacağıma koyuyordum(üst kısmına) o öyle çıkarıyordu. gerçekten gaz çok zor.. mamayı yapması yedirmesi biberon yıkaması değilde o gazı çıkarmak işkence.. allah yardımcın olsun..

cok tesekkür ederim öncelikle. benimkiler 1aylik oldular ve gündüzleri baya uyanik kaliyorlar..bende emzirmeyi cok istedim ama sütüm hic artmadi . kac gündürde artik vermiyorum .kavanoz mamaya erken baslamissin iyi cesaret canim.

elin memleketine bak yaa. ikizi olanlara ücretsiz bakıcı süpermiş.. madem ücretsiz ben olsam tutardım birine o bakardı birine ben

öyle olmuyo iste nasil güvenebilirimki? hem evde rahat edemem ben ayagimin altina dolanan yabanci biri olunca.

bu güzel fikir denicem kesin.tesekkür ederim

benimkiler şuan 3 aylık dört aylık olunca ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum ama nasıl başlıcam konusunda endişelerim var tecrübeli annelerden yardım istiyorum ikiz olunca insan daha bi tereddüt ediyor...

benimkiler şuan 3 aylık dört aylık olunca ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum ama nasıl başlıcam konusunda endişelerim var tecrübeli annelerden yardım istiyorum ikiz olunca insan daha bi tereddüt ediyor...
canım 4 ay biraz erken ama sen bilirsin.ilk vereceğin şey konusunda biraz karmaşa var şöyle ki kimidokotor önce yoğurt diyor,kimi elma suyu,armut suyu,kimisi de sebze suyu..ben önce yoğurt mayaladım bardakta 5.5 aylıklarkan nerdeyse bir bardağı bir tanesi bitirecekti.sonra bebelac muhallebi denemiştim pirinç unlu ama sürekli değil.sonra elmayı cam rendede rendeleyip suyunu içirdim.bi de ek gıda verirken her verdiğin şey için 3,4 gün bekliyorsun tek bir şey veriyorsun her 4 gün için.hem alışması için hem de alerji yaparsa neyden olduğunu bilmek için.muhallebiye geçebilirsin sonra tabi 4 aylıkken değil.pirinç unundan,buğday nişastasındaan,mısır unudan suyla karıştırıp pişince de içine pekmez koyup yedirebilirsin.
çok zor değil,çok zevkli bir süreç bu.aile hekimliğinden yazılı broşür iste ya da internetten bakabilirsin.sağlık bakanlığının sitesine de bakabilirsin..kolay gelsiiiiiin....ondan sonra her gün bugün değişik ne yapsam diye düşünüp hevesleneceksin.

cevabın için teşekkürler sütüm az olduğu için mama veriyorum bu yüzdende 4 ayda geçmeyi düşünüyorum bende yoğurtla başalarım diye düşünmüştüm bakalım nasıl olacak

Benim kızların biri 3. ayında diğeri 5. ayında emmeyi bıraktı,zaten damla damlaydı sütüm.biz ek gıdaya düzeltilmiş 4. ayımızda başladık yani 5 aylıkken.

önce bir dilimrendelenmiş elmayı ikisine yedirdim,baktım ikisi de kaşığın devamını istiyor,sonra dilimleri artırdım.yoğurda ikisi de bayıldı,kaşığın devamını beklediler,sebze olarak da havuç ,patates ve pirinçle başladık,sonra ek sebzeler kattım ve daha sonra tamamen kavanoz mamasına geçtik,onlar daha pratik ve kolay oluyor benim için hem de kızlar benim yaptığımdan ziyade onları daha çok seviorlar.

akşamları da pirinç unu mama yapıorum .pirinç unu mamaya ,sebze çorbasına ve artık cicibebeli kahvaltılarına devam sütü de katıorum

daha önce bir arkadaşın doktoruna önerdiği bir tablo vardı mümkün olduğunca ona uymaya çalıştım kızlarım da çok şükür iyi kilo almışlar.

saat 8 : mama ya da anne sütü
saat 10 : meyve
saat 12 : sebze çorbası + mama
saat 14 : yoğurt
saat 16 : mama ya da anne sütü
saat 18 : muhallebi
saat 20 : mama ya da anne sütü

bu bir rehber tablo birebir uymak zaten zor ama en azından neyi ne zaman vereceğini ya da atlamadan her şeyi vereceğini gösteren bir tablo.saatlere uymak da zor,sırayı takip etmek işime yaradı belki size de fikir olur.

6 aydan sonra kahvaltı eklenecek bu tabloya ben yavaştan geçtim artık,kızlar doymuor çünkü cicibebe veriorum içine devam sütü katıorum kahvaltıya ,7 aylık olduklarında peynir ve yumurta sarısını ekleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…