Benimde ikizlerim 4 Haziranda 1 yaşlarına girdiler,bende yalnız bakıyorum ve çok şükür ki buzamana kadar hiç bunalmadım.Mama hiç kullanmadım sadece emzirdim daha doğum yaptığım an hemşireler ikisini aynı anda emzirmeyi öğretti bana ve hastanede kaldığım süre içindede hep birlikte emzirdim.eve gelince dikişlerim iyileşinceye kadar ya eşim ya annem tuttu birini emzirirken göğsüme dayadı diğerini ben tuttum yine birlikte emzirdim,4-5 günde iyileştikten sonrada yastıkları dizime çapraz koyup üstüne bebeklerimi yatırıyordum iki göğsümüde açıp aynı anda emziriyordum bu hep böyle oldu ve çok şükür sırt ağrılarım dışında bir sıkıntım olmadı bu durumdan.Yıkarken birini yanıma yatırdım diğerini yıkadım giydirdim beşiğe koydum diğerinin banyosunu hazırladım onu yıkarken diğerinin beşiğini salladım arada zaten banyo mayıştırıyo,diğerininde banyosu bitince ikisini bir uyuttum.şimdide artık küvete sokuyorum hem oyuncaklarla oynuyolar hem yıkanıyolar :)
6 aydan sonra ek gıdaya geçince ikisini yanyana yatırıp aynı tabaktan bi ona bi diğerine vererek yedirdim.rahat oturmaya başladıklarında mama sandalyelerinde oturtarak yine ikisini aynı anda yediriyorum.gaz çıkarma konusunda ise ikisini aynı anda alamam diye düşünme bebeklerini yanyana yatır sırtlarından başlarına doğru iki elinle kavra aynı anda kaldır göğsüne yanyana daya sırtını koltuğa yasla biraz kaykıl ve birer elinle sırtlarını ovala gazlarınıda rahat çıkarırlar,benimkiler yaşına geldi ikisi 22-23 kg lar ben hala birlikte alırım kucağıma ve aynı anda emzirmeye çalışırım artık geziyolar gelip ayakta emip gidiyolar bende yere oturuyorum iki göğsümüde açıyorum hem aynı anda gelip emiyolar hem birbirlerine dokunuyolar emerken.Baştan kendini ben bunu başarırım kimseye ihtiyacım yok diye telkin edersen herşey çok kolay olur.Ayrıca bebeklerimi hiçbiryere giderkende kimseye bırakmadım ana kucaklarında yada arabalarında her yere taşıdım,biri baksada şuraya gitsem demedim,onlar benimdi,herşeyi onlarla yapmayı öğrendim.Hemde çok keyifli olduğunu gördüm.Kendini hiç sıkıntıya koyma hep ikisini aynı anda kucakla ikiz annesi olmanın tadı böyle çıkar :))