benim evimin düzeni oğluma göre ayarlıydı zaten,doğrusu o şimdi okula başladı ama değiştirmemiştik yani,prizlerin koruyucuları var,tv ve raflar sabitlenmiş durumda,sehpalar kaldırıldı,benim kızlar şimdiden saçlarını çekiorlar ,kabloları sabitledik ama o mink parmaklarıyla çekebiliorlar her yerden :)
sevgileri bambaşka ,artık biraz oynayabiliorlar,en azından yemek yapacak vakit bulabiliorum
ben şimdi 3 saate bir besliorum bilmiorum doğru mu yapıorum ama acıkmıorlar gibi gelior bana,daha erken verirsem yemiorlar zaten.
fatoş hanım ben sanki sizin yadığınızı hatılıorum ,benim kayınvalidem hep hala şunu söyler : ne de olsa emmiorlar birini götüreyim ben bakayım nolacak bana yüklüğü olmaz ama annesi dayanamam diyor der. sanki çok basit bir eşya götürecek evden ,nasıl vereceğimi düşünüorlarsa. ben sert çıktığım için ısrar edemior,yoksa ciddi ciddi istiyor kızımın birini
sizin de herhalde kayınavlideniz böyle bişey söylemişti sanırım. okuduğumu hatırlıorum
merhaba kızlar benimkiler 22 aylık şuan ve bende tek bakılmasından yanayım.benim ilk zamanlar kaynanam vardı ve hala onun yaptıklarının acısını çekiyorum.doktor 3 saatte besleyin derdi her on dakikada acıktı derdi kızım nerdeyse biberon tiryakisi hala geceleri çok sık uyanıyor bir yudum süt içip uyuyor(büyüdükçe bazı şeyler basitleşiyor her yemekten yedirebiliyorsun,kusma derdi yok acıkınca söylüyolar felan ama tabi dewamlı koşturma halin de oluyorsun.oyuna daha fazla dalabiliyorlar..çok yaramazlaşıyorlar ama bende dolplara kilit aldım fazlalıkları kaldırdım sadece ayrı odaları var ama hala o aşamaya geçemedik yatılı bakıcımız var onla yatıyorlar.bana tek bakılmasından yanasın neden bakıcın var derseniz 10 aydır ayağım kırık ve hala basamıyorum mecburum yani.daha önce çalışıyordum annem ve normal gündüz bakıcmız vardı ama bu olydan sonra mecburen yatlı aldık
ewet canım hala iyileşemedim.2 ameliyat geçirdim ,ilki doktor hatası nedeniyle ayağım tekrar kırıldı yani platin vardı okırıldı sonraa tekrar ameliyat oldum belkide 3.kez kırılma riski var tekrar ameliyat olabilirim düzelsin diee bekliyorum.zor olmaz mı hemde ne zzor sırf bebeklerim için dayandım ama artık sonlarındayım malesef psikolojim çökmüş durumda sanırım destek almaya başlıcam.sanada geçmiş olsun canım eşiminde 2 gündür boynu tutulmuş çok fena yaa kıpırdayamıyo bile ki sen bebek bakıyorsun allah hepimize kolaylıklar versin
merhaba kızlar bız azoluyuz ama bebısım olursa ıkız olsun ıstıyorum
acaba ıkız buyutmek nasıl bı durum cok merak edıyorum bana tecrubelerınızı anlatırmısınız
ilk sayfadan bu yana yazdık canım yaşadıklarımızı ordan okuyabilirsin..
rabbim gönlündekini versin ama ikizlerin olursa eminimki keşke tek tek iki çocuğum olsaydı diyeceksin.. ben 6 sene bebek özlemi çeke biri olarak bunu dedim çünkü.. hele bide tek başına bakacaksan.. rabbim sağlıklı evlatlar versin önce tek çift önemli değil......
benı aydınlattıgın ıcın sana tesekkur ederım
inşallh hayırlı evlat da bana ve bızım gıbı olanlara allah analı babalı buyutsun evlatlarını canım
amin canım.. sana ve tüm isteyen herkese rabbim nasip etsin...
bu akşam güzel bi haber aldım.. bi akrabamız ilk çocuğunu 7. senede tedaviyle elde etmişti.. kızı şuan 14 yaşında... kendiside 42 yaşlarında kadının.. hamileymiş kendiliğinden olmuş durup dururken.. çok mutlular........ hiç bi zaman umut kesmemek lazım.. azoymuş, morfolojiymiş, kistmiş bilmem neymiş.. eğer rabbim nasip ettiyse gerisi boş.......
ne güzel bir haber canım..allahım isteyen herkese nasip eder inşallah..bazen böyle güzel haberler hepimizi mutlu ediyor walla.çok sewindim o bayan için ne güzel bir duygudurr
doğum yaptıktan bi kaç saat sonra ayağa kalkmıştım.. ogün bugündür ayaktayım :)
annem sadece 1 hafta kadar kaldı yanımda.. ben çalışıyordum sözleşmeli memur olarak kamuda... istifa edip kızlarıma kendim baktım. şuan 15 aylıklar...
çok zor günler geçirdik elbette hiç ama hiç kolay olmadı.. hep kendimi telkin ettim bu günlerde geçecek seneye daha rahat edeceksin, kimse yardım etmezse etmesin boşver ilerde söyleyecek sözleri olmaz hiç değilse diye telkin ettim kendimi hep.. öyle de oldu.. 1 yaşından sonra herşey daha kolay oluyor... yardımcı çok istesem alırdım ama benim emir verme gibi bi huyum olmadığı için kesin yardımcınında bakıcısı olurdum... o yüzden gerçekten kendin bakınca daha iyi.....
kolaylık olması açısından iki tane anadizi almıştım hep onda sallıyordum gazlı oldukları için sallamak iyi geliyordu... uyuduklarında da orda yatıyorlardı...(
mama sularını kaynatıp termosa koyuyordum kolaylık oluyordu...
bide ben yapmadım ama eski kettleniz varsa biberonları onda kaynatmakta kolaylık oluyormuş bi arkadaşım söyledi...
kuru toz mama kapları var.. onlara ölçüp koyabilirsiniz mamaları.. bebekler acıkınca 1 saniye bile önemli oluyor çünkü....
ıslak mendillerin yarısını yıkayıp buzdolabı poşetine koyuyordum.. (1 yaşına kadar yıkamadan kullanmadım)
aklıma gelenler bunlar..
rabbim çoğul bebek sahiplerine kolaylık versin her açıdan....
tavsiyelerin için teşekkür ederim.gene aklıne gelirse lütfen paylaş benimde iki aylık ikizlerim var sütüm yetmiyor ve bu beni çok üzüyor süte yeten varmı arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?