• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilaç kullanımı yardım lütfen

rainmistik

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
862
682
648
Nevşehir
merhaba doktor bey 2 aydır korunmuyoruz ve bebek istiyoruz.Adetim biteli 3 gün oldu.kasık ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorum iltihap olduğunu söyledi.Antibiyotik ve fitil verdi.korunmamaya devam edebileceğimi bi sorun olmayacağını söyledi.İlaç ve fitil 7 gün kullanılcak.Bu süre içinde korunmamın ilaçların yumurtaya etkisi bakımından bir faydası olurmu yoksa dr u dinleyip hem ilaçları içip hemde çocuk çalışmalarına devam mı edelim.umarım anlatabilmişimdir.ilaçların ikisindede gebelikte kullanılmaz yazıyor. teşekkürler.

merhaba doktor bey 2 aydır korunmuyoruz ve bebek istiyoruz.Adetim biteli 3 gün oldu.kasık ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorum iltihap olduğunu söyledi.Antibiyotik ve fitil verdi.korunmamaya devam edebileceğimi bi sorun olmayacağını söyledi.İlaç ve fitil 7 gün kullanılcak.Bu süre içinde korunmamın ilaçların yumurtaya etkisi bakımından bir faydası olurmu yoksa dr u dinleyip hem ilaçları içip hemde çocuk çalışmalarına devam mı edelim.umarım anlatabilmişimdir.ilaçların ikisindede gebelikte kullanılmaz yazıyor. teşekkürler.

İlacın kullanıldığı dönem ya hep ya hiç dönemi. Yani bir problem olursa adet görürsünüz, gebe kalır da etkilenmezseniz gebelik sağlıklı olarak devam eder.

merhaba doktor bey. benim 6 ağustosta düğünüm var. henüz çocuk düşünmüyoruz. doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama burada yan etkilerini okuyunca gerçekten gözüm korktu. evlenmeden ne kadar süre önce kullanmaya başlamalıyım. cizrede çalıştığım için herhangi bir uzmana gitme şansım da pek yok. yardım ederseniz sevinirim

merhaba doktor bey. benim 6 ağustosta düğünüm var. henüz çocuk düşünmüyoruz. doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama burada yan etkilerini okuyunca gerçekten gözüm korktu. evlenmeden ne kadar süre önce kullanmaya başlamalıyım. cizrede çalıştığım için herhangi bir uzmana gitme şansım da pek yok. yardım ederseniz sevinirim

selam tabi ki dr bey daha iyi bilir ama başımdan geçtiği için cevaplamak istedim. 6 ağustostan bir önceki siklusunda yani adetinde başlaman gerekir. yani düğünde bir kutu ilacı bitirmiş olmalısın ki tam anlamıyla korunma başlasın. ama düzenin hapı tamamlamana yetmezse ek kontrol yöntemine başvurmalısın.çünkü ilaç ilk ay tam koruma sağlamıyor.eğer temmuzun ilk haftası regline denk geliyorsa sorun yaşamazsın. benim bilgim bu kadar umarım yardımcı oalbilmişimdir.

çok teşekkür ederim ama o zaman geç kaldım sanırım. peki mutlaka adetin ilk günü mü başlamalıyım. yani 3. gününde başlasam olmaz mı. eğer gerçekten ilk günüyse yandım ki ne yandımmm:(((

dr sana yarın ilaç adı önerir. ama en çok yasmin ginera ve myralon kullanılıyor. olmazsa sağlı ocağı ebesine ya da ecz. ya danış yarın bi şekilde ilaca başlamış ol...

yok ne demek.... yan etki ben de ginera ve myralon kullandım ikisinde de 10. gün başlayanyaklaşık bir hafta süren açık renkte günlük pedi lekeyecek kadar kanama oldu. günlük akışını fazla etkilemiyor. iştah açıyor ve göğüslerde dolgunluk oluyor. en yan etkisizi yasmin çevremde herkes onu kullanıyor. hayatını etkilyecek bi yan etki olmuyor. tabi ki herkesin bünyesi farklı bu da bir gerçek ....

Öncelikle size mutluluklar diliyorum. Doğum kontrol hapı adetin ilk 5 günü kullanıma başlandığında ilk kullanımdan itibaren etkili olmaktadır. Ek bir korunma yöntemine gerek yoktur. Bazı hastalarda ilk kullanımda damla tarzında kanama olabilmektedir. Bu kanama düzenli kullanımla 3 ay sonra ortadan kaybolur.

peki sigara içen biri doğum kontrol hapı kullanabilir mi?

1. Sigara sağlığa zararlıdır
2. Sağlığımızı korumak istiyorsak sigara içmemeliyiz
3. Sigara akciğer hastalıklarına yol açar
4. Sigara bebeğinizde gelişme geriliğine yolaçar
5. Sigara cildinizin erken yaşlanmasına yolaçar

dr bey bn konuyu açmıştım.cevabınız için teşekkürler.Ancak bazı dr larilk ayda ilaç içildiyse gebeliğin takip edilmesini gerekirse sonlandırılmasını söylüyorlar ilaç içerken hamile kalırsam böyle bir sorun olurmu.sizin söylediğiniz hep hiç kuralı herzaman geçerlimi benim için çok önemli .teşekkürler

dr bey bn konuyu açmıştım.cevabınız için teşekkürler.Ancak bazı dr larilk ayda ilaç içildiyse gebeliğin takip edilmesini gerekirse sonlandırılmasını söylüyorlar ilaç içerken hamile kalırsam böyle bir sorun olurmu.sizin söylediğiniz hep hiç kuralı herzaman geçerlimi benim için çok önemli .teşekkürler

Ya hep ya hiç kuralı her zaman geçerlidir...

Back
X