- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
düşünmemek elde değil. sanki hersey flu.hamile değilsin, net.
daha fazla bunu düşünüp üzme kendini.
Canım inan kendine güvensen zmanla aşrsın.sana seni destekleyen bir aile ve arkadaş lazım1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
takıntı mı sende ki sorun?Canim bana da okb teshisi kondu. Benim de sadece bir takintim var ve bu takinti beni perisan etti. Hamile olmadigin kesin aslinda ama insan kendine anlatamiyor degil mi ? Cok zor bir durum.
Bu arada sen hangi ilaci kullandin bilmiyorum ama ilac tedavisi icin 1,5 ay kisa degil mi sanki. Gecmis miydi rahatsizligin bu kadar surede? Doktorum bana en az 6 ay kullanmam gerektigini soyledi. 1aydir kullaniyorum bakalim. Nispeten iyiyim ama hala eskisi gibi degilim.
Sana acil sifalar diliyorum. Sevgiler.
ben en başında ilaç kullanmayı reddettim canım. ve bende oluşan OKB travma sonrası oluştu. ilaclarin uzun süre kullanımı sonrası bağımlılık yaptığını da biliyordum. ben 1 ay kullanicaktim ama düşünceler devam ettiği için birakmamistim. şimdi öyle değil mesela. önceden hamile olsam da bunun hiç bi yerde cikmayacagini kanda ya da ultrason hiç biyerde gozukmeyecegini düşünürdüm. şimdi eğer varsa çıkardı diye dusunebiliyorum nadiren de olsa ama ilaclarin etkisi çok ağir geldi. 1 ay böyle devam edicem. cipralex kullanıyorum şu anda. sen hangi ilaçları kullanıyorsun Allah sana da şifa versin inşallah gerçekten çok kötü bir durum.Allah yardimcimiz olsunCanim bana da okb teshisi kondu. Benim de sadece bir takintim var ve bu takinti beni perisan etti. Hamile olmadigin kesin aslinda ama insan kendine anlatamiyor degil mi ? Cok zor bir durum.
Bu arada sen hangi ilaci kullandin bilmiyorum ama ilac tedavisi icin 1,5 ay kisa degil mi sanki. Gecmis miydi rahatsizligin bu kadar surede? Doktorum bana en az 6 ay kullanmam gerektigini soyledi. 1aydir kullaniyorum bakalim. Nispeten iyiyim ama hala eskisi gibi degilim.
Sana acil sifalar diliyorum. Sevgiler.
evet canım. takinti endişe ve bu endiseden kurtulmak için bazı şeyleri hep tekrar edermiş bu hastalar. Sanırım benimkisi de hamilelik testi yapmak.takıntı mı sende ki sorun?
keşke herkez sızın gıbı kişisel fikirlerin yanında yok gösteren doğruluk payı olan fikirler verseÖncelikler sizden ricam bugün aklınıza geldikçe, zikir çeker gibi belirli periyotlarda "bu benim beynimin oyunu" diyin. Bu bilinç altı telkinidir. Denemeye başlamak sizi rahatlatacak ve beyninizdeki şartlı koşullanmayı yok etme çalışmalarına başlamış olacaksınız
Mesleginizi merak ettim. Sorabilirmiyim?Öncelikle şunu belirtmekte fayda var apandis ameliyatı olduktan sonra hamile olmadığınıza yüzde yüz emin olabilirsiniz. Ama bu söylediğim şey size anlık bir rahatlatma sağlatsada yine düşünceleriniz devam edecek biliyorum. Kullandığınız adet söktürücü ilaç psikolojik açıdan insanı çok yıpratan bir ilaç. Regl olamadığınız için de yaşadığınız regl semptomlarını ve şişliği hamilelik olarak nitelendiriyorsunuz. Hem ilacın etkisi hem de erkek arkadaşınızla yaşadığınız olaylar, aldığınız diğer ilaçlar, sınav stresi, aileden uzak kalmak.. sizi bu duruma sokan etkenler bunlar.
Açıkca belirtmeliyim ki şuan hayatınızın zor bir dönemindesiniz ve eminim seneye geçmişinize tebessümle bakacaksınız. Kendi ruhunuzu tamir etmek sadece sizin elinizde. Fiziki olarak sizi zora sokacak hiç bir problem yok bana güvenebilirsiniz, hamilelik de buna dahil şuan hamile değilsiniz.
Size tavsiyem; eğer imkanınız varsa arkadaşlarınızla bir tatile çıkın 2 günlük olabilir. İmkanınız yoksa kendi tatilinizi yaratın. Kafanızda bu düşünce belirdiği an başka birşeyle meşgul olun, müzik dinleyin mümkün olduğunca hareketli bir müzik olsun.
En önemlisi hayal kurmak. Geleceğinizi düşünün kendinizi en mutlu nerede, kiminle ve ne şekilde görüyorsunuz?
Kafanızı sürekli meşgul edin birşeylerle, oyun oynayın, dışarı çıkın, başka insanlarla tanışın, akşamları arkadaşlarınızla bara gidin dans edin bol bol ve mutlaka spor yapın. Evde yapacağınız spor hareketleri bile vücudunuza mutluluk hormonu salgılamaya yetecektir ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Yaşadığınız tüm bu stresler unutmayın ki beyninizin size bir oyunu. Bunu kendinize siz yaptınız ve sadece siz düzeltebilirsiniz, ilaçlar bir yere kadar yardım edecektir size.
Bir şeye inanın. Allah, tanrı, meditasyon, enerji adı her neyse sizin için ona sığının ve sadece iyi olmayı isteyin. Unutmayın hiç kimse sonsuza kadar karanlıkta kalmaz.
Bu bir süreç ve iyi olacaksınız
1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
aslına bakarsaniz bu ilaç işi zaten beni çok hirpaliyor bir doktora daha gidip başka ilaçlar kullanmak istemiyorum kendi kendime yenmek istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorumDoktorunuzu değiştirmeyi bir deneseniz 1.5 ay çok kısa süre değil mi
Yani vücut zaten ilacı ancak o kadar sürede alışıyor siz tam alışmaya çalışırken bırakmış oluyorsunuz o yüzden bu yaşadıklarınız normal ama ilacı bıraktırma fikrini bir doktora daha danışın bence
aslına bakarsaniz bu ilaç işi zaten beni çok hirpaliyor bir doktora daha gidip başka ilaçlar kullanmak istemiyorum kendi kendime yenmek istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum
Mesleginizi merak ettim. Sorabilirmiyim?
bence blog aç bu tatlı dilinle sana yazan çok olur seni tutan çok olurBen iletişim mezunuyum, psikolog değilim maalesef. Sadece insan psikolojisi konusunda çok fazla araştırmalar yapmış, çok okumuş, çok gözlemlemiş ve insanlara yardım etmeyi seven biriyim :)
Cok güzel yazdiklariniz, bilgileriniz. O yüzden bende psikologsunuzdur diye tahmin etmistim:) Ama sizinki daha güzelmis, kendi kendinizi yetistirmis arastirmalar yapmissiniz. Bende mümkün oldugunca cok ilgilenirim insan psikolojisiyle ama bazen sinirlarimi fazlasiyla asiyor:))Ben iletişim mezunuyum, psikolog değilim maalesef. Sadece insan psikolojisi konusunda çok fazla araştırmalar yapmış, çok okumuş, çok gözlemlemiş ve insanlara yardım etmeyi seven biriyim :)
bence blog aç bu tatlı dilinle sana yazan çok olur seni tutan çok olur
Cok güzel yazdiklariniz, bilgileriniz. O yüzden bende psikologsunuzdur diye tahmin etmistim:) Ama sizinki daha güzelmis, kendi kendinizi yetistirmis arastirmalar yapmissiniz. Bende mümkün oldugunca cok ilgilenirim insan psikolojisiyle ama bazen sinirlarimi fazlasiyla asiyor:))
Artık falan demeyin, eski benliğinize dönün, bir şeyler yaşamışsınız, keşke olmasaydı ama oldu, ne yapalım şimdi? Hiç mi istemediğimiz şeyleri yapmıyoruz hayatta? Böyle zarar veriyorsunuz kendinize daha çok. Umudunuzu keserseniz iyileşemezsiniz. Artık doğru ve arkasında durabileceğiniz kararlar alın ve güçlü bir kız olacağınıza inanın.Hiç o kafayla bakmıyorum artık hayata..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?