1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
Canim cok sagol. Bende kuyruğuna geldiğim düşünüyordum ki şimdi yine aynı düşünceler başladıGüzelim bu normal, doktorun da uyarmıştır zaten. Başlarken kolay başlamadın, bitirirken de zor olacak. 1 hafta sonra hepsi düzelecek, bünye basite alınacak bir şey değil neticede...
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, biraz sabırlı ol geçici yan etkiler bunlar... Panikleme...
Evet yavaş yavaş tek ilaç alıyorum düşük doz.Bu arada ,doktorunun önerdiği yavaş yavaş bırakma biçimindesin demi? aniden bırakma.
Canim cok sagol. Bende kuyruğuna geldiğim düşünüyordum ki şimdi yine aynı düşünceler başladı
hamilelik korkusu. Aklıma ilk gelen şeyi aynen yazdım.sizin asıl canınızı sıkan nedir? sizi bunaltan?bu soruyu okuduğunuzda aklınıza gelen ilk şey?
Böyle şeyler normal, sözlüm tıp fakültesinde, kuzenine de ilaçlar yazmıştı doktor, kız da bir tuhaf olmuştu, sözlüme sormuştu o da normal bir süre geçsin yavaş yavaş olur demişti, biraz zamana bırakın azıcık sakin olun hayat güzel, nefes almak gibisi var mı ya1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
son senem geri dönmek istiyorum bittiginde. 13 eylülde oldu ilişki o günden beri bu korkuyla yaşıyorum. Siz sormadan soracaginiz sorulara cevap vereyim. ilişkiden 5 gün sonra adet oldum sonra defalarca kan ve idrar testi yaptım. Negatif. Ikinci adetimi olamadigim için tarlusal kullandım doktor tavsiyesi ile ve adet oldum. Daha sonra yine testler yaptım.Negatif. o sırada apandisit ameliyatı oldum. Ameliyyattan sonra üçüncü adeti olamadigim için yine tarlusal kullandım. dün bitti adet olmayı bekliyorum. adet olamamaktan korkuyorum. Hamile olmaktan korkuyorum. Bu sırada erkek arkadaşım beni terketti. (sorarsiniz diye söylüyorum) aksine hep yanımda oldu.Bu sırada psikolojik tedavi gördüm. ilaç kullanırken de çok etkisi olmadı ama az da olsa iyiydim. şimdi yine krizler başladı. Sürekli kasık ağrısı yaşıyorum. Bunun için doktora gittiğimde de hamilelik şüphesi de oluyor ve test yapılıyor. Ancak bu şekilde rahatliyorum.Ama sonra yine aynı korku geliyor. Saçma gelebilir size ama korkudan hiç bişey yapamıyorum. Mecbur olduğum için okula gidiyorum. sürekli karnımı kontrol ediyorum. Yalnız kaldigimda ağlama krizlerine giriyorum birileri yanımda olduğunda da iyi gelmiyor sadece bu konuyu düşünüyorum. Ya ortaya çıkmazsa da Karnım birden siserse diye korkuyorum. Yarın sabah uyandığında ya biraz daha Karnım siserse diye korkuyla uyuyorum. Bi kaç hafta ya da bi kaç ay sonrası için bi şey konusuldugunda korkuya kapiliyorum. Kendi kendime diyorum ki ya o zamanlar Karnım şişmiş olursa diyorum. işte böyle..Doğru anlayabilmek açısından soruyorum. Evli değilsiniz öğrenciliğiniz devam ediyor ve ailenizden uzaktasınız. Sanırım bir takım cinsellik yaşadınız bunun sonucu sizi korkutuyor? peki okulunuzun kaçıncı senesindesiniz uzayacak mı geri dönecekmisiniz ailenizin yanına?
canım birakmaktan kastım 3 ilaç kullanıyordum. 2 tanesini direk kesti. 1 tanesi de 20 mg 10 mg düştü ve günde 1 tane alıyorum.İyi de o ilaçlar birden bırakılmazki dozunu düşürerek bıraktırmadı mı?
Hiç o kafayla bakmıyorum artık hayata..Böyle şeyler normal, sözlüm tıp fakültesinde, kuzenine de ilaçlar yazmıştı doktor, kız da bir tuhaf olmuştu, sözlüme sormuştu o da normal bir süre geçsin yavaş yavaş olur demişti, biraz zamana bırakın azıcık sakin olun hayat güzel, nefes almak gibisi var mı ya
ilk baslarda olur herhalde ama bu konuda doktorun dedıklerı daha onemlşı.rahatsızlıgın neydı?1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
Söylediğiniz herseyi yapmak istiyorum inanin herseyi. Ama ne zaman bişey yapmak için adım atsam o karanlık çöküyor içime. Çok afedersiniz ama duşa girdiğimde bile hemen yıkanip çıkmak istiyorum. Kendimi özellikle de karnimi görmeye cesaretim yok. Yemek yemek bile keyifli değil agzimin hiç tadı yok ciddi anlamda yok ama. Yediğim şeylerin tadını ayırt edemiyorum. Hayatımın en zor dönemi evet. Bu seneye dair planlarim vardı. Yüksek lisans sınavına hazırlanıyordum. Güz dönemi sınavına giremedim sikintilardan dolayi. Ameliyattan dolayi vizelere giremedim. şimdi mazeret sınavlarına hazirlanmaya çalışıyorum. Işın tuhaf yani da etrafimda hep hamilelik ile ilgili olaylar oluyor. Televizyonda çevremde kitaplarda.. Ağzımda tat yok diye internette araştırma yaptığımda hamilelik belirtisi olarak karşıma çıkıyor. Sanki karnında hep hareket eden birsey var gibi hissediyorum.. kendimden korkuyorum gerçekten korkuyorum. Tek başıma yolda yürümek bile zulüm hemen kaçıp eve girip birilerinin yanına siginmak istiyorum. Vucudumun sadece bana ait olduğunu içimde bir canlı olmadığını kesin olarak bilmek istiyorum.. Inan daha kelimelere dokemedigim çok fazla şey yaşıyorum çok fazla..Öncelikle şunu belirtmekte fayda var apandis ameliyatı olduktan sonra hamile olmadığınıza yüzde yüz emin olabilirsiniz. Ama bu söylediğim şey size anlık bir rahatlatma sağlatsada yine düşünceleriniz devam edecek biliyorum. Kullandığınız adet söktürücü ilaç psikolojik açıdan insanı çok yıpratan bir ilaç. Regl olamadığınız için de yaşadığınız regl semptomlarını ve şişliği hamilelik olarak nitelendiriyorsunuz. Hem ilacın etkisi hem de erkek arkadaşınızla yaşadığınız olaylar, aldığınız diğer ilaçlar, sınav stresi, aileden uzak kalmak.. sizi bu duruma sokan etkenler bunlar.
Açıkca belirtmeliyim ki şuan hayatınızın zor bir dönemindesiniz ve eminim seneye geçmişinize tebessümle bakacaksınız. Kendi ruhunuzu tamir etmek sadece sizin elinizde. Fiziki olarak sizi zora sokacak hiç bir problem yok bana güvenebilirsiniz, hamilelik de buna dahil şuan hamile değilsiniz.
Size tavsiyem; eğer imkanınız varsa arkadaşlarınızla bir tatile çıkın 2 günlük olabilir. İmkanınız yoksa kendi tatilinizi yaratın. Kafanızda bu düşünce belirdiği an başka birşeyle meşgul olun, müzik dinleyin mümkün olduğunca hareketli bir müzik olsun.
En önemlisi hayal kurmak. Geleceğinizi düşünün kendinizi en mutlu nerede, kiminle ve ne şekilde görüyorsunuz?
Kafanızı sürekli meşgul edin birşeylerle, oyun oynayın, dışarı çıkın, başka insanlarla tanışın, akşamları arkadaşlarınızla bara gidin dans edin bol bol ve mutlaka spor yapın. Evde yapacağınız spor hareketleri bile vücudunuza mutluluk hormonu salgılamaya yetecektir ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Yaşadığınız tüm bu stresler unutmayın ki beyninizin size bir oyunu. Bunu kendinize siz yaptınız ve sadece siz düzeltebilirsiniz, ilaçlar bir yere kadar yardım edecektir size.
Bir şeye inanın. Allah, tanrı, meditasyon, enerji adı her neyse sizin için ona sığının ve sadece iyi olmayı isteyin. Unutmayın hiç kimse sonsuza kadar karanlıkta kalmaz.
Bu bir süreç ve iyi olacaksınız
obsesif Kompulsif bozuklukilk baslarda olur herhalde ama bu konuda doktorun dedıklerı daha onemlşı.rahatsızlıgın neydı?
tam olarak ne oldugunu bılmıyorum ama güçlü ol.güzel havalarda güneşe çk mutlu ol...salma kendiniobsesif Kompulsif bozukluk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?