- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
bu şekilde anlatıyorum. en azından sınav haftası doktora gitmeyi düşünmüyorum gideceğim bu doktor olursa bu yine kadın doğum olur malesef. .Doktorunu değiştir. Senin durumunda bir OKB hastası için cipralex çok hafif, bir buçuk ay da çok kısa bir sure. OKB tedavisi uzun bir sureci kaplar ve cipralex gibi şekerleme tadında bir ilaç da yeterli olmaz. Doktoruna tıpkı burada yazdığın şekilde kendini anlattığına emin misin? Burada yazdıklarını soylediysen bu kadar kısa surede tedavi olacaganı düşünmesi imkânsız.
Anladim canim mutlaka etkisi oluyor ilaclarin bazen doktorlara birakmak lazim. Doktor yine de devam etmen gerektigini soylerse dinle bence. Yine de konusmissundur zaten. Ilac birakirken o surec oluyor cogu insanda da eminim gececektir. Allah bir daha yasatmasin.ben en başında ilaç kullanmayı reddettim canım. ve bende oluşan OKB travma sonrası oluştu. ilaclarin uzun süre kullanımı sonrası bağımlılık yaptığını da biliyordum. ben 1 ay kullanicaktim ama düşünceler devam ettiği için birakmamistim. şimdi öyle değil mesela. önceden hamile olsam da bunun hiç bi yerde cikmayacagini kanda ya da ultrason hiç biyerde gozukmeyecegini düşünürdüm. şimdi eğer varsa çıkardı diye dusunebiliyorum nadiren de olsa ama ilaclarin etkisi çok ağir geldi. 1 ay böyle devam edicem. cipralex kullanıyorum şu anda. sen hangi ilaçları kullanıyorsun Allah sana da şifa versin inşallah gerçekten çok kötü bir durum.Allah yardimcimiz olsun
Ben de cipram kullaniyorum. Cipralex in esdegeri diye biliyorum. Hafif bir ilac mi gercekten? Bu arada benim tedavi surecimin en az 6 ay olacagini en basindan soyledi doktorum. Bana da cok kisa geldi arkadasin bahsettigi sure.Doktorunu değiştir. Senin durumunda bir OKB hastası için cipralex çok hafif, bir buçuk ay da çok kısa bir sure. OKB tedavisi uzun bir sureci kaplar ve cipralex gibi şekerleme tadında bir ilaç da yeterli olmaz. Doktoruna tıpkı burada yazdığın şekilde kendini anlattığına emin misin? Burada yazdıklarını soylediysen bu kadar kısa surede tedavi olacaganı düşünmesi imkânsız.
Ozelden cavap yazdim size.takıntı mı sende ki sorun?
1.5 aydır devam eden psikolojik tedavi sonrası 3 gün önce doktorumla beraber ilaçları birakmama karar verdik. Fakat ilaçları bıraktığım günden beri agzimin tadı yok ve yine ağlama krizleri ve gelecek kaygilarim başladı. Ders calismaya basladigimda ya bu sınava giremeyecek durumda olursam diye korkuya kapiliyorum. Yataktan çıkmak istemiyorum. Korkudan başka hiç bir duygu hissetmiyorum. Ilac tedavisi görüp bırakınca böyle olan var mı? Nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum sadece korkuyla yaşıyorum.
Ben de cipram kullaniyorum. Cipralex in esdegeri diye biliyorum. Hafif bir ilac mi gercekten? Bu arada benim tedavi surecimin en az 6 ay olacagini en basindan soyledi doktorum. Bana da cok kisa geldi arkadasin bahsettigi sure.
Anladim bu aslinda guzel bir sey ama bana yetersiz mi gelecek diye dusundum bir an. Bana da okb teshisi kondu. Takintimdan eski konumda bagsetmistim hatta. Bekliyorum bakalim daha iyi olmak umidiyle.Yanı hiç ilaç kullanmamış bir insana gore hafif diyemem. Teşhisin ne olduğuna ve ne durumda olduğuna da bağlı tabi. Lakin muadili ilaçlara gore bu ilacin hafif olduğunu söyleyebilirim. En azından ciddi yan etkileri yok.
Ben de yaşadım bu lanet hastalığı ve ilacımı da doktor tavsiyesi olmadan bıraktım. Bırakalı 5 ay oldu. Evet çok zor ama daha normal olduğumu hissediyorum. Ara ara kaygılarım oluyor ama ilaç aldığım zamanlarda da aynı hayatı yaşıyordum ve kaygılanmıyordum diye hatırlatıyorum kendime.obsesif Kompulsif bozukluk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?