ilahi adalet var mi gercekten??

Hiç dönüp bakmayın arkanıza. Helal olsun size, çocuğunuzu bu çirkefe bulaştırmamak için en hızlı çözümü seçmişsiniz.

Amin... İlahi adaleti bilmem ama ah edenin malı kimseye yar olmuyor, bunu çok gördüm.

Siz ilahi adaletin yolunu gözlerseniz olmaz.
Ne zaman unutup mutlu olacaksınız o zaman duyarsınız.

her kötülük yapanın cezası hemen kesilseydi kötülük kalırmıydı canım hiç dünyada?
beni çok üzen bir insan vardı üzdüklerinle üzül dedim.aksine daha mutlu oldu.inancımı kaybetmemeye çalışıyorum. elbet o da yaptıklarını çekecek

Yarına kalır ama yanına kalmaz üzülmeyin ettiklerini enin de sonun da çekerler

Bilmiyorum aslında cok ılgılenmıyorum cunku o zaman ınanılmaz kınlenıyorum
Eski esım baska bır kadın ıcın benı ve oglumu terk ettı. 7 sene evvel oglum 2 aylıkken. Yaptıgı ılk ıs bızı sıgortasından dusurmek oldu saglık olarak ssk 'sından yararlanamadık. Once cekısmelı basladı dava sonra anlasmalı olarak ben bosandım. Nafaka ve hakımın verdıgı tazmınatı yatırmadı( anlasmalı olmasına ragmen ve benımde hıc talebım olmamasına ragmen hakımın ıcıne sınmedı galıba) aramadı sormadı.
Bugunlere geldık. Ben 6 senedır beraber oldugum kısıyle 5 senedır evlıyım. Cocuk butun bunlar ıcınde bıyolojık babasının farklı bırı oldugunu ogrenmedı. Bu sebeble 3 aydır avuc dolusu para dokuyoruz , terapı alıyor , bızde oyle. hem zamanımızdan hem paramızdan hemde manevı olarak cok yıprandıgımız bır surec oldu bızım ıcın bu.

Ve donup hala baktıgımda aglayan benım . Hakketten uzulmeyı hakeden bız degılız dıye dusunuyorum. Cocuga sahıp cıktık, baktık , buyuttuk, yerı geldı yemedıkte yedırdık , fedakarlıksa emekse sonuna kadar yaptık elımızden geldıgının en ıyısını, sonra yınede uzulen haftaalrca aglayan bız olduk. Suanda bu durumu hala oglan bılmıyor , sadece bız artık hazırlandık bu surece.
Adalet varmı herhalde var bılmıyorum , eskı esımın nefes alamıyor olması gerekıyordu ama yasıyor bır yerlerde.
Cokta dusunmeye calısmıyorum, evlıyım, mutluyum ıstedıgım herseye maddı manevı sahıbım of dedıgım bısey yok hayatımda belkıde ben coktan almısımdır karsılıgını gercekten bılmıyorum.

Allah yardımcınız olsun. öncelikle tavsiyem kesinlikle beddua etmeyin. ve herşeyde Allah'a sığının. biz boşanmadık ama dava açılıp o aşamalara geldik. kızım 4 aylıktı evi terketti eşim. beş kuruşsuz kaldık. doğum iznindeydim aldığım toplu paraları bile almıştı. arabayı bırakmıştı 2 ay sonra kızım rahatsızlandı çocuğunun rahatsız olduğunu bile bile arabayıda alıp götürdü. sırf beni zor durumda bırakıp yalvarmam için yaptı hepsini. ama hiç boyun eğmedim isyanda etmedim. sessiz sessiz ağladım. Allah bir şekilde denk getirdi. eşya para araba nedirki emin olun Allah başka yerden veriyor. siz yeterki buna inanın. zor günler bitecek emin olun. her gece iki gündüz arasındadır. karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu andır sabır ve mutluluk diliyorum. ben yaşadıklarımı yazıyordum hep o da rahatlatıyordu. hala saklarım. büyüdüğünde kızıma vericem birlikte neler yaşadığımızı o da bilsin diye. biz ayrılmadık benim geri adım atmayışım eşimi akıllandırdı. davayı geri çekip burnunu sürte sürte geri geldi. son şansını verdim. nasıl kullanmak isterse ona bağlı. tekrar tavsiyem:
yanlızken ağlayın
eşinize karşı güçlü ve asil durun
eşyanın peşine düşmeyin emin olun onlarada yaramıcak. bugün kazançlı gibi görünselerde kaybeden onlar olacak
bunu bana göstersin Allahım da demeyin zaten bir şekilde gösteriyor.
bu günler geçicek emin olun
siz zıtlaştıkça dahada çok yıpratmaya çalışacaklar bırakın salın gitsin. o aşamalarda biraz zor oluyor illaki ama ben başardıysam eminim sizde başarabilirsiniz.

Var arkadaşım var ilahi adalet denilen şey var. Sen çocuğunla ilgilen, dimdik ayakta dur. Rabbim er yada geç senin içine su serpecek..

Çok üzüldüm canım bu ülkede adalet zaten yok ama ilahi adalete inan , İlahi adalette zaman aşımı yok er ya da geç tecelli eder kesinlikle kimsede hakkın kalmayacak bunun için biraz zaman ve sabır...

Isvec veya Norvec'te yasiyor olsaydiniz ilahi adalet degil, adaletin var oldugunu gorecektiniz.

Adaletin oldugu yerde de ilahi hic bir seye ihtiyac kalmadigini.

Orada kadin ve cocuklar hersyin ustunde gelir.

Ilahi adalet var..
Gözlerimle her gün gördüğüm..
Babamın ailesi annemin adını sadece çalışıyor diye o... çıkardı.
Daha sonra bizi evden attılar..
Neler yaptılar..
Allah'a şükürler olsun ki şu anda bizim herşeyimiz var fazlasiyla..
Ama onlar herşeyini kaybetti.
Ne yaptılar ise ne dediler ise aynısıni yaşadılar ki hala yaşıyorlar.
Sevinmiyorum ama izliyorum..
Hatta bazen yine de üzülüyorum..
Sadece sabir ve dua..

Bazı insanların kalpleri o kadar kararmış ki, vicdan denen şeyden o kadar uzak , o kadar merhametsizler ki.. Ben böyle insanların yaşadıkları süre boyunca farkındalık yaşayacaklarına pek ihtimal veremiyorum artık. Sanki anlamalarını Allah geciktiriyor gibi, kalp gözlerini kapatıyor sanki. Bu durumda cezalarının ahirete saklandığını düşünüyorum ister istemez. Şu var yalnız, başlarına olmusuzluklar gelebilir ama yine alaka kuramazlar sanki. Biz şunu yapmıştık ondan an böyle oldu, başımıza bunlar geldi demezler diye düşünüyorum çünkü akıllarına gelmez.
Bu tarz insanlarla konuştuğunuzda da anlarsınız ki, hep kendilerini haklı görürler.
Yine de umutlu olmak lazım, beklentili değil. Beklentisiz umut, başarabilirseniz. Allah isterse her şey olur. Siz yeter ki temiz vicdan,dürüstlük, ahlak ve inancın yolundan ayrılmayın. Siz size yakışan kimliğinizden vazgeçmeyin. Böylece güzellikler size gelir, bu da onlara en büyük ceza olur.

ilahi adalet tabiki var. belki siz görmezsiniz bilmezsiniz ama yapanın yaptığı yanına kalmaz. Allah büyük bolca dua edin. feraha çıkarsınız nasılsa.

Sayin adminler konu yine din icerikli tartismaya dogru gidiyor. Mune
Son gunlerde bilerek aciliyor bu tur konular galiba.

Sağlığın huzurun olsun da esya önemli değil paran oldukca alırsın. Kurtulduğuna bak. Çocuğunla berabersin huzurun yerinde ise gerisi önemli değil üzülme. Alırsın zamanla

elbette var
belki bu dünyada belki ahirette ama illaki var
ben 13 yılsonra gördüm Allah'ın adaletini. hamdolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…