İlahi adalet

Sanmeh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2016
27
10
1
35
Kızlar ilahi adalet gerçekten varmı 14 aydır bekliorum ama neden se daha göremedim ilahi adaletin isledini hadi beni geçtim çocuğumun Ahi da mı tutmaz arkadaş biz çocuğum la ortada kalırken onlar nasıl hayatını yasio anlamiorum sizce bu işin sonu ne olur ben artk tüm inancım i kaybettim

Sanmıyorum ya dedim ya artık inancım kalmadi ben hamile iken beni aldattı bıraktı ve Gitti her gün ağladım dua ettim sabret tim ama suan yeni bir haber daha aldım onlar gayet mutlu mesut bense ağladım la kaldım evladım la ortada kaldım sebeb ne niçin neydi eksik ya herseyi geçtim nasıl bi kadın bir adama tek ve ilk evladını unutturabilio nerde adalet

Bence "onlar" her kimse sürdükleri mesut yaşama veya sizin mahrum kaldığınız şeylere odamlanmayın.Aklınıza bunlar takıldıkça sahip olduğunuz sizi mutlu eden şeyleri düşünmeye zorlayın kendinizi mesela. Evet adalet elbet tecelli eder ama siz kinle intikamla negatiflik yüklenmeyin.

İlahi adaleti beklerken kendini bloklayıp, umutsuzluğa düşüyorsun düşündükçe.. Sadece önüne baksan ve geleceğini düşünsen daha sağlıklı.. Onlara harcayacağın negatif düşünceyi bence kendine pozitif düşünce olarak harca..
Yani onlar için kötüyü düşüneceğine kendin için iyiyi düşün..

Nasıl yapcam bunu olmuo aklımdan cikmio 5 yıllık evliliğimizde evlat hasreti çektik sonunda Rabbim verdi ama sonu oda ne adam ben 6 aylık hamile iken beni aldattı ve gddis o gidiş ha bugün doğru yolu bulcak ha yarın derken 14 ay geçti nasıl dusunmeyim anlamiorum

boşanmadınız mı ?
adam doğru yolu bulacak diye beklenir mi yahu.. bulsa ne olacak tekrar koynuna mı alacaksın adamı..

Seni cok iyi anliyorum ..hatta vallahi konu acicaktim bunla ilgili 9 ay oldu bende bekliyorum ama yok hala hayatlarini yasiyorlar ..senin yasadiklarin benden daha agirmis kardesim Allah sabir versin ama senin benim bizim gibi dusunenlerin tek yapmasi gereken mutlulugumuz icin ve hayatimizi idam ettirebilmemiz icin takip birakmaliyiz ..sen ben illaki duyariz ne biliyim ya bazen diyorum ki Allah onu daha cok seviyor belkide bilemeyiz ki Allahin isini valla kafam cok karisik.eski sevgilim de beni defalarca birakip gitti baskasiyla evledi cocugu var ve mutlu.ben bir evlilik yaptim bosandim halim ortada nerde bunda adalet bilemiuorum ya valla bilmiyorum ben ((((((

Inancınız biraz zayıf gibi geldi bana.
Zira inancınız tam olsaydı tam tersini düşünürdünüz.
Zira Allah teâlâ sevdiği kullarının sabrını sınar onlara bu dünyada sıkıntı verip mahşerde onu affeder.
Ve gözden çıkardığı kullarına dünya zevklerini tatmasını ister ona mal mülk dünyalık hatta uzun ömür verip hesabını mahşere bırakırmış.
Allah bizleri dünya da unutup mahşerde hesaplaşacağı kullarından eylemesin inşaAllah.

Sizin bir evlilik yapıp boşanmanızın eski sevgilinizle alakası ne? Siz boşandınız diye o da mı boşanmalı yani ?

Sebeb siz yaprak dahi düşmez derler ama sebeb ne biz çekiyoruz acaba kime ne yaptım diorum yok arkadaş kimin arası bozuksa bana gelir di ben aralarını düzeltir dim kaç kişinin yuvasını kurtardım evimde 24 saat dua okurum kuranlar okuturum acaba nerde eksik yanlış yaptım ya çok merak ediyorum ben birine tek bise söylesem Rabbim hemen benden çıkarır mislisi ile onlar dan neden cikarmio ve bu kdar büyük bir cezayı hakedecek ne yaptım ya beni de geçtim evladım Ne yaptı yaa

İnancım zayıf değil ama gücüm kalmadı rabbime her daim hamdolsun verdin e de aldina da diorum ama zayıf im sonuçta insanım dayanamiorum biryerde sonra

Ya bak bende cok dua ediyorum namaz kiliuorum aslinda bizim gibilerinin bunu idrak etmesi lazim sinav dunyasi sinaniyoruz baska secenek yok Allaha inaniyoruz tevekkul etmemiz lazim ama nefs iste onun kontrolu cok zor oluyor iste boyle dusuncelere giriyoruz

SİZE YAPİLAN YANLİSLARA KARSİ İNTİKAM ALMAYA CALİSMAYİN ZİRA BU KONUDA HAYAT SİZDEN DAHA YARATİCİ....çok severim bu sözü inan bana insanoğlu her yaptiginin hesabini bir gün mutlaka verecek aldigi nedesten bile sorumlu tutulacak sen yaptiğinin yanina kaldigini düşünme elbet ona da sira gelecek...

Amin canim sen yinede artik bunu dusunmeye azalttiginda bile daha mutlu oldugunu goreceksin ben oyle yapmaya çalışıyorum acicaksi..birak ya bizim attigimizi kim aliuorsa alsin ..ne halt yiyorsa yesin birakalim

Al iste ne alaka olsaydi adalet o evlenip mutlu olamazdi onu diyorum .Allah evinde mutlu etsin ..

Ne ilgisi var?
Bir ilişki yaşamışsınız, ama iyi ama kötü bir şekilde sonlanmış, sonra herkes kendi hayatına bakmış.
O da evlenmiş siz de. O evliliğinde mutlu olmuş, siz olmamışsınız boşanmışsınız.
Siz onu unutmadan başkasıyla mı evlendiniz? Bu da sizin tercihiniz ama, adaleti neden suçluyorsunuz? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…