......... Ile evlenilir mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tepki almamak için söylemedim ama benimde eski erkek arkadaşım denizciydi ve ukalalığı yüzünden ayrıldım. Aşırı kendini beğenmişti.

Harp okulundan çıktıkları özellikle ilk 5 sene egolarından geçilmez askerlerin.
Öyle bir eğitim alıyorlar, ona göre yetiştiriliyorlar çünkü.
Askerlerin üniformalarıyla açık bir alanda bir şey yemeleri, ellerinde torba taşımaları, salaş mekanlara gitmeleri yasaktır.
Bu gibi mevzular zamanla ancak köreliyor.

Tepki almamak için söylemedim ama benimde eski erkek arkadaşım denizciydi ve ukalalığı yüzünden ayrıldım. Aşırı kendini beğenmişti.

Banada 16-17 yaşımdam itibaren gunun 10 saatı '' aslansın , paşasın , yiğitsin , mertsin, güçlüsün hadı aslanım Vatan sızlerın elınde sıze emanet hadı yiğitlerim '' diye gaz verseler
galıba bende de olurdu o hava :)

askerlerin sürekli olarak tayini çıkıyor(ama uzman çavuşların tayin düzenlemeleri daha farklı olabiilir onu bılmıyorum).ordan oraya ordan oraya mütemadiyen gidip gelip duruyorlar.bunu kaldırabılecek misin? bır sehırde bazen 2 yıl,bazen 3yıl, bazen 4 yıl duruyorlar.hatta güney doguya tayin çıkarsa bazı bolgelere eşler gıdemıyor yani 2-3 sene ayrı yaşamak zzorunda kalabılıyorlar.her tasınmada esyalar kırılıp dokuluyor.kurulu bır duzenın olamıyor.hayatın hep yenı cevrene alısmakla gecıyor..tam alışmışken tayin cıkıyor haydiiii sil baştan :S ailenden akrabalarından uzakta yaşamayı kaldırabılecek misin? karakterlerının sert olmasına gelınce.bence o sert askerler gecmıste kalmış.benım tanıdıgım tum askerler gayet sakin ve ılımlı insanlar.ne eşlerıne ne cocuklarına sert bır davranısta bulunduklarını gormedım.hele hele yenı nesıl askerler hıc oyle degıl benım gozlemledıgım kadarıyla.gayet kibarlar.bıraz kısının karakterıyle de alakalı.asker olmayan bır ınsan da sert olabılır. son olarak bu yorumların hepsını bır asker kızı olaraktan yaptıgımı soylemek ısterım.hakkında hayırlısı olsun..

tanısma asamasındasın daha ılerlememıs kesınlıkle evlenme askerler hep sorunlu olur ... ayanı ön yargı degıl bu gergın bır ış her seye yansır . sen öğretmensın masumlarla ugrasırsın tatıllerınz uymaz , senı anlayamaz herkes gıbıd usunecek 3 e kadar calısyorsun daha ne yoruldum dıyorsun dıyecek. benc eöğretmenle evlenmelısın

eşimde uzman jandarma çavuş 2 yılı doldurmadan boşanıyoruz,çok sinirli agresif bencil ..ilk doğusuna gitti 1 yıldır ayrıyız meslekelri çk zor, sürekli operasyondalar senin aklın hep onda kalıyor bence hiçç düşünme derim.daha detaylı da konuşabiliriz

çok düzensiz hayatları var, izinleri her zaman sorun,işleri zor psikolojileri bozuk çoğunun bunun için dr yardımı bile aldım doktorumda aynısını söyledi

2-3 yılda bir tayinleri çıkıyo,hep görevler stres filan.mantıklı olarak düşünülürse kabul etmemek daha uygun görünüyo

evet görev yerlerine göre süreleri değişiyor zor doğu illeri 2 yıl eş götürülemiyor, merkez doğular 3 yıl,o kadar düzensiz bi hayatları var ki bence daha iyilerini bulabilirsin bence kendini ateşe atma:)

eski eşimde uzman jandarma çavuştu... bende öğretmenim... herkes aynı olacak diye birşey yok ama ne kadar ilk başta belli etmesede kendini benden aşağıda görmeye başladı... ben hiç bir zaman onun mesleğini dert etmemiştim.. herkes bana onu layık görmediğini söylemesine rağmen hep onu savundum .. onun kişiliğinin güzelliğinden bahsettim herkese...fakat rahmetli !!! eşim gitti beni 3 aylık bebeğimiz varken aldattı...yine genelleme yapmak istemem ama özl uzmanlarda aldatma olayları olabiliyor...birbirlerinden etkilenip , herkes yapıyor bende yapayım diye bu tip olaylara girebiliyorlar... eski eşimin 3 -4 arkadaşında da aldatma olayı oldu ve onlarda boşandılar yada kör topal evliliklerie devam ediyorlar...

konuşalım canım fikirlerine ihtiyacıım var

nasıl da hemen genellenmiş...

iş değil kişinin karakteri ile ilgilidir daha çok...benim eski ev arkadaşım öğretmen ve eşi uzman çavuş...hayatımda gördüğüm en düşünceli, en uysal en mülayim insanlarından birisidir 6 yıllık evliler...

ama siz zaten adamı tanımadan ".......ile evlenilir mi ?" diye başlamışsınız hiiç bulaşmayın....

bi de merak ettim açıkçası kimlerle evlenilir, kimlerle evlenilmez...böyle bir sınıflandırma mı var???

Son düzenleme:
Öncelikle bir kişiyle evlenmek için mesleği vb konular değil ne kadar süre tanıdığın ve iyi vakit geçirebilmen önemli.ben de askerlerin ve polislerin mesleklerindeki streslerinden dolayı biraz sinirli olduklarını duyarım zaman zaman.ama bence kişiye göre değişir.biraz tanı acele etme derim ben.

Meselenin asker olması olmadığını, rütbesinin düşük olduğundan eleştirdiklerini düşünüyorum.
Zira bir üsteğmen, yüzbaşı olsaydı oldukça ılımlı bakarlardı çevrendekiler.
Uzman çavuşluk için bildiğim kadarıyla lise mezunu olmak yeterlidir ve kıdem olarak da askerden hemen üstte yer alıyorlar.
Genelleme yapmak istemem ama, askeriyede rütbe çok önemli olduğu için, rütbelerinden dolayı da bir eksiklikleri olabiliyor uzman çavuşların.
Bir de haberleri izliyorsanız genelde şehitlerimiz uzman çavuşlardan oluyor.
Çünkü operasyonlara çok fazla katılıyorlar ve bu da ister istemez stresli bir hayata sebep oluyor.
Bence çok iyi düşün derim.

Benim hemşire arkadaşım vardı onun eşi uzman çavuştu. Bir kaç sene ayrı kaldılar tayin meselesi aniden çıkan görevler filan sebebiyle. İşin stresi elbette ki var. Hepsi bir olmaz bence tanımaya çalış derim. Tehlikeli işte evet ama hangimizin yaşam garantimiz var ki. Stres bir çok işte olabiliyor. Sadece askerlere özgü değil bu durum ama onların tabi ayrı bir stres.

benim eşimde belli zaman sonra kendini aşağı görmeye başladı bende sorun etmemiştim ama kendini öyle görüyordu bende mühendisim ,aldatma olayları da çok bunlarda şimdi davamız açıldı, bence zamanla daha iyi şartlarda birilerini bulabilirsin

genelleme yapmak yanlış tabiki ama ileride bu sorunlar gün yüzüne çıkınca bize haklılık payı vereceğinden emin ol , hepsi bir değil tabiki ama geneli böyle iyice düşün herşeyi eksiğini fazlasını olurunu olmazını,ona göre kararını ver bence

genelleme yapmak yanlış tabiki ama ileride bu sorunlar gün yüzüne çıkınca bize haklılık payı vereceğinden emin ol , hepsi bir değil tabiki ama geneli böyle iyice düşün herşeyi eksiğini fazlasını olurunu olmazını,ona göre kararını ver bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…