......... Ile evlenilir mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim kuzenimde astsubay. 11 yıldır bu meslekte çalışıyor. Kkk'lığında görev yapıyor. 11 yılda 5 kez tayin gördü. Ayda 5 nöbet tutuyor. Hafta sonu mesaiye gidiyor. Akşamları mesaisi 18:00 de veya ikinci bir emirle bitiyomuş. Ben ziyarete gittiğimde bazı akşamlar işi bitince eve geldi. Yengem bu konudan müzdarip.
Ayda üç kez gece 23:30 kadar gece eğitimi yapıyolar. Yılda 30 gün izni var. Izine zamanında gelemiyolar. Yılda 2-3 kez denetleme oluyor. Kuzenim bu dönemde eve zor gidiyo. Tabi sıcak-soğuk demeden görev yapıyolar. Tabiki tatbikkatlar da cabası. Yengem'le görüşüyoruz. O sürekli 3-7 gün arası olan tatbikatlardan şikayetçi. Sonuçta hafta sonu tatili bile yok denilebilir. Iş bitmeden mesai bitmiyo. Bence iyi eş olmuyolar yada olamıyorlar daha doğrusu.

Hakkınızda hayırlısı olsun derim.

Askeri personelle evlenilmez.

gece gündüzleri de yok, gece olay olduğunda uykusundan uyanıp çağırdıklarını biliyorum ,hafta sonu 1 gün evde , bu kadar zor şartları

canım sen çalışıyormusun??ev hanımı mısın??eşinin eve sinirili geldiği oluyor mu

Mesleklere biraz saygi.... cok degil biraz,

insanlar ekmek paralari icin calisiyorlar, burada meslekleri elestirirken biraz elinizin ayari olsun, genelleme yapmayin !

mesleklerin avantaj ve dezavantajlarini yazin ama

yorum budur... eksileri sayilmis, bu kadar net ve guzel cumleye dokmus

daha da onemlisi bu adamlar ekmek ugruna, uniforma serefine, vatan serefine canini koyuyor ortaya ! Kac meslek daha vardir ki canini bu sekilde tehdit unsurunda kullansin. Biraz cumlelerinizin nereye gidecegini bilin. Guneydoguda su anda savas var kacinizin haberi var bundan ? Haberlerde tek izlediginiz sehit haberleri ya detaylar ? O adamlar neler yasiyor orada ?

yaziktir, yapmayin bu kadar ...

aklima gelmisken ;

Kac meslek daha var ki "goreve baslarken serefi uzerine yemin edip goreve basliyor !"

uzman çavuşlar tsk personeli içinde ezilen gruptur,
adamlar doğuda şehit oluyo ya, en çok uzman çavuşlar,
ama bir orduevine bile giremiyorlar
bir öğretmeni bile kart çıkarıp orduevine alırlarken, uzman çavuşu ve ailesini almıyorlar

Oo konu almış başını gitmiş :
İnsanlara '' Evlenme , yada Askeri personelle ile evlenilmez aman ha '' gb cumleleri kurmanızı aklım almıyor.
Ne cesaret bu ..
Burada sundugunuz fikir karşı tarafı olumsuz etkıleyebılır sonucta.
Bize düşen yasadıgımız olumlu olumsuz bır tecrube varsa onu anlatıp karşı tarafın kendı kararını etkılemeden vermesını sağlamak,yardımcı olmak değil mi..

Asker olsa da olmasa da her insanın kusurları var önce bunu kabullenmek lazım.

İnsanları meyve seçer gibi seçemeyiz, dışarıdan görünen bazı özellikler yanıltıcı olabiliyor.

Askerlik zor bir meslek; gerek tayinler gerek taşıdığı hayati risk açısından düşünebilirsin, o açıdan haklısın.

Ama sinirli oluyorlar yok kibirli oluyorlar falan bence tartışılmaz, bunlar kişilik meselesi. Yaptıkları işin ağır stresi mutlaka hayatlarına yansıyordur ama kimin yansımıyor ki, yok mu iş yerinde bunalıp akşam eve gelince karısına çatan erkek, milyonlarca var. O yüzden tanımanız gerekir ve tabi dünya görüşlerinizin uyması. Çünkü bir askerle evli olmak demek, her şeyden önce onunla birlikte vatana hizmet etmek demek, siz de onunla tayinden tayine ülkeyi dolaşacaksınız, o görevdeyken sizde evinizde nöbet tutacaksınız. Belki de birlikte geçirebileceğiniz zamanlarda sizi dünyanın en mutlu kadını yapabilecek kişidir o, tanımadan bilmenin imkanı yok.

Askerlerin gözümde çok başka bir yerleri var, can pahasına yapılan bir iş askerlik, onlar yeri geliyor bir banyoya,sıcak bir yemeğe hasret ölüyor, bizler sıcak evimizde internet başındayız. Bizim onları eleştirme,yargılama lüksümüz yok bence.

Son düzenleme:
eşim uzman jandarma , kendim ise öğretmenim... ilk istemeye gelecekleri zaman ailem, akrabalarım çok karşı çıkmışlardı, hem asker olması hem de daha önce bir evlilik yapması önümüzde aşılması güç bir engel olarak duruyordu.. hatta dayılarımdan biri o lise mezunu sen üniversite mezunu diye şiddetle karşı çıkmıştı , üniversite mezunu olursa mutlu olacağımın garantisi var mı diye sorduğumda cevap verememişlerdi... oldukça zor bir süreçten sonra nişanlandık, ama bu sefer çok sevgili dostlarım (!), nişanlı olduğum halde bir savcıyla tanıştırmaya kalkıştılar, şiddetle reddedince planlarından vazgeçmişlerdi ... neymiş bir öğretmenle bir uzman çavuş olur muymuş? neyse onları atlattık düğünümüzü yaptık, evlendik.... 7 buçuk senedir evliyz.. bu aralar sorunlu bir dönem yaşasak da genel olarak onu halen seviyorum o da beni üstelik ilk eşinden olan çocuklarla bir sorunumuz yok, onlar kızımın abileri, ben de onların ablaları :)

bu arada onların özlük haklarında da son düzenlemelerle ciddi haklar elde ettiler,örneğin önceden master yapsalar dahi derece kademelerini etkilemiyordu, ortaokul mezunu gibi görünüyorlardı.. biz yeni evliyken eşim 2 yıllık bitirdi ve bu son düzenlemelerden dolayı şimdi açık öğretimden kamu yönetimini bitirmeye çalışacak ki gelecek seneye emekli olacak inşaallah :))

benceen önemli sorunumuz, ne bayramımız belli, ne tatilimiz.. çalıştığı birime göre bazen gecesi gündüzü ile belli değil ve ilçe dışına (buna 10 km uzaklıktaki ilçe de dahil) izinsiz çıkamıyorsun... yeri geldi çocuğumuzu ilçedeki sağlık ocağına bile götürmek sorun oldu ki köyde sağlık ocağı yoktu...küçük bir ilçeye veya köye düşerseniz bu konular çok sıkıntı olabiliyor ama il merkezindeyseniz çok fazla sorun olmuyor zaten ama bir uzman jandarma ömrü hayatında bir kere il merkezi görür genelde köyle veya ilçelerde çalışıyorlar...

onunla anlaşabiliyorsanız, hem kalbiniz hem de mantığınız kabulleniyorsa mesele yok... hele etiketlere bu kadar takılmaya hiç gerek yok .... Rabbim ikiniz için hayırlı olanı nasip etsin...

canım Allah size mutluluk versin..bir ömür mutlu mesut yaşayın inşallah..çok güçlü bi kadınsın..maşallah

denklik nedir diye düşünmek gerek anladığım kadarıyla etrafınızda fikirlerini çok önemsediğiniz insanlar var ve onlar olumsuz bakıyorlar ben de öğretmenim eşim de öğretmen ama bazen insanlara öğretmen -öğretmen evliliği de yetmiyor sen daha iyilerine layıksın diyenleri ben de duydum ne demek daha iyi? tüm yüksek mertebedeki insanlar karakter bakımından mükemmel mi ya da karakter olarak mükemmel olsa bile siz onu sevebilecek misiniz? bunlar çok şahsi meseleler biz eşimle üniv. 1. sınıftan beri görüşüyoruz harika bi insan o uzman çavuş da olsa evlenirdim kesinlikle allah karakter iman ve ince düşünce versin!!!

evet canım yetmiyor gerçekten...çok güzel dile getirmişsin..asıl olan karakter güzelliği..Allah herkese hayırlı eş nasip etsin

avatarımın altında yazan cümleye neden bu kadar takıldın anlamış değilim bu 1
madem üniformasına aşık olmadın neden "özlem bana söyledi" diye içine dahil oldun konunun,neden benim laflarımın içine kendini sıkıştırdın anlamadım bu 2
madem genelleme yapmıyorsun, benim de genelleme yapanlara kızdığımı gayet iyi anlamış olman lazım ki pek anlamamışsın,ortada, 3
senin aldatılmış olman eşinin uzman olmasıyla alakalı değil, bunu da ilk yazında gayet güzel dile getirmişsin, "ben bunları yaşadım ama genelleme yapılmamalı" demişsin, haaa iyi hoş da arkadaşım neden benim eşimle mutlu olmama takılıp, polemik yaratmaya çalışıyorsun
ayrıca polyannacılık oynamıyorum, elbetteki bu mesleğin zorlukları olacaktır, elbetteki bizim de her karı-koca gibi anlaşmazlıklarımız oluyor ama bu eşimin uzman olmasıyla alakalı değil zira pek çok insan buna biz de dahil işimizde yaşadığımız sıkıntıları evimize taşıyıp eşlerimizden çıkarabiliyoruz hıncımızı.
Allah senin de yavrunun da yardımcısı olsun..

canım sen çalışıyormusun??ev hanımı mısın??eşinin eve sinirili geldiği oluyor mu

Bu topiğe yazacağım son yazı olacak
Evet canım ben öğretmenim,eşim de uzman jandarma,
Eşimin tabiki iş yerinde büyük sıkıntıları olduğu zaman, normal olarak eve de yansıyor bu(ki eşim işini çok yansıtmaz eve ben sorduğum zaman da boşver der geçiştirir), ama daha çok dertleşerek geçiştiriyoruz sıkıntılarını, ki üstünden azar mı yedi naptı hiiiiçç haberim olmaz, hissetmem bile ki eşim kendini ezdirecek biri de değildir..işini adamakıllı yapar, bunlara da gerek kalmaz...
yine üstüne basa basa söylüyorum eşinin asker, polis, mühendis olması hiiiiçç önemli değil insan olsun, adam gibi adam olsun yeter,
avukatın yok mu çapkın avukat arkadaşı
doktorun ya da öğretmenin yok mu karısını aldatan arkadaşı? elbetteki var..
dediğim gibi senin eşinin içinde varsa zaten meslek dinlemez, yapacak olduktan sonra mesleğe bakmaz, her türlü yapar...
Umarım kendin için doğru kararlar verirsin, bahtın açık olsun

Bana da bir yakınım uzamna çavuş biriyle tanıştırcaktı.Daha beni göremeden çalşıyor mu devlet memuru mu? sordular...Ben kesinlikle görmek istemedim.O gün bu gündür bu meslek grubundan uzak durdum.İçimden geldi paylaşmak istedim.

Annemim dediğide ne bayramın bayram ne düğün bayram görceksin dedi...Evli bekar dolaşacaksın..

Tamam şimdi onalrın evlenmeye sevmeye hakkı yok mu ?
tabiki var..ama görücü usulu ile hem çalışma zorunluluğu şartlarıyla gelmesinler bana
Tamam SEVERİM AŞIK OLURUM CANIMLA YÜREĞİMLE VARIRIM

arkadaşım amaç kesinlikle polemik değil.. bu topikte senin yazdığın yoruma kadar evlenme diyen ve uzmanla evli olduğunu söyleyen ben ve bir arkadaş vardı hatırlarsan... ve sen yazında ''burada sana evlenme diyenler üniforma aşığı çatlaklardır sonradan evlendiğine pişman olanlardır'' demedin mi? bende diyorum ki üniforma aşığı olan gidipte uzmanla evlenmez, gider subay falan bulur... uzmanla evlenen kişiler her türlü zorluğa katlanacağını en baştan bilen kişilerdir bence... ben dikkat edersen asla evlenme diye birşey söylemedim ama en azından ortamı bilsin diye yaşadıklarımızı yazdım... bence senin hatan tutupta bizim gibi uzmanla evlenip sonrasında boşanan insanları genellemendi...hemde çirkince genelleme ...
ben bu topiğe gelipte kafadan atmıyorum yada onun arkadaşının kuzeni böyleymiş bunun amcası böyleymiş demiyorum.. direk yaşadıklarımı ve benim haricimde arkadaşların başına gelenleri yazıyorum...topik sahibine bilgi vermeye çalışıyorm.. tıpkı senin yaptığın gibi.... sen olumlu taraflarını anlatırsın başkaları da olumsuzları..

Allah senin ve kocanında yardımcısı olsun... Tüm askerlerimizi korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…