ileri derecede sosyal fobim var

senin durumun bizim yaşlarımızda çok yaygın (ben de 22 yaşındayım) ama kimse bunu ne paylaşıyor ne de kalıcı bir çözüm arıyor. ben etrafımdakilerle özgüven eksikliğim hakkında konuşarak aşmaya çalıştım tabiki güvendiğim kişilere. ilk başlarda rahatlatır gibi oldu ama uzun vadede bu özelliğn sana yapışmasına sebep oluyor. eğer bi uzmana danışmak istiyorsan öncelikli olarak psikoloğa gitmeni öneririm, psikologlar gerekli gördüklerini psikiyatristlere yönlendiriyor. eğer bu durumu kendi başına aşmak istiyorsan (ben bu yolu seçtim, neden bilmiyorum doğrusu. kendim psikoloji okuyorum ama psikoloğa gitmemekte diretiyorum) sosyal çevreye yavaş yavaş girmeye çalış, küçük değişiklikler yapmaya çalış. (benim ilk adımım fazladan gülümsemek oldu, pozitif etkisini gördüm. saçma gelebilir ama gülümseme hem çevrenin senin hakkındaki izlenimini onlar farkında olmadan pozitife çekiyor hem de biyolojik olarak gülümsemenin içinden gelmese bile vücut fazladan mutluluk hormonu sentezliyor. bu da sosyal çevreye daha kolay adapte olmanı sağlar)
ama daha evvelden hızlıca bu yabanlık halinden kurtulmak istediğim zaman oldu. sanki acayip sosyal biriymiş gibi davrandım. kendimi tam anlamıyla kepaze ettim ve daha çok içime kapandım. bu yüzden küçük adımlar ama devam etmek kaydıyla. bir adım attın ikinciden korkma. bunu kendim için de söylüyorum açıkçası.

İlaç isinede hiç bulaşmak istemiyorum bir sure sonra etkisini yitiriyomus
İlac sosyofobide kullanilan bir tedavi yontemi ilac kullanirken evet bi anda iyilesirsin birakirken doktor kontolunde birakmak gerek. Neden ilaç kullanicam dersen bana doktorum şöyle aciklamisti Toplum önüne cikan herkes heyecanlanir ve adrenalin hormonu salgilar fakat bi yere kadar salgilanir senin asiri salgilandigi icin yüz kizarmasi el ayak titremesi gibi asiri tepkiler veriyorsun. İlacla bunu kontrol altina almamiz gerekir demisti. Gercekten ilac kullanmaya basladiktan bir ay sonra 60 kişi önünde sunum yaptim. Uzun yillar kullanmis olsam da ilac sayesinde cok yol kat ettim. Yine de sen bilirsin ama doktora gidip konusman hayatini degistirebilir diye düşünüyorum.

KORKUNUN USTUNE GIT.BASKA TURLU KURTULAMAZSIN NE BILIM EN ÇOK NE KORKUTUYORSA ONUN USTUNE GIT

Cok güzel anlatmissin evet temel sorunda o.insanin kendini sevebilmesi.İnsallah bende senin gibi atlatirim...

Bendekendi kendime aşmaya çalışmaya çalışıyorum ama içimde en ufak bir umut bile yok

Psikolojik yardım almadan bu sorunu çözemezsin canım

Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Aslında bu hayatta herkes kendine bir rol üstlenmiş oynuyor.kimisi de kim ne der diye hiç düşunmeden kendisi olabiliyor.Bence sende başarabileceksin. Çünkü hayat seni o noktaya kendisi getirecek. Yeter ki kendine yardım etmekten ve adım atmaktan vazgeçme. Zamanla içinden geldiği gibi olmaya başlayacaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…