Erkek İnfertilitesi İleri hareketlilik ve sayı azlığı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

monesta

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2025
4
0
1
29
Merhaba herkese sağlıklı günler diliyorum.
Yaklaşık bir sene önce evlendim. Yaklaşık sekiz aydır korunmasız ilişki yaşıyoruz ve çocuğumuz olmuyor. Önce ben kadın doğuma gittim ve test verdim. Sonuçlarım iyi çıktığı için birde eşimle üroloji doktoruna gidelim dedik. Spermiogram testi istedi bizden. Yaklaşık bir ay arayla iki test yaptırdık. 2 milyon sperm ve yüzde 1 ileri hareketlilik çıktı. Doğal yolla hamile kalmam mümkün mü ? Önerebileceğiniz gıda ve ilaçlar var mı? Ve tüp bebek düşünürsekte çorlu ve çevresinde önerebileceğiniz ekonomik anlamda bizi zorlamayacak iyi bir doktor, hastane öneriniz var mı? Teşekkür ederim.

Merhaba herkese sağlıklı günler diliyorum.
Yaklaşık bir sene önce evlendim. Yaklaşık sekiz aydır korunmasız ilişki yaşıyoruz ve çocuğumuz olmuyor. Önce ben kadın doğuma gittim ve test verdim. Sonuçlarım iyi çıktığı için birde eşimle üroloji doktoruna gidelim dedik. Spermiogram testi istedi bizden. Yaklaşık bir ay arayla iki test yaptırdık. 2 milyon sperm ve yüzde 1 ileri hareketlilik çıktı. Doğal yolla hamile kalmam mümkün mü ? Önerebileceğiniz gıda ve ilaçlar var mı? Ve tüp bebek düşünürsekte çorlu ve çevresinde önerebileceğiniz ekonomik anlamda bizi zorlamayacak iyi bir doktor, hastane öneriniz var mı? Teşekkür ederim.
Sperm sayısı ve hareketi çok düşük zaman kaybetmeden tüp bebeğe başlamalısınız hemen pgt yöntemi ile şansınızı deneyin

Tüp bebek deneyin tabi ki doğal yollar mümükün beslenme vitamin ya da varikosel varsa ameliyat ama bunlar için 3-4 ay en az yapılıp beklenmesi gerekiyor. Bu da emin olun o süreçte çok stres artıyor sürekli oldu mu olacak mı derken yıpranıyorsunuz.

Aşılama tutma ihtimali var mıdır ve iki defa test yaptırdık testi tekrarlamak gerekir mi sizce?

Çorluda yaşıyorum önerebileceğiniz bir hastane var mı? Arabamız yok yol bizi fazla yormasın.
Tüp bebek deneyin tabi ki doğal yollar mümükün beslenme vitamin ya da varikosel varsa ameliyat ama bunlar için 3-4 ay en az yapılıp beklenmesi gerekiyor. Bu da emin olun o süreçte çok stres artıyor sürekli oldu mu olacak mı derken yıpranıyorsunuz.

Eşiniz beslenmeye dikkat etsin 20 gün arayla bir test daha versin. Testiniz dalgalıysa doğal yolla tutma şansı var ama sonuçlar aynıysa tüp bebek düşünebilirsiniz. Benim eşimin değerleri bir normal bir anormal geliyordu. En iyi testinde 30 milyon ilerş gareketli en kötüsünde 200 bin ileri hareketli sperm vardı doktorum bu değerlerle tutabilir 1 yıl daha deneyin bence dedi. Ama 2 yıl oldu hiç gebelik elde edemedim.Bu sürece maddi manevi hazır olmalısınız. Sizi yormayacak bir durum malesef yok çünkü yoracaktır. Şu an bir tüp bebek 150-300 bin arası değişiyor ilaçlarla. Size önerim bir de hsg çektirin

Back
X